Tietokone ei käynnisty kunnolla

Liittynyt
01.02.2020
Viestejä
620
Nyt on parin viikon ajan välillä käynnistettäessä kone pysähtynyt siihen ”rog strix” näytölle eli sen jälkeen kun ehdottaa että delliä tai f12 painamalla pääsee Biosiin. Tähän on auttanut koneen käynnistäminen pari kertaa virtanapista. Emolevyssä saattaa palaa joillakin kerroille punainen valo ja tuulettimet saattavat huutaa hetken aikaa ja sitten kone boottaa uusiksi itse.

Tänään hommassa kesti vähän pidempään ja lopulta tuli Windowsin ilmoitus ettei kone käynnistynyt oikein ja kuinka tehdään. Valitsin sitten että jatketaan Windowsiin ja nyt kone ”toimii” taas. Prossu on 11700k ja näyttis 3060ti. Prossulla saa kuvan, mutta hiiri ei näy. En tiedä onko ajureita tms. Asennettu. Mistä kannattaisi lähteä liikkeelle? Kiitokset jo etukäteen.
 
Liittynyt
14.06.2017
Viestejä
445
Emon CR2032 patteri loppumassa / lopussa?. Ton huomaa esim. siitä, että PC:n kello aina enemmän tai vähemmän jäljessä, kun pääsee Windowsiin. ==> Uusia saa kaupasta | Hiiri toiseen USB-porttiin?.
 
Liittynyt
01.02.2020
Viestejä
620
Emon CR2032 patteri loppumassa / lopussa?. Ton huomaa esim. siitä, että PC:n kello aina enemmän tai vähemmän jäljessä, kun pääsee Windowsiin. ==> Uusia saa kaupasta | Hiiri toiseen USB-porttiin?.
Nyt kun muistelen, niin tainnut tehdä tätä aina sen jälkeen kun olen ottanut jatkojohdosta virran kokonaan pois. Pitää testata vaihtaa paristoa. Testasin hiirtä kotelon etuosassa ja suoraan emon usb-paikkoihin takana. Sama homma eli ei näkynyt hiiri.
 
Liittynyt
28.07.2022
Viestejä
188
Itse vaihtaisin tuon biospatterin, jos sillä ei korjaannu, niin piirisarjan ajurit sekä biospäivitys. Windowsin puhdas asennus myös olla kokeilemisen arvoinen. Koneelta vain ensin kaikki tarpeellinen talteen jos siellä jotain sellaista on, ettei saa mennä hukkaan
 
Liittynyt
02.06.2022
Viestejä
616
Prossusta päätellen ei emo voi kovin vanha olla ja siksi cmos patteri vika tuntuu epätodennäköiseltä.
Olisiko kyseessä W11 ja ajuri ongelma, kun niitä tuntuu riittävän W11 kanssa.
 
Liittynyt
01.02.2020
Viestejä
620
Uusi oire, eilen illalla kone jäätyi työpöydälle. Nyt kaatui kun olin pelaamassa. Sama käynnistysongelma kuin aikaisemminkin. Mistä kannattaa lähteä liikkeelle?

Edit: nyt jäi BIOS-näytön jälkeen ”Valmistellaan automaattista korjaamista” teksti ruudulle, mutta mitään ei tapahdu.

Edit x2: Nyt kun pääsin työpöydälle niin Eventviewrissä on useita tällaisia erroreita: A fatal hardware error has occurred. A record describing the condition is contained in the data section of this event. WHEA Error Event Logs.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
01.02.2020
Viestejä
620
Latasin Windows debuggerin ja avasin Livekernelreportsista toisen noista debugger-tiedostoista. Tällaista kamaa täällä esimerkiksi oli:


BUGCHECK_CODE: 124

MODULE_NAME: GenuineIntel

IMAGE_NAME: GenuineIntel.sys

Voisiko prossussa siis olla jotain vikaa? Kesällä sen hommasin. Otanko XMP:n pois päältä tai teen biosista jotain? Emoa en muistaakseni ole päivittänyt, voisiko siitä johtua?

Nollasin BIOS-asetukset ja poistin Intel Extreme tuning utilityn, en muista että olisin tuolla Tuning Utilityllä mitään kuitenkaan tehnyt. Teen nyt pikaisen pelitestin ja katson kuinka käy.
 
Viimeksi muokattu:
Toggle Sidebar

Statistiikka

Viestiketjut
234 443
Viestejä
4 120 723
Jäsenet
69 929
Uusin jäsen
Pouta

Hinta.fi

Ylös Bottom