Tietokone ei käynnisty enää.

Liittynyt
25.01.2018
Viestejä
11
Sellainen ongelma iski päästyäni töistä kotiin, että tietokone ei lähde käyntiin.

Käytin tietokonetta eilen normaalisti ja suljin sen illalla. Ainakin jotain virtaa palikoiden välissä kulkee, sillä emolevyn (Asus TUF GAMING B660-PLUS WIFI D4 LGA 1700 ATX-) aura sync valot toimivat, koska ovat oletuksena päällä vaikka koneen sammuttaa.

Onko emolevy, virtalähde vai kotelon virtapainike syypää tähän, sitä en tiedä? Ei ole tällä hetkellä mahdollisuutta testata toista poweria. Ruuvimeisselillä kokeiltu emolevyn pwr_sw pinnejä, mutta ei sano mitään.

Kone kasattu viime marraskuussa ja toiminut ennen tätä ilman ongelmia.

Vinkkejä otetaan vastaan.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
14.05.2021
Viestejä
496
jos ruuvarilla pinnejä tökkäämällä ei mitään tapahdu niin irrota kaikki powerin johdot komponenteista ja kokeile johdonpätkällä startata pelkkä poweri mikäli et siihen tarkoitettua liitintä omista (ohjeet).

sanomattakin selvää että ollaan sitten tarkkana sen piuhan kanssa että menee oikeisiin koloihin, omalla vastuulla jos joku kärähtää.

yksi vaihtoehto että esim ukkonen hajoittanut jonkun osan joka sitten estää konetta käynnistymästä ollessaan kiinni joten mikäli poweri käynnistyy niin osia irti ja testailemaan mikä estää käynnistymisen.
 
Liittynyt
08.02.2022
Viestejä
86
Oletko käyttäynyt rameja irti ja takaisin? Itsellä auttoi samanlaiseen ongelmaan. Ei vaan kone yhtäkkiä enää käynnistynyt. Tuulettimet vaan pörähti käyntiin, mut kuvaa ei tullu.

Ongelmasta on jo vuoden päivät, eikä ole toistunut. Luulen että ne ei koskaan ollut tarpeeksi syvällä ja jossain vaiheessa kontaktia ei ollut tarpeeksi.
 
Liittynyt
14.01.2024
Viestejä
325
Käytä cmos clear jumpperia toisessa asennossa odota ja laita takaisin. Voi olla virtalähde rikki.
 
Liittynyt
25.01.2018
Viestejä
11
Nyt lähti koneen tuulettimet pyörimään, valot syttyivät näytönohjaimeen ja prossucooleriin, mutta valkoinen vga valo palaa ja kuvaa ei ilmesty näyttöön. Eli ainakin virrat tulee tällä hetkellä, mutta kuvaa ei tule sitten millään. Täytyy tutkia tänään tarkemmin kun pääsen töistä ja saan toisen kokoonpanon käyttöön, jossa voin testailla osia.
 
Liittynyt
14.01.2024
Viestejä
325
Jos siinä on myös integroitu näytönohjain kannattaa vaihtaa se näytönkaapeli siihen, koska biosista hävisi nyt asetukset. Joskus on joutunut valitsemaan biosista erikseen kumpaako näytönohjaintä käyttää. :hmm:
 
Liittynyt
25.01.2018
Viestejä
11
Joo biosista hävinnyt asetukset varmaan.

Valitettavasti ei löydy prossustakaan integroitua näytönohjainta. Alempaa pcie paikkaa olisi voinut vielä kokeilla, mutta sekin sijaitsee kyseisessä emolevyssä niin alareunassa, että nykyisessä kotelossa ei riitä tila lyödä sitä näytönohjainta kiinni siihen. Enkä kyllä tiedä voisiko siitä edes olla apua, koska en mikään kauhea velho näiden koneiden kanssa ole?

Näytönohjain ja virtalähde kuitenkin kunnossa kun sain ne erikseen testattua toisessa kokoonpanossa.
 
Toggle Sidebar

Statistiikka

Viestiketjut
247 587
Viestejä
4 321 168
Jäsenet
72 052
Uusin jäsen
Naxed

Hinta.fi

Ylös Bottom