Tietojenkäsittelytieteitä opiskelleet?

Viestiketju alueella 'Ohjelmointi, pelikehitys ja muu sovelluskehitys' , aloittaja Jumii, 09.07.2017.

 1. Jumii

  Jumii

  Viestejä:
  66
  Rekisteröitynyt:
  28.05.2017
  Eli ajattelin tässä ketjussa vähän tiedustella onko porukka paljonkin opiskellut tietojenkäsittelytieteitä yliopiston puolella ja mielellään tietenkin kuulisin kokemuksia sekä mietteitä kyseisistä opinnoista.

  Aloittelen tässä opettelemaan omatoimisesti koodaamista kaiken muun ohella.. Aloitin vastikään mm. Hy:n mooc-kurssin, jonka pitäisi toimia jonkinlaisena johdatteluna kohti koodauksen maailmaa(ja saahan ne opintopisteet toki hyväksiluettua omaan tutkintoon).

  Eli mietteitä, kokemuksia tms.. Oma pohdinta lähinnä: onko mitään lisäarvoa lähteä hakemaan tkt kandia kauppiksen(maisteri) ohelle?
   
 2. hsalonen

  hsalonen

  Viestejä:
  6 423
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  No ei kyllä kandia ole mitään järkeä suorittaa. Se on ihan perusasioita ja mitään ei käsitellä syvällisesti. Voisi jopa sanoa, että AMK:ssa on hyödyllisempää ja käytännönläheisempää opiskelua.

  Ennemminkin kannattaa selvittää, kuinka monta turhaa kandikurssia saisit suoraan korvattua vanhoilla opinnoilla. Näin ei tarvitsisi tehdä samaa perusvääntöä uusiksi ja pääsisi keskittymään niihin syventäviin kursseihin, joista saisi jotain hyötyäkin.

  Jos hetken huuma kiinnostaa ja on vaan tarvetta näyttää omia taitoja vaihtaessaan työpaikkaa, suuntaisin online-yliopistojen nanodegree-ohjelmiin.
   
 3. john_nelson

  john_nelson

  Viestejä:
  4
  Rekisteröitynyt:
  11.01.2017
  Millaista "lisäarvoa" tässä tapauksessa olet hakemassa? Mikä on kaiken muun ohella? Millaisiin tehtäviin haluat päätyä tulevaisuudessa?

  Jos aiot yhdistää ekonomin ja tkt:n paperit, voi siitä olla hyötyä hakiessa teknisen konsultin / business analystin työtehtäviin.

  Kolmessa vuodessa (ja reilusti alle) ehtii itsenäisestikin opiskelemaan ja luoda oman portfolion, jolla todistat itsesi teknisesti päteväksi, jolla on enemmän merkitystä, kuin pelkillä papereilla. Noin yleensä ainoastaan isommat firmat vaativat alan papereita ja "tai vastaava kokemus" näkyykin usein työpaikkailmoituksissa. Teknisen konsultin / BA / vastaavat teknisesti "pehmeämpien" roolien työpaikkailmoituksissa ainakin omasta mielestäni vilkkuu lähinnä "perusteet ohjelmoinnista ja tietokannoista".

  HY:llä nähnyt monia, jotka suorittaneet ekonomin kandin ja sitten hypänneet opiskelemaan tekniikkaa.

  Mistähän yliopistoista ja erikoistumislinjoista puhut? Omien kokemuksien mukaan HY:n kandi tarjosin kyllä erittäin hyvän pohjan kaikista keskeisimmistä ja ajankohtaisista aihealueista sekä kokemusta käytännön ohjelmoinnista. Insinööri-ystävilläni on tuntunut olevan melko päinvastaiset kokemukset omista opinnoistaan.

  Tietenkin yliopistolla olet vapaa opiskelemaan lähes mitä tahansa, eli omaa pelisilmää pitää löytyä ja valita ne käytännönläheisimmät kurssit.
   
 4. Jumii

  Jumii

  Viestejä:
  66
  Rekisteröitynyt:
  28.05.2017
  Ymmärsit mitä haen takaa. Ekonomi, maisteri tkt, kandi. Nimenomaisesti ajattelin, josko sitä olisi todellista hyötyä esim. juuri tuollaisissa tehtävissä. Jotenkin kuvittelisin, että huonommatkin opintosuunnat voisi valita.. Erityisesti kun molemmat ovat omalla kohdalla kiinnostavia.
   
 5. john_nelson

  john_nelson

  Viestejä:
  4
  Rekisteröitynyt:
  11.01.2017
  Et edellä mainittuihin työtehtäviin kandin tutkintoa tarvitse, riittää enemmän kuin hyvin, että luet pääopintojesi ohella Aallossa tietotekniikkaa tai HY:llä tkt pitkänä sivuaineena, jossa painotus käytännön opintoihin ja ohjelmistotuotantoon. Todistaaksesi kykysi ohjelmoit jonkin pienen sivuprojektin saamillasi opeilla. Tämän jälkeen näkisin, että ymmärrät reilusti enemmän mitä ohjelmistoprojekteissa tapahtuu, kuin mitä perus kauppiksesta suoraan projektipäälliköksi softaprojektiin päätynyt.
   
 6. Randomizer

  Randomizer

  Viestejä:
  437
  Rekisteröitynyt:
  29.10.2016
  Itsellä jäi päälimmäisenä mieleen ohjelmointiharjoitustyöt, sekä ohjelmistoprojektit jotka olivat aidosti hyödyllisiä tulevaa työelämää varten. Oikeasti haastavia ja mielenkiintoisiakin juttuja löyty sieltä. Paljon oli myös paskaa. Eniten vitutti proffat joilla ei ole minkäänlaista kosketuspintaa alan oikeisiin töihin jotka eivät oikeasti ymmärtäneet monia täysin selviäkin asioita. Itse menin tietojenkäsittelytieteiden laitokselle vasta sen jälkeen kun oli jo jonkun verran työkokemusta ja tuo em. seikka vitutti erityisen paljon. Paljon tosta tuli myös proffille avauduttua ja ehdotettua kursseille erinäisiä parannuksia.
   
 7. Madx

  Madx

  Viestejä:
  21
  Rekisteröitynyt:
  07.01.2017
  Samanlaisia kokemuksia täältä. Proffien taso heitteli jonkin verran joten mitä enemmän oli opiskellut niin tiesi vähän mitä odottaa miltäkin kurssilta. Ohjelmointia olin harrastannut sen verran paljon ennen jo että ne kurssit eivät aivan hirveästi kiinnostaneet, mutta osa teoria kursseista oli oikeasti mielenkiintoisia ja asiat oli sellaisia jotka ei ehkä työelämässä tule koskaan vastaan vaan enemmänkin täyttää omaa mielenkiintoa.

  Kauppiksen lisäksi jotain tkt asiaa jos haluaa niin mielummin suosittelisin käymään jotain yksittäiisä kursseja jostain ohjelmistokehityksen prosessista ja jonkun ohjelmoinnin peruskurssin. Tuskinpa nyt varmaan rivikoodariksi haluat.