Thermal Grizzly Kryonaut Liquid Helium edition - testit + mietteet

Liittynyt
30.10.2016
Viestejä
3 228
Menneinä kuukausina huomasin että Der8auer ym käytti videoilla ja postauksissa jotain spesiaalimpaa Kryonauttia joten viimekuussa kyseli suoraan Eikeltä Thermal Grizzlystä saisiko tuota kyseistä versiota ostettua, tuon Kryonaut Liquid Helium editionin tulosta kivijalkakauppoihin kun on vaikea ennustaa, sillä se tekisi normaalin kryonautin asemasta hieman kyseenalaisen omasta mielestä. Valmistajan mukaan tämä LHe versio on valmistettu pienemmässä partikkelikoossa ja soveltuvamman paremmin kylmätesteihin pienemmällä "murtumisriskillä".

upload_2019-6-16_2-5-1.jpeg


Sain ostettua tätä erikoisempaa kryonauttia 7x11,1g tuubia kahden 37 gramman tuubin hinnalla + posti, eli hinnaksi muodostui varsin kohtuullinen mutta lopullinen retailhinta on varmasti alkuperäistä korkeampi, T-Grizzly kun tarjoaa jo nyt 37g tuubia HWBOT-jäsenille 40 euron hintaan + posti, normaali hinta kaupoissa alkaen 59,90.

Aina on positiivista nähdä valmistajien parantavan tuotteitaan, samoin kuin Noctuan NT-H2:n kohdalla. Tämä olisi hieno nähdä ennemmin korvaavana versiona nykyiselle, olemassa olevalle Kryonautille, tosin korkeammilla valmistuskustannuksilla tuskin pystyvät pitämään nykyisen hinnan. Se mistä ite pidän enemmän Kingpincoolingin sinisen KPx-lämpötahnan kohdalla, on että on keskitytty vain yhteen tuotteeseen, jonka on tarkoitus olla markkinoiden paras järkevään hintaan. Thermal Grizzlyn Aeronautit ja Hydronautit ovat vaikuttaneet minusta aina "turhille", sillä pienellä hintalisäyksellä saa jo heti paremman tuotteen samalta valmistajalta. Omasta mielestä lämpötahnassa on yleisesti huono säästää, sillä tuotteiden väliset hintaerot ovat useimmiten pieniä.

Vertasin Kryonaut LHe:tä KPx:ää vastaan 8700K:n IHS:n päällä, kun sirun ja IHS:n välissä käytin molempien kohdalla Conductonaut-nestemetallia vaihtamatta tätä testien välissä paremman luotettavuuden saamiseksi. Prossua ajettiin 5.2/4.7-taajuudella EVGA Z390 Dark -emolevyllä 20-30 minuuttia Prime 95 26.6 -testissä, mikä riittää minusta luotettavien tulosten saamiseksi.

upload_2019-6-16_1-51-16.png


upload_2019-6-16_1-56-37.jpeg


Erot olivat odotetusti olemattomia IHS:n päällä vertailtuna, KPx sai noin 0,16c paremman tuloksen ytimien maksimien keskiarvon osalta, ja verrattuna huoneen lämpötilaan tulos oli noin 0,133c astetta parempi. Tulokset mahtuvat siis virhemarginaalin sisään ja on vaikea osoittaa suoraan kumpi on parempi.

Ajoin tuossa hiljattain Kryonaut LHe:llä myös pientä testiä kylmällä, ja tulokseksi tuli ihan hyvä 6.749FPS X265 4K -testissä 6.673GHz taajuudella 7350K-prosessorilla, mikä riittää Rank 1 -tulokseen kahden ytimen kategorian listoilla. AVX-kuorman ajo 1.9v-käyttöjännitteellä vaatii aina hieman rohkeutta :D .

upload_2019-6-16_1-54-0.png


Molemmat tuotteet ovat saatavuudeltaan heikkoja täällä Euroopassa. KPx on edelleen huonosti saatavilla muualta kuin suoraan kingpincooling.comista, sen jälkeenkin kun Alzashop lopetti ainakin väliaikaisesti postitukset koko eurooppaan. Taiwanista suoraan tilattuna postien kulut nousevat äkkiä turhan korkeiksi pelkälle lämpötahnalle, ja päälle tulevat myös tullissa alvit.

Saa nähdä tuleeko Kryonaut LHe markkinoille ja miten, tuleeko tuotteesta vain ns. tilaustuote suoraan Thermal Grizzlyltä, vai syrjäyttääkö tämä tavallisen Kryonautin kokonaan.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
252
Kryonaut Liquid Helium edition vs Kryonaut kiinnostaisi näin vesillä.
Yleisesti ajatelleen pienempi partikkelikoko saattaa jo tehdä eroa noissakin.
 
Toggle Sidebar

Statistiikka

Viestiketjut
237 336
Viestejä
4 157 587
Jäsenet
70 409
Uusin jäsen
Eycte

Hinta.fi

Ylös Bottom