Testissä Sony Xperia XZ3

Viestiketju alueella 'io-tech.fi artikkelit' , aloittaja Juha Uotila, 24.10.2018.

 1. Juha Uotila

  Juha Uotila Mobiilimiäs vol.2 Ylläpidon jäsen

  Viestejä:
  2 907
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  [​IMG]


  io-techin toimituksen jopa pienoisesti yllättänyttä syksyn mobiililaitetestiruuhkaa puretaan tällä kertaa Sony Xperia XZ3 -artikkelin muodossa. Sonyn tuorein high-end-malli julkaistiin IFA-messuilla syyskuun taitteessa ja sen myynti alkoi Suomessa lokakuun alussa 799 euron hintaan. XZ3:n suurin uudistus on OLED-näyttö, joka on Sonyn puhelimissa ensimmäinen laatuaan. Jutun lukemalla selviää mitä muita eroja XZ3:ssa on vuoden alussa esiteltyyn XZ2-edeltäjämalliin.

  Lue artikkeli: Testissä Sony Xperia XZ3

  Huom! Foorumiviestistä saattaa puuttua kuvagalleria tai upotettu video.

  Linkki alkuperäiseen uutiseen (io-tech.fi)

  Palautelomake: Raportoi kirjoitusvirheestä
   
  Viimeksi muokannut ylläpidon jäsen: 24.10.2018
  Marti77 tykkää tästä.
 2. naatti

  naatti

  Viestejä:
  112
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Pari huomiota osui silmään artikkelia lukiessa:
  Järjestelmäpiirin tiedot tais lipsahtaa copy-pastella Kirin 970 piiristä, eikä SD845:sta.
  Kamerapainikkeesta puhuttaessa viitataan kuvaan jossa painike näkyy. Tällaista kuvaa ei foorumin puolella näy ollenkaan, uutispuolellakin kuvaa etsiessä joutuu rullaamaan kolme näytöllistä ylöspäin.

  Muuten hyvä artikkeli, jonka pohdinnoista on helppo olla samaa mieltä.
   
  Juha Kokkonen tykkää tästä.
 3. Juha Uotila

  Juha Uotila Mobiilimiäs vol.2 Ylläpidon jäsen

  Viestejä:
  2 907
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Juu prossutiedot oli väärin, mutta nyt korjattu.

  Kuvakin fixattu
   
  Viimeksi muokattu: 24.10.2018
 4. E.T

  E.T

  Viestejä:
  2 800
  Rekisteröitynyt:
  27.02.2017
  Kyllä on saippupalan muotoinen takakansi.
  Eihän tuota uskaltaisi päästää käsistä kuin johonkin kuoppaan, ettei se lähtisi valumaan karkuun heti kun joku kävelee/tömistelee lattiaa.
   
  Juha Uotila tykkää tästä.
 5. Rondy

  Rondy

  Viestejä:
  60
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2018
  Hyvä ja kattava testi. En vain itse ole koskaan tajunnut tuota että "tilanne on ikävä jos malleja tulee usein markkinoille". Mitä väliä sillä on jos sitä tulisi vaikka joka viikko uusi jollain ihan minimaalisella päivityksellä? Ja joo vastauksena tähän tulee varmaan että kun sitten ne ei pysty päivittämään niitä kaikkia malleja. Mutta se on sitten oma arvostelun asiansa että kuinka hyvin päivitykset tulee luuriin eikä tulisi suoraan korreloida siihen kuinka paljon niitä malleja tulee.
   
 6. Juha Kokkonen

  Juha Kokkonen Moderator Ylläpidon jäsen

  Viestejä:
  5 431
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Kun katsoo noita Sonyn lippulaivamalleja, niin se toimii jo itsessään aika hyvänä vastauksena kysymykseen. Sen sijaan että julkaisevat kaksi (tai kolme) huippumallia vuodessa minimaalisilla muutoksilla, keskittyisivät nyt saamaan aikaiseksi edes yhden oikeasti hyvän laitteen. Me io-techissä testataan tuotteita kuluttajan näkökannalta, enkä ainakaan itse näe sitä kovin positiiviseksi asiaksi, jos valmistajan mallisto ja julkaisuaikataulu ovat kuluttajan kannalta sekavat. Ja tietysti tuohon päälle sitten ne päivityksiin ja jälkimarkkinointiin liittyvät potentiaaliset ongelmat.

  Tiivistettynä tuosta Sonyn puolivuotisesta julkaisusyklistä ei ole tähän mennessä koitunut oikeastaan mitään hyvää.
   
  skele, shakal, iltanen ja 2 muuta tykkäävät tästä.
 7. E.T

  E.T

  Viestejä:
  2 800
  Rekisteröitynyt:
  27.02.2017
  Ja siinä vaiheessa kun aiheeseen perehtyneellä testaajallakin alkaa olla työtä muistaa, että mihin paikkaan mallistossa se mikäkin "XYZ" malli kuuluu ja mitä ominaisuuksia siitä löytyy, peli onkin jo menetetty tavallisen kuluttajan kohdalla.

  Mutta sehän tässä varmaan onkin takana, ettei ostaja yrittäisikään perehtyä valintaan, vaan ostaisi sen mitä mainokset ja kauppias käskee.
   
  Juha Kokkonen ja Juha Uotila tykkäävät tästä.
 8. JuhoN

  JuhoN

  Viestejä:
  554
  Rekisteröitynyt:
  01.12.2017
  its-a-trap-funny-pictures.jpg
   
 9. Ultrosor

  Ultrosor Tentacule spécialité

  Viestejä:
  1 461
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Artikkeli taattua laatua jälleen. Siitä kiitokset :tup:

  Näiden nykyisten Sonyjen muotoilu ei kyllä meikäläiseen iske sitten ollenkaan. Ja samaa mieltä Sonyn nykylinjauksesta. Liian sekavaa, liikaa malleja. Panostaisivat määrän sijaan vaikkapa juuri siihen yhteen hiottuun laadukkaaseen tuotteeseen per vuosi.
   
  Viimeksi muokattu: 25.10.2018
 10. ziltoid

  ziltoid Merkitsemätön jäsen

  Viestejä:
  80
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  "Laitteen korkeus on kasvanut viidellä millillä.." hmm olisko mielummin pituus ?

  e: tai ainakin itselle korkeudesta tuli heti mieleen puhelimen paksuus :btooth: (korkeus kyllä täitaa olla sittenkin oikea termi tässä tilanteessa)
   
  Juha Uotila tykkää tästä.
 11. Juha Uotila

  Juha Uotila Mobiilimiäs vol.2 Ylläpidon jäsen

  Viestejä:
  2 907
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Noh joo, kyllähän tuo pituus on se mitä normaalisti käytetään :tup:
   
  Juha Kokkonen tykkää tästä.
 12. In_Flamer

  In_Flamer

  Viestejä:
  108
  Rekisteröitynyt:
  10.12.2016
  Kiitti artikkelista!

  En kyllä itekkään keksi oikein perustelua tuolle 700€ hintalapulle, vaikka onkin reunoille kaartuva näyttö ja OLED-paneeli. Muutoin speksit aika tuhnut.
   
 13. Reason

  Reason

  Viestejä:
  202
  Rekisteröitynyt:
  30.12.2016
  Ominaisuuksien puolesta vaikuttaisi tosiaan siltä, että kerta vuoteen olisi hyvä julkaisutahti. Ilmeisesti talousexcelit kertovat jotain muuta. Hieman vanhahtava 18:9-kuvasuhde pisti silmään, mihin tämä maailma on menossa. Evoluutio ei ihan pysy perässä, kun sormien pitäisi kasvaa 1cm/vuosi. :p
   
 14. Juha Uotila

  Juha Uotila Mobiilimiäs vol.2 Ylläpidon jäsen

  Viestejä:
  2 907
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Eihän tuo sinällään ole "vanhahtava" mutta kun peilaa tämän vuoden trendeihin ja muihin lippulaivoihin niin onhan tuossa niihin verrattuna hiukan vanha design/ulkonäkö.
   
  Reason tykkää tästä.
 15. FlyingAntero

  FlyingAntero ɑ n d r o i d Tukijäsen Team Android

  Viestejä:
  3 770
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  XZ3:ssa vaikuttaisi olevan paljon hyvää verrattuna aikaisempiin Sonyn lippulaivoihin mutta kokonaisuus jää silti hieman kilpailijoiden varjoon. OLED-näyttö on erinomainen uudistus, kamera vaikuttaa parantuneen ja akkuakin on saatu kasvatettua. Ongelmana vain on, että kilpailijat tuntuvat olevan askeleen edelle. Ehkä tämä olisi kaivannut sitä hypetettyä 48MP:n kamerasensoria? Yksi plussa on Android Pie käyttöjärjestelmä suoraan paketista mutta tuleeko tämä kuitenkaan saamaan päivityksiä yhtään sen pidempään kuin esimerkiksi Note9 (julkaistu Oreolla)?

  Jos tuo OLED-näyttö ei ole JDI:n valmistama, niin kyseessä lienee sama LG:n paneeli kuin Pixel 2 XL:ssä ja parissa LG:n luurissa. Ainakin speksit täsmäävät LG:n paneelin kanssa ja JDI ei ole vielä aloittanut massatuotantoa OLED-paneelien osalta. Mutta pitänee vielä odotella teardown artikkeleja ennen lopullista arviota.
  Nopeasti kyllä muuttunut kuvasuhteet, kun 18:9 alkaa olemaan "vanhaa". Ei siitä kuitenkaan kauaa ole kuin 16:9 vielä jylläsi. Henk. koht. toivoisin valmistajilta lisää softaratkaisuja helpottamaan kurottamista näytön yläosaan, vaikka toki kapeammat luurit helpottavat käsittelyä.

  PS. Oli muuten ihan hauska lukea kaksi Sony arvostelua lyhyen ajan sisään kahdelta eri testaajalta. Molemmat kyllä osaavat hommansa :tup:.
   
  Juha Kokkonen ja Juha Uotila tykkäävät tästä.
 16. Nightuser

  Nightuser

  Viestejä:
  1 213
  Rekisteröitynyt:
  30.10.2016
  Eihän tuo 18:9 mitenkään vanhaa vielä ole. Lovi vaan sekoittaa tuota pakkaa. Loven kanssa 19:9 ja ilman lovea 18:9. Tavallaan siis se lovellinen puhelin on myös 18:9 näytöllä jos ei sitä lovea siinä huomioi.
   
 17. Juha Kokkonen

  Juha Kokkonen Moderator Ylläpidon jäsen

  Viestejä:
  5 431
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Sonyn talousexcelit ovat ainakin näyttäneet mobiililaiteliiketoiminnan kannalta miinusta jo pitkän aikaa, joten sen puolesta voisi olla ihan hyvä idea siirtyä vihdoin siihen puhelin per vuosi julkaisusykliin.
  Kuten Uotila tuossa artikkelin lopussa hyvin totesi, minunkin mielestä tämä puhelin olisi pitänyt julkaista jo alkuvuodesta ja silloinkin suuremmilla muistimäärillä varusteltuna, jotta kilpailukyky muita saman hintaluokan laitteita vastaan olisi säilynyt. Nyt loppuvuodesta julkaistuna mallina tuo Sonyn uusi kuvasensori olisi kyllä tuonut oman kaivatun mausteensa.
  Joo ja ei. Useammalla valmistajalla (esim. Huawei, LG) alkaa olla jo 19,5:9 kuvasuhteella varustettuja puhelimia ja toisaalta useimmissa puhelimissa se loven osuus on lähempänä puolikasta yksikköä kuin kokonaista tuossa kuvasuhteessa. Esim. Huawei Nova 3:n näytöstä jää lovi poislukien jäljelle 2250 pikseliä, eli 90 pikseliä enemmän kuin Xperia XZ3:ssa.
   
  Viimeksi muokattu: 25.10.2018
 18. E.T

  E.T

  Viestejä:
  2 800
  Rekisteröitynyt:
  27.02.2017
  Saisi vain trendi jo pysähtyä.
  Tällä menolla viiden vuoden päästä taskun on oltava puoli metriä syvä, että kännykkä mahtuu sinne ja pysyy siellä.

  Tai ainakin odottaisivat josko taiteltavat puhelimet saataisiin reaalimaailmaan.
  Tosin mieluummin ottaisin sen taiteltavuuden käyttöön näytön leveyden kasvattamisessa, ilman että tuntuisi yrittävän survoa taskuun viisituumaisen laudan pätkää.
  Jo valmiiksi ongelmallisille akunkestoille hyppäys näytön koossa olisi kyllä paha haaste.  Voisi jo epäillä syytä pakkasen puolella oleviin lukemiin löytyvän tästä naurettavasta julkaisutahdista kuluineen.
  Julkaisutahti olisi ymmärrettävä jos puhelimia löytyi kattavampi mallisto alkaen perusluureista.
  Tosin josko tuotekehityskuluista on sitten pihistelty, kun ominaisuudet tosiaan tuntuvat kilpailijoihin nähden myöhästyneiltä.
   
 19. greenlight

  greenlight

  Viestejä:
  1 607
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Sony taitaa yrittää kuroa kiinni teknistä takamatkaansa näillä pikajulkaisuilla tekemällä pieniä paikkauksia kriittisimpiin ongelmakohtiin. XZ2 yritti kaventaa massiivisia reunuksia ja valitettavasti se johti siihen, että kaikki tekniikka vain siirrettiin reunoilta selkäpuolelle eli luurista tuli paksu ja epäkäytännöllinen. XZ3:n kohdalla en oikein ole edes varma, että mitä tällä haetaan. Luurissa näyttää olevan (Sonylle) uudenlainen paneeli ja ajantasainen resoluutio.
   
 20. Baldrick

  Baldrick

  Viestejä:
  2 078
  Rekisteröitynyt:
  24.10.2016
  Mielellään tosiaan näkisi 5-5,5" tuumaisen mallin 16/18:9-kuvasuhteella hyvin pienillä kehyksillä.

  Sonyn luureista löytyy monia puutteita, mutta näytön saa yllättävän monesta vaihdettua etupuolelta. Itse ainakin ostaisin mieluummin 1-3mm paksumman puhelin ihan tuon takia. Ei halpaluurissa ongelma, mutta yli 400€:n on.
   
 21. Nightuser

  Nightuser

  Viestejä:
  1 213
  Rekisteröitynyt:
  30.10.2016
  @Juha Uotila Muistanko oikein että yksi poikkeus tässä Sonyn ohjelmistossa vs Googlen android pie on että viimeisimmt sovellukset näkymässä sovellukset eivät ole "kortteina" kuten Googlella?
   
 22. Juha Uotila

  Juha Uotila Mobiilimiäs vol.2 Ylläpidon jäsen

  Viestejä:
  2 907
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Nähtävästi jäänyt yksi kuva pois tuosta käyttöliittymäosion alkukuvista :tup:

  Mutta joo, on se "vanha" tyyli edelleen käytössä
   
  Nightuser tykkää tästä.
 23. Marti77

  Marti77 Team H2O

  Viestejä:
  1 074
  Rekisteröitynyt:
  16.12.2016
  Kiitokset taas hyvästä arvostelusta.
  Sonylla on kyllä hieman pakka sekaisin jos todella haluavat 500€ puhelimesta 800.
  Sillä hinnalla pitää jo olla ilman mitään suuria heikkouksia eikä kameranäppäin ja langaton lataus sitä pelasta.
  Myös vaikuttaa siltä että oled näyttö syö virtaa turhan paljon.
  Kuitenkin on positiivinen yllätys että kamera on saatu taas hieman parannettu vaikka vakain vielä uupuu.
  Koko on sitä tablettiluokkaa mikä on tämän vuoden standardi.
   
 24. Juha Uotila

  Juha Uotila Mobiilimiäs vol.2 Ylläpidon jäsen

  Viestejä:
  2 907
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Tästä on edelleen tablettiluokka vielä kaukana
   
  ErrorFile tykkää tästä.
 25. FlyingAntero

  FlyingAntero ɑ n d r o i d Tukijäsen Team Android

  Viestejä:
  3 770
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Onko Sony tosiaan poistanut oman teemaeditorin pois käytöstä XZ3:ssa?
  Aika jännä päätös, kun tässä kuitenkin on OLED-näyttö, jolla tummasta teemasta jopa hyötyisi akun kestonkin kannalta. Tosin Android Pien uusi teemavalitsin taitaa korvata puuttuvan ominaisuuden?