Testissä Sony Xperia 1

Viestiketju alueella 'io-tech.fi artikkelit' , aloittaja Juha Uotila, 22.07.2019.

 1. Juha Uotila

  Juha Uotila Mobiilimiäs vol.2 Ylläpidon jäsen

  Viestejä:
  3 502
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  [​IMG]


  io-techin heinäkuun neljännessä älypuhelinartikkelissa tutustutaan Sonyn Xperia 1 -lippulaivamalliin, joka julkaistiin jo MWC:ssä helmikuun lopulla, mutta saapui kauppoihin vasta alkukesän aikana. Suositushinnaltaan 949 euron arvoisen laitteen erikoisuuksia ovat 6,5-tuumainen huipputarkka AMOLED-näyttö 21:9-kuvasuhteella sekä Sonyn ensimmäinen kolmoiskameraratkaisu, joka käyttää vihdoin kuluttajien toivomaa optista kuvanvakainta pää- ja telekameroissa. Artikkelissa perehdytään laitteeseen kattavien runsaan kahden viikon käyttökokemusten pohjalta.

  Lue artikkeli: Testissä Sony Xperia 1

  Linkki alkuperäiseen uutiseen (io-tech.fi)
   
 2. Marti77

  Marti77 Team H2O

  Viestejä:
  1 703
  Rekisteröitynyt:
  16.12.2016
  Hieman on kyllä liikaa puutteita mitä tuon hintaluokan puhelimelta voi odottaa.
  Hyvä kuitenkin että kameran kuvanlaatu alkaa olemaan muiden huippumallien tasolla ja vielä kamerapainike mikä on omasta mielestä 100 kertaa parempi mitä pelkän näytön kautta toimiva ratkaisu.
  Vielä kun sony saisi joskus hyvän puhelimallin markkinoille missä ei olisi puutteita voisi luvata jatkoa puhelinmarkkinoilla muuten näyttää tulevaisuus synkältä.
   
 3. Nightuser

  Nightuser

  Viestejä:
  1 980
  Rekisteröitynyt:
  30.10.2016
  On tuo kyllä aika jäätävä puikula.
   
 4. Juha Uotila

  Juha Uotila Mobiilimiäs vol.2 Ylläpidon jäsen

  Viestejä:
  3 502
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Eipä tuo nyt hirveän hankala ollut. Hyvä käyttää yhdellä kädellä.
   
 5. MSJD

  MSJD Tukijäsen

  Viestejä:
  425
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Kiitos hyvästä artikkelista!

  Artikkelin jälkeen itselle jäi kyllä positiivisempi kuva puhelimesta, mitä aikaisemmin. Mukava kuulla, että kamera on saatu vihdoin kuntoon. Ulkonäkö miellyttää omaa silmää ja onkin mielestäni tämän vuoden tyylikkäimpiä puhelimia.

  Jos hinta olisi esim 699€ laittaisin puhelimen todennäköisesti tilaukseen. No jos syksyllä tulee Xperia 2, niin ostetaan tämä ykkösmalli sitten alesta 599€ (toivossa on hyvä elää:D)
   
 6. Juha Uotila

  Juha Uotila Mobiilimiäs vol.2 Ylläpidon jäsen

  Viestejä:
  3 502
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Eipä olisi yllätys jos tuossa parin kuukauden päästä IFA:ssa ei tulisi jo uutta versiota.
   
  MSJD tykkää tästä.
 7. halcyon

  halcyon

  Viestejä:
  786
  Rekisteröitynyt:
  09.07.2017
  Lepakomäyrä tykkää tästä.
 8. Tup3x

  Tup3x

  Viestejä:
  1 372
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Noiden testikuvien perusteella tuo kamera on kyllä ihan paska. Dynamiikka aivan hanurista ja optiikka suttua (tai sitten tosi paska HDR algoritimi). Esim. https://www.io-tech.fi/wp-content/uploads/2019/07/sony-xperia-1-kamera-40.jpg Miten voi olla noin epätarkka keskeltä kuvaa?
   
 9. Marsu53

  Marsu53

  Viestejä:
  219
  Rekisteröitynyt:
  01.10.2017
  Artikkeli on taas taattua parasta euro-tasoa eli luotettavaa ja varmaankin leviää maailmalle referenssinä. Enemmän luotan jo kuin gsmarenaan ja areamobilen kanssa olette tasoissa. Hyvä. Kameratesti taas ansiokas. Sony kuuluu lempparimerkkeihini, joten testi kiinnostaa todella. Hintalappu on aika tuhti, mutta IP68 kustantaa. Kahdessa viimeisimmässä puhelimessani on oikeastaan ainoa ero tuo IP-luokitus ja voin sanoa, että luokattomuus stressaa ulkoilmaihmistä aika tavalla. Toisen stressin saan pienistä akuista. Tarkoituksena on testata erästä 6000mAh puhelinta, mutta raportoin siitä ajallaan myöhemmin. Mutta testin perusteella voisin tämän hankkia.
   
 10. Juha Uotila

  Juha Uotila Mobiilimiäs vol.2 Ylläpidon jäsen

  Viestejä:
  3 502
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Kyseinen kuva on itseasiassa otettu hiljalleen liikkuvasta veneestä.

  HDR tuossa kamerassa tällä hetkellä se ongelma ehkä on kun sitä ei voi kontrolloidakuin manuaalitilassa ja automaattinen algoritmi ei aina toimi vaikka tarvetta olisi.
   
  halcyon tykkää tästä.
 11. Tup3x

  Tup3x

  Viestejä:
  1 372
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Tuota vastaavaa näkyy muissakin kuvissa ja alue tuntuu vaihtelevan. Ilmeisesti tuo HDR on syypää - tuntuu olevan varsin yksinkertainen toteutus.
   
  halcyon tykkää tästä.
 12. FlyingAntero

  FlyingAntero ɑ n d r o i d Tukijäsen Team Android

  Viestejä:
  4 782
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Sony on sellainen valmistaja, jonka toivoisi säilyvän markkinoilla ihan sen vuoksi, että se tekee muutamia asioita eri tavalla kuin muut. Kamerapainike on kuulunut jo vuosia Sonyn tavaramerkkiin ja Sony on käytännössä ainoana valmistajana tuonut markkinoille myös pieniä älypuhelimia. Viimeisimpänä juttuna näyttää olevan 21:9 näyttö, joka on ilmeisesti ihan toimiva ratkaisu, kun molemmat io-techin Juhat on kuvasuhdetta kehuneet. Saisivat vain tuoda ilmoitus- ja pikavalikon näytön alareunaan "pitkien" näyttöjen myötä.

  Tonnin hintaluokassa kameran pitää ollakin ihan markkinoiden kärkeä, joten onneksi Sony on saanut sitä puolta kehitettyä. Hintaa on kuitenkin yksinkertaisesti liikaa, että puhelinta voisi oikeen suositella.
   
  Juha Kokkonen ja halcyon tykkäävät tästä.
 13. Jerba_

  Jerba_

  Viestejä:
  29
  Rekisteröitynyt:
  23.07.2017
  "mutta Androidin adaptiivinen näytönkirkkauden säätö tuntui testijaksolla reagoivan hitaasti muuttuviin valaistuksiin."

  Tämä on ainakin sellainen ominaisuus mitä toivoisin muihinkin puhelimiin, vaikka artikkelissa se kuvataan huonona ominaisuutena. Kaikissa omistamissani puhelimissa lähtenyt heti manuaalisäätö päälle koska tuntuu olevan liian nopeaa/edestakaisin sahaavaa se kirkkaudensäätö. Vähän sattuu varjostamaan käsi sitä sensoria ja kirkkaus menee ihan väärään suuntaan...

  Muuten erittäin hyvä artikkeli! Näitä on mukava lukea vaikka nykyisellä OP6:lla tarkoitus mennä vähintään pari vuotta.
   
 14. oriental

  oriental

  Viestejä:
  151
  Rekisteröitynyt:
  06.12.2016
  Ostin tän mallin launchissa ja olen osittain samaa, osittain erimieltä arvostelusta.

  Kameralla saa helvetin hyviä kuvia, pitää vaan ottaa manuaalilla jos haluaa "kaiken irti". Automaatillakin tulee todella hyvää jälkeä kunhan ei tärise kädet tms. Myös 4k/60fps kuvaus käsittääkseni onnistuu erillisen softan avulla. Olen maisemakuvia/auringonlaskuja ym kuvaillut ja kuvat on keränneet kehuja yhtälailla kuin järkkärillä otetut samassa tilanteessa. (Joskus kuvat ei näytä niin hyvältä, vaan sama se on järkkärilläkin)

  Kuori on liukas, piti ostaa kumisuoja.

  Muistin määrä on riittänyt ainakin mulla hyvin, en pelaile mutta pientä kuvankäsittelyä ym.

  Sorjenjälkitunnistin toimii 95% ajasta hyvin, märkänä sormi on lähinnä ongelma. Voi johtua myös miten on ajanut jälkensä muistiin. Ei täydellinen mutta hyvä kuitenkin

  4k tarkkuus rajallisesti on ihan fiksua, koska tuskin eroa huomaa esim. Nettiä selatessa, menisi vaam akkua hukkaan. Asetus voisi kuitenkin olla jos haluaa itse valita.

  3.5mm liitin on turha nykyään + adapteri on mukana, toisi vaan lisävaivaa vesisuojan takia. Tukee kuitenkin LDAC Bluetoothia.

  Akku kestää hyvin koko päivän vaikka kuuntelen 5-6h spotifyä + paljon nettiä/Whatsappia ym. Voisi olla vähän isompi.

  Näyttö auringossa vähän himmeä joskus

  Langaton lataus, no minusta täysin turha ominaisuus, joten miinus vain jos sen kokee tärkeäksi.

  Muotoilu on paljon mukavempi mitä 16:9 ja tähän mahtuu kerrankin 2 ohjelmaa auki samaan aikaan niin että sitä tulee käytettyäkin.

  Hinta: kallis, mutta 999€ bundle 1000xm3 kuulokkeiden kanssa on helvetin hyvä! Loistavat kuulokkeet, itse myin ne koska omistin jo samat, jolloin puhelimelle jäi hintaa 700€, tonnia en olisi itsekään maksanut.

  Sanoisin että loistava puhelin eikä puutteet ole merkittäviä ellei satu juuri sellainen olemaan jolle esim langaton lataus on elinehto.

  Toi kamera on vähän hassu, koska aluksi omatkin kuvat oli aika pettymyksiä vaan syystä tai toisesta on laatu ollut nyt hyvä. Enemmän megapikseleitä voisi olla välillä paikallaan.

  Kokonaisuutena hyvä arvostelu! Suosittelen itse jos Sony merkkinä kiinnostaa, tuskin tähän kukaan pahasti voi pettyä
   
  FlyingAntero ja Juha Kokkonen tykkäävät tästä.
 15. Juha Kokkonen

  Juha Kokkonen Moderator Ylläpidon jäsen

  Viestejä:
  6 854
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Näitä käyttäjien omia huomioita on aina mukava lukea ja tästäkin käy taas hyvin esille se, että eri käyttäjillä on erilaiset tarpeet ominaisuuksien suhteen :tup: Testeissä pyritään luonnollisesti tuomaan esiin kaikki mahdolliset asiat, joista lukijat voivat sitten huomioida ne itselleen merkitykselliset jutut. Tuo kuulokebundletarjous oli kyllä hyvä, varsinkin jos kuulokkeille on tarvetta tai ne saa myytyä kohtuullisen hyvään hintaan.
   
 16. Nightuser

  Nightuser

  Viestejä:
  1 980
  Rekisteröitynyt:
  30.10.2016
  Juu käyttö varmaan onnistuu jotenkin kun on suhteellisen kapea. Ulkonäöltään vaan aika puikula. Paremman näköinen tämä kuitenkin on kuin Xperia 10 Plus, se näyttää vielä oudommalta.
   
 17. ANTI_L

  ANTI_L

  Viestejä:
  721
  Rekisteröitynyt:
  05.11.2016
  Hyvä arvostelu ja olisi hyvä luuri siellä 500-700€ luokassa, tuo melkein tonnin ovh on kyllä aika suolainen.
   
 18. Kepe

  Kepe

  Viestejä:
  680
  Rekisteröitynyt:
  23.10.2016
  Onko grafiikkasuorituskykytesteissä puhelimessa käytössä tuo täysi "4k" -resoluutio vai se matalampi vaihtoehto? Vaikuttaa vähän epäilyttävältä, että tuolla resoluutiolla saataisiin selkeästi korkeampia tuloksia kuin esim. OnePlus 7 Prolla, jossa on sama järjestelmäpiiri ja matalampi resoluutio. Xperia 1:lle on testitulosten alalaidassa kerrottu tuo täysi 4k-resoluutio.

  Minkähän takia tässä ei ole Sonyn omaa lippulaivasensoria pääkamerassa (IMX 586)? Puolta halvemmista kilpailijoista se kuitenkin löytyy.
  Akku on pieni ja langaton latauskin puuttuu, jolla olisi ollut helppo lisätä varausta pitkin päivää.
  4k-resoluutio on puhelimessa täysin turha, ellei puhelimen näyttöä tiiraile suurennuslasilla tai käytä Google Cardboardin tyylisiä "VR-laseja".
  Puhelimessa on turhaa bloattia jota ei saa pois. Mitä tekee Playstation-sovelluksella, jos ei omista Playstation-konsolia? Facebook puolestaan haukkaa nykyään lähes puoli gigatavua tallennustilaa, vaikka sinne ei olisi kirjautunut sisään ja muutenkin sovellus olisi käyttämättömänä.

  TLDR; puhelimessa on turhia hintaa nostavia gimmickejä, mutta samalla myös puuttuvia ominaisuuksia ja puhelin on liian kallis ominaisuuksiinsa nähden =/
   
 19. Trespasser

  Trespasser

  Viestejä:
  137
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Itelläkin tämä luuri ollut nyt tovin käytössä, tuli vanhan Xperia Z5:n tilalle.
  3.5mm liittimen puute kyllä harmitti itseäni, kun aika usein tulee vielä perinteisiä nappikuulokkeita käytettyä silloin kun ei huvita noita isompia luureja pitää päässä. Tässäkin käyttäisin niitä sovittimen kanssa, mutta äänenlaatu on täyttä kuraa, etenkin kun ovat jättäneet EQ:n pois ääniasetuksista. Mutta tosiaan, kun löytyi jo valmiiksi WH-1000XM3 kuulokkeet, niin LDAC pelastaa siltä osin. Täytyy nuo langalliset kuulokkeet korvata varmaan tulevilla WF-1000XM3 -napeilla, niin sillä tosta 3.5mm puutteesta selviää.

  Langatonta latausta kaipaan itse vähän, ja tavallaan sitä odottaa tämän hintaluokan luurilta, mutta ei sen puute nyt mikään iso juttu ole. Liukkaus kyllä on ongelma, joten kumisukka pitää jossain välissä itsekin hommata tälle.

  Eniten ehkä harmittaa tuo hybridi sim-kelkka, kun dual simmillä ei voi käyttää muistikorttia, ja kuten artikkelissakin todettiin, tässä hintaluokassa tilaa olis saanut olla aika paljon enemmän. Puhelin ollut vasta hetken ja jo nyt melkein puolet tilasta käytetty. Puhelimen hinta nyt ei haitannut, vaikka se on ominaisuuksiin nähden korkea. Halusin vaan Z5:n seuraajan sivussa (tai näytössä) olevalla sormenjälkitunnistimella.
   
 20. Naama

  Naama

  Viestejä:
  414
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Ottakaa testiin niitä Sonyjä ja asentakaa Jolla niihin. Olis mielenkiintoinen artikkeli.
   
 21. Juha Uotila

  Juha Uotila Mobiilimiäs vol.2 Ylläpidon jäsen

  Viestejä:
  3 502
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Focus0, Juha Kokkonen ja FlyingAntero tykkäävät tästä.
 22. Benighted|

  Benighted|

  Viestejä:
  58
  Rekisteröitynyt:
  13.12.2016
  Ei omasta luuristani löydy ainakaan facebookkia saati playstation-sovellusta. Pelioptimointi näytti äkkiseltään olevan ainoa esiasennettu ohjelma, mitä ei jostain syystä saa poistettua.
   
 23. Juha Kokkonen

  Juha Kokkonen Moderator Ylläpidon jäsen

  Viestejä:
  6 854
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Näyttäisi tosiaan tulosten perusteella, että testisovellus olisi käyttänyt jotain Full HD -tason resoluutiota tuon mainitun täyden 4K-resoluution sijaan. Sovellus saattaa näyttää resoluution väärin, tai sitten taulukkoon on vain eksynyt virhe? @Juha Uotila voinee tarkistaa asian kunhan ehtii?
   
  Kepe tykkää tästä.
 24. Juha Uotila

  Juha Uotila Mobiilimiäs vol.2 Ylläpidon jäsen

  Viestejä:
  3 502
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Graafissa oli resoluution osalta virhe ja se on nyt taulukkoon korjattu. Testit siis ajettu tuolla alemmalla resoluutiolla (1096 x 2453)
   
  Kepe ja Juha Kokkonen tykkäävät tästä.
 25. HMCIndie

  HMCIndie

  Viestejä:
  97
  Rekisteröitynyt:
  25.10.2016
  "kuvien ottaminen vaatii huomattavan määrän enemmän työtä, koska ensin käyttäjä joutuu kuvaamaan pätkän 4K-videota, jonka jälkeen videota toistettaessa siitä saa napattua erillisiä still-kohtauksia valokuviksi."

  Ei pidä paikkaansa, painat vain sitä +grab nappulaa niin softa ottaa stillin, ei tarvitse videota kuvata.
   
 26. HMCIndie

  HMCIndie

  Viestejä:
  97
  Rekisteröitynyt:
  25.10.2016
  Täh? Siis 3.5mm on kuraa kun EQ puuttuu, mutta LDAC on tosi jees. Et sitten ole huomannut että kun kytket LDACin päälle niin EQ ei myöskään enää toimi. 1000XM3 vaatii enemmän EQ:ta kuin aiempi malli joten sen kanssa ei oikein LDACia viitti käyttää. Ja mikä tämä LDACin kehumisläppä oikein on? Ei siinä ole äänenlaadullisesti mitään eroa SBC:hen muuta kuin plasebona.
   
 27. Juha Uotila

  Juha Uotila Mobiilimiäs vol.2 Ylläpidon jäsen

  Viestejä:
  3 502
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Tämä korjattu

  Yleensä se äänenlaatu heikkenee kun joutuu noita adaptereita käyttämään. Ja LDAC tarjoaa kyllä parempaa laatua kuin SBC jos vaan materiaali on tarpeeksi korkealaatuista.
   
  HMCIndie tykkää tästä.
 28. Trespasser

  Trespasser

  Viestejä:
  137
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Katsos, toiset meistä käyttää useita kuulokkeita, eikä tietenkään samaan aikaan. Kokeilin tuota 3.5mm adapteria perinteisten kuulokkeiden kanssa paljon ennen kuin paritin edes WH-1000XM3:t luuriin. Verrattuna esim. Z5:n äänenlaatu on ihan uskomatonta kuraa tuolla USB-C -> 3.5mm adapterilla ja langallisilla kuulokkeilla. Sitä huonoutta ei voi tässä enää edes paikata EQ:lla, koska sitä ei ole lainkaan. Ei suinkaan sen takia että se ei toimi jos LDAC on päällä. En tiedä onko eq jätetty androidista ihan kokonaan pois, vai onko kyseessä Sonyn ihan oma päätös, mutta kuitenkin.
   
 29. Marsu53

  Marsu53

  Viestejä:
  219
  Rekisteröitynyt:
  01.10.2017
  Himmeisiin näyttöihin varsinkin auringonpaisteessa auttaa aika monessa puhelimessa ilman roottausta tämä: https://play.google.com/store/apps/details?id=flar2.hbmwidget

  Screenshot_20190728-150729.png
   
 30. HMCIndie

  HMCIndie

  Viestejä:
  97
  Rekisteröitynyt:
  25.10.2016
  Mites jos tekisitte ihan testinä sensijaan, että "musta tuntuu kokeilematta" varsinkin kun tuon LDACin erinomaisuutta toitetaan jokapaikassa ja sitten eroa ei edes kuule?

  Meinaan, että yksi parhaimmista Sonyn bluetooth luureista (1000xm3) ei erota SBC:n ja LDACin välillä mitään eroa ja LDAC ei edes toimi jos käyttää EQ:ta mikä on melkeinpä pakko 1000xm3:n kanssa jos meinaa tunkkaisuutta avata.

  Aa katsos vain, kokeilet äänenlaatua eri luureilla. No sehän on jännä vertailu kun tuollaisessa yleensä painaa myös se kuulokkeiden laatu jonninverran. No kun kerran noin tieteellisesti on testattu niin pakkohan se on uskoa alkuperäistä väittämääsi että: "LDAC pelastaa" joka varmasti liittyy kaapeleihin tosi paljon.

  Olen teksteistänne saanut sen käsityksen, että USB-c:n kautta kulkeva 3.5mm signaali on aina paskempi koska adapteri. Tämähän ei pidä paikkaansa sillä USB-c:n kautta voi myös mennä analoginen signaali kuten tässä 1:ssä menee. Jos se ääni on "paskempi" niin siinä voi syynä olla vain ylipäänsä paskempi äänipuoli luurissa sensijaan että lähdetään ihmettelemään adapteria ja kehumaan ldacia.
   
 31. Juha Uotila

  Juha Uotila Mobiilimiäs vol.2 Ylläpidon jäsen

  Viestejä:
  3 502
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  No itse en ole mikään hifisti tai "kultakorva" eikä itsellä ole sen suurempia intressejäkään laajempaan kuin "miltä omaan korvaan kuulostaa" kokeiluun.

  Sen takia en myöskään lähde puhelimissa äänenlaatua sen tarkemmin arvostelemaan, koska se vaatisi sitten vehkeitä jolla esittää se tekninen data ja testitulokset.
   
  Lepakomäyrä tykkää tästä.
 32. Juha Kokkonen

  Juha Kokkonen Moderator Ylläpidon jäsen

  Viestejä:
  6 854
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Ei ole valitettavasti resursseja eikä ainakaan omasta puolestani myöskään riittävästi audiopuolen asiantuntemusta tämän syvemmin lähteä puhelimien ääniominaisuuksia testaamaan.
   
  Lepakomäyrä tykkää tästä.
 33. Jerba_

  Jerba_

  Viestejä:
  29
  Rekisteröitynyt:
  23.07.2017
  Siis eihän tässä näytön kirkkaudesta itsessään ole kyse vaan sen automaattisen kirkkaudensäädön toimivuudesta.
   
 34. Marsu53

  Marsu53

  Viestejä:
  219
  Rekisteröitynyt:
  01.10.2017
  Aika monissa Sony Xperia 1:n testeissä on tylyä sanottavaa:
  "Xperia 1-skärmen har överraskande låg max ljusstyrka.

  Det var svårt att se skärmen när vi var ute och om, även om det inte var en särskilt solig dag, vilket gjorde det svårt att ta bilder, spela in video eller använda vardagliga telefonfunktioner. När skärmens ljusstyrka var vid max och adaptiv ljusstyrka, kom handenheten inte ens nära att matcha ljusstyrkan hos andra telefoner som vi jämförde med, till exempel Huawei P30, även när du tittar på samma app."

  Sony Xperia 1 recension - Användbara tips för val av elektronik
   
 35. Juha Uotila

  Juha Uotila Mobiilimiäs vol.2 Ylläpidon jäsen

  Viestejä:
  3 502
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  En kyllä henkilökohtaisesti lähtisi leikkimään tällaisten softien kanssa. Säätää liikaa niin siinä menee kallis näyttö piloille. Jokainen tietysti tekee omille laitteille en mitä haluaa.

  Joskus aikoinaan kun tuo sovellus julkaistiin oli sovelluksella ehkä jotain järkevää käyttäökin kun näytöt oli mitä oli.
   
 36. Trespasser

  Trespasser

  Viestejä:
  137
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Siis mitä ihmettä selität? Vedät "vähän" turhan pitkälle meneviä tulkintoja satunnaisesta (ja subjektiivisesta) LDAC pelastaa -kommentista. Ja ei, se ei ollut mikään väittämä, vaan kokemus, sellanen subjektiivinen juttu, heitettynä ohimennen, tiiätkö?

  Väännetään vielä rautalangasta: Vertaan samoja langallisia kuulokkeita A puhelimissa X ja Y. Puhelimessa X on 3.5mm kuulokelähtö, Puhelimessa Y ei ole 3.5mm kuulokelähtöä, liitäntä tapahtuu usb-c adapterilla. Äänenlaadun vertailu on tehty siis samoilla kuulokkeilla. Lopputuloksena on se, että kuulokkeet A ovat äänenlaadultaan hyvät puhelimessa X, mutta käyttökelvottomat puhelimessa Y. Kuitenkin kuulokkeet B (WH-1000xm3), joissa LDAC löytyy, ovat vallan mainiot. Tämän perusteella päättelen ja ohimennen totean, että tulevat WF-1000xm3 kuulokkeet (kuulokkeet C) ovat tälle luurille, omaan käyttööni, vallan mainio pelastus paikkaamaan langallisten nappikuulokkeiden "puutetta", joten se 3.5mm liittimen puute ei loppupeleissä harmita niin paljoa. Ja tietenkin ostan mieluummin kuulokkeet, jotka tukevat myös LDACia muiden kodekkien lisäksi kuin sellaiset, jotka eivät sitä tue.

  Ja jottei tästä nyt tule nillitystä "langaton vs piuha" -vertailulle koskien tota nimenomaista kahta sanaa joihin jostain syystä tartuit, niin en kokenut tarpeellisena kirjoittaa mitään pitkää sepustusta testimenetelmistä. Tuli kyllä testattua myös nää WH-1000xm3:t (kuulokkeet B) molemmissa puhelimissa piuhallakin, koska en halunnut uskoa äänen olevan niin huono adapterilla, vaan epäilin, että kuulokkeet A olis huonossa kunnossa (kuitenkin kulutustavaraa nappikuulokkeet). Xperia 1:n äänenlaatu adapterin kanssa on täysin hengetön, ohut ja vähän "metallinen" niin kuulokkeilla A kuin B. Ehkä sillä EQ:lla olis voinut tätä paikata, mutta eipä tiedä kun sitä ei tästä puhelimesta löydy. Tässä nimenomaisessa tapauksessa se LDAC pelasti ylivoimaisesti paremmalla äänenlaadulla verrattuna piuhaan. Ja ei, en vaivautunut tekemään vertailua LDAC on/off. Koska ei huvittanut. Enkä edes toisella adapterilla. Varmasti muutkin kodekit olis olleet ihan päteviä.

  Ja mitä ihmeen "tieteellistä testausta" edes vaatii omien havaintojen julkituominen? Ymmärtäisin, jos olisin vaikka jotain virallista testiä tekemässä, mutta ihan vaan omia kokemuksia toin esiin.

  Eikä kukaan ole väittänyt, että se signaali olis aina huonompi adapterin kautta. Tässä nimenomaisessa kuuloke+puhelinyhdistelmässä se nyt vaan sattuu olemaan näin.
  Kuluttajan kannalta ei ole mitään merkitystä sillä, miksi se ääni on huonompi adapterin kanssa verrattuna muihin ratkaisuihin ja mitä signaalia sieltä usb-c:stä pukkaa pihalle. Olennaista on, että ääni on huonompi, ja tätä myöten käyttäjäkokemus on kärsinyt (joillain, ei varmasti kaikilla). Ainoa näkyvä ero kuluttajalle vanhaan verrattuna on se 3.5mm liittimen puute.

  Teknisesti voit toki olla täysin oikeassa. Käyttäjäkokemuksen kannalta sillä ei vaan ole väliä.

  Niin ja ihan BTW: Sonylla ei ole kuulokemallia "1000xm3". Ne on joko WH-1000xm3 tai WF-1000xm3, täysin eri tuotteet. Jos nyt pilkkua viilataan.
   
 37. milleria

  milleria

  Viestejä:
  96
  Rekisteröitynyt:
  08.06.2017
  Onko noissa jutuissa mitään perää että xperia1 olisi pelitilassa joissain peleissä isompi näytön Hz?
   
 38. Juha Kokkonen

  Juha Kokkonen Moderator Ylläpidon jäsen

  Viestejä:
  6 854
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  En ole törmännyt. Onko jotain lähdettä ja miten tuon voisi todeta?
   
 39. milleria

  milleria

  Viestejä:
  96
  Rekisteröitynyt:
  08.06.2017
  Viimeksi muokattu: 12.10.2019
 40. milleria

  milleria

  Viestejä:
  96
  Rekisteröitynyt:
  08.06.2017
  Tuossa videossa sanotaan kyllä frames eikä Hz...
   
 41. Juha Kokkonen

  Juha Kokkonen Moderator Ylläpidon jäsen

  Viestejä:
  6 854
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Nii, voihan se peli käsittäkseni pyöriä myös puhelimella 120 fps, vaikka näyttö ei pystyisikään kaikkia ruutuja näyttämään:think:
   
 42. milleria

  milleria

  Viestejä:
  96
  Rekisteröitynyt:
  08.06.2017
  niinpä :D