Testissä Samsung Galaxy Buds2 Pro -nappikuulokkeet

Diizzel

Ylläpidon jäsen
Liittynyt
29.10.2016
Viestejä
2 206


Diizzel kirjoitti uutisen/artikkelin:
Samsung Galaxy Buds2 Pro -napit ovat omaan makuuni parhaat io-techin toistaiseksi testaamista kuulokkeista, mutta kokonaisuudessaan niille ei voi 230 euron hintaan antaa ehdottomia suosituksia. Kuulokkeiden etuja ovat erinomainen äänenlaatu, kevyt ja pienehkö koko, minkä myötä kuulokkeet istuvat mukavasti ja laadukas vastamelutoiminto.

Miinusta napeille on kuitenkin annettava vain Samsungin laitteille rajatuista ominaisuuksista ja sen myötä kokoaan lukuun ottamatta hintaeroon nähden pienehköistä parannuksista edeltäjiinsä nähden.

Plussaa
 • Äänenlaatu
 • Vastamelu
 • Pienehkö koko ja sen myötä istuvuus
 • Oma elekomento äänenvoimakkuuden säätöön
 • IPX7
 • SSC Hi-Fi -koodekki Samsungin puhelinten omistajille

Miinusta
 • Ei LDAC- tai AptX-tukea
 • Ei Bluetooth multipoint-tukea
 • Ei vapaata taajuuskorjainta
 • Kosketuseleet ottavat helposti vahinkokomentoja
 • Osa toiminnoista tarjolla vain Samsungin laitteille
 • Kuulokkeiden hallintasovellusta ei ole saatavilla iOS-laitteille

Huomioitavaa
 • Kuulokkeet tukevat SBC-, AAC- ja SSC Hi-Fi -koodekkeja
Samsung julkaisi Galaxy Buds2 Pro -nappikuulokkeensa neljännen sukupolven taittuvanäyttöisten Galaxy Z -älypuhelinten julkaisun yhteydessä elokuussa. Kyseessä on seuraajat aiemmin io-techissa testatuille Galaxy Buds Proille ja samassa yhteydessä testattujen Galaxy Buds2:ien yläpuolelle sijoittuva uusi lippulaivamalli.

Galaxy Buds2 Proiden ominaisuuskattaus itsessään on sinänsä tuttu: Kyseessä on langattomat nappikuulokkeet, jotka tukevat vastamelutoimintoa ja joiden sisältä löytyy kaksi kaiutinelementtiä. Akun luvataan kestävän Buds Proiden tapaan 5 tuntia vastamelutoiminnon kanssa ja langattomasti ladattavissa olevasta latauskotelosta sen voi laajentaa 18 tuntiin. Edeltäjäänsä nähden valmistaja lupaa kuitenkin Buds2 Proiden olevan 15 prosenttia pienemmät ja vastamelutoiminnon olevan 3 desibeliä tehokkaampi.

Lisäksi Samsung on tuonut Buds2 Proihin uuden 24-bittistä ääntä tukevan SSC Hi-Fi -koodekin sekä automaattisen äänilähteen vaihtotoiminnon, jotka kuitenkin molemmat toimivat vain Samsungin omilla laitteilla. Kuulokkeiden suositushinta on Buds Proista tutut 229 euroa, joskin alkuperäisiä Buds Proita on saanut jo jopa sata euroa edullisemmin.

Hinta.fi-hintavertailupalvelun mukaan Buds2 Proita saa artikkelin kirjoitusaikaan syyskuun alkupuolella edullisimmillaan reiluun 215 euroon.

Pakkaus ja sen sisältö
Samsung toimittaa kuulokkeensa mustassa pahvipakkauksessa, jonka toimitussisältöön kuuluu itse nappien ja niiden latauskotelon lisäksi:
 • USB-C -> USB-C -kaapeli
 • Takuu- ja ohjelappuset
 • Kahdet vaihtotulpat kuulokkeisiin

Vaihtotulpat Samsung toimittaa aiemmista malleistaan tuttuun tapaan pienehkössä pahvipakkauksessa, jossa tulppia on kohtalaisen helppo säilöä jatkossakin. Tulpat itsessään ovat keskiverron jäykät ja suuaukoltaan pyöreät alkuperäisten Buds Proiden ovaalin sijaan.


Rakenne ja ominaisuudet
[gallery link="file" columns="2" size="medium" ids="79073,79074"]

Samsung Galaxy Buds2 Proiden tekniset tiedot:
 • Mitat: 21,6 x 18,7 x 19,9 mm (korkeus x leveys x syvyys)
 • Paino: 5,5 grammaa
 • IPX7
 • Akunkesto: 5 tuntia ANC:n kanssa, 8 tuntia ilman ANC:tä

Ulkonäöltään kuulokkeet ovat valmistajan aiempia nappeja käsitelleille tutut. Alkuperäisiin Buds Proihin nähden kiiltävästä muovista on kuitenkin luovuttu mattapintaisen tieltä, minkä lisäksi käytössä on kierrätysmuovi. Fyysinen koko on myös silmin nähden pienempi.

Alkuperäiset Buds Prot istuivat omaan korvaani hyvin, mutta kaikilla kokemus ei kohtalaisen suuren koon myötä ollut sama. Buds2 Prot puolestaan sopinevat pienentyneen kokonsa myötä monipuolisemmin eri käyttäjille ja omaan korvaani kyseessä ovat ehdottomasti mukavimmat kuulokkeet, joita olemme io-techissä tähän mennessä testanneet. Kuulokkeet ikään kuin katoavat korvaan ja niitä voi pitää pitkiäkin aikoja ilman minkäänlaista epämukavuuden tunnetta.

Varrettomassa ja korvassa huomaamattomassa muotoilussa on kuitenkin omat haasteensa, sillä kuulokkeiden napautuksella toimivat elekomennot käynnistyvät usein tahattomasti kuulokkeita paremmin korvaan asetellessa. Lenkkeilykäyttöön Galaxy Buds2 Prot toimivat kohtalaisesti – töminää on kuultavissa, mutta ei yhtä paljon kuin osassa kilpailijoista ja hyvän istuvuuden myötä kuulokkeet pysyvät korvissa helposti. IPX7-sertifikaatin myötä Galaxy Buds2 Proiden kastumistakaan ei käytännössä tarvitse pelätä.

Alkuperäisten Buds Proiden ja viime vuoden Buds2:ien tapaan myös Buds2 Prot käyttävät kahta kaiutinelementtiä kuuloketta kohden, mutta aiemmasta poiketen Samsung ei ole enää ilmoittanut elementtien tarkkoja kokoja.

Yhteysominaisuuksien osalta Bluetooth-tuki on päivitetty 5.3:een ja koodekkitukeen on tuotu SBC:n ja AAC:n oheen myös Samsungin uusi 24-bittistä audiota tukeva SSC Hi-Fi, joka kuitenkin toimii valitettavasti ainoastaan Samsungin omilla puhelimilla. Koodekki itsessään lupaa 24-bittisen äänen sekä skaalautuvuuden kuuluvuuden mukaan. Bluetooth multipoint-tukeakaan Samsung ei napeilleen tarjoa, vaan sen sijaan kuulokkeet osaavat vaihtaa automaattisesti Samsungin omien laitteiden välillä Applen AirPodseista tuttuun tapaan.

Käytännössä Samsungin omiin laitteisiin rajoitetut ominaisuuspäivitykset ovat väistämättä harmillisia, sillä SSC Hi-Fin sijaan tai sen oheen esimerkiksi LDAC tai AptX-koodekkituen tarjoaminen mahdollistaisi monipuolisemmin eri laitteilla kuulokkeista täyden hyödyn irti ottamisen. Automaattinen yhteydenvaihtokin voisi olla tuettuna myös Bluetoothin oman multipoint-standardin mukaisesti.[gallery link="file" columns="2" size="medium" ids="79076,79077"]

Latauskotelon tekniset tiedot:
 • Latauskotelon mitat: noin 50 x 50 x 26 mm (korkeus x leveys x syvyys)
 • Latauskotelon paino: noin 44 grammaa
 • Akkua kuulokkeille: 13 tuntia ANC:n kanssa, 21 tuntia ilman ANC:tä
 • USB-C, langaton Qi-lataus

Kuulokkeiden akunkestoksi Samsung lupaa varsin tavanomaiset 5 tuntia vastamelutoiminnon kanssa ja 8 tuntia ilman vastamelutoimintoa. Akunkestoon voisi toivoa jo parannusta, sillä esimerkiksi Sony WF-1000XM4:t lupaavat 8 tuntia äänentoistoa vastamelutoiminnon kanssa, mutta toisaalta kyseessä on kompromissi, jonka Samsung on tehnyt pienehkön kokonsa tieltä.

Latauskotelosta on saatavilla 13 lisätuntia. Itse kotelo on käytännössä identtinen valmistajan aiempienkin kuulokkeiden koteloiden kanssa. Kyseessä on edelleen pienehkö kotelo, joka mahtuu helposti taskuun. Kotelo tukee USB-C-latauksen lisäksi myös langatonta latausta Qi-standardilla.


Ohjelmisto


[gallery link="file" columns="2" size="medium" ids="79059,79066"]

Ohjelmistona Galaxy Buds2 Proille toimii Samsungin Galaxy Wear, jota ei ole edelleenkään saatavilla iOS-laitteille. Kuten myös koodekkituessa on myös ohjelmiston toiminnassa jonkin verran eroja sen mukaan, onko käytössä Samsungin puhelin vai ei. Samsungin älypuhelinten käyttäjille tarjolla on nimittäin 360-ääni, joka tuottaa tilaäänimallinnuksen. Mallinnus vaikutti testijaksolla laadultaan kohtalaisen hyvältä ja lisäksi asetuksissa on tarjolla myös mahdollisuus mallintaa kaiuttimia, jolloin pään asento vaikuttaa tilaäänimallinnuksen toteutukseen.

[gallery link="file" columns="5" size="medium" ids="79060,79061,79068,79064,79062"]

Kaikille käyttäjille sovelluksessa on tarjolla vastamelun säätimet, äänen tunnistus asetus, joka muuttaa vastamelun automaattisesti ympäristöäänten vahvistukseksi kuulokkeiden havaitessa käyttäjän puhuvan, elekomentojen asetukset sekä lisäasetukset. Elekomentoja kuulokkeet eivät juuri anna muuttaa, vaan normaalit pinnan näpäytykset ovat vakiot ja asetettavissa joko päälle tai pois.

Säädettävissä ovat vain pitkän painalluksen tuottamat komennot molemmille korville. Mielenkiintoisesti lisäasetusten Kokeilu-alavalikon taakse on piilotettu myös mahdollisuus säätää kuulokkeiden äänenvoimakkuutta elekomennoilla. Nämä komennot eivät pohjaudu pinnan kosketuksentunnistukseen vaan kuulokkeiden tärinään, eli käytännössä äänenvoimakkuutta voi säätää joko napauttamalla korvan etuosaa tai korvalehteä, jolloin nappi tunnistaa tärähdyksen.

Vapaata taajuuskorjainta Samsung ei tarjoa edelleenkään, vaan sen sijaan taajuuskorjainasetuksissa on tarjolla vain muutama esiasetettu vaihtoehto.
Äänenlaatu
Huom. Taajuusvasteet ovat MiniDSP EARS-laitteistolla mitatut. Tulokset ovat suuntaa antavia ja niitä tulee käyttää vain sanallisen arvion ohessa visuaalisena tukena. Taajuusvastemittaus ei ole pääasiallinen testaustapa, vaan arvostelut pohjautuvat pääosin arvioijan omiin kuuntelukokemuksiin. Tuloksia ei voi verrata suoraan muiden sivustojen mittaustuloksiin. Kuppikuulokkeiden ja nappikuulokkeiden mittaustulokset eivät ole keskenään suoraan vertailukelpoisia.

Äänenlaadultaan Samsung tarjoaa Galaxy Buds2 Proillaan omaan makuuni io-techissa tähän mennessä testattujen kuulokkeiden kärkeä. Jo alkuperäiset Buds Prot olivat omaan makuuni sopivat erottelevalla ja kohtalaisen luonnollisella äänellä, josta Buds2 Prot ovat ikään kuin jatkokehitetty versio, joka onnistuu tuomaan bassoon hieman tarvittua lisäpotkua. Ääni on edelleen erotteleva ja yläpään kirkkaus voi tietyissä kappaleissa olla tummempaan äänensävyyn tottuneille pahimmillaan hieman häiritseväkin. Keskitaajuudet toistuvat kuitenkin luonnollisesti, eikä basso ei edelleenkään ole ylitsevuotava, minkä lisäksi sen korostus sijoittuu riittävän alas, jottei se häiritse muita taajuuksia.

Buds2 Proiden ohessa markkinoiden kalliimpaa päätä edustaviin Sony WF-1000XM4:iin verrattuna Samsungin uutuudet ovat erottelevammat ja kirkkaammat, mikä omaan korvaani on onnistuneempi äänimaisema, kun taas WF-1000XM4:t ovat lämpimämmät ja sen myötä pykälän rentoutuneemmat ja erilaisille miksauksille kenties anteeksiantavammat. Huomion arvoisena seikkana Sony tarjoaa kuitenkin vapaan taajuuskorjaimen, jolla ääntä voi muokata erottelevammaksikin.

[gallery link="file" columns="2" size="medium" ids="79057,79056"]

Vastamelutoimintoa Samsung on lupaustensa mukaisesti onnistunut parantamaan ja Galaxy Buds2 Proiden vastamelu yltää markkinoiden kärkikahinoihin. Samsungin napit päästävät edelleen yläpäätä selvästi lävitseen, mutta vaimentavat vastapainona erittäin vakuuttavasti matalia taajuuksia, minkä myötä musiikin kuuntelu onnistuu kohtalaisessa metelissäkin mukavasti. Kokonaisuudessaan vastamelu jää kuitenkin yhä Sonyn lippulaivanappien taakse, sillä ne tarjoavat kokonaisvaltaisemman vaimennuksen. Lisäksi Sonyn ympäristöäänten vahvistus on luonnollisempi.

Samsung Galaxy Buds2 Proissa on havaittavissa kohtalaisen selvästi vastamelun humina, mikäli kuulokkeilla ei samanaikaisesti kuuntele jotain. Humina myös sotki taajuusvastemittausta huomattavan paljon, minkä myötä taajuusvasteita ei tällä kertaa ole graafina tarjolla vastamelutoiminnon kanssa. Omaan korvaani ääni kuitenkin pysyi käytännössä samanlaisena, oli vastamelutoiminto sitten päällä tai ei.

Mikrofonin ääniesimerkki

[audio mp3="[URL]https://www.io-tech.fi/wp-content/uploads/2022/09/Samsung-Galaxy-Buds2-Pro-mikkiesimerkki.mp3[/URL]"][/audio]Mikrofonit Buds2 Proissa ovat sisätiloissa ja vielä kävellessä ulkoilmassakin kohtalaisen laadukkaat. Kovemmassa tuulessa pyöräillessä kuulokkeet eivät käytännössä pyri poistamaan tuulen suhinaa, minkä myötä äänimaisema on varsin kiireinen, mutta toisaalta kuulokkeet poimivat silti kaiken puheen.


Yhteenveto
Kokonaisuudessaan Samsungin Galaxy Buds2 Prot ovat omaan makuuni parhaat nappikuulokkeet, jotka io-techin testissä ovat toistaiseksi käyneet, mutta ehdottomia suosituksia niille ei 230 euron hintaan voi antaa. Kuulokkeiden etuja ovat erinomainen äänenlaatu, kevyt ja pienehkö koko, minkä myötä kuulokkeet istuvat mukavasti korvilla pidempiäkin ajanjaksoja ja laadukas vastamelutoiminto.

Valitettavasti kuulokkeilla on myös miinuksensa, sillä useat Buds2 Proiden erikoisominaisuudet, kuten kehittyneempi SSC Hi-Fi -koodekki, automaattinen vaihtaminen laitteiden välillä ja tilaäänimallinnus, ovat rajoittuneet vain Samsungin puhelimia käyttäville. Samaan aikaan esimerkiksi Sony tarjoaa WF-1000XM4-kuulokkeissaan nykyisin usein alle 200 euron hintaan LDAC-koodekin ja tilaäänimallinnuksen, jotka toimivat myös muiden valmistajien laitteilla. Osa muista valmistajista puolestaan tukee Bluetoothin omaa multipoint-teknologiaa laitteiden välillä vaihtamiseen.

Huomion arvoisena seikkana valmistajan edeltäjämallin olemassaoloa ei myöskään voi unohtaa, sillä Samsung Galaxy Buds Prot tarjoavat vielä nykyisellään lähes 100 euroa edullisempaan hintaan lähes yhtä hyvän äänenlaadun ja edelleen kohtalaisen hyvän vastamelutoiminnon. Samsung-puhelinten omistajien ulkopuolelta ohjelmisto-ominaisuuksissakaan ei ole merkittäviä eroja, joskin suuremman kokonsa myötä niiden istuvuus ei ole Galaxy Buds2 Proiden tasolla.

Plussaa
 • Äänenlaatu
 • Vastamelu
 • Pienehkö koko ja sen myötä istuvuus
 • Oma elekomento äänenvoimakkuuden säätöön
 • IPX7
 • SSC Hi-Fi -koodekki Samsungin puhelinten omistajille

Miinusta
 • Ei LDAC- tai AptX-tukea
 • Ei Bluetooth multipoint-tukea
 • Ei vapaata taajuuskorjainta
 • Kosketuseleet ottavat helposti vahinkokomentoja
 • Osa toiminnoista tarjolla vain Samsungin laitteille
 • Kuulokkeiden hallintasovellusta ei ole saatavilla iOS-laitteille

Huomioitavaa
 • Kuulokkeet tukevat SBC-, AAC- ja SSC Hi-Fi -koodekkeja

Linkki alkuperäiseen juttuun
 
Viimeksi muokattu:

Awelonian

Residentti maahanmuuttaja
Liittynyt
22.10.2016
Viestejä
3 603
Itse tuli investoitua näihin, kun vanhat kuulokkeet reilun seitsemän vuoden jälkeen antoivat periksi. Täytyy tuosta istuvuudesta antaa kyllä hyvä palaute, itse käytän pyöräillessä, salilla, juostessa ja about kaikkialla ja vielä ei ole tippunut menossa korvista pois. Nuo kosketustäppäykset vaan ovat se suurin ongelma ja itse olen poistanut ko. ominaisuuden käytöstä. Sama se puhelimesta tai kellosta lisätä ääntä ym.
 

Testostenori

Filter Coffee, Not People
Liittynyt
20.10.2016
Viestejä
351
Josko nääkin jossain kohtaa sais satasella, niin vois harkita.
 
Liittynyt
25.01.2018
Viestejä
23
Useamman vuotta palvelleet ensimmäiset Budsit eivät ole vieläkään hajonneet, tai merkittävästi heikentyneet akunkestoltaan tms. mikä mahdollistaisi uudempien hankkimisen. Merkittävin asia johon olen kaivannut parannusta on mikrofoni, toisinaan toimii äärettömän hyvin, mutta ajoittain vastapuolella ääni aaltoilee tai kuuluu huonosti. Tuon mikrofonin klipin perusteella tätä aaltoilua vieläkin jossain määrin tapahtuu ulkona. Miten tuon mikrofonin herkkyyden kanssa, riittääkö normaali puheääni?
 

Diizzel

Ylläpidon jäsen
Liittynyt
29.10.2016
Viestejä
2 206
Useamman vuotta palvelleet ensimmäiset Budsit eivät ole vieläkään hajonneet, tai merkittävästi heikentyneet akunkestoltaan tms. mikä mahdollistaisi uudempien hankkimisen. Merkittävin asia johon olen kaivannut parannusta on mikrofoni, toisinaan toimii äärettömän hyvin, mutta ajoittain vastapuolella ääni aaltoilee tai kuuluu huonosti. Tuon mikrofonin klipin perusteella tätä aaltoilua vieläkin jossain määrin tapahtuu ulkona. Miten tuon mikrofonin herkkyyden kanssa, riittääkö normaali puheääni?
Juu normaali puheääni ainakin mulla riitti, eikä tarvinut varta vasten korottaa ääntä, mutta tämä toki riippuu jonkin verran käyttäjän puheäänen voimakkuudestakin.
 
Liittynyt
29.04.2017
Viestejä
263
Itse ostin paikallisen powerin poistomyynnistä nämä kun halvalla sai, vähän pelotti korvaan istuvuus, etenkin kun alkaa vähän hikoilemaan, ja eihän ne nämäkään oikein tykänneet pysyä korvissa vaan tuppaavat tippumaan kuten myös muutamat muut aikaisemmat langattomat napit mitä ollut testissä. Tilasin sitten testiin näihin nappeihin taroitetut vaahtomuoviset päät niin johan noustiin käyttömukavuudessa uusiin sfääreihin ja väittäisin että myös äänentoisto parani kun istuvat paremmin korvaan näiden kanssa. Ainakin omaöta osaltani voin suositella alkup liukkaiden tulppien tilalle vaahtomuovisia jos korvissa pysyminen arveluttaa tai sen kanssa on jo ongelmaa :)
 
Liittynyt
17.10.2017
Viestejä
320
Itse ostin paikallisen powerin poistomyynnistä nämä kun halvalla sai, vähän pelotti korvaan istuvuus, etenkin kun alkaa vähän hikoilemaan, ja eihän ne nämäkään oikein tykänneet pysyä korvissa vaan tuppaavat tippumaan kuten myös muutamat muut aikaisemmat langattomat napit mitä ollut testissä. Tilasin sitten testiin näihin nappeihin taroitetut vaahtomuoviset päät niin johan noustiin käyttömukavuudessa uusiin sfääreihin ja väittäisin että myös äänentoisto parani kun istuvat paremmin korvaan näiden kanssa. Ainakin omaöta osaltani voin suositella alkup liukkaiden tulppien tilalle vaahtomuovisia jos korvissa pysyminen arveluttaa tai sen kanssa on jo ongelmaa :)
Mistä tilasit nuo vaahtomuovipäät?
 

Gobi

Make ATK Great Again
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
1 710
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
23.03.2023
Viestejä
134
Minä olen tilaillut Comply Foamilta, saa myös testipakkauksen jossa kaikkia kolmea kokoa.

Edit: SAVE15 koodilla vähän alennusta. Firma Jenkeissä, joten pienet tullit ja verot joutuu maksamaan.

Osaatko verrata muihin complyn foameihin koon puolesta? Jos on ennen käyttänyt largeja niin niin oletettavasti nytkin kannattaa..? Tuollainen 3 eri koon setti on muuhun kuin koon testaamiseen rahan haaskausta kun paketissa lopulta yhdet käyttökelpoiset tyynyt (jotka nekään ei lopulta kovin pitkään kestä hyvinä). Ei oikein nuo samsungin omat silikonilärpäkkeet istu tiiviisti allekirjoittaneelle.
 

Gobi

Make ATK Great Again
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
1 710
Osaatko verrata muihin complyn foameihin koon puolesta? Jos on ennen käyttänyt largeja niin niin oletettavasti nytkin kannattaa..? Tuollainen 3 eri koon setti on muuhun kuin koon testaamiseen rahan haaskausta kun paketissa lopulta yhdet käyttökelpoiset tyynyt (jotka nekään ei lopulta kovin pitkään kestä hyvinä). Ei oikein nuo samsungin omat silikonilärpäkkeet istu tiiviisti allekirjoittaneelle.
Vaikeaa kyllä on, nyt on Buds2 Prossa käytössä se silikoninen M-koon tyyny, mutta ei tahdo pysyä mukana kovassa menossa. Edellisillä Buds Pro kuulokkeilla tilasin tuon testisetin ja siitä päätyi käyttöön ensin M-koko ja sitten S. Tilasin uuden setin S-kokoa ja ne oli sopivat omaan korvakäytävään. Enkä mikään pieni ihminen ole, niin vaan eroja löytyy.

Nyt tilasin Buds2 Pro taas tuon S-koon setin. Nuo vaahtomuoviset pysyy kyllä paljon paremmin korvassa, laajenevat korvakäytävään kiinni, eivätkä irtoa isossakaan heilumisessa.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
23.03.2023
Viestejä
134
Vaikeaa kyllä on, nyt on Buds2 Prossa käytössä se silikoninen M-koon tyyny, mutta ei tahdo pysyä mukana kovassa menossa. Edellisillä Bud Pro kuulokkeilla tilasin tuon testisetin ja siitä päätyi käyttöön ensin M-koko ja sitten S. Tilasin uuden setin S-kokoa ja ne oli sopivat omaan korvakäytävään. Enkä mikään pieni ihminen ole, niin vaan eroja löytyy.

Nyt tilasin Buds2 Pro taas tuon S-koon setin. Nuo vaahtomuoviset pysyy kyllä paljon paremmin korvassa, laajenevat korvakäytävään kiinni, eivätkä irtoa isossakaan heilumisessa.
Näkyi tuolla complyn arvosteluissa muutama valittelevan, että saisi olla XL-kokokin olemassa. Ehkä tästä päättelen, että minun kannattaa koko L tilata. Täytyypäs lähiaikoina laittaa tulemaan.
 
Toggle Sidebar

Statistiikka

Viestiketjut
245 260
Viestejä
4 279 898
Jäsenet
71 635
Uusin jäsen
Fima

Hinta.fi

Ylös Bottom