Testissä OnePlus Nord N100

Diizzel

Moderator
Ylläpidon jäsen
Liittynyt
29.10.2016
Viestejä
1 378


Diizzel kirjoitti uutisen/artikkelin:
Viime viikolla Poco M3:n aloittama vuoden 2021 puhelintestikausi jatkuu samalla linjalla, eli jälleen vuorossa on markkinoiden edullisemman pään älypuhelin. Testivuoroon pääsi tällä kertaa kiinalaisen OnePlussan edullisin Nord N100, jonka sisarukset – alkuperäinen Nord ja Nord N10 – ovatkin jo aiemmin käyneet io-techin testissä. Nord N100:n ominaisuuksiin kuuluu 90 Hz:n nopeuteen yltävä 720p-resoluutioinen näyttö, Snapdragon 460 -järjestelmäpiiri, 4 Gt RAM-muistia, 64 Gt tallennustilaa ja 5000 mAh:n akku. Kamerajärjestelmä muodostuu kahdesta kuvauskelpoisesta kamerasta, 13 megapikselin pääkamera ja 2 megapikselin makrokamera, sekä 2 megapikselin syvyystietokamerasta.

Puhelimen suositushinta on 199 euroa, mutta testijakson aikana tammikuun puolen välin tienoilla sitä oli saatavilla edullisimmillaan 150 euron hintaan.

Testiartikkelissa tutustumme OnePlus Nord N100 -älypuhelimeen reilun viikon ympärivuorokautisten käyttökokemusten pohjalta hieman täysimittaista testirutiinia lyhyemmässä muodossa. Testipuhelimen lainasi ystävällisesti DNA.

Lue artikkeli: Testissä OnePlus Nord N100

Linkki alkuperäiseen juttuun
 
Viimeksi muokannut ylläpidon jäsen:
Liittynyt
23.05.2017
Viestejä
757
Ihan en ymmärtänyt miksi kirjoitus antoi jotenkin ymmärtää, että Android 10 on vanhanaikainen halppispuhelinten käyttis.
Se 11 versio on nippa nappa rullannut edes sinne terävimpään kärkeen.
 
Liittynyt
01.10.2017
Viestejä
424
Peruusteellinen ja napakka kameraosuutta painottava testi jälleen, kiitos, kelpaa juuri minulle. Jännää tuo RAM-muisti. Taisin joskus jopa pientä kinaa pitää siitä, pitääkö olla 4Gt, 8Gt tai jopa enemmän. Olin 8Gt kannalla, testaaja katsoi 4Gt:n riittävän. Nyt sattumoisin käsissäni olivat kaikki koot eli 4Gt, 8Gt ja 12Gt. Annoin 12Gt:n lahjoituksena, 8Gt:n jäi pöytälaatikkoon ja 4Gt:n RAM-muistinen jäi nyt käyttööni arkipuhelimeksi (Moto Z4). Miten se nyt voi olla mahdollista? Asian ratkaisi se, että bloatware puuttuu ja muistinhallinta on optimoitu. Silloin 4Gt riittää ja riittää.

Toinen jännä juttu on kamera ja sen valovoima hämärässä. Hämäräkuvauksessa ei ole ongelmaa laisinkaan, jos puhelimeen ei ole ongelma löytää Google kameraa. Siinä se. Oli todella vaikeaa löytää asiallinen Googlen kamera Samsungin S10+ 12Gt RAM-muistiseen puhelimeen johtuen prosessorista. Kohtuullinen löytyi, mutta parempi Gcam löytyi 8Gt ja 4Gt puhelimiin. Niillä puhtaampi eli bloatware-vapaampi käyttöjärjestelmä varmisti jopa paremmat niukan valon stillkuvat.
Että kyllä moni asia on suhteellista.

Kaikkiaan testin mukaan saisi kyllä oivan laitteen. Koska näin korona-aikaan maksan kaupoissa kaiken NFC:llä luottokortilla kaiken laskun kokoon katsomatta ja kaupan maksupäätteeseen pin-koodia naputtamatta, ei NFC-puute enää ole hyväksyttävää. Toki osa meistä käyttää aina käteistä tai ostokset aina alle 50€, mutta silti.
 

BlackWolf

Suomen Michael Jackson
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
1 727
Tällä hetkellä saa vielä Io-techin testattavana ollutta Xiaomin Mi 10 Liteä 195€ Powerista ja 199€ DNA:lta niin ei kyllä voi mitenkään tätä puhelinta suositella. Se sentään kilpaili normaalin Nordin kanssa karvan alle 400€ hintaluokassa. Toki on siis poistuva tuote, että nopeat syö hitaat.

Hyvä arvostelu, jälleen @Diizzel tuntuu, että mies tekee pitkää päivää kun näitä tulee sinulta tasaiseen tahtiin ja laatu on hyvää.
 

Diizzel

Moderator
Ylläpidon jäsen
Liittynyt
29.10.2016
Viestejä
1 378
Ihan en ymmärtänyt miksi kirjoitus antoi jotenkin ymmärtää, että Android 10 on vanhanaikainen halppispuhelinten käyttis.
Se 11 versio on nippa nappa rullannut edes sinne terävimpään kärkeen.
Vanhanaikaisen halppispuhelimen käyttistä Android 10:stä ei artikkelissa ole pyritty maalaamaan. Käyttöjärjestelmäosiossa asiasta huomautetaan, sillä kyseessä kuitenkin on reilusti yli vuoden vanha käyttöjärjestelmäversio ja uusien puhelinten voisi toivoa saapuvan jo uusimmilla käyttöjärjestelmillä. Samalla myös mainitaan, ettei kyseessä ole mitenkään poikkeuksellinen asia, vaan Android 10:tä toimitetaan yhä edelleen kalliimmissakin puhelimissa.

Tästä syystä Android 10:een ei muun muassa yhteenvedossa tai plussissa ja miinuksissa enää palatakaan. Huomautus olisi myös siellä, jos se puhelimen selkeäksi miinukseksi olisi laskettavissa. Arvostelutekstissä itsessään näin kuitenkin huomautuksen tarpeellisena, sillä uusien puhelinten voisi toivoa tulevan uusilla käyttöjärjestelmäversioilla puhelimen hintatasosta riippumatta.
 
Liittynyt
31.12.2016
Viestejä
36
99€ hinnalla ostettu ja yllätti nopeudellaan. Varapuhelimeksi oikein pätevä.
 
Toggle Sidebar

Statistiikka

Viestiketjut
166 773
Viestejä
3 097 234
Jäsenet
57 211
Uusin jäsen
Tao

Hinta.fi

Ylös Bottom