Testissä OnePlus Nord 2

Diizzel

Ylläpidon jäsen
Liittynyt
29.10.2016
Viestejä
2 202


Diizzel kirjoitti uutisen/artikkelin:
OnePlussan viime talvena julkaisemat Nord N100 ja Nord N10 olivat luokassaan hyviä puhelimia, joista kuitenkin ikään kuin puuttui alkuperäinen OnePlus-henki. Tuore Nord 2 on kuitenkin onnistunut kurssinkorjaus ja puhelin tuntuu laadukkaalta ja omanlaiseltaan jo ensikosketuksista saakka.

Kokonaisuudessaan OnePlus Nord 2 on 400 euron puhelimeksi erinomainen laite, joka tarjoaa tasapainoisen kokonaisuuden toimivaa ohjelmistoa, kohtalaisen hyvää päivitystukea ja tehokasta rautaa. Kovimmat kilpailijat sille ovat niin ikään erinomaista suorituskykyä tarjoava Xiaomi Mi 11 Lite 5G ja erinomaisen päivitystuen, mutta selvästi heikomman suorituskyvyn mukanaan tuova Samsung Galaxy A52 5G. Nord 2 onnistuu yhdistämään näiden molempien hyviä puolia tarjoten suorituskykynsä lisäksi myös hyvän päivitystuen ja ansaitsee siten io-techin Toimituksen valinta -kunniamaininnan.

Plussaa
  • Laadukkaan tuntuinen rakenne
  • Pääkameran kuvanlaatu
  • Suorituskyky luokassaan
  • Erittäin nopea 65 watin pikalataus
  • UFS 3.1 -tallennustila
  • Wi-Fi 6 -tuki

Miinusta
  • Ultralaajakulmakameran kuvanlaatu varauksin
  • Ultralaajakulmakameran video rajoittuu 1080p 30 FPS -tasolle
  • Kameran käyttökokemusheikennykset varauksin

Huomionarvoista:
  • Puhelimessa ei ole muistikorttipaikkaa
  • Edeltäjämallista löytynyt toinen etukamera on poistettu valikoimasta
  • Edeltäjämallista löytynyt makrokamera on poistettu valikoimasta
  • MediaTekin piirille on todennäköisesti Qualcommia huonompi tuki Custom ROM:eille

OnePlussan viime vuonna julkaisema alkuperäinen Nord laajensi yrityksen katalogia lippulaivapuhelinten ulkopuolelle varsin onnistuneesti. Yrityksen myyntimäärät pomppasivat selvästi uudelle tasolle, minkä lisäksi itse laite osoittautui io-techin testissäkin varsin toimivaksi kokonaisuudeksi.

Toisen sukupolven Nord – Nord 2 – esiteltiin virallisesti viime viikolla 22. heinäkuuta. Nyt io-techin testiinkin saapunut uutuus sijoittuu lähtöhinnaltaan alkuperäisen Nordin tavoin 400 euroon, mutta laitetta on päivitetty niin ulkoisesti kuin sisuksiltaankin. Ulkonäöllisesti uutuus mukailee selvästi OnePlus 9 -sarjan muotoilusuuntauksia, mutta sisältä löytyy ensimmäistä kertaa valmistajan historiassa MediaTekin järjestelmäpiiri, sillä Snapdragon 765G:stä on päivitetty MediaTek Dimensity 1200-AI -piiriin.

Suomeen puhelin saapui myyntiin 28 heinäkuuta kahtena värivaihtoehtona – Blue Haze ja Gray Sierra, joista jälkimmäistä myös testikappaleemme edustaa. 8 Gt:n RAM-muistilla ja 128 Gt:n tallennustilalla varustetusta pohjamallista saa maksaa 399 euroa ja lukemat 12:een ja 256:een kasvattamalla hinta nousee satasella 499 euroon.

Hinta.fi-hintavertailupalvelun mukaan juuri julkaistun puhelimen hinnat ovat odotetusti suositushintojen tasolla. Tässä artikkelissa tutustumme OnePlus Nord 2:een vajaan viikon ympärivuorokautisten käyttökokemusten pohjalta.

5G-liittymän verkkotestejä varten tarjosi ystävällisesti DNA.


Pakkaus ja sen sisältö




OnePlus Nord 2 toimitetaan alkuperäisestä Nordista tutusti muotoillussa musta-turkoosissa pahvipakkauksessa. Itse puhelimen lisäksi toimitussisältöön kuuluu:
  • pikaohje- ja takuutietolappuset sekä OnePlussan tervehdyslappu
  • USB-A -> USB-C -kaapeli
  • 65 watin verkkovirtalähde
  • Läpikuultava taipuisa muovikuori

OnePlus Nord 2:n mukana toimitettava 65 watin laturi on yleisesti markkinoiden nopeinta päätä edustava, minkä myötä 400 euron laitteessa kyseessä on todella hyvä suoritus.


Rakenne, tekniset ominaisuudet ja yksityiskohdat


[gallery link="file" columns="2" size="large" ids="64414,64413"]

Ulkoisesti Nord 2 on tunnistettavissa OnePlussan puhelimeksi. Erityisesti takakuoren vasempaan yläkulmaan sijoitettu kamerakehikko muistuttaa OnePlus 9 -sarjalaisista.

Fyysiset mitat:
  • Ulkomitat: 158,9 x 73,2 x 8,3 mm
  • Paino: 189 grammaa
  • Näytön ja ulkomittojen suhde: 85,8 %
  • Gorilla Glass 5 edessä ja takana, muovikyljet

Nord 2:n 6,43-tuumainen näyttö ei enää nykymittapuilla ole erityisen suuri, vaan jopa pykälän pienempi kuin nykyisin yleistyneet 6,5-tuumaiset tai suuremmat näytöt, minkä myötä Nord 2 on yleisestikin kooltaan kohtalaisen helposti käsiteltävän kokoinen. Ulkomitat ovat pysyneet muutaman millin kymmenyksen sisällä samoina edeltäjämallin kanssa.

Esimerkiksi Toimituksen valinta -kunniamaininnan saanut vastaavassa hintaluokassa kilpaileva Xiaomi Mi 11 Lite 5G tarjoaa 6,55-tuumaisen näytön ja on 1,6 mm korkeampi sekä 2,5 mm leveämpi kuin Nord 2. Xiaomin puhelin on kuitenkin erittäin ohut vain 6,8 mm paksuudellaan ja siten peräti 1,5 mm ohuempi kuin Nord 2.

6,5-tuumaisen näytön tarjoava Samsung Galaxy A52 5G on puolestaan toinen kova reilun 400 euron kilpakumppani Nordille. Samsungin puhelin on 1 mm korkeampi, 1,8 mm leveämpi ja 0,1 mm paksumpi kuin Nord 2.



Nord 2:n takakuori on muotoiltu pitkiä sivujaan kohden kaareutuvaksi, minkä myötä puhelin sopii ainakin allekirjoittaneen käteen erinomaisesti ja on käytettävissä yhdelläkin kädellä. Materiaaliltaan kuori on Gorilla Glass 5:ttä ja meillä testissä ollessa harmaassa värivaihtoehdossa pinta on matta. Tekstuuriltaan ja ulkonäöltään se muistuttaa hieman metallia ja on kädessä erittäin mukavan tuntuinen, joskin hieman liukas. Sininen värivaihtoehto puolestaan erottuu harmaasta, sillä mattapinnan sijaan käytössä on kiiltäväpintainen lasi.

Myös näytön edessä käytössä on Gorilla Glass 5 -suojalasi, mutta kehykset laitteessa ovat kuitenkin muovia, joten aivan lippulaivaluokan käsituntumaan puhelin ei yllä. Kehysten muovit eivät ole aivan yhtä miellyttävän tuntuiset kuin Xperia 10 III:ssa mutta kuitenkin jämäkät ja laadukkaat. Muovi on myös varsin pitävää, minkä myötä puhelin pysyy hyvin käsissä liukkaasta takakuoresta huolimatta.

OnePlus ei tarjoa Nord 2:lle minkäänlaista IP-luokitusta, mikä on väistämättä pienoinen miinus nykypäivänä 400 euron laitteessa, mutta viime vuoden tavoin ainakin SIM-korttikelkan yhteydessä on tiiviste, joten jonkin verran kosteutta puhelin saattaa kestää.

Aiemmin tänä kesänä julkaistusta Nord CE:stä poiketen Nord 2:n oikealla kyljellä on virtapainikkeen kaverina myös valmistajan lippulaivoista tuttu Alert Slider -kytkin, jolla puhelimen äänitilan voi vaihtaa mykistyksen, värinän ja äänten päälläolon välillä. Kytkin on tuntumaltaan miellyttävä ja ainakin allekirjoittaneen käytössä se on myös käytännöllinen.

[gallery link="file" columns="2" size="medium" ids="64418,64419"]
  • Alapääty:
    • korttikelkka
    • mikrofoni
    • USB-C (2.0) -liitäntä
    • toinen puhelimen stereokaiuttimista


  • Yläpääty:
    • mikrofoni
    • toinen puhelimen stereokaiuttimista kuulokeritilässä


  • 32 megapikselin etukamera (Sony IMX615, 1/2,8”, 0,8 um pikselikoko), f2.5

Nord 2:n USB-liitäntä tukee vain 2.0-nopeuksia, mikä on hieman harmillista, mutta samalla yhä edelleen hyvin yleistä keskihintaluokan puhelimissa. Kuitenkin esimerkiksi Sony tarjoaa Xperia 10 III:n pohjassa USB 3.1 -nopeuksia tukevan liitännän. Positiivisena puolena Nord 2 tarjoaa kuitenkin stereokaiuttimet, jotka myös kykenevät kohtalaisen kovaankin äänenvoimakkuuteen.

Etukamerarintamalla alkuperäisen Nordin kahden kameran ratkaisusta on siirrytty vain yksittäiseen ja samalla myös sensori on vaihdettu. 32 megapikselin etukamera kykenee hyvässä valaistuksessa kohtalaiseen jälkeen, mutta värintoistoltaan kuvat jäävät hieman haaleiksi. Hämärämmässäkin ympäristössä kamera pärjää kuitenkin hyvin luoden edelleen tarkkoja kuvia. Pimeässä kuvanlaatu ymmärrettävästi kärsii jo selvästi, mutta mielenkiintoisena lisänä Nord 2 tukee yökuvatilaa myös etukameralla, jolloin kuvaan saa kerättyä pimeässäkin kuitenkin jonkin verran yksityiskohtia.



Näytön tekniset ominaisuudet:
  • 6,43” Fluid AMOLED -näyttö
  • 20:9-kuvasuhde, 1080 x 2400 pikseliä, 409 PPI
  • 90 hertsin virkistystaajuus, HDR10+

Nord 2:n 6,43” AMOLED-näyttö vaikuttaa lukujen valossa hyvin tutulta edeltäjämalliin verrattuna – tarjolla on edelleen Full HD -resoluutio ja 90 hertsin virkistystaajuus. Virkistystaajuus ei yllä enää aivan markkinoiden ylimpään kärkeen, sillä esimerkiksi Samsung tarjoaa Galaxy A52 5G:hen peräti 120 hertsin virkistystaajuuden. 90 ja 120 hertsin välillä erojen huomaaminen on kuitenkin jo haastavampaa kuin 60 ja 90 välillä, joten eron merkitys on hyvin käyttäjäkohtaista.

Kuvanlaadultaan näyttö on hyvä ja värit toistuvat elävinä olematta silti selvän ylikorostuneita. Asetuksista värilämpötilaa voi säätää varsin kattavasti liukusäätimellä, minkä lisäksi värien toistoon on valittavissa P3-väriavaruutta käyttävän vakiotilan lisäksi myös sRGB-tila. Maksimikirkkaudeltaankin näyttö oli ainakin testijakson puitteissa riittävä, eikä aurinkoisina kesäpäivinäkään kuvasta selvän saaminen tuottanut vaikeuksia.



Sisuskaluitaan Nord 2 erottuu edeltäjästään varsin selvästi. Qualcommin Snapdragon 765G:stä on vaihdettu MediaTekin Dimensity 1200-AI:hin, joka on ainakin lukujen valossa selvällä erolla Snapdragonia tehokkaampi piiri. Xiaomin Mi 11 Lite 5G:stä löytyvään Snapdragon 780G:hen Dimensity vertautuu kohtalaisen tasaväkisesti, mutta yleensä Snapdragonin piirit ovat saaneet osakseen aavistuksen parempaa optimointia sovelluskehittäjiltä.

Nord 2:n sisällä sykkivä Dimensity 1200 on tekoälyominaisuuksiensa osalta paranneltu OnePlussan toiveesta, mutta tarkempia tietoja parannusten laajuudesta valmistaja ei ole ilmoittanut.

RAM-muistia ja tallennustilaa Nord 2 tarjoaa 399 euron perusmalliinsa 8 ja 128 gigatavua ja sadan euron lisäpanostuksella tarjolla on 12 / 256 Gt versio. Perusmallin lukemat ohittavat esimerkiksi Xiaomi Mi 11 Lite 5G:n 6 Gt:n RAM-muistimäärän, mutta eivät kuitenkaan ole mitenkään poikkeuksellisia. Lisätallennustilan mukaan pakattu neljän gigatavun kasvu RAM-muistiin jäänee suurimmalle osalle käyttäjistä hyödyltään aika pieneksi.

4500 mAh:n akku on hyvää perustasoa luokassaan ja onnistuu nousemaan ohi edellä mainitun Xiaomin 4250 mAh:n akusta. Se, missä Nord 2 erottuu kilpailijoistaan selvästi edukseen, on akun latausnopeus, sillä 65 watin Warp Charge -lataus yltää selvästi hintaluokkansa nopeimpiin.

Yhteysominaisuuksien osalta Nord 2 tarjoaa hyvän kattauksen nykypäivän keskihintaluokkalaiselle puhelimelle. 5G-yhteyksien ja Bluetoothin tuoreimman 5.2-version lisäksi puhelin tukee myös Wi-Fi 6:tta, mikä ei missään nimessä ole vielä tässä hintaluokassa liian yleistä.

Tekniset ominaisuudet:
  • MediaTek Dimensity 1200-AI -järjestelmäpiiri (1 x 3 GHz Cortex-A78, 3 x 2,6 GHz Cortex-A78 & 4 x 2,0 GHz Cortex-A55 CPU, Mali-G77 MC9 GPU)
  • 8 tai 12 Gt RAM-muistia
  • 128 tai 256 Gt tallennustilaa (256 Gt:n mallissa vapaana n. 238 Gt)
  • 5G-tuki, SA & NSA, Sub 6 GHz (n1, n3, n7, n8,, n20, n28, n38, n41, n66, n78)
  • LTE, Dual SIM
  • Wi-Fi 802.11a/b/n/ac/ax (Wi-Fi 6), Bluetooth 5.2, NFC
  • (A)GPS, Glonass, Galileo, Galileo, BDS, SBAS, NavlC
  • Sormenjälkilukija näytön alla
  • 4500 mAh akku, USB Type-C (USB 2.0), 65 watin pikalataus


Kamera




OnePlus Nord 2:n kamerajärjestelmä sijaitsee takakuoren vasemmassa yläkulmassa. Kehikko nousee jonkin verran takakuoren pinnan yläpuolelle ja puhelimen saa keikkumaan sitä pöydällä käytettäessä.

Kameran tekniset tiedot:
  • 50 megapikselin pääkamera (IMX766, 1/1,56”, 1 um pikselikoko), 24 mm, F1.88, automaattitarkennus, OIS
  • 8 megapikselin ultralaajakulmakamera (120˚), f2.25 kiinteä tarkennusetäisyys
  • 2 megapikselin monokamera, f2.5
  • Dual-LED-salama
  • Videokuvaus: 4K 30 FPS FPS / 1080p 60 FPS, hidastusvideo: 1080p 120 fps / 720p 240 FPS

Sisällä sykkivän raudan lisäksi Nord 2 on ottanut uusia suuntia myös takakamerakattauksessaan. Pääkamerana toimii 50 megapikselin Sony IMX766-sensori, joka on tuttu OnePlus 9 -sarjalaisten ultralaajakulmakameroista. Sensorin parina on f1.88-aukkosuhteen objektiivi ja optinen kuvanvakain.

Pääkameran tukena toisena kuvauskelpoisena kamerana toimii 8 megapikselin ultralaajakulmakamera, joka ei valitettavasti hintaluokassaan tyypilliseen tapaan tue automaattitarkennusta. Kolmantena kamerana toimii 2 megapikselin monokamera, jota käytetään ilmeisesti syvyystietojen lisäksi myös mustavalkokuvien tallentamiseen, joskin puhelin kyllä suostuu mustavalkoisia kuvia ottamaan myös kameran ollessa peitettynä.

Videokuvausta Nord 2 tukee hintaluokalleen tyypillisesti 4K-resoluutiolla 30 FPS:n nopeudella tai vaihtoehtoisesti Full HD -resoluutiolla 60 FPS:n nopeudella.



[gallery link="file" columns="2" size="medium" ids="64437,64436"]

Nord 2:ssa on käytössä uusi kamerasovellus, joka on ilmeisesti peruja samaan konserniin kuuluvan Oppon ColorOS-käyttöliittymästä, jonka kanssa OnePlussan OxygenOS yhdistyi koodipohjiltaan aiemmin tänä kesänä.

Perusperiaatteeltaan sovellus on sinänsä samankaltainen kuin ennenkin, mutta vasemman laidan asetuskattausta on muutettu ja esimerkiksi kuvasuhteen sijaan sieltä löytyy AI-tilan päälle tai pois kytkeminen ja erilaiset valmiit filtterit. Kattaus on siis omalla tavallaan yksinkertaisempi ja kannustaa enemmän luottamaan puhelimen automatiikkaan.

Valitettavasti yksinkertaistuksen mukana sovelluksen toiminta on myös heikentynyt jossain määrin. Suurin miinus on annettava kuvaustilojen lisäasetuksille, jotka on sijoitettu erittäin pienestä harmaasta palkista esiin vedettäviksi kuvausnäkymän vasempaan laitaan. Palkki jää helposti huomaamatta ja allekirjoittaneellakin kesti aikansa ennen kuin kuvattavan resoluution valinnat löytyivät kyseisen palkin takaa.

Kamerasovellus tarjoaa pääkameran 1x-tilan ja ultralaajakulmakameran lisäksi myös omat tilansa 2x- ja 5x-kuvaukselle, joille ei kuitenkaan puhelimesta omia kameroitaan löydy. 2x-tila vaikuttaisi olevan toteutettu suoraan kameran sensorilta tehtynä häviöttömänä rajauksena, mutta 5x-tilassa kyse on digitaalisesta zoomista, joka ei onnistu keräämään enää 2x-tilaa enempää yksityiskohtia.

[gallery link="file" size="medium" ids="64446,64447,64445,64448,64449,64450"]

Hyvässä valaistuksessa Nord 2:n 50 megapikselin pääkamera tuottaa erinomaista jälkeä. Sensorin suhteellisen suuri koko on nähtävissä erityisesti lähikuvissa, joiden taustalle syntyy kevyehkö miellyttävän näköinen bokeh-efekti. Kuviin kertyy hyvin yksityiskohtia ja kameran dynamiikka on hyvällä tasolla. Värintoisto kuvissa on toisinaan selvästi ylikorostunutta, mutta se onnistuu siitä huolimatta olemaan miellyttävää.

Myös hämärässä puhelin kykenee hyvään jälkeen, mutta päiväkuvien tasolle lopputulokset eivät yllä. Kuviin kertyy useimmiten hyvin yksityiskohtia ja värit sekä dynamiikka säilyvät miellyttävinä, mutta jossain tilanteissa kameran kohinanpoisto pyrkii silottelemaan kuvaa selvästi liikaa tuottaen hieman vesivärimäistä ja pehmyttä jälkeä yksityiskohtien tasolla.

[gallery size="medium" link="file" ids="64455,64456,64457,64459,64458,64460"]

Nord 2:n 8 megapikselin ultralaajakulmakamera ei yllä pääkameran asettamalle tasolle. 8 megapikselin resoluutio näkyy ymmärrettävästi kuviin kertyvien yksityiskohtien määrässä, mutta suurempana ongelmana ultralaajakulmakameran kuvissa on nähtävissä selvää terävöitystä, mikä tekee kuvista selvästi käsitellyn näköisiä. Värintoisto jää useimmiten hieman pääkameraa viileämmäksi, mutta onnistuu kuitenkin olemaan hyvää, minkä lisäksi myös kuvien dynamiikka on riittävää.

Hämärässä kuvanlaatu heikkenee, kuten tämän luokan ultralaajakulmakameroilla on tapana. Tilanteissa, joissa pääkamera tuottaa vielä hyvää jälkeä on ultralaajakulmakameran kuvat usein jo selvästi pimeitä. Kohinanvaimennus pitää kuvat kohtalaisen kohinavapaina myös ultralaajakulmakameralla, mutta valitettavasti se sumentaa yksityiskohtia toisinaan jo todella selvästi tuottaen erittäin pehmyttä jälkeä. Värintoisto säilyy kuitenkin hämärässäkin kohtalaisena samoin kuin dynamiikkakin.

[gallery link="file" size="medium" ids="64441,64442,64440,64464,64439,64463"]

OnePlus käyttää Nord 2:n 2x-tilassa sensorilta tehtävää rajausta, minkä myötä tila tuottaa pääkameran kuvasta tehtyyn digitaaliseen zoomiin nähden selvästi enemmän yksityiskohtia. Kuvat ovatkin kokonaisuutenaan varsin tarkkoja ja lopputulokset ovat vertailukelpoisia joihinkin telekameroihinkin verrattuna.

Päivänvalossa kuvat ovat hyviä ja laatu mukailee pääkameran perustilaa, mutta värintoisto on selvästi hillitympää ja luonnollisempaa. Valitettavasti sensorilta tehtävän rajauksen miinuspuolena menetetään Quad Bayer -suotimen tarjoama lisädynamiikka ja 2x-tilan kuvat palavatkin kohtalaisen helposti puhki tilanteissa, joissa 1x-tilan kuvat toimivat vielä hyvin.

Hämärässä 2x-tilan kuvat ovat edelleen käyttökelpoisia, mutta pääkameran normaalikuviin verrattuna lopputuloksiin kertyy enemmän kohinaa ja yksityiskohdat alkavat selvästi pehmentyä. Myös hämärässä on nähtävissä 2x-tilan perustilaa heikompi dynamiikka.

[gallery link="file" size="medium" ids="64454,64453,64452,64462,64461,64444,64443"]

Nord 2:n yökuvatila on käytettävissä kaikissa kamerasovelluksen tarjoamissa zoomaustiloissa ja myös etukameralla. Tila kerää pääkameralla kuviin selvästi paremman valotuksen ja parantaa siten myös värintoistoa ja kuvien yksityiskohtaisuutta. Lopputulosten laatu kuitenkin vaihtelee – valotuksen osalta kuvat ovat useimmiten parempia kuin perustilassa otetut kuvat, mutta toisinaan liian tummien alueiden yksityiskohtia kaivaessa lopputulokset jäävät sen verran pehmeiksi, että alkuperäinen otos voi näyttää osin jopa paremmalta (vastavalokuva kerrostaloista).

Heikosta hämäräsuorituskyvystä kärsinyt ultralaajakulmakamera hyötyy yökuvatilasta selvästi ja se onnistuukin luomaan kohtalaisen käyttökelpoista jälkeä terävöittäen perustilassa suttuisiksi jääneitä yksityiskohtia. Parantuneen valotuksen myötä myös värintoisto paranee, mutta ihmeisiin yökuvatilakaan ei kykene ja kuvat jäävät toisinaan edelleen selvästi hämäriksi.

Myös 2x-tilassa yökuvatila onnistuu petraamaan kuvaa selvästi ja esimerkiksi kohina ja dynamiikan ongelmat vähenevät huomattavasti. Yksityiskohtia ei kuitenkaan kerry yökuvatilassakaan erityisen paljoa ja kuvat jäävät toisinaan terävöitetyn näköiseksi.



4K 30 FPS ja 1080p 60 FPS -videokuvaa Nord 2 suostuu tuottamaan ainoastaan pääkamerallaan ja ultralaajakulmakameran video rajoittuu 1080p 30 FPS -tasolle. Kuvanlaadultaan 4K-video on selvällä erolla pääkameran Full HD -videota parempaa, minkä lisäksi kuvanvakain vaikuttaisi toimivan tilasta riippumatta vastaavasti, joten korkeimman resoluution käyttö tuottaa useimmiten parasta jälkeä.

Videokuva on kokonaisuudessaan laadukasta. Kuvanvakain toimii hyvin, eikä sen toiminnan mukana vaikuttaisi tulevan minkäänlaisia tarkennus- tai valotusongelmia. Video itsessään on tarkkaa ja värintoisto kohtalaisen hyvää. Äänet videolle taltioituvat noin 160 kbit/s bittivirralla.

Ultralaajakulmakameran Full HD -video puolestaan on pehmyttä. Värit toistuvat hieman haaleina ja dynamiikka on rajallista, minkä myötä esimerkiksi valkeat talojen julkisivut palavat helposti puhki auringonpaisteessa. Lisäksi kuva on myös huomattavan kiikkerää, sillä kuvanvakain ei ole käytössä ultralaajakulmakameralla.


Käyttöjärjestelmä ja akunkesto


[gallery link="file" columns="4" size="medium" ids="64434,64431,64430,64429,64432,64428,64435,64541"]

Käyttöjärjestelmänä OnePlus Nord 2:ssa toimii Android 11, jonka päällä on valmistajan oma OxygenOS 11.3 -käyttöliittymä. Androidin tietoturvakorjaukset olivat testijaksolla kesäkuun tasolla, eli kyseessä on siis hyvin ajantasainen laite.

OnePlus lupaa Nord 2:lle kaksi suurta Android-versiopäivitystä ja kolmen vuoden tietoturvakorjaukset, mikä on luokassaan hyvä lupaus, mutta ei enää tänä päivänä Android-maailman parhaimmistoa. Esimerkiksi Nord 2:n kanssa kilpaileva Galaxy A52 5G saa Samsungilta kolmen vuoden Android-versiopäivitykset ja neljän vuoden tietoturvakorjaukset parantaen molempia siis yhdellä vuodella.

Kuten aiemmin mainittiin, yhdisti OnePlus OxygenOS:n koodipohjan Oppon ColorOS:n kanssa ja se näkyy muun muassa puhelimen kamerasovelluksessa. Itse käyttöliittymä on kuitenkin säilynyt pitkälti ennallaan ja käyttökokemus on edelleen sulava. Ulkonäöllisiä muutoksia on tapahtunut siellä täällä ja käyttöliittymän yleisilme on kokenut uudistuksia, mutta käytännön kokemukseen ne eivät juurikaan vaikuttaneet. Kuitenkin huomion arvoisena heikennyksenä akkuvalikoista on poistettu vakio-Androidiin kuuluva ominaisuus näyttää akunkesto graafina.

Esiasennettuja sovelluksia ei positiivisena puolena ole juurikaan entistä enempää, vaan valmistajan omien perussovellusten lisäksi mukana on edelleen vain Netflix, jonka käyttäjä voi halutessaan myös itse poistaa. Omiin sovelluksiin on kuitenkin lisätty mukaan uusi Zen Mode -jonka kautta käyttäjä voi sulkea pois päältä puhelimen älyominaisuudet valitsemakseen ajaksi.

Huomion arvoisena seikkana Games-lisäsovelluksen tarjoama ylälaidasta esiin vedettävä pikavalikko pelejä varten vaikutti toimivan hieman ailahtelevasti ja tulevan esiin myös pelien ulkopuolella työpöydällä samalla komennolla. Valikon saa kuitenkin halutessaan myös kokonaan pois päältä sovelluksen asetuksista.



Akunkeston osalta Nord 2 onnistui testijakson puitteissa vakuuttamaan. Puhelin jaksoi poikkeuksetta kaksi kokonaista työpäivää näytön päälläoloaikojen yltäessä reiluun neljään tuntiin, eli käyttöä tuli jonkin verran yli kaksi tuntia päivää kohden. Erityiskehut Nord 2 ansaitsee latausnopeudestaan – 65 watin laturi on yleisesti markkinoiden huippua ja erityisesti 400 euron keskihintaluokan puhelimessa se on todella mukavaa nähdä. Tyhjästä täyteen puhelin latautui vain 35 minuutissa.


Suorituskyky




Suorituskyvyltään OnePlus Nord 2 ei jättänyt kylmäksi. Alkujaan MediaTekin piiriin siirtyminen herätti omat epäilyksensä, sillä Qualcommin järjestelmäpiirit ovat keskimäärin vaikuttaneet toimivan nopeammin ja sulavammin päivittäisessä käytössä todennäköisesti paremman optimoinnin myötä.

Ennakko-oletuksista huolimatta normaalit päivittäiset askareet sujuivat Dimensity 1200-AI:lla testijaksolla erittäin nopeasti. Valitettavasti MediaTekin miinukset tulivat kuitenkin pienissä määrin vastaan OnePlussan omien sovellusten ulkopuolella, sillä esimerkiksi PUBG Mobile rajoitti grafiikka-asetukset HDR-tasolle, joka on pykälän Xiaomin Mi 11 Lite 5G:ssä toiminutta Ultra HD:ta matalampi asetus. Kyseisellä asetuksella peli oli kuitenkin täysin sulava.

Hieman raskaampaa graafista suorituskykyä vaativana pelinä testasimme myös Genshin Impactia, jonka kanssa asetukset oli pudotettava low-tasolle jotakuinkin sulavan pelikokemuksen perässä. Mielenkiintoisena huomiona Mi 11 Lite 5G vakioi asetuksensa lowille, kun OnePlus yritti vakiona pyörittää peliä mediumilla. Käytännön pelikokemukseltaan molemmat puhelimet olivat low-tason asetuksilla toisiaan vastaavat.



Synteettisten suorituskykytestien valossa Dimensity 1200-AI on erinomainen piiri ja OnePlus Nord 2 yltääkin hintaluokkansa huipulle kukistaen grafiikkasuorituskyvyssä pienellä erolla myös Xiaomin Snapdragon 780G:llä varustetun Mi 11 Lite 5G:n. Prosessorisuorituskyky puolestaan vaikuttaisi olevan hyvin tasaväkistä MediaTekin ja Qualcommin piirien välillä.

Raa’an laskentasuorituskyvyn lisäksi OnePlus Nord 2 vakuuttaa myös tallennustilansa osalta, sillä sen nopeudet ylittävät kohtalaisen selvällä erolla kilpailijansa ja muistuttavat jopa lippulaivapuhelimissa nähtyjä nopeuksia.

OnePlus nousi aiemmin otsikoihin rajoitettuaan sovellusten toimintanopeutta akunkestoa parantaakseen. Tämä on nähtävissä myös uudessa Nord 2:ssa, jonka SunSpider-tulos jää pahimpien kilpailijoidensa jalkoihin, vaikka alkuperäisestä Nordista onkin parannettu. Valmistaja on kuitenkin tehnyt myös korjausliikkeen, sillä asetuksissa on nykyisin tarjolla korkean suorituskyvyn tila sitä kaipaaville. Tilan ollessa päällä SunSpider-tulos paranee 304 ms:iin ollen vertailun nopein ja myös GeekBench-tulos nousee peräti 3367:ään ohittaen kevyesti Xiaomin.

Vaikka Nord 2 onkin hintaluokkansa uusien puhelinten tehokkainta kärkeä edustava laite, on sillä silti yksi omalla tavallaan hieman yllättäväkin haastaja – OnePlus itse myy yhä viime vuoden 8T-lippualaivapuhelintaan, jota on saatavilla artikkelin kirjoitusaikaan edullisimmillaan 449 euroon.

8T:n sisällä sykkivä Snapdragon 865 on myös edelleen tehokas piiri ja synteettisissä suorituskykytesteissä se yltää MediaTekin ohi niin grafiikka- kuin myös prosessorisuorituskyvyssä, mutta erot eivät kuitenkaan ole järisyttävän suuret. Hieman hämmentävästi 3DMark Wildlife-testissä OnePlus 8T on pärjännyt jopa pykälän Nord 2:ta heikommin yltäen vain 3835:n pisteen lopputulokseen.

OnePlus 8T tulee ColorOS:n ja OxygenOS:n yhdistymisen myötä saamaan neljän vuoden tietoturvapäivitykset ja kolmen suurta Android-päivitykset, minkä myötä päivitystuki on loppujen lopuksi jopa pykälän Nord 2:ta pidempi. Näitä kahta vertaillessa on kuitenkin otettava huomioon, että 8T on vanha vähitellen poistumassa oleva malli, jota tuskin esimeriksi enää ensi jouluna on juurikaan saatavilla, minkä myötä Nord 2:n asema markkinoilla tulee selvenemään ainakin valmistajan omassa katalogissa.

Testasimme myös Nord 2:n pärjäämistä 5G-verkossa totuttuun tapaan Oulun keskustan alueella DNA:n verkossa. Nord 2:lla ei ollut ongelmia löytää verkkoja ja puhelin myös pysyi 5G-verkoissa erinomaisesti ilman erikoisempi tippumisia. Testijakson puitteissa latausnopeudet ylsivät korkeimmillaan vajaaseen 900 megabittiin sekunnissa.


Yhteenveto




OnePlus Nord 2 tuntuu testijakson päätteeksi onnistuneelta kurssin korjaukselta. Alkuperäinen Nord edusti markkinoille saapuessaan hintaluokkansa parhaimmistoa ja valmistajan lippulaivamallit ovat pitkään olleet markkinoiden huippuluokkaa. Kuitenkin viime talvena julkaistut Nord N100 ja Nord N10 tuntuivat ikään kuin menettäneen sen alkuperäisen OnePlus-hengen, vaikka luokassaan hyviä puhelimia olivatkin.

Jo käsissä Nord 2 tuntuu 400 euron puhelimeksi laadukkaalta ja erityisesti mattapintainen takalasi tuntuu sanalla sanottuna erinomaiselta kädessä. Toki laitteen kyljet ovat muovia, mikä on metalliin nähden vähemmän laadukkaan tuntuinen ratkaisu, mutta nekin ovat kuitenkin laadukkaan tuntuista muovia. Virallista IP-luokitusta puhelimella ei valitettavasti ole, mutta ainakin korttikelkan yhteyteen oli siitä huolimatta asennettu alkuperäisen Nordin tavoin tiivistekumit.

Teknisesti puhelin on ottanut edeltäjäänsä nähden suuren harppauksen ja MediaTek Dimensity 1200-AI osoittautui testijaksollakin erittäin toimivaksi piirivalinnaksi. Samassa hintaluokassa Snapdragon 780G:n sisältävä Mi 11 Lite 5G tarjoaa kuitenkin täysin vertailukelpoista suorituskykyä, eli Nord 2 ei pääse kilpailijoiltaan karkaamaan, mutta on siitä huolimatta hintaluokkansa tehokkainta kärkeä edustava laite.

Piirin parina perusmallissa tarjolla olevat 8 gigatavua RAM-muistia ja 128 gigatavua tallennustilaa ovat hyvät lukemat, samoin kuin myös puhelimelle virtaa syöttävä 4500 mAh:n akku. Valitettavasti lisää tallennustilaa kaipaaville tarjolla ei ole muistikorttipaikkaa ja 256 gigatavun tallennustilan mukana puhelimeen tuodaan myös isompi 12 gigatavun RAM-muisti, joka tuntuu hieman yliampuvalta ja kustantaa lopulta jopa 100 euroa lisää nostaen hinnan 500 euroon.

Full HD+ -resoluution OLED-näyttö ei 90 hertsin virkistystaajuudellaan yllä enää markkinoiden huippuun, mutta on kuitenkin siitä huolimatta laadukas, eikä missään nimessä tässä hintaluokassa edes poikkeuksellisen hidas. 90 ja 120 hertsin välillä erojen havaitseminen on myös hyvin käyttäjäkohtaista.



Kameroiden osalta Nord 2 jättää hieman ristiriitaisen maun – pääkamera tuottaa luokassaan erinomaista jälkeä ja on ehdottomasti hintaluokkansa parhaimmistoa, mutta ultralaajakulmakameran kuva jättää paljon toivomisen varaa ja jo hyvässä valaistuksessa sen yleisilme jää pienoiseksi pettymykseksi.

OxygenOS:n ja ColorOS:n koodipohjien yhdistymisen myötä Nord 2:n ohjelmistoratkaisut herättivät jonkin verran kiinnostusta ennakkoon. Testijaksolla käyttöliittymä kuitenkin huomattiin monin osin tutuksi, eikä käyttökokemus käytännössä ole juurikaan kärsinyt – valitettavasti kamerasovellus on kuitenkin laitettu uusiksi ilmeisesti ColorOS:n ratkaisua mukaillen ja lopputulos on kokonaisuutena entistä ratkaisua heikompi. Päivityslupauksen suhteen OnePlus tarjoaa kaksi suurta Android-päivitystä ja kolmen vuoden tietoturvakorjaukset, mikä on luokassaan hyvä suoritus, mutta ei pärjää Samsungin kolmen suuren päivityksen ja neljän vuoden tietoturvakorjausten lupaukselle.

Puhelimen julkaisuaikaan Nord 2:lla on myös olemassa hieman yllättävä kilpakumppani, sillä OnePlussan viime vuoden lippulaiva 8T on yhä saatavilla 128 gigatavun tallennustilalla 449 euron hintaan tehden siitä vain 50 euroa Nord 2:sta kalliimman, vaikka kyseessä on tehokkaampi malli. Kaiken lisäksi OnePlus 8T tulee saamaan päivityksiäkin aavistuksen uutuutta pidempään. OnePlus 8T on kuitenkin vähitellen markkinoilta poistuva malli, jota esimerkiksi ensi jouluna ei todennäköisesti enää joka paikasta saa, minkä myötä Nord 2:lle avautuu selvempi paikka valmistajan katalogissa.

Kokonaisuudessaan OnePlus Nord 2 on 400 euron puhelimeksi erinomainen laite, joka tarjoaa tasapainoisen kokonaisuuden toimivaa ohjelmistoa, kohtalaisen hyvää päivitystukea ja tehokasta rautaa. Kovimmat kilpailijat sille ovat niin ikään erinomaista suorituskykyä tarjoava Xiaomi Mi 11 Lite 5G ja erinomaisen päivitystuen, mutta heikomman suorituskyvyn mukanaan tuova Galaxy A52 5G. Nord 2 luo ikään kuin kompromissin näistä kahdesta yhdistäen molempien hyviä puolia ja onnistuu siinä erinomaisesti ansaiten myös io-techin Toimituksen valinta -kunniamaininnan.

Plussaa
  • Laadukkaan tuntuinen rakenne
  • Pääkameran kuvanlaatu
  • Suorituskyky luokassaan
  • Erittäin nopea 65 watin pikalataus
  • UFS 3.1 -tallennustila
  • Wi-Fi 6 -tuki

Miinusta
  • Ultralaajakulmakameran kuvanlaatu varauksin
  • Ultralaajakulmakameran video rajoittuu 1080p 30 FPS -tasolle
  • Kameran käyttökokemusheikennykset varauksin

Huomionarvoista:
  • Puhelimessa ei ole muistikorttipaikkaa
  • Edeltäjämallista löytynyt toinen etukamera on poistettu valikoimasta
  • Edeltäjämallista löytynyt makrokamera on poistettu valikoimasta
  • MediaTekin piirille on todennäköisesti Qualcommia huonompi tuki Custom ROM:eille



Linkki alkuperäiseen juttuun
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
06.03.2019
Viestejä
70
Telialta näytti saavan Oneplussa 8 Prota 499 euron hintaan. Mielestäni 8 Pro tarjoaa vielä jokseemmin enemmän vastunetta rahalle.
 

Mawe

Thread Killer
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
738
Hyvä artikkeli ja luurikin tuntuisi ok olevan.

Aiemmin tänä kesänä julkaistusta Nord CE:stä poiketen Nord 2:n oikealla kyljellä on virtapainikkeen kaverina myös valmistajan lippulaivoista tuttu Alert Slider -kytkin, jolla puhelimen äänitilan voi vaihtaa mykistyksen, värinän ja äänten päälläolon välillä. Kytkin on tuntumaltaan miellyttävä ja ainakin allekirjoittaneen käytössä se on myös käytännöllinen.
Omassa luurissa tuo Slider myös ja on kyllä kätevä
Vaikka ei se maailmaa kaada säätää äänet valikosta, niin kätevämpi minusta Slideriä käyttäen laittaa haluttu moodi päälle.

Ja jos sattuu muistumaan äänten jääneen päälle, niin esim. keskustellessa mukavampi vain naksauttaa eri asentoon, ei vaikuta et pakko päästä luuria räpläämään. :btooth:
Sama autolla ajaessa jos haluaa äänten tilan vaihtaa.
Kolmantena kamerana toimii 2 megapikselin monokamera, jota käytetään ilmeisesti syvyystietojen lisäksi myös mustavalkokuvien tallentamiseen, joskin puhelin kyllä suostuu mustavalkoisia kuvia ottamaan myös kameran ollessa peitettynä.
Eikös tuo monochrome sensori ole auttamaan esim. hämärässä tallentamaan yksityiskohtia ja terävöittämään muutenkin?
Jotain tuollaista muistelin ettei se kait yksinään ota niitä M/V kuvia.
 

HFK

Liittynyt
09.01.2018
Viestejä
160
Mitenhän tämän nord 2:n kamera vertautuu muihin saman hintaisiin puhelimiin? Vaimolle hakusessa uusi puhelin ja hänelle tärkein kriteeri tuntuu olevan hyvä kamera. Muutenhan tässä on ominaisuudet kohillaan hintaansa nähden.
 

VVS

Liittynyt
05.01.2018
Viestejä
406
Mitenhän tämän nord 2:n kamera vertautuu muihin saman hintaisiin puhelimiin? Vaimolle hakusessa uusi puhelin ja hänelle tärkein kriteeri tuntuu olevan hyvä kamera. Muutenhan tässä on ominaisuudet kohillaan hintaansa nähden.
Mitä itse olen testaillut niin pääkamera on ihan hyvä. Hyvä sensori + OIS, eli pitäisi peruskuvien olla ok. Softapuolella vissiin enemmän tekemistä OnePlussalla vielä.. Kurkkaa GSMArenan testi:
 
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
929
Oneplus 8t olisi 450e, miksei kukaan koskaan vertaa sitä tähän
 

Diizzel

Ylläpidon jäsen
Liittynyt
29.10.2016
Viestejä
2 202
Oneplus 8t olisi 450e, miksei kukaan koskaan vertaa sitä tähän
Kyllähän tuon mekin otimme vertailukohdaksi ja artikkelissa puhelimia verrataan useampaankin kohtaan. Alla suora lainaus yhteenveto-osiosta:
Puhelimen julkaisuaikaan Nord 2:lla on myös olemassa hieman yllättävä kilpakumppani, sillä OnePlussan viime vuoden lippulaiva 8T on yhä saatavilla 128 gigatavun tallennustilalla 449 euron hintaan tehden siitä vain 50 euroa Nord 2:sta kalliimman, vaikka kyseessä on tehokkaampi malli. Kaiken lisäksi OnePlus 8T tulee saamaan päivityksiäkin aavistuksen uutuutta pidempään. OnePlus 8T on kuitenkin vähitellen markkinoilta poistuva malli, jota esimerkiksi ensi jouluna ei todennäköisesti enää joka paikasta saa, minkä myötä Nord 2:lle avautuu selvempi paikka valmistajan katalogissa.
Tällä hetkellä, kun 8T on vielä myynnissä, on se ehdottomasti harkinnan arvoinen vaihtoehto. Tuohon 50 euron hintaeroon se tarjoaa pykälän parempaa suorituskykyä ja viime vuonna tapahtuneesta julkaisusta huolimatta vielä pykälän pidemmän päivitystuenkin.
 

Juha Kokkonen

Ylläpidon jäsen
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
13 268
Eikös tuo monochrome sensori ole auttamaan esim. hämärässä tallentamaan yksityiskohtia ja terävöittämään muutenkin?
Jotain tuollaista muistelin ettei se kait yksinään ota niitä M/V kuvia.
Ei ainakaan OnePlussan mukaan käytetä osana tavallista hämäräkuvausta, eikä meidän testien mukaan tuolla monosensorin peittämisellä ole mitään vaikutusta mustavalkokuvien kuvanlaatuun. Vaikuttaa siis aikalailla turhalta lisäkameralta, kuten myös Nord CE:ssä.
Oneplus 8t olisi 450e, miksei kukaan koskaan vertaa sitä tähän
Siellähän sitä on artikkelin yhteenvedossa verrattu.
 

Mawe

Thread Killer
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
738
Ei ainakaan OnePlussan mukaan käytetä osana tavallista hämäräkuvausta, eikä meidän testien mukaan tuolla monosensorin peittämisellä ole mitään vaikutusta mustavalkokuvien kuvanlaatuun. Vaikuttaa siis aikalailla turhalta lisäkameralta, kuten myös Nord CE:ssä.

Siellähän sitä on artikkelin yhteenvedossa verrattu.
Kumma systeemi, mut eipä noita aina järjellä ajatellakaan...
Näyttäähän se kivalta spekseissä kun useampi kamera. :love2:
 
Liittynyt
31.01.2017
Viestejä
283
Itselle kamera olisi tärkein yksittäinen kriteeri. Uskaltaisko sanoa, että siinä suhteessa Nord 2 ottaisi pidemmän korren 8T:hen nähden? Ainakin pääkameran suhteen.
Entä mahtaako Gcamia saada tähän uuteen Nordiin?
 

Timo 2

Tukijäsen
Liittynyt
11.02.2018
Viestejä
11 788
Mitenköhän tämän kamera vertautu samsungin a52 puhelimen kameraan?

Jatkoa ajatellen olisi hyvä jos @Diizzel kun testaat puhelimia, niin valitset kohteen/kohteita josta otat aina samasta paikkaa kuvia vertailuksi artikkeliin. Sekin olisi jo iso juttu jos vaikka puhelimilla otettaisiin yksi kuva per kamera yhdestä kohteesta päivällä ja toinen yöllä.

Tuo 2 mp mustavalkokamera lienee laitetu markkinointisyistä.
 

Diizzel

Ylläpidon jäsen
Liittynyt
29.10.2016
Viestejä
2 202
Mitenköhän tämän kamera vertautu samsungin a52 puhelimen kameraan?

Jatkoa ajatellen olisi hyvä jos @Diizzel kun testaat puhelimia, niin valitset kohteen/kohteita josta otat aina samasta paikkaa kuvia vertailuksi artikkeliin. Sekin olisi jo iso juttu jos vaikka puhelimilla otettaisiin yksi kuva per kamera yhdestä kohteesta päivällä ja toinen yöllä.

Tuo 2 mp mustavalkokamera lienee laitetu markkinointisyistä.
Suoraan rinnakkain en noiden kameroita ole vertaillut, joten täysin analyyttistä arviota en osaa valitettavasti suorilta antaa. Molempien pääkamerat ovat kuitenkin luokkansa parhaimmistoa ja molemmat tuottaa hyvää jälkeä. Ultralaajakulmakameran osalta Samsung kuitenkin nappaa pidemmän korren ja tuottaa parempaa jälkeä.

Nuo kuvauskohteet minulla on ollut tapana pitää keskenään samoina, mutta artikkeliin ei aina välttämättä valikoidu täysin samat kuvat, sillä pyrin ottamaan mukaan kuvia, jotka tuovat esiin kuvanlaadussa esiin tuotavia asioita mahdollisimman hyvin. Lisäksi mitään staattista kuvausympäristöä ei valitettavasti ole tarjolla, vaan kuvia joutuu ottamaan luonnossa, minkä myötä kelit, säät ja vuodenajat vaihtelevat ja sen myötä kuvien suora vertailu on väistämättä haastavaa.

Samat kohteet tulee myös yleensä kuvattua sekä valoisassa että hämärässä, mutta kesällä joutuu hieman improvisoimaan kuvien kanssa kun hämärää ympäristöä ei suoraan luonnosta ole tarjolla ollut. Nyt syksyn tullessa ja iltojen himmentyessä alkaa taas hämäräkuvien ottaminen ulkonakin onnistua.
 

Tony Ma

LAMAO
BANNED
Liittynyt
24.11.2021
Viestejä
504
Äitylille kuukausi sitten tuli bongattua tämä luuri torista 250euroon, käyttämättömänä. :kahvi: Aika kelpo laite ollut, vertailukohtana oma Xiaomi Mi9. Voimaahan on etenkin tuohon löytöhintaan aikas rutkasti ja kameran fotoistakaan ei silmät pala. :tup:
 

FlyingAntero

ɑ n d r o i d
Premium-jäsen
S Y N T H W A V E
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
9 069
OnePlus julkaisi muuten Nord 2:lle lähdekoodit custom ROM kehitystä varten. Eri asia tietenkin on, miten kehitys ottaa tuulta purjeisiin :hmm:.
Jaaha, lähdekoodit julkaistiin mutta niitä ei ole päivitetty sitten elokuun julkaisun. Koodista puuttuu ilmeisesti myös MediaTekin kernel moduulit :facepalm:.
Whenever OEMs release a new smartphone, we usually see a number of its first OTA updates focused on optimization and bug fixes. Well, this has happened with the OnePlus Nord 2 and its software is continuing to be worked on nearly five months after it was released. Nonetheless, OnePlus simply fails to keep up the same pace when it comes to releasing the kernel sources.

To recall, the company did publish the kernel source for the OnePlus Nord 2 back in August. The initial release was based on OxygenOS A.07. Unfortunately, not a single public commit corresponding to subsequent updates is visible on OnePlus’ official GitHub repo. Users and developers rightfully deserve access to updated kernel source codes, and the lack of such an important part of the Nord 2’s kernel source means that tweaking and tinkering on this device could be really troublesome.

This transgression isn’t a mere inconvenience for the developer community (via PiunikaWeb), it’s also reprehensible as OnePlus is effectively violating the General Public License by not providing the GPLv2 licensed source code in a timely manner. Without up-to-date sources, for example, we won’t get fully working custom kernels and the custom ROM diversity will eventually stagnate and suffer for the OnePlus Nord 2.

At the end of the day, much of the trust and enthusiasm OnePlus has built behind their devices will get irreparably harmed, if these issues persist or such reluctance to comply with the GPLv2 manifests itself in the future.
Hello, I noticied that USB were making kernel panic with the current source code released by OnePlus, it would be really usefull if that's fixed soon.

Also, I request for MediaTek kernel modules and cust.dtsi and dts for oplus6893_20817 oplus6893_20615 oplus6893_20827 and oplus6893_20831 to be generated and added at their respective directories (Need to be generated from Nord 2 5G BSP since MediaTek removed to possibility to do so on kernel itself since Android 11)
Hieman hämmentävästi lähes samaa puljua oleva Realme on julkaissut lähdekoodit kunnolla ja samaa piiriä käyttävälle Realme X7 Pro:lle on kehitys täydessä vauhdissa (mm. Lineage OS). Tiedä sitten, mikä OnePlussalla maksaa :hmm:.
Screenshot_20211210-094911439_1.jpg

Screenshot_20211210-094937320_1.jpg
 
Toggle Sidebar

Statistiikka

Viestiketjut
237 367
Viestejä
4 158 690
Jäsenet
70 411
Uusin jäsen
allun90

Hinta.fi

Ylös Bottom