Testissä OnePlus 10 Pro

Juha Kokkonen

Ylläpidon jäsen
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
11 313


Juha Kokkonen kirjoitti uutisen/artikkelin:
io-techin kevään lippulaivapuhelinten testikimara jatkuu yhdellä Suomen markkinoiden tärkeimmistä lippulaivajulkaisuista, eli OnePlus 10 Pron testiartikkelilla. Lähtöhinnaltaan 899 euron puhelin on varustettu mm. 6,7-tuumaisella LTPO2 AMOLED -näytöllä, Snapdragon 8 gen 1 -järjestelmäpiirillä, toisen sukupolven Hasselblad-kolmoiskameralla sekä 80 watin pikalatausta tukevalla 5000 mAh akulla.

Otamme artikkelissa vajaan kolmen viikon käyttötestijakson pohjalta selvää millaisia OnePlus 10 Pron uudistukset ovat ja onko laitteesta tämän hetken älypuhelinmarkkinoiden huipulle.

Lue artikkeli: Testissä OnePlus 10 Pro

Linkki alkuperäiseen juttuun
 
Liittynyt
23.10.2016
Viestejä
1 075
No jopa on laimean oloinen päivitys tälle vuodelle. Käsittämätöntä että 9 Pro:ssa olleesta ultralaajakulmakameran vääristymät eliminoivasta erikoislinssistä on luovuttu ja tilalla on "tavan" linssi jonka kanssa joudutaan rajaamaan kuvaa ja käyttämään ohjelmallista vääristymienkorjausta. Koko puhelin vaikuttaa muutenkin lähinnä vaan downgradelta 9 Pro:hon nähden. Myös OnePlussan sekoilu OxygenOS:n kanssa ihmetyttää. OOS on ollut yksi niitä harvoja asioita joilla OnePlus on erottunut kilpailijoista. Toivottavasti tosiaan OOS 13:ssa saadaan takaisin ne ominaisuudet, jotka siirtymisessä OOS11:stä OOS12:een on hävitetty. 10 Pro:ssa OxygenOS 12 ilmeisesti kuitenkin toimii teknisesti ongelmitta, kun samaa taas ei voi sanoa vanhemmille malleille jaetuista OOS12 -päivityksistä.

Älypuhelinmarkkinat on kyllä tosiaan melkoisessa pysähtyneisyyden tilassa. Kaikki puhelimet on saman näköisiä kapuloita, paitsi taittuvat mallit jotka ei naarmuuntuvan näyttönsä takia omasta mielestäni sovi tavan kuluttajan päivittäiseen käyttöön juuri ollenkaan. Vuosittainen suorituskykylisä koostuu pääosin vain järjestelmäpiirin nostetusta tehonkulutuksesta. Kameratekniikka junnaa kuvanlaadun saralla pääosin paikallaan, vaikka uusia sensoreita tulee markkinoille ja järjestelmäpiirien kuvasignaalinkäsittelyn suorituskyvyn mainostetaan moninkertaistuvan joka vuosi. Akunkesto on tiiliskiven kokoisia möhkäleitä lukuunottamatta kaikissa puhelimissa käytännössä sillä tasolla, että päivittäin täytyy ladata. Se kehitys mitä akkukapasiteetin nousemisen sekä näyttöjen, järjestelmäpiirien ja muiden komponenttien parantuneessa energiatehokkuudessa saavutetaan, onnistutaan syömään pois aina vaan entistä raskaammalla softalla.
Moneen vuoteen ei ole tapahtunut oikein mitään sellaista, jonka takia olisi syytä vaihtaa vanha, toimiva puhelin johonkin uuteen vain siksi, että uusi olisi niin paljon parempi.

Olispa joskus jotain positiivista sanottavaa, alkaa tympiä itseäkin tämä ainainen narina.
 

UX

Liittynyt
06.12.2016
Viestejä
231
Harmi, ettei vieläkään saada yleisesti vahvaa puhelinta, josta viitsisi maksaa lähemmäs tonnin.

Vanha OP6 alkaa olla jo aika vanha, mutta toimii sikseensä hyvin, ettei viitsi lähteä tämmöseen vaihtamaan. Jos vaikka vuoden päästä tuliskin puhelin, jossa kaikki kamerat toimii tasalaatuisesti ja käyttöjärjestelmä olis vakaa ja näppärä... sitten harmittais omistaa tämmönen prototyyppi.

Mikäköhän olis tän hetken paras kamera(puhelin) tonnilla, jos sellasen joutuis ostaan? Olisko se sitten tyyliin vanhempi iPhone tai joku Samsung? OP 9Pro:n överi kuvanprosessointi ja käyttöjärjestelmäongelmat saa sen tuntuun huonolta vaihtoehdolta.
 

FlyingAntero

ɑ n d r o i d
Tukijäsen
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
8 416
Olisiko kyse kuitenkin siitä, että vuosittain ei enää ole tilaa parantaa kuin marginaalisesti, riippuen tietysti tarjolla olevasta tekniikasta ja muista innovaatioista?
OnePlus 10 Pron kohdalla oikeastaan mikään muu ei ole parantunut kuin näytönohjaimen suorituskyky. Prosessoria joudutaan ajamaan rajoitettuna jopa alle OnePlus 9 Pron suorituskyvyn, ettei laite ylikuumene. Tehoytimen korkeimpia kellotaajuuksia ei käytetä juuri ollenkaan.
In my testing, I measured that the peak frequency that the OnePlus 10 Pro could realistically reach was 2.4GHz in the primary core, 2.1GHz in the middle core, and 1.79GHz in those efficiency cores. OnePlus is limiting the performance of the Snapdragon 8 Gen 1 likely for two reasons: to conserve battery, and in turn, to also generate less heat. I spent two days running nine CPU Throttling Tests (4.5 hours worth of tests), along with other benchmarks, and also using my phone as normal when I could. According to DevCheck, my phone was only at 2.9GHz for nine minutes in these two days. I ran Geekbench 5 and the time spent at 2.9GHz went up by three seconds over the entire test. It’s incredibly difficult to get the phone to actually reach those clock speeds, leading me to believe that OnePlus narrowed the conditions that allow for some of the cores to ramp up to their peak frequencies. OnePlus also never mentioned frequencies of the Snapdragon 8 Gen 1 on any of its specification sheets on its website and didn’t in the reviewer’s guide either.
Tämä ei tietenkään ole suoraan OnePlussan vika, vaan koskee yleisimminkin Snapdragon 8 gen 1 -laitteita. Muiden parannusten osalta näyttötekniikka on vaihtunut uudempaan mutta käytännön tasolla on menty jopa huonompaan suuntaan, kun adaptiivisen virkistystaajuuden kanssa on ongelmia.

Kameran osalta ultralaajakulmakamera on vaihtunut heikompaa, ellei sitten arvosta 150 asteen kuvia todella korkealle. Muut kamerat ovat samoja kuin OP9 Prossa ja pienet muutokset kuvanlaadussa on varmaankin saavuttu edeltäjämallissakin ohjelmistopäivityksillä. Akku on tietysti isompi mutta eipä OP10 Pro:lla näytä kahta päivää helposti selviävän yhdellä latauksella. Lataustehokaan ei ole io-techin testin perusteella parantanut vaan sen sijaan USB PD yhteensopivuutta on heikennetty. Virallisesta IP-suojauksestakin on luovuttu, vaikka sillä ei suurta merkitystä olekaan, kun takuu ei korvannut vaurioita ennenkään. Nyt kosteusvaurioista ei voi lähteä edes taistelemaan kuluttajariitalautakunnassa virhevastuuseen vedoten.

Kaiken kaikkiaan OnePlus 10 Pro on enemmänkin XDA:n testin otsikon mukaisesti "OnePlus 9T Pro", jota ei koskaan julkaistu. Mainitsin tästä jo aiemmin mutta vuosittaiset iteraatiopäivitykset alkavat olla nykypäivänä todella marginaalisia älypuhelimissa. Sen vuoksi oikea 9T Prokin varmaan jätettiin väliin.
 
Liittynyt
06.12.2016
Viestejä
260
OP ei tunnu mikään menevän putkeen: kamera suunnittelu ei tuota toivottua hedelmää Hasselblad kanssa. Käyttöjärjestelmän fuusiointi meinaa kääntää kovimpien OP fanien huomion muihin merkkeihin. OP 8pro taitaa olla firman paras puhelin edelleen?
 

FlyingAntero

ɑ n d r o i d
Tukijäsen
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
8 416
AndroidAuthority oli myös testannut latausnopeuden 80W ja 65W laitureiden välillä ja saanut vastaavat tulokset kuin io-tech. Nopeus ei siis ole juuri parantanut mutta yhteensopivuus USB PD:n kanssa heikentynyt.
Using the 80W charger, our OnePlus 10 Pro charged up from 1% to 100% in just under OnePlus’ advertised 32 minutes. The battery hit 25% in only 5 minutes and 20 seconds, 50% in 12 minutes and 12 seconds, and 75% in 20 minutes and 18 seconds. By comparison, using the 65W charger takes almost 35 minutes to go to full. The OnePlus 10 Pro also takes less than 5 minutes and 45 seconds to get to the 25% key milestone, under 12 minutes and 25 seconds to 50%, and exactly 21 minutes to 75%, all using the slightly lower power 65W plug...

...Either way, these results, much like ones we’ve seen in the past, highlight that additional power has diminishing returns when it comes to battery charging times while placing a more significant strain on the battery and degrading its long-term performance. 15W more power to save a couple of minutes in a full charge cycle and just seconds between key milestones hardly seems worth acknowledging. It all begs the question, why bother with 80W at all? Aside from the marketing prestige, of course.
On tosiaan vähän hämmentävää, että nimellisarvoltaan tehokkaampi laturi ei ole käytännössä juuri ollenkaan nopeampi. Samsungilla oli ihan sama tilanne 45W ja 25W latureiden kanssa S22 Ultran kanssa. Kuluttajat ovat nyt entistä enemmän pyörällä päästään laturikaupoilla. OnePlus ei ole vielä jättänyt laturia pois, niin sitä ei tarvitse erikseen hankkia, mutta Samsung on sen jo tehnyt.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
3 562
Eipä tarvitse edelleenkään vaihtaa op7pro:ta uuteen. Aika hidasta on kehitystahti nyt verrattuna mitä oli vielä joku 5v sitten.
 

Juha Kokkonen

Ylläpidon jäsen
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
11 313
Olisiko kyse kuitenkin siitä, että vuosittain ei enää ole tilaa parantaa kuin marginaalisesti, riippuen tietysti tarjolla olevasta tekniikasta ja muista innovaatioista?
Sanoisin, ettei kyse ole siitä, etteikö olisi tilaa/varaa parantaa. En osaa arvioida kuinka paljon koronalla ja komponenttien epävarmalla saatavuudella on vaikutusta asiaan, mutta siitä olen varma, että jonkin verran on. Valmistajat haluavat ihan varmasti pelata vähän varman päälle, ettei tapahdu jotain isomman luokan katastrofia esimerkiksi uuden hankalammin valmistettavissa olevan tekniikan kanssa.

Tietty tuota "parantamisen varaa" voi tulkita monella tavalla, mutta tällä hetkellä tilanne on kuitenkin se, että lähes kaikkien valmistajien lippulaivapuhelimissa on ominaisuuksia, jotka ovat olleet jo parempia aiempien sukupolvien malleissa, tai että ominaisuuksia on jätetty pois. Jos pelkästään sillä, että koostettaisiin yhteen kaikki asiat mitä parin edellisen sukupolven aikana (itse tai kilpailijat) ovat jo toteuttaneet hyvin, saataisiin aikaan hyvä ja tasapainoinen älypuhelin, joka olisi parempi kuin yksikään tämän vuoden uutuuksista.

AndroidAuthority oli myös testannut latausnopeuden 80W ja 65W laitureiden välillä ja saanut vastaavat tulokset kuin io-tech. Nopeus ei siis ole juuri parantanut mutta yhteensopivuus USB PD:n kanssa heikentynyt.
Joo ja myös GSMArena oli tainnut testata 65 watin laturia (siitä en ole varma oliko viime vuoden malli vaiko Yhdysvaltain markkinoilla puhelimen mukana toimitettava versio).
 
Liittynyt
12.11.2016
Viestejä
132
Mikäköhän olis tän hetken paras kamera(puhelin) tonnilla, jos sellasen joutuis ostaan? Olisko se sitten tyyliin vanhempi iPhone tai joku Samsung?
Galaxy S22 Ultra ja iPhone 13 Pro (Max) on parhaat ja monipuolisimmat kamerapuhelimet Suomessa, Samsung on monipuolisempi etenkin valokuivssa, Apple parempi videoissa. Molempia saa alle tonnilla pari viikkoa-kuukautta käytettynä myyntipalstoilta, jos vähän jaksaa etsiä.
 

Juha Kokkonen

Ylläpidon jäsen
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
11 313
Galaxy S22 Ultra ja iPhone 13 Pro (Max) on parhaat ja monipuolisimmat kamerapuhelimet Suomessa, Samsung on monipuolisempi etenkin valokuivssa, Apple parempi videoissa.
Allekirjoitan hyvin pitkälti nämä. Galaxy S21 Ultrakaan ei lainkaan hullumpi vaihtoehto, jos saa esim alesta.

Mutta joo, koitetaas pysytellä ketjun aiheessa, eli OnePlus 10 Prossa ja sen testiartikkelissa.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
12.11.2016
Viestejä
132
Kameran osalta ultralaajakulmakamera on vaihtunut heikompaa, ellei sitten arvosta 150 asteen kuvia todella korkealle. Muut kamerat ovat samoja kuin OP9 Prossa ja pienet muutokset kuvanlaadussa on varmaankin saavuttu edeltäjämallissakin ohjelmistopäivityksillä.
Joo, ei 10 Pro ultralaajakulma-tai telekameroilla loista. Tele-kamera on pysynyt OnePlus 7 Pro:sta lähtien täysin samana, samalla kun esim. Google ja Samsung ovat parantaneet zoom-kameroitaan huomattavasti.
 

Juha Kokkonen

Ylläpidon jäsen
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
11 313
Joo, ei 10 Pro ultralaajakulma-tai telekameroilla loista. Tele-kamera on pysynyt OnePlus 7 Pro:sta lähtien täysin samana, samalla kun esim. Google ja Samsung ovat parantaneet zoom-kameroitaan huomattavasti.
Sellainen huomio kuitenkin, että parempaa jälkeä tämä OnePlus 10 Pron tele tekee kuin Galaxy S22 Ultran 3x, kun rinnakkain vertailin. Samsungin jälki on pikselitasolla huomattavasti prosessoidumpaa ja yksityiskohtien toisto heikompaa.

1650363569330.png
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
12.11.2016
Viestejä
132
Sellainen huomio kuitenkin, että parempaa jälkeä tämä OnePlus 10 Pron tele tekee kuin Galaxy S22 Ultran 3x, kun rinnakkain vertailin. Samsungin jälki on pikselitasolla huomattavasti prosessoidumpaa.
Olinkin väärässä - vaikka telekameran viralliset tiedot ovat samat 7 Pro:sta lähtien, kameran malli päivittyi tosiaan jo 9 Pro:ssa:
7/8 Pro Samsung s5k3m5 12MP 2,2x, jota OnePlus mainostaa 8MP 3x zoomina
9/10 Pro OmniVision OV08A10 8MP 3x zoom
 
Liittynyt
24.11.2016
Viestejä
374
Hetkinen - pitäisi alkaa valita kuukauden sisään uutta työpuhelinta ja kuutisen sataa eur tulee firma vastaan... Ei ilmeisesti kannata alkaa maksaa op9 ja op10 välillä 200eur korkeampaa hintaa? Onko kympissä ominaisuuksia hinta/laatusuhteeltaan enemmän vs jo "vanha" op9 Pro?
 

Juha Kokkonen

Ylläpidon jäsen
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
11 313
Onko kympissä ominaisuuksia hinta/laatusuhteeltaan enemmän vs jo "vanha" op9 Pro?
Kuten artikkelin lopussakin mainitaan, ei ole. Ota OP9 Pro, jos sinulla ei ole jotain spesifiä asiaa, jonka erityisesti haluat 10 Prosta. Ja ne merkittävät eroavaisuudet ovat siis aika vähissä.
 
Liittynyt
13.11.2017
Viestejä
1 781
Hirveästi on saturaatiota älypuhelinmarkkinoilla, mutta toisaalta mikään ei oikein säväytä ja lippulaivamallien toteutukset on kyseenalaisia.
Erikoinen tilanne, kun kuvittelee että tekniikan pitäisi kehittyä huimaa vauhtia.
 

UX

Liittynyt
06.12.2016
Viestejä
231
Sellainen huomio kuitenkin, että parempaa jälkeä tämä OnePlus 10 Pron tele tekee kuin Galaxy S22 Ultran 3x, kun rinnakkain vertailin. Samsungin jälki on pikselitasolla huomattavasti prosessoidumpaa ja yksityiskohtien toisto heikompaa.

Näissä Tele-kameroissa kiinnostaa oikeastaan enemmän, että millaisia potretteja niillä saa ihmisistä. Olisin tosi kiinnostunut sellasesta telestä, jolla saa kauniita kuvia vaikka parin metrin päästä.

Kauniin tekee ainakin se, että kuvan perspektiivi sopii hienosti muotokuvaan, värisävyjä ja dynamiikkaa on tarpeeksi, terävöitystä ei oo paljoa. Sit taustasta saa irroitettua hiukan, että kohde näyttää terävältä, mutta ei liikaa, jotta voi vihjata paikasta, jossa ollaan.

Jos joku sattuisi tekemään hienon potrettitelen kännykkään, niin olis hienoa, jos saisitte testiin jotain tän kaltaista näkökulmaa.

Ei kännykkä tietenkään voi ikinä pärjätä järkkärille näissä hommissa, mut toivo elää, et joku voi onnistua kikkailemaan yllättävän hyvän toteutuksen
 
Toggle Sidebar

Statistiikka

Viestiketjut
185 697
Viestejä
3 380 701
Jäsenet
60 640
Uusin jäsen
supremewessa

Hinta.fi

Ylös Bottom