Testissä Motorola Moto G5S ja G5S Plus

Viestiketju alueella 'io-tech.fi artikkelit' , aloittaja Juha Kokkonen, 17.01.2018.

 1. Juha Kokkonen

  Juha Kokkonen Moderator Ylläpidon jäsen

  Viestejä:
  5 089
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  [​IMG]


  io-techin tuoreimmassa artikkelissa tutustutaan Motorolan malliston edullisempaan päähän sijoittuviin Moto G5S ja Moto G5S Plus -malleja, jotka ovat paranneltuja versioita viime vuoden MWC-messuilla julkaistuista Moto G5 -malleista. Käymme artikkelissa läpi S-mallien sisältämiä uudistuksia ja pohdimme niiden mielekkyyttä puolen vuoden päivityssyklin kannalta. Lisäksi vertailemme Moto G5- ja Moto G5S-mallien kuvanlaatua muutamissa eri kuvaustilanteissa.

  Lue artikkeli: Testissä Motorola Moto G5S ja G5S Plus

  Huom! Foorumiviestistä saattaa puuttua kuvagalleria tai upotettu video.

  Linkki alkuperäiseen uutiseen (io-tech.fi)

  Palautelomake: Raportoi kirjoitusvirheestä
   
  Viimeksi muokattu: 17.01.2018
  Marsu53 ja harkah tykkäävät tästä.
 2. yyri

  yyri

  Viestejä:
  792
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Jännä nähdä miten nämä vertautuu nokian 6 2018 malliin, kai tuo on tulossa testiin jossain vaiheessa kun suomeen rantautuu? Nexus 5 kaipaisi seuraajaa tänä vuonna, onhan toi malli jo 4½ vuotta uskollisesti taskussa pyörinyt :tup:
   
  Juha Kokkonen tykkää tästä.
 3. Sampsa

  Sampsa Sysop Ylläpidon jäsen Team PUBG Team Stream Team H2O

  Viestejä:
  7 055
  Rekisteröitynyt:
  13.10.2016
  Juu tietysti tulee, eiköhän se MWC:ssä julkaista ja olemme paikan päällä :tup:
   
  yyri ja Juha Kokkonen tykkäävät tästä.
 4. Marsu53

  Marsu53

  Viestejä:
  182
  Rekisteröitynyt:
  01.10.2017
  Kolmisen kuukautta G5S plus- mallia käyttäneenä testiä luki tavallista kiinnostuneempana, mutta neljän mallityypin samanaikainen testaaminen vaatii jo lukijalta paljon keskittymistä. Kameraosasto oli isossa osassa. Itse saan laitteella parempia kuvia kuin testissä on saatu, johtuuko yksilöstä (laite, kuvaaja) vai siitä, että laite tuli Ruotsista. Marras-joulukuun päivitys teki paljon myös ja kameran viritinohjelman päivitys myös. Ihmettelin elo-syyskuun testien valituksia kameran hitaudesta, koska niissä mainittua jopa 10 sekunnin bokeh-kuvan vaatimaa aikaa en saanut kulumaan, tuskin 2 sekunttia kului. Normaalikuvat, siitä kun taskusta otan ja tuplarannekiertoliikkeellä kameran käynnistän, ovat 1-1.5 sekunnissa katsottavissa albumissa. Erityisesti tässä Moto G5S plussassa on ihmetyttänyt linssistön kuvakirkkaus, ei jälkeäkään esimerkiksi Sony z3:n muovilinssikameroiden utuisuudesta. Myös pojalla sama laite ja hänenkin ihmetyksensä kuvien lopputuloksesta on samanlainen. Toki valotusajat ovat pitkiä ja ISO-luvut korkeita ja liikkuvia kohteita ei hämyisässä kannata kuvata. Äsken matkoilla kuitenkin huomasimme, että ainoankin kameran aineksia on.
  Näkyy muuten Moto Camera 2 ja viritin tiedostoluettelossa koko kameraohjelmisto. [​IMG]
   
  Viimeksi muokattu: 18.01.2018
 5. L2K2

  L2K2

  Viestejä:
  761
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  ”Motorola ei ole antanut tarkempaa lupausta Moto G5S –mallien tietoturvapäivitysten suhteen, mutta on luvannut tarjota oleelliset päivitykset tarpeen mukaan. Lupausta voi kuitenkin pitää varsin epämääräisenä, jos tarvittavat päivitykset jäävät valmistajan harkinnan varaan. Testikappaleistamme sekä G5S:ssä että G5S Plussassa oli vuodenvaihteessa lokakuun tietoturvapäivitykset kolmen kuukauden takaa. Erityisen tiukkaa päivitystahtia ei myöskään voi odottaa edeltäjämallien pohjalta, sillä sekä Moto G5S:n että Moto G5 Plussan uusimmat tietoturvapäivitykset ovat vuoden 2018 alussa peräisin elokuun alusta. Android Oreo –päivitys on luvattu molemmille G5S-puhelimille, mutta tarkempaa aikataulua sen suhteen ei ole vielä tiedossa.”

  Tämä tosiaan kannattaa pitää mielessä puhelinta valittaessa. Tietoturvapäivityksiä on tullut tasan kolme kertaa tässä kolmessa vuosineljänneksessä (tammikuu 2017 oli myyntiversiossa, huhtikuun päivitys taisi tulla kesällä ja elokuun päivitykset syyskuussa hieman noiden G5S-mallien julkaisun jälkeen). Joten esim. se vakava Bluetooth-haavoittuvuus joka paikattiin syyskuussa on edelleen korjaamatta. Samoin se WiFi-bugi loppusyksystä. Ja varmaan moni muu bugi – sentään tuo 630 on in-order joten ei ole akuuttia Meltdown-ongelmaa...

  Näin jälkiviisaana, jos olisi tietänyt tilanteen menevän näin huonoksi, niin ei olisi viime vuoden keväällä tullut ostettua tuota G5 Plussaa... vaan joku muu.

  Toisaalta 2017 alkuvuodesta oli vielä paljon huonommin noita päivityslupauksellisia laitteita. Kumpa esim. Nokia olisi saanut puhelimensa kauppoihin ennen kuin edeltäjä-Motorolani päätti luovuttaa. Nyt tänä vuonna sitten jo Nokiakin ilmeisesti välttelee suoraan Oreolla myyntiä, joten varmaan Xiaomi Mi A1 ja sitten ne uudet Sonyt on ainoita oikeasti järkeviä valintoja hyvää softatukea haluaville.

  EDIT: Niin ja nyt 18.1.2018 puhelimessa on tosiaan ”Android 7.0” eikä vielä edes sitä luvattua 7.1.1:aa tai 8:a. Saa nähdä tuleeko kumpaakaan koskaan. Ja tosiaan ”1 August 2017” tietoturvapäivitykset on ne nuo Motorolan ajantasaisimmat tarjolla olevat. Sisäinen pessimistini veikkaa G5S-mallien päivitysten loppuvan samalla tavalla tuossa kohta kunhan tuo nyt vuodettu G6-mallisarja tulee kauppoihin.
   
  Viimeksi muokattu: 18.01.2018
  Juha Kokkonen tykkää tästä.
 6. Marsu53

  Marsu53

  Viestejä:
  182
  Rekisteröitynyt:
  01.10.2017
  Tässä G5S plussassa on 7.1.1 ja tietoturva lokakuu 1. päivään.
   
 7. L2K2

  L2K2

  Viestejä:
  761
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Eli se on varmaan saanut vasta yhden tietoturvapäivityksen tähän mennessä? Melko sama tahti kuin edeltäjällään. Seuraava (ja pessimistin mielestä viimeinen) päivitys tulee varmaan kun G6 julkaistaan. Tai, no, yksi päivitys tulee vielä sen jälkeen _jos_ Motorola antaa siihen Android 8:n..

  (Itselläni on siis tuo ei-S-malli, jonka taisin vahingossa sanoa vain ohimennen toisessa kappaleessa.)
   
  Marsu53 tykkää tästä.
 8. Juha Kokkonen

  Juha Kokkonen Moderator Ylläpidon jäsen

  Viestejä:
  5 089
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Tuo on kyllä erikoinen homma, kun jo MWC:ssä viime vuoden helmikuussa esittelylaitteissa oli muistaakseni 7.1 sisässä.
   
 9. Juha Kokkonen

  Juha Kokkonen Moderator Ylläpidon jäsen

  Viestejä:
  5 089
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Tuo ehkä kertoo varsin hyvin, kuinka sekavan sopan Motorola on keittänyt näiden neljän G5- ja G5S-mallin välille. Ja tässähän testattiin tosiaan vain G5S-malleja, G5-mallit olivat luonnollisesti vertailukohtana monessa eri kohdassa.

  Puhelinyksilöiden välisistä eroista en osaa sanoa, mutta on kuitenkin itsestään selvää, että sellaisia ei saisi esiintyä. Ainakin mitä tuossa useita ulkomaisia testejä vilkaisin niin esim. The Verge, Android Authority ja TechRadar ovat antaneet pyyhkeitä Moto G5 Plussalle ja Moto G5S Plussan kameraa kritisoivat mm. Techradar, Trustedreviews, The Verge, Android Authority, Androidcentral ja Digital Trends, joten en ole ainakaan yksin havaintojeni kanssa. Moto G4 Plussan kuvanlaatu oli erinomaista hintaluokassaan, joten itseänikin harmittaa tämä tason lasku tämän vuoden malleissa.
   
  Marsu53 tykkää tästä.
 10. superapina

  superapina

  Viestejä:
  179
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Täytyy myöntää että oli ensimmäinen puhelintesti, missä joutui useaan kertaan lukemaan lauseita uudestaan että pysyy kärryillä. Tästä saamme kiittää vain Motorolan nerokasta nimeämispolitiikkaa. Itse testissä ei mitään vikaa ollut. :tup:
  Ensi malleissa keksitään joku uusi nerokas nimeämistapa, ja puolen vuoden päästä sitä ei taas muisteta.
  Usb-C:n puuttuminen on ainakin itselleni deal-breaker. Eihän se liitäntä yleisty koskaan jos halvat puhelimet eivät ota sitä käyttöön. Samsung varmaankin ainoa jolla tällä hetkellä alle 500e puhelimissa liitäntää näkyy. Nokian tämän vuoden halpismailleissa sitten liitäntä taitaa onneksi löytyä.
   
  yyri ja Juha Kokkonen tykkäävät tästä.
 11. Marsu53

  Marsu53

  Viestejä:
  182
  Rekisteröitynyt:
  01.10.2017
  Ilmeisesti liikkuu useammalla koneistolla/kamerakennolla näitä G5 sarjan puhelimia. Omani on ruotsalaisesta verkkokaupasta ja pojan suomalaisesta luurikaupasta. BlackFridaysta Elisalta sai hankittua pari kappaletta g5s+:aa, jotka ihan kohta menevät kahden pikkukoululaisen käyttöön. Mielenkiintoista, kun katson niidenkin kamerat - saanko blackfridayn puolihinnalla myös puolilaatuisen kameran? Toki ei haittaa, ei alle 10-vuotiailla ole niin väliä kameralla, prosessoritehon pitää riittää peleihin ja näytön on oltava melkein tablettiluokkaa. Äänittävä radio on tärkeä. Kuuloke- ja kaiutinäänien piti kuitenkin olla hyviä ja rungon kestää hiukan vääntöäkin.
   
  Juha Kokkonen tykkää tästä.
 12. Juha Kokkonen

  Juha Kokkonen Moderator Ylläpidon jäsen

  Viestejä:
  5 089
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Artikkeliin on nyt päivitetty esimerkkivideot.
   
 13. tietokonerikki

  tietokonerikki

  Viestejä:
  618
  Rekisteröitynyt:
  03.04.2017
  Kiitos artikkelista, oli muuten taas hieno koirakuva.
  OT: Osaatko sanoa, missä puhelimessa (halvimmasta päästä) on mahdollista (vai onko missään) säätää videon valotusta?
   
  Juha Kokkonen tykkää tästä.
 14. Juha Kokkonen

  Juha Kokkonen Moderator Ylläpidon jäsen

  Viestejä:
  5 089
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Kiitoksia:tup: En ole kyllä kiinnittänyt huomiota moiseen, joten en valitettavasti osaa sanoa :(
   
 15. Marsu53

  Marsu53

  Viestejä:
  182
  Rekisteröitynyt:
  01.10.2017
  Ainakin tässä G5S plussassa etsinkuvaan tulee niin still- kuin videopuolella valoisuuden säätörengas. Myös kuvan eri valoisuuskohtiin koskettamalla saa heti muuttumaan valoisuuden. [​IMG]
   

  Liitetyt tiedostot:

  tietokonerikki tykkää tästä.
 16. Juha Kokkonen

  Juha Kokkonen Moderator Ylläpidon jäsen

  Viestejä:
  5 089
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Sama juttu näyttäisi olevan myös tällä hetkellä käytössä olevassa Galaxy A8:ssa, joten taitaa tuo säätö sitten olla useimmissa ihan samalla tavalla sekä valokuvatessa että videokuvatessa.
   
  tietokonerikki ja Marsu53 tykkäävät tästä.
 17. tietokonerikki

  tietokonerikki

  Viestejä:
  618
  Rekisteröitynyt:
  03.04.2017
  Minun Galaxy J5 (v.2015?) tuota ei vielä ole. Huomasin, että sille olisi ollut käyttöä. Kuvattaessa orkesterin valaistua solistia kauempaa (orkesteri näkyy hyvin ja solisti palaa puhki).
   
 18. Kossuranta

  Kossuranta

  Viestejä:
  22
  Rekisteröitynyt:
  25.04.2017
  Itse OPO:n tilalle ostin G5S Plussan joka irtos Elisalta 200€:lla (taisi olla cyber monday tarjous). Itse kun en kamerasta niin erityisemmin välitä niin omaan käyttöön tuohon hintaan erittäin pätevä puhelin ollut. Syvyys efektejä tuli toki testailtua ja samat huomiot tein itsekin kuin mitä tässä testissä tuli ilmi eli se toimii vähän miten sattuu suurimman osan ajasta. Tuota kuvan tallentamisen viivettä en kyllä ole huomannut eikä "tallennetaan" viestiä ole itse koskaan edes nähnyt, hämärällä en montaa kuvaa ole ottanut, mutta HDR on kyllä käytössä.

  Sormenjälkitunnistimessa toimivat eleet oppi nopeasti, joka vapautti mukavasti koko näytön käyttöä varten. Viime latauksesta on kulunut 1d 14h ja 72% akkua jäljellä, joka viittaisi akun kestävän omassa käytössä yli 5 päivää. Kovin tyhjäksi ei ole tullut päästettyä, mutta 3-4 päivän latausväli on itselle ihan positiivinen asia.
   
  Juha Kokkonen ja Marsu53 tykkäävät tästä.
 19. Marsu53

  Marsu53

  Viestejä:
  182
  Rekisteröitynyt:
  01.10.2017
  No, blackfriday-versiot on testattu. Kameraosasto on eri tasoa kuin täyshintaisilla eli juuri sitä, mitä IO-Techin testissä: hidas ja lopputulos ei-niinkään-skarppia. Eli tavaraa tulee markkinoille eri komponenteilla eri tehtaista.
   
 20. Juha Kokkonen

  Juha Kokkonen Moderator Ylläpidon jäsen

  Viestejä:
  5 089
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Tuskimpa Lenovo/Motorola niitä eri komponenteilla olevia laitteita mitenkään "korvamerkkaa", eli tietoisesti toimittaa parempia tai huonompia eriä. Se on toki mahdollista, että käyttävät eri komponentteja, mutta tarkoituksellisesti niiden välille ei ole tehty eroja (jotka ovat tietenkin kuluttajan kannalta huono juttu). Googlella en toisaalta löytänyt keskustelua eri komponenteista tai tehtaista.

  Io-techin Moto-testikappaleet tulevat Ruotsista, josta Pohjoismaiden Moto-asioita hallinnoidaan.
   
  Marsu53 tykkää tästä.
 21. L2K2

  L2K2

  Viestejä:
  761
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Tämä. Toisaalta, mikä edes on 7.0 ja 7.1 välinen isoin ero? Pyöreät kuvakkeet ja ”App Shortcuts” lienee ainoa isompi ominaisuus, jota ei ole tuotu sovellusten päivityksillä myös 7.0:aan. Minulla on jopa Androidin oma yötaustavalotoiminto käytössä 7.0:ssa, kunhan sen vaan kävi kolmannen osapuolen sovelluksella kytkemässä päälle (koska sen asetuksissa oleva kytkin toki oli Google Pixel -yksinoikeus). Sen sovelluksen saattoi sittemmin poistaa...

  Motorola tuntuu näin alkuvuodesta ”hieman” parantaneen päivitystahtia. Viime kuun lopussa G5+:ani sai marraskuun tietoturvapäivitykset ja sitten tänään (17.2.) aamuyöstä tuli tammikuun päivitykset (sisältäen mm. KRACK-hyökkäyksen osalta suojaamisen, mutta edelleen Android 7.0).
   
  Marsu53 ja Juha Kokkonen tykkäävät tästä.
 22. Juha Kokkonen

  Juha Kokkonen Moderator Ylläpidon jäsen

  Viestejä:
  5 089
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Juu, itsellekin tuli G5S Plussaan juuri tuo samainen päivitys.
   
  Marsu53 tykkää tästä.
 23. Marsu53

  Marsu53

  Viestejä:
  182
  Rekisteröitynyt:
  01.10.2017
  Moto G5S plussan kamera on saanut muutamia päivityksiä lokakuun alun jälkeen, kun sain sen. Sen aikaisen kamerasovelluksen versionumeroa en muista, mutta kohtalaisen hyvin ja nopeasti toimi, sitä aiempi oli ilmeisen hidas eikä tuloskaan kovin hääppöinen. Ihan parhaita oli jossain alkuvuodesta tullut versio 7.1.9.6, joka teki tarkkaa ja nopeaa työtä. Sitten tuli versio 7.1.9.7 aivan huhtikuun alussa, joka oli kyllä ikävä kokemus, vei useita sekunteja kuvia prosossoidessa ja lopputulos epätarkka ja värit huonot. Näkyi nopeasti sovelluksen palautteessa ja arvosana 1-tähti pomppasi nopeasti suurimmaksi: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.motorola.camera2&hl=en&showAllReviews=true

  Viikkoa myöhemmin tuli uusi korjattu versio, joka on hiukan parempi ja nopeampi, muttei pärjää edelleenkään vuodenvaihteen versiolle 7.2.8.7: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.motorola.camera2

  Aika harva varmaan hoksaa varmuuskopioida tärkeiksi kokemiaan ohjelmistoja siltä varalta, ettei päivitys menekään parempaan suuntaan. Play-kaupan ohi lataamista ei yleensä voi suositella. Alla isolla kroppauksella kaksi kuvaa täsmälleen samoissa oloissa, päivityksillillä voi siis olla iso vaikutus kameratestien tuloksiin.

  versio 7.1.9.7/7.2.8.7: https://aijaa.com/lFxn1u

  versio 7.1.9.6 eli ennen huhtikuuta: https://aijaa.com/hxUk42
   
  FlyingAntero, zZzz ja Juha Kokkonen tykkäävät tästä.
 24. Juha Kokkonen

  Juha Kokkonen Moderator Ylläpidon jäsen

  Viestejä:
  5 089
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Aika rajuja eroja kyllä softaversioiden välillä, jos tuo pitää tosiaan paikkaansa. Kuluttajan näkökulmasta pitäisi voida luottaa siihen, että valmistaja pitää huolen siitä, ettei softapäivitysten myötä kuvanlaatu ainakaan huonone. Se kertoo jotain valmistajan päivityspolitiikasta ja periaatteista, jos tuollaisia kuvanlaatua huonontavia päivityksiä päivityksiä pääsee kuluttajille asti tai jos laite yleensäkin julkaistaan niin keskeneräisellä softalla, että kuvanlaatu saattaa parantua myöhemmän päivityksen myötä merkittävästi.
   
  Marsu53 tykkää tästä.
 25. Marsu53

  Marsu53

  Viestejä:
  182
  Rekisteröitynyt:
  01.10.2017
  Tämä opetti sen, että kamerasoftan versiolla on iso merkitys ja testeissä kannattaisi mainita versionumero. Ihmettelin verraten isoja eroja omien ja eräiden testien välillä, mutta näyttäisi nyt erot selittyvän versionumeroeroilla. Myös kameroiden merkillisen isoja hitauksia käyttäneet ovat väärän version käyttäjiä. Juuri tuo huhtikuun alun versio oli käsittämätön: lähes kymmenen sekunttia ja silti epäterävä lopputulos. Itse palasin tammikuun lopun versioon 7.1.9.6
   
  FlyingAntero tykkää tästä.
 26. L2K2

  L2K2

  Viestejä:
  761
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  No huh-huh. Moto G5 Plus sai myös saman päivityksen, mutta näköjään ei-tuplakamera ei näytä tästä päivityksestä kärsineen – jos siis uuden version ”huonompaa”* käytettävyyttä ei lasketa.

  *Huonompaa: aikaisemmin pyyhkäisy oikealta vei galleriaan, nyt se vaihtaa videotilaan. Tämä tekee valokuvauksen ja videoinnin välillä vaihtamisen helpommaksi, mutta vaikeuttaa toki galleriaan pääsyä (joka on nyt napin takana).

  No, onneksi puhelimet on melko lyhytikäisiä laitteita, tarinan isoin opetus lienee ainakin itselle ”tämä on viimeinen Motorolani” ;-)

  PS. 2018 on kyllä muilta osin vahva vuosi Motorolalle, Moto G5 Plus sai myös maaliskuun 2018 tietoturvapäivitykset jo näin huhtikuussa. Melkein puoli vuotta nopeampaa kuin viime vuonna pahimmillaan. Android-versiona on tosin edelleen 7.0 eikä edes se ennakkomalleissa messuilla ennen julkaisua ollut 7.1... (Ei sillä, että näiden versioiden välillä olisi mitään merkittävää eroa edelleenkään.) Saa nähdä milloin Oreo tulee, jos tulee.
   
  Marsu53 ja Juha Kokkonen tykkäävät tästä.
 27. Marsu53

  Marsu53

  Viestejä:
  182
  Rekisteröitynyt:
  01.10.2017
  Onhan se 'taitolaji' saada muutamassa päivässä palaute negatiiviseksi ja huonoin arvosana korkeimmaksi. Voi minullakin jäädä viimeiseksi Motoksi.

  Screenshot_20180417-082831.png
   
  FlyingAntero, zZzz ja Juha Kokkonen tykkäävät tästä.
 28. Juha Kokkonen

  Juha Kokkonen Moderator Ylläpidon jäsen

  Viestejä:
  5 089
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Tämä on kyllä suorastaan käsittämätöntä pyllyilyä jo :confused:
   
  Marsu53 ja zZzz tykkäävät tästä.
 29. Marsu53

  Marsu53

  Viestejä:
  182
  Rekisteröitynyt:
  01.10.2017
 30. Lallijuoppo

  Lallijuoppo

  Viestejä:
  5 026
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Itseäni onkin ihmetyttänyt, että miten niissä valokuvissa voi eri merkkien välillä olla eroja, koska ellei käytetä suoraan samoja komponentteja, niin ovat kuitenkin samaa tasoa.

  Ilmeisesti sitten ei ole mahdollista kolmannen osapuolen tehdä kamerasovellusta, mikä ohittaa valmistajan omat systeemit? Olisi todennäköisesti paras vaihtoehto, kun jotkut harrastajat hinkkaisivat aikaa säästämättä asetukset kohdilleen.
   
  Marsu53 tykkää tästä.
 31. Marsu53

  Marsu53

  Viestejä:
  182
  Rekisteröitynyt:
  01.10.2017
  On melko varmaa, että kameroiden suurimmat erot tulevat samalla komponentilla ja kameraohjelmalla juuri versioeroista. Tämän olen nyt selkeästi nähnyt tämän Moton kanssa. Myös Sony Z3C oli vastaava, vasta noin vuoden kuluttua tuli se paras ohjelmisto, jolla saattoi saada jopa huonommassa valossa jonkinlaisia "kuvia".

  Kymmeniä sovelluksia testanneena vain pari on tehnyt kelvollista kuvaa verrattuna Camera 2 v 7.1.9.6 verrattuna. Eräs parhaita on avoimeen koodiin pohjautuva Free Camera: https://play.google.com/store/apps/details?id=net.sourceforge.freecamera, mutta sekin häviää hitusen alkuperäiselle, mutta todella vähän.

  Erittäin vahva kroppaus Moton omalla: https://aijaa.com/6RgARO

  Free Camera (ei salama): https://aijaa.com/t5SocX

  Free Camera (salama): https://aijaa.com/GxUlA0

  Kuvat ovat vahvasti kropattuja ja downloadattu Google-kuvista eli aika paljon pakattuja ja epäteräviä, mutta mahdolliset erot tietenkin pysyvät ohjelmistojen välillä. Moton oma Camera 2 v 7.1.9.6 on täysin ylivoimainen, kun käyttää kameran omaa 8xdigizoomia, mikään 3.tahon ohjelma ei pääse lähellekään.
   
  Viimeksi muokattu: 18.04.2018