Testissä HTC U12+

Viestiketju alueella 'io-tech.fi artikkelit' , aloittaja Juha Kokkonen, 06.07.2018.

Tagit:
 1. Juha Kokkonen

  Juha Kokkonen Moderator Ylläpidon jäsen

  Viestejä:
  5 490
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  [​IMG]


  Keväällä julkaistujen lippulaivapuhelinten testiruuhka alkaa olla loppusuoralla ja viimeisten joukossa luvassa on testi HTC:n U12+-mallista, joka tuli Suomessa kauppoihin kesäkuun lopulla 819 euron suositushintaan. U12+:n keskeisimpiä ominaisuuksia ovat kuusituumainen QHD-tarkkuuden 18:9 Super LCD 6 -näyttö, Snapdragon 845 -järjestelmäpiiri sekä 12 + 16 megapikselin kaksoistakamera optisella vakaimella ja zoomilla. Mukana keitoksessa on lisäksi HTC:n Edge Sense -puristuksentunnistuksen toinen versio uusine ominaisuuksineen. io-techin toukokuussa julkaistut ensituntumat ja videon U12+:sta voi lukaista tämän artikkelin pohjalle täältä.

  Myöhemmin tässä kuussa mobiilipuolella on luvassa vielä Asus ZenFone 5Z- ja Xiaomi Mi MIX 2S -artikkelit.

  Lue artikkeli: Testissä HTC U12+

  Huom! Foorumiviestistä saattaa puuttua kuvagalleria tai upotettu video.

  Linkki alkuperäiseen uutiseen (io-tech.fi)

  Palautelomake: Raportoi kirjoitusvirheestä
   
  Viimeksi muokattu: 06.07.2018
  Juha Uotila tykkää tästä.
 2. eternality

  eternality

  Viestejä:
  384
  Rekisteröitynyt:
  27.12.2016
  Komea tuo läpinäkyvä malli, harmi että vanhahtava design näytön ja sormenjälkilukijan osalta sekä muistin vähyys pudottavat tämän pois harkinnasta omaltakohdalta.
   
 3. Juha Kokkonen

  Juha Kokkonen Moderator Ylläpidon jäsen

  Viestejä:
  5 490
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Mitä vikaa desingissä?:think: Lovi puuttuu?
   
 4. eternality

  eternality

  Viestejä:
  384
  Rekisteröitynyt:
  27.12.2016
  En nyt välttämättä lovea niin kauheasti himoa :D mutta kyllä näyttö saisi aikapaljon enemmän pinta-alasta kattaa. Etuosan peittävät näytöt on jo tulossa mid-rangeenkin vähitellen, niin aika vahanaikaisilta omaan silmään näyttävät nämä lippulaivat (htc, nokia jne.) joista se puuttuu.
   
  Juha Kokkonen tykkää tästä.
 5. R3DgRu

  R3DgRu

  Viestejä:
  653
  Rekisteröitynyt:
  01.01.2017
  Omaan silmään se punainen on kyllä hienoin väritys puhelimissa hetkeen. Pressikuvissa ei näytä kaksiselta, mutta "livenä" tautisen hieno.
   
  Juha Kokkonen tykkää tästä.
 6. Kepe

  Kepe

  Viestejä:
  548
  Rekisteröitynyt:
  23.10.2016
  HTC onnistuu aina pilaamaan nämä puhelimensa jollain. U11 oli rakenteellisesti todella heikko, ja tämä on vain vähän parempi. Kylkipainikkeet ovat ilmeisesti todella huonot käytännössä ja Jerryrigeverythingin testin perusteella myös tosi heikosti runkoon kiinnitetyt. Puhelimessa on lasinen takakuori mutta ei langatonta latausta. Vain 64GB sisäistä tallennustilaa >800€ laitteessa.
  Ainoat positiiviset asiat tässä vaikuttaa olevan laadukkaat mikrofonit ja kylkien puristustunnistukseen perustuva näytön käännön lukitus. Mutta nämä ominaisuudet eivät millään tavalla oikeuta 300€ hintaeroa OnePlus 6:een verrattuna, kun otetaan vielä nuo miinukset huomioon.

  Normaalit kylkipainikkeet, kovempi alumiiniseos runkoon (riippumatta kylkitunnistuksen toimivuudesta kovemmalla seoksella), softa ajantasalle ja bugit pois, 128GB tallennustilaa, normaali etulasi, takalasiin kunnon liima jonkin purkan sijaan ja langaton lataus. Nuo asiat kuntoon ja hinnasta 200€ pois niin tämä myisi kovasti.

  Jotain omituisia gimmickejä on ihan turha lisätä puhelimeen, jos samalla uhrataan puhelimen normaali päivittäinen käytettävyys ja rakenteellinen kestävyys. Hyvänä esimerkkinä tästä Oppo Find X:n motorisoitu kamerapalikka, joka nousee esiin joka ikinen kerta kun puhelimen haluaa aukaista. Ei mittään järkeä.

  Tulipahan negatiivinen vuodatus, mutta kun potuttaa tuo HTC:n idiotismi. Jos firmalla on joku 0,X% markkinaosuus niin kannattaisi ehkä panostaa sen kasvattamiseen sen sijaan, että koitetaan nyhtää niiltä muutamilta uskollisilta asiakkailta tuhkatkin pesästä. Se, että Samsung ja Apple voivat pyytää puhelimistaan tonnin ja monet hullut niitä sillä hinnalla ostaa, ei tarkoita sitä että joku marginaalivalmistaja voisi pyytää lähes saman rahan puhelimesta, jossa on varsin kriittisiä puutteita ja suoranaisia suunnittelumokia.
   
  Viimeksi muokattu: 07.07.2018
  Threadripper, Juha Kokkonen ja Fozyzy tykkäävät tästä.
 7. Karkkiloota

  Karkkiloota

  Viestejä:
  134
  Rekisteröitynyt:
  06.10.2017
  Se oli perusteellinen artikkeli.

  Pisteet lukuisista kuvista. HTC:n käyttöliittymä on jäänyt vieraaksi, mutta kuvista saa jonkinlaisen käsityksen. Käyttöliittymän ulkonäkö on itselleni tärkeää, vaikka sen voikin vaihtaa. Nyt ei näytä ihan yhtä pahalta kuin ennen.

  Ulkokuori sitten asia erikseen. Kuvissa upea puhelin menee kyllä aika riettaan näköiseksi sen jälkeen, kun siihen on ihmisen käsi koskenut.

  Siinä yksi esimerkki, miksi luen näitä testiartikkeleja juuri täällä. Harmittavan usein tällaisia tietoja saa etsiä muualta turhaan, vaikka video/artikkeli olisi muuten asiaa.

  Niin muuten, on kyllä tonicin valinta osunut kohdalleen. Ihan alkoi janottaa. ;)
   
  Juha Kokkonen, FlyingAntero ja Juha Uotila tykkäävät tästä.
 8. Juha Kokkonen

  Juha Kokkonen Moderator Ylläpidon jäsen

  Viestejä:
  5 490
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Kiitos palautteesta. Tuo lasipintojen tahraantuminen on varsin tavanomaista useimmissa nykypäivän puhelimissa. Siksi pyrin ottamaan jokaiseen artikkeliin myös "hands-on-kuvan" puhelimesta tahraantuneena parin minuutin käsittelyn jälkeen.

  Franklin-pullossa oli myös hieman Koskueta väriksi seassa ;)
   
  Karkkiloota ja Juha Uotila tykkäävät tästä.