Testissä HTC U12+

Juha Kokkonen

Ylläpidon jäsen
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
13 469Keväällä julkaistujen lippulaivapuhelinten testiruuhka alkaa olla loppusuoralla ja viimeisten joukossa luvassa on testi HTC:n U12+-mallista, joka tuli Suomessa kauppoihin kesäkuun lopulla 819 euron suositushintaan. U12+:n keskeisimpiä ominaisuuksia ovat kuusituumainen QHD-tarkkuuden 18:9 Super LCD 6 -näyttö, Snapdragon 845 -järjestelmäpiiri sekä 12 + 16 megapikselin kaksoistakamera optisella vakaimella ja zoomilla. Mukana keitoksessa on lisäksi HTC:n Edge Sense -puristuksentunnistuksen toinen versio uusine ominaisuuksineen. io-techin toukokuussa julkaistut ensituntumat ja videon U12+:sta voi lukaista tämän artikkelin pohjalle täältä.

Myöhemmin tässä kuussa mobiilipuolella on luvassa vielä Asus ZenFone 5Z- ja Xiaomi Mi MIX 2S -artikkelit.

Lue artikkeli: Testissä HTC U12+

Huom! Foorumiviestistä saattaa puuttua kuvagalleria tai upotettu video.

Linkki alkuperäiseen uutiseen (io-tech.fi)

Palautelomake: Raportoi kirjoitusvirheestä
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
27.12.2016
Viestejä
854
Komea tuo läpinäkyvä malli, harmi että vanhahtava design näytön ja sormenjälkilukijan osalta sekä muistin vähyys pudottavat tämän pois harkinnasta omaltakohdalta.
 
Liittynyt
27.12.2016
Viestejä
854
Mitä vikaa desingissä?:think: Lovi puuttuu?
En nyt välttämättä lovea niin kauheasti himoa :D mutta kyllä näyttö saisi aikapaljon enemmän pinta-alasta kattaa. Etuosan peittävät näytöt on jo tulossa mid-rangeenkin vähitellen, niin aika vahanaikaisilta omaan silmään näyttävät nämä lippulaivat (htc, nokia jne.) joista se puuttuu.
 
Liittynyt
01.01.2017
Viestejä
957
Omaan silmään se punainen on kyllä hienoin väritys puhelimissa hetkeen. Pressikuvissa ei näytä kaksiselta, mutta "livenä" tautisen hieno.
 
Liittynyt
23.10.2016
Viestejä
1 250
HTC onnistuu aina pilaamaan nämä puhelimensa jollain. U11 oli rakenteellisesti todella heikko, ja tämä on vain vähän parempi. Kylkipainikkeet ovat ilmeisesti todella huonot käytännössä ja Jerryrigeverythingin testin perusteella myös tosi heikosti runkoon kiinnitetyt. Puhelimessa on lasinen takakuori mutta ei langatonta latausta. Vain 64GB sisäistä tallennustilaa >800€ laitteessa.
Ainoat positiiviset asiat tässä vaikuttaa olevan laadukkaat mikrofonit ja kylkien puristustunnistukseen perustuva näytön käännön lukitus. Mutta nämä ominaisuudet eivät millään tavalla oikeuta 300€ hintaeroa OnePlus 6:een verrattuna, kun otetaan vielä nuo miinukset huomioon.

Normaalit kylkipainikkeet, kovempi alumiiniseos runkoon (riippumatta kylkitunnistuksen toimivuudesta kovemmalla seoksella), softa ajantasalle ja bugit pois, 128GB tallennustilaa, normaali etulasi, takalasiin kunnon liima jonkin purkan sijaan ja langaton lataus. Nuo asiat kuntoon ja hinnasta 200€ pois niin tämä myisi kovasti.

Jotain omituisia gimmickejä on ihan turha lisätä puhelimeen, jos samalla uhrataan puhelimen normaali päivittäinen käytettävyys ja rakenteellinen kestävyys. Hyvänä esimerkkinä tästä Oppo Find X:n motorisoitu kamerapalikka, joka nousee esiin joka ikinen kerta kun puhelimen haluaa aukaista. Ei mittään järkeä.

Tulipahan negatiivinen vuodatus, mutta kun potuttaa tuo HTC:n idiotismi. Jos firmalla on joku 0,X% markkinaosuus niin kannattaisi ehkä panostaa sen kasvattamiseen sen sijaan, että koitetaan nyhtää niiltä muutamilta uskollisilta asiakkailta tuhkatkin pesästä. Se, että Samsung ja Apple voivat pyytää puhelimistaan tonnin ja monet hullut niitä sillä hinnalla ostaa, ei tarkoita sitä että joku marginaalivalmistaja voisi pyytää lähes saman rahan puhelimesta, jossa on varsin kriittisiä puutteita ja suoranaisia suunnittelumokia.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
06.10.2017
Viestejä
189
Se oli perusteellinen artikkeli.

Pisteet lukuisista kuvista. HTC:n käyttöliittymä on jäänyt vieraaksi, mutta kuvista saa jonkinlaisen käsityksen. Käyttöliittymän ulkonäkö on itselleni tärkeää, vaikka sen voikin vaihtaa. Nyt ei näytä ihan yhtä pahalta kuin ennen.

Ulkokuori sitten asia erikseen. Kuvissa upea puhelin menee kyllä aika riettaan näköiseksi sen jälkeen, kun siihen on ihmisen käsi koskenut.

Lisäksi kattaukseen kuuluu kymmenkunta HTC:n omaa lisäsovellusta ja muutama kolmannen osapuolen lisäsovellus, joista Instagramia, Facebookia, Facebook Messengeriä, TouchPal-näppäimistöä ja News Republic –uutissovellusta ei ole mahdollista poistaa kokonaan puhelimesta.
Siinä yksi esimerkki, miksi luen näitä testiartikkeleja juuri täällä. Harmittavan usein tällaisia tietoja saa etsiä muualta turhaan, vaikka video/artikkeli olisi muuten asiaa.

Niin muuten, on kyllä tonicin valinta osunut kohdalleen. Ihan alkoi janottaa. ;)
 

Juha Kokkonen

Ylläpidon jäsen
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
13 469
Se oli perusteellinen artikkeli.

Pisteet lukuisista kuvista. HTC:n käyttöliittymä on jäänyt vieraaksi, mutta kuvista saa jonkinlaisen käsityksen. Käyttöliittymän ulkonäkö on itselleni tärkeää, vaikka sen voikin vaihtaa. Nyt ei näytä ihan yhtä pahalta kuin ennen.

Ulkokuori sitten asia erikseen. Kuvissa upea puhelin menee kyllä aika riettaan näköiseksi sen jälkeen, kun siihen on ihmisen käsi koskenut.Siinä yksi esimerkki, miksi luen näitä testiartikkeleja juuri täällä. Harmittavan usein tällaisia tietoja saa etsiä muualta turhaan, vaikka video/artikkeli olisi muuten asiaa.

Niin muuten, on kyllä tonicin valinta osunut kohdalleen. Ihan alkoi janottaa. ;)
Kiitos palautteesta. Tuo lasipintojen tahraantuminen on varsin tavanomaista useimmissa nykypäivän puhelimissa. Siksi pyrin ottamaan jokaiseen artikkeliin myös "hands-on-kuvan" puhelimesta tahraantuneena parin minuutin käsittelyn jälkeen.

Franklin-pullossa oli myös hieman Koskueta väriksi seassa ;)
 
Toggle Sidebar

Statistiikka

Viestiketjut
242 854
Viestejä
4 241 718
Jäsenet
71 261
Uusin jäsen
Dcode

Hinta.fi

Ylös Bottom