Testissä HMD Skyline

Diizzel

Ylläpidon jäsen
Liittynyt
29.10.2016
Viestejä
2 225
HMD-Skyline-kuva-19-1024x683.jpg


Diizzel kirjoitti uutisen/artikkelin:
HMD Global tunnetaan kenties parhaiten Nokia-älypuhelinten valmistajana, mutta tänä vuonna yritys lanseerasi ensimmäisen omaa HMD-nimeään kantavan Pulse-älypuhelinmalliston. Alle 200 euron hintainen Pulse Pro ehti jo aiemmin io-techin testiin ja nyt testipenkkiin on päätynyt kalliimpaa noin 500 euron hintaluokkaa edustava viime kesänä julkaistu Skyline, joka tarjoaa valmistajan mukaan hintansa vastineeksi kalliimpien komponenttiensa lisäksi myös aiempia malleja paremman huollettavuuden.

Testiartikkelissa tutustumme Skylineen viikon ympärivuorokautisten käyttökokemusten pohjalta ja tarkistamme myös valmistajan väitteet helposta korjattavuudesta avaamalla puhelimen itse.

Lue artikkeli: Testissä HMD Skyline

Linkki alkuperäiseen juttuun
 
HMD Skyline ei tosiaan oikein pärjää saman hintaluokan vastaaville malleille mutta jos korjattavuuden arvostaa korkealle, niin kyseessä on ihan mielenkointoinen puhelin. Ideaali tilanteessa suorituskyky saisi olla parempaa pitkäikäisyyttä ajatellen mutta peruskäytössä suorituskyky on kuitenkin toistaiseksi riittävää. Eiköhän Skylinella pärjää vielä muutaman vuoden päästäkin, jos odotuksia ei vaan aseta kovin korkealle. Suorituskyky taitaa itse asiassa olla vastaava kuin Fairphone 5:ssä.

Gekkbench 6:
  • Fairphone 5: 1111/2904
  • HMD Skyline: 1027/2911
3DMark Wild Life Extreme:
  • Fairphone 5: 869
  • HMD Skyline: 805

Lyhyt päivitystuki on vaan iso miinus. Jos Business Editionin 5v tuki olisi normaalistikin, niin se olisi vielä hyväksyttävä suoritus. Onneksi Business Edition on ainakin Suomessa saatavilla ja muuta ei kannatakaan mielestäni katsella. Fairphone 5 pyyhkii tässä vertailussa HMD:llä pöytää, kun tarjoaa jopa vuoteen 2031 jatkuvan tuen (!). Fairphoneen verrattuna Skyline tarjoaa paremman kameran ja korkeamman näytön virkistystaajuuden sekä isomman akun. Siihen valttikortit taitavat sitten jäädäkin, niin tilanne ei ole kovin hyvä Fairphone 5:n hinnan pudottua jo 579€.

Onneksi HMD on saanut helpotettua tuota korjattavuutta. Itsellä on Nokia G42 ja aika rujoon kuntoon meni kehys SIM-korttikelkan kohdalta, kun väänsin muoviklipsuja auki. iFixitin ohjeessa käskettiin kiertää avaustyökalua pohjaa kohti mutta en saanut takakantta sillä tavalla auki. Kun lähdin kiertämään yläpäädyn kulmaa kohti, niin kansi lähtikin nätisti avautumaan.
20240920_105758.jpg

20240920_105540.jpg
 
Mitä näiden molempien puhelimien testikuvia katsellut ja tekniset tiedot huomioon ottaen sanoisin että Skyline häviää myös kameran osalta Fairphonelle.
No, Skylinessa on kuitenkin monipuolisempi kokonaisuus telekameran ansiosta. Fairphone 5:ssä ei tainnut olla kummoinen 2x zoomrajaus pääkamerelta. Toisaalta Skylinen ultralaajakulmakameralla ei pysty ottamaan makrokuvia. Ehkä se Skylinen kamera ei ole yksiselitteisesti parempi vaan aikalailla samalla viivalla :hmm:.
 
No, Skylinessa on kuitenkin monipuolisempi kokonaisuus telekameran ansiosta. Fairphone 5:ssä ei tainnut olla kummoinen 2x zoomrajaus pääkamerelta. Toisaalta Skylinen ultralaajakulmakameralla ei pysty ottamaan makrokuvia. Ehkä se Skylinen kamera ei ole yksiselitteisesti parempi vaan aikalailla samalla viivalla :hmm:.
Sanoisin että Fairphonen 2x kuvat näyttää sellaisilta semi ok kuvilta. Aika pehmeitä ne on.

Skylinissa paremmat 2x kuvat kuin Fairphonessa.

Skylinissa paremmat ultralaajakulma kuvat.

Eli vähän niin ja näin kumpi parempi :rofl:

Pääkamera 1x kuvat parempia Fairphonessa hyvässä ja etenkin huonossa valosaa.
 

Statistiikka

Viestiketjut
253 986
Viestejä
4 417 923
Jäsenet
73 258
Uusin jäsen
lu1kero

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom