Testissä Asus ZenBook Pro Duo -kannettava

mehari

Mehumies
Ylläpidon jäsen
S Y N T H W A V E
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
373



Asus ZenBook Pro Duo -kannettava esiteltiin kuluvan vuoden toukokuussa Taiwanin Computex-messuilla. Kyseessä on ensisijaisesti tuottavaan työhön suunnattu kannettava, jonka erikoisuutena ovat 4K UHD -resoluution kosketusta tukeva OLED-näyttöpaneeli sekä näppäimistön yläpuolelle sijoitettu toinen "4K-resoluution" (3840x1100) kosketuspaneeli. Laitteella on myös NVIDIA RTX Studio -merkintä, joka on yhtiön tapa kertoa, että heidän mielestä laite soveltuu erinomaisesti videoeditointiin, 3D-mallinnukseen sekä muuhun graafiseen suunnitteluun.



ZenBook Pro Duosta on tarjolla useampi eri konfiguraatiota, joista io-techin testiin saapui UX581GV-H2002R-malli, joka on varustettu Intelin 6-ytimisellä Core i7-9750H -mobiiliprosessorilla ja NVIDIAn GeForce RTX 2060 -näytönohjaimella. Kannettavan hinta Suomessa on tällä hetkellä 2800 euroa. Tehokkaampi malli, jossa prosessorina on käytössä 8-ytiminen Intel Core i9-9980HK ja keskusmuistia 32 gigatavua, on hinnaltaan noin 3700 euroa.

Tutustumme artikkelissa kannettavan ominaisuuksiin, suorituskykyyn ja lämpötila- ja melumittauksiin. Vaikka kyseessä ei ole varsinaisesti pelikannettava, vertailukohtana testeissä käytämme viime ja tänä vuonna julkaistuja ja io-techissä aiemmin testattuja pelikannettavia:





Testiin saapuneessa Asus ZenBook Pro Duon UX581GV-H2002R-mallissa on 60 hertsin virkistystaajuudella toimiva 15,6-tuumainen 4K UHD -resoluution OLED-kosketuspaneeli sekä näppäimistön yläpuolelle sijoitettu 14,1-tuumainen, 3840x1100-resoluutiota tukeva kosketuspaneeli. Tallennustilasta vastaa yhden teratavun NVMe M.2 SSD ja keskusmuistia löytyy 16 gigatavua.
  • Ulkomitat: 36,0 cm x 24,6 cm x 2,7 cm
  • Paino: 2,5 kg
  • Laturin paino ja johdon pituus: 0,5 kg & 1,2 m





Testissä olleessa ZenBook Pro Duossa on Intelin 6-ytiminen Core i7-9750H -mobiiliprosessori, joka tukee Hyper-Threading-ominaisuutta ja 12 säiettä. Sen peruskellotaajuus on 2,6 GHz ja yhdellä ytimellä Turbo-taajuus voi nousta maksimissaan 4,5 GHz:iin. Testiin saapuneessa mallissa oli 16 gigatavua keskusmuistia, joka toimi DDR4-2666-nopeudella ja löysillä CAS 19 -latensseilla. Käytössä oli kaksi 8 gigatavun muistikampaa eli kannettavassa on hyödynnetty kaksikanavaisen muistiohjaimen tarjoama suorituskyky.

GeForce RTX 2060 -näytönohjaimen TU106-grafiikkapiirissä on käytössä 1920 CUDA-ydintä, se toimii 960 MHz:n perustaajuudella ja 1200 MHz:n Boost-taajuudella.



Prosessorin lämpötila nousi 100 % käyttöasteella Handbrake-rasituksessa noin 95 asteeseen, kun prosessorin kellotaajuus laski noin 4,0 GHz:stä alas noin 3,4 GHz:iin. GeForce RTX 2060 -näytönohjaimen grafiikkapiirin lämpötila nousi rasituksessa noin 80 asteeseen grafiikkapiirin kellotaajuuden sahatessa noin 1500 MHz:ssä. Uutena testinä kokeilimme lämpötilojen ja kellotaajuuksien käyttäytymistä Battlefield V -pelissä, jossa suoritinkäyttö on noin 50 prosentin luokkaa ja näytönohjaimen käyttö 100 prosenttia. Prosessorin lämpötilan vaihteli 80 asteesta lähes 100 asteeseen ja prosessorin kellotaajuus throttlasi jatkuvasti.





Kannettavan kansi on ympyräkuvioon harjattua alumiinia ja se on väriltään siniharmaa. Kun kansi avataan, laite nousee osittain irti pöydästä parantaen jäähdytysilman kulkua sekä osittain myös ergonomiaa.





Näppäimistö on taustavalaistu ja kakkosnäytöstä johtuen se on sijoitettu kannettavan alaosan etureunaan. Kuten vastaavaa näppäimistöasettelua käyttävissä HP Omen X 2S ja Asus Zephyruksessa, myös ZenBook Pro Duossa laitteen melko pienikokoinen kosketuslevy ajaa numeronäppäimistön virkaa, jonka lisäksi kakkosnäytölle on mahdollista avata numeronäppäimistönä toimiva sovellus. Etureunaan sijoitetun näppäimistön mahdolliset ergonomiset ongelmat on pyritty eliminoimaan mukana toimitettavalla kovamuovisella rannetuella.



Näppäimistön yläpuolelta löytyvä kosketusnäyttö toimii kannettavan kakkosnäyttönä. ScreenPad Plus -nimellä kulkevan näytön käyttöä on helpotettu erillisillä työkaluilla ja niiden ansiosta näytön käyttäminen onkin näppärintä nimenomaan kosketuksen avulla. Eri sovelluksia voidaan mm. kiinnittää näytön omaan käynnistyvalikkoon, jolloin muutamalla kosketuksella voidaan avata haluttuja ohjelmia suoraan ScreenPad Plus -näytölle. Ohjelmisto osaa järjestää näytölle samanaikaisesti maksimissaan 3 eri ikkunaa, mutta käytännössä automaattinen ruudunjako ikkunoiden välillä toimi parhaiten kahdella ikkunalla. Näyttöä on mukava käyttää kosketuksen avulla mattaisen pintansa ansiosta, kosketukset rekisteröityvät tarkasti eikä pinta kerää juurikaan sormenjälkiä toisin kuin päänäyttönä toimiva OLED-kosketusnäyttö.



Kannettavan mukana toimitettavan kynän avulla ScreenPad Plussaa voidaan käyttää myös esimerkiksi piirtopöytänä. Itse kynälle ei valitettavasti ole laitteessa mitään säilytyspaikkaa, joten sen tallessa pitäminen saattaa pitkässä juoksussa olla haastavaa. Käytännön testien aikana kakkosnäyttöä tuli käytettyä lähinnä Spotifyn ja erillisen selaimen pyörittämiseen rinnakkain. Esimerkiksi ikkunoiden laajentaminen kakkosnäytölle (joka on myös työkalujen ansiosta helppoa) ei peruskäytössä juuri tuonut lisäarvoa, mutta hyötykäytössä näytölle voi käytännössä raahata ikkunoita tai työkaluja, jotka saattavat helpottaa eri ohjelmistojen käyttöä tai ainakin tuoda niiden käyttöön uudenlaisen kulman kosketusnäytön ansiosta.





Kannettavan vasemmasta kyljestä löytyy virtaliitin, HDMI 2.0 -näyttöliitin ja USB 3.1-liitin. Oikeanpuoleiseen kylkeen on sijoitettu Type-C-mallinen Thunderboltia tukeva USB 3.1-liitin, yhdistetty 3,5 mm:n liitin sekä toinen USB 3.1-liitin.



Mukana toimitettava virtalähde on noin puolen kilon painoinen ja sen johdolla on mittaa 1,2 metriä. Laturin liitin on sijoitettu laitteen vasempaan kylkeen niin, että L-mallisen liittimensä johdosta sekä itse liitin sekä johto menevät helposti toisten liitäntöjen tielle, ellei johtoa käännä kulkemaan kannettavan takaosan suuntaan. Laitteen alaosan luukku on kiinni kymmenellä Torx ruuvilla. Kannen avattua pääsee käsiksi käytännössä vain M.2-tallennusmediaan.





Kuvasimme kannettavan lämpökameralla noin 10 minuutin 3D-rasituksen jälkeen. Lämpimin kohta rungossa oli vain 36,6 astetta lähellä lämpimän ilman poistoaukkoa. Lämpö on levittynyt lähes koko laitteen alaosaan melko tasaisesti, mutta vain alhaisella lämpötilalla, joten käytön aikana siihen ei juuri kiinnittänyt huomiota. Sen sijaan laitteen molemmista sivuista ulos puhallettava ilma oli todella kuumaa, jonka huomaa ikävästi ulkoista hiirtä käytettäessä.


Suorituskykytestit


Testeissä keskityttiin vertailemaan kannettavan suorituskykyä prosessorin, näytönohjaimen, keskusmuistin ja tallennusratkaisun osalta. Vertailukohtina testeissä ovat io-techissä aiemmin 2018 ja 2019 testatut MSI GT76 Titan DT 9SG, HP Omen X 2S-, Asus ROG Zephyrus G-, MSI GS75 Stealth 8SG-, Asus ROG G703GI-, Asus ROG Zephyrus M- ja Asus ROG Strix SCAR II -pelikannettavat sekä prosessoritesteissä vertailukohtina neliytiminen Core i7-7700K-, kuusiytiminen Core i7-8700K- sekä kahdeksanytiminen Core i9-9900K -työpöytäprosessori.

Testiin saapuneessa laitteessa on 4K UHD- eli 3840×2160-resoluutiota tukeva kosketusnäyttö, jonka virkistystaajuus on 60 hertsiä. Ajoimme pelitestit Full HD -resoluutiolla, jotta saimme verrattua suorituskykyä aiemmin testattuihin pelikannettaviin.



Taustatietoa testeistä

Huom! Kannettavien keskinäistä vertailua voidaan pitää ainoastaan suuntaa antavana, sillä aiemmin io-techissä testatut pelikannettavat on jo palautettu takaisin valmistajille. Näin ollen emme ole pystyneet ajamaan tuoreita vertailutuloksia esimerkiksi päivitetyillä Windows-, peli- ja ajuriversioilla.



Cinebench R15





Cinebench-renderöintitestissä ZenBook Pro Duo sai 1127 pistettä, joka asettaa sen Intelin edellisen sukupolven Core i7-8750H -prosessorilla varustettujen Asus ROG GL704GW:n sekä MSI GS75 Stealth 8SG:n väliin. Koska prosessoreiden arkkitehtuuri on sama ja molemmissa on 6 ydintä, on suorituskyky hyvin pitkälle kannettavan jäähdytyksestä ja sen mahdollistamasta kellotaajuudesta riippuvainen.



Handbrake 1.2.2





Pidempikestoisessa Handbrake-testissä ja 4k-videon x264-enkoodauksessa tulos oli myös hyvin samalla tasolla Intel Core i7-8750H -prosessorilla varustettujen kannettavien kanssa.



AIDA64 v6.10


Kahta 8 gigatavun muistikampaa ja muistikanavaa hyödyntävän ZenBook Pro Duon keskusmuistin luku-, kirjoitus- ja kopiointinopeudet olivat DDR4-2667-nopeudella ja CAS 19 -latensseilla reilun 30000 – 36000 Mt/s tasolla.



CrystalDiskMark 6.0.2



M.2 SSD:n lukunopeudeksi mitattiin noin 2800 Mt/s ja kirjoitusnopeudeksi noin 2400 Mt/s.




Battlefield V





Battlefield V:ssä ZenBook Pro Duon keskimääräinen ruudunpäivitysnopeus ylsi parhailla Ultra-kuvanlaatuasetuksilla 74 FPS:ään ja minimiksi mitattiin 54 FPS.



Shadow of the Tomb Raider





Shadow of the Tomb Raiderissa ZenBook Pro Duon keskimääräinen ruudunpäivitysnopeus oli parhailla kuvanlaatuasetuksilla 69 FPS:ää, minimin jäädessä vaatimattomaan 34 FPS:ään.


Akkukesto rasituksessa






Akkukesto 3D-rasituksessa Battlefield V -pelissä oli reilun tunnin verran. Laitteen toimiessa akun varassa prosessorin kellotaajuus tippui noin 800 MHz:iin. Kuten lähes kaikissa muissakin testaamissamme kannettavissa, akkuvirran varassa ei kevyitä pelejä lukuun ottamatta juuri ole mahdollista pelailla.



Testasimme akkukestoa pyörittämällä 1080p-laatuista videota YouTubesta Wi-Fi-yhteydellä kokonäytöntilassa. Tässä testissä akun kesto ei myöskään erityisemmin vakuuttanut reilulla kahden tunnin kestollaan.


Tehonkulutus ja melumittaukset




Kannettavien tehokulutusta mitattiin seinästä Etech PM-300 -mittarilla ja prosessorirasitus mitattiin Handbrake-ohjelmalla ja 3D-rasitus The Witcher 3 -pelillä.

Tehonkulutukseltaan ZenBook Pro Duo oli samaa luokkaa muiden io-techissä testattujen kevyempien laitteiden kanssa.



A-painotuksella suoritetuissa melumittauksissa Velleman DVM805 -desibelimittari sijoitettiin 60 senttimetrin päähän näytöstä. Kannettavan melutaso mitattiin lepotilassa Windowsin työpöydällä, prosessorirasituksessa Handbrake-ohjelmalla ja 3D-rasituksessa The Witcher 3 -pelillä. Virallisesti melua mitataan tiettyjen standardien mukaan, joten io-techin mittaukset ovat lähinnä suuntaa antavia.

ZenBook Pro Duon melutaso oli lähes samalla tasolla HP Omen X 2S:n kanssa, jota kehuimme virkistävän vähäisestä melusta. Omen X 2S tosin suoriutui suorituskykymittauksissa ZenBook Pro Duoa paremmin kautta linjan, joten sen suhteen laitteet eivät ole täysin vertailukelpoisia. Pääasia kuitenkin on, että tuottavaan työhön suunniteltu ZenBook Pro Duo pysyy lähes tilanteessa kuin tilanteessa maltillisen hiljaisena.


Näyttötestit




Asus ZenBook Pro Duon kruunun jalokivi on sen 4K UHD -resoluution OLED-kosketusnäyttö. Testasimme pintapuolisesti kannettavan näyttöä io-techin näyttöartikkeleista tutuilla metodeilla. Näytön eri mittaukset suoritimme Spyder 5 Elite- ja Xrite i1 Display Pro – näytönkalibrointilaitteiden avulla.

Kun näytön kirkkaus oli säädetty täysille, näyttöpaneelin mustantasoksi mitattiin pyöreät 0 kandelaa per neliömetri (cd/m²), joka tarkoittaa sitä, että paneelin kontrastisuhde on teoriassa ääretön. Paneelin kirkkaudeksi mitattiin 364 cd/m² ja gamman arvoksi 2,1.



ZenBook Pro Duon näyttö kattoi testiemme mukaan 100 prosenttia sRGB värialueesta ja 98 prosenttia AdobeRGB -värialueesta eli näyttö on värialueensa puolesta varsin kykenevä kuvankäsittelyyn, videoeditointiin ja muuhun tuottavaan työhön.



Näytön väritarkkuus on erityisen tärkeää kuvien ja videoiden käsittelyssä. Delta-E-arvolla kuvataan numeerisesti kahden värin eroavaisuutta. Yleisesti ottaen Delta-E-arvon ollessa alle 3, voidaan todeta näytön toistavan värejä riittävän tarkasti ja jälkituotannossa kalibroinnin tavoitteeksi otetaan 2 tai alle. Arvon ollessa yksi tai pienempi, väriero ei ole ihmissilmällä havaittavissa.

Näytön väritarkkuuden keskiarvo oli myös erinomaisella tasolla 1,54 Delta-E-arvolla.


Loppuyhteenveto




Kesän kynnyksellä esitelty Asus ZenBook Pro Duo on erityisesti tuottavaan työhön tarkoitettu kannettava, joka tuli hiljattain virallisesti myös Suomessa myyntiin. Kannettavan erikoisuutena on 4K UHD -resoluution OLED-kosketusnäyttö ja erillinen näppäimistön yläpuolelta löytyvä 4K-resoluution kosketusnäyttö, joka toimii kannettavan kakkosnäyttönä. Testaamamme UX581GV-H2002R-malli on Suomessa 2800 euron hintainen ja oli varustettu Intelin 6-ytimiselä Core i7-9750H -mobiiliprosessorilla sekä NVIDIAn GeForce RTX 2060 -näytönohjaimella. Laitteesta on saatavilla myös tehokkaampi 8-ytimisellä prosessorilla ja 32 gigatavun keskusmuistilla varustettu malli, mutta siitä saa pulittaa noin 1000 euroa enemmän.

Suorituskykytestien osalta ZenBook Pro Duo ei erityisemmin häikäissyt tai toisaalta tuottanut pettymystäkään, vaan sen tulokset pyörivät samalla tasolla kuin muidenkin testaamiemme 6-ytimisillä prosessoreilla varustettujen kannettavien tulokset. Myös pelitesteissä ZenBook Pro Duo suoriutui GeForce RTX 2060 -näytönohjaimensa ansiosta Full HD -resoluutiolla parhailla kuvanlaatuasetuksilla yli 60 FPS:n ruudunpäivitysnopeudella. Yleisellä tasolla pelisuorituskyky on keskinkertainen ja 60 hertsin näyttö ei varsinaisesti ole optimaalinen pelaamiseen, mutta ZenBook Pro Duoa ei myöskään varsinaisesti pelikannettavana markkinoida.

Näppäimistön yläpuolelle sijoitettu suuri apunäyttönä toimiva kosketusnäyttö on juuri niin hyödyllinen kuin käyttäjä sen itse kokee omiin tarkoitusperiinsä olevan, mutta päänäyttönä toimiva laadukas OLED-paneeli on ehdottomasti ZenBook Pro Duon sykähdyttävin ominaisuus. Vaikkei tietäisi kannettavan spekseistä mitään, ensimmäinen huomio kannettavan käynnistyessä on, että näyttö näyttää jollakin tapaa todella hyvältä. Näytön väriavaruus ja väritarkkuus ovat huippuluokkaa ja OLED-tekniikan ansiosta musta on täysin musta. Myös päänäyttöä on mahdollista käyttää kosketuksen avulla, mutta sen tuomia hyötyjä ei ainakaan lyhyen testin aikana suuremmin todettu.

Laitteen melutaso pysyi hyvin kurissa lähes kaikissa käyttötilanteissa, joka on toivottavaa hyötykäyttöön suunnitellulta kannettavalta. Akkukesto sen sijaan osoittautui valitettavan huonoksi, joka on pidempi miinus työkäyttöön tarkoitetulta laitteelta.

Huom! Foorumiviestistä saattaa puuttua kuvagalleria tai upotettu video.

Linkki alkuperäiseen uutiseen (io-tech.fi)

Palautelomake: Raportoi kirjoitusvirheestä
 
Viimeksi muokattu:

FlyingAntero

ɑ n d r o i d
Premium-jäsen
S Y N T H W A V E
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
9 071
Katselin Asuksen mainosvideon läpi mutta en oikein osannut hahmottaa, miten kakkosnäyttö käytännössä toimii. Vastaako se täysin mitä tahansa muuta kakkosnäyttöä vai skaalautuuko sisältö näytölle jotenkin erityisemmin? Videosta sain sellaisen käsityksen, että osa sovelluksista osaisi laajentua automaattisesti kakkosnäytölle. Pitääkö tämä paikkansa? Jos haluaa PUBG:ssa kartan kakkosnäytölle, niin tapahtuuko se jotenkin automaattisesti?
 
Liittynyt
03.04.2017
Viestejä
6 190
Kiitos artikkelista, kommentteja/kys:
- Kiinteän rannetuen puuttuminen hankaloittaa? sylissä kirjoitusta.
k: mitenkä se muovinen lisärannetuki kesti paikoillaan (voiko sitä käyttää sylissä)/ asentamisen mukavuus , missä sitä kuljetellaan?

Lisänäyttö on hyvä uudistus "matkustaville videoeditoijille" varsinkin 15.6" päänäytöllisillä koneilla

K: Onko arviota miksi pelissä oli noita pahoja CPU:n kellotaajuuden tippumisissa 4000->1600? Hienoa, että testaat myös niitä.
MSI GT76 Titan DT 9SG:llä tippumista ei juurikaan tapahtunut

- Kuumana tuntuu käyvän, laittaa väkisin miettimään pitkäaikaiskestävyyttä.
- Jäähdytys (vain 2-putkea tuulettimelle) on MSI GT76 Titan DT 9SG:tä (6-putkea tuulettimelle) huonompi.
K: Voikohan Biossin kautta saada lämpöjä alemmas (esim. virrankulutuksen vähentämisen kautta)?
K: Mitä tuo musta jäähdytysputkien päällä on, eli toimineeko eristeenä?

- mainostetaan Nvidia Studio laitteeksi ja ajureissa pitäisi olla tuki mm. Davince Resolve 16:lle
K: Onko mahdollista saada tuolla Davince Resolvesta jotain testiä esim. renderöinti/ sen vaikutus virrankulutukseen (akun kestoon/kellotaajuuteen)?
 
Liittynyt
16.04.2017
Viestejä
1 352
Nyt kun testissä oleva laite ei ole enää geneerinen normikannettava, niin mielestäni tämä perustestirunko ei ole oikein riittävä testikuvauksen kirjoittamiseen. Ykkössyy tämän kannettavan ostoon on nimenomaan tuo kakkosnäyttö. Akkukesto, lämmöt, suorituskyky jne ovat joo kiinnostavia mutta nyt koko kakkosnäytön arviointi laitettiin vain jonkun Asuksen mainosvideon piikkiin.

Itse tulin lukemaan tätä testiä juurikin sillä mielellä että miten kakkosnäyttö toimii, tuntuuko sen käyttö luontevalta, helpottaako elämää oikeasti ja sen sellaista. Meinaan jos nämä saadaan hyvin toteutettua, niin kyseessä voisi olla vihdoinkin jotain uutta myös läppärimarkkinoilla. Applehan on sitä pikkurivinäyttöä kantanut mukana jo jonkun aikaa. Eli käytännön mielenkiintoisia asioita olisivat voineet olla esim:
  • Onko Asuksella mitään uutta omaa millä tuota kakkosnäyttöä saisi utilisoitua vai onko vain geneerinen windows-kakkosnäyttö?
  • Miten suorituskyky esim. peleissä jos kakkosnäytölle raahaa jotain karttoja, inventaarioita tms...
  • Käyttikö testaaja kakkosnäyttöä johonkin jonka koki tuovan oikeata lisäarvoa normaaliin käyttöön? Löytyikö käyttökohteita helposti vai seisoiko näyttö pääosin tyhjänä testin ajan?
 
Liittynyt
03.04.2017
Viestejä
6 190
Nyt kun testissä oleva laite ei ole enää geneerinen normikannettava, niin mielestäni tämä perustestirunko ei ole oikein riittävä testikuvauksen kirjoittamiseen. Ykkössyy tämän kannettavan ostoon on nimenomaan tuo kakkosnäyttö. Akkukesto, lämmöt, suorituskyky jne ovat joo kiinnostavia mutta nyt koko kakkosnäytön arviointi laitettiin vain jonkun Asuksen mainosvideon piikkiin.

Itse tulin lukemaan tätä testiä juurikin sillä mielellä että miten kakkosnäyttö toimii, tuntuuko sen käyttö luontevalta, helpottaako elämää oikeasti ja sen sellaista. Meinaan jos nämä saadaan hyvin toteutettua, niin kyseessä voisi olla vihdoinkin jotain uutta myös läppärimarkkinoilla. Applehan on sitä pikkurivinäyttöä kantanut mukana jo jonkun aikaa. Eli käytännön mielenkiintoisia asioita olisivat voineet olla esim:
  • Onko Asuksella mitään uutta omaa millä tuota kakkosnäyttöä saisi utilisoitua vai onko vain geneerinen windows-kakkosnäyttö?
  • Miten suorituskyky esim. peleissä jos kakkosnäytölle raahaa jotain karttoja, inventaarioita tms...
  • Käyttikö testaaja kakkosnäyttöä johonkin jonka koki tuovan oikeata lisäarvoa normaaliin käyttöön? Löytyikö käyttökohteita helposti vai seisoiko näyttö pääosin tyhjänä testin ajan?
Kyllähän tuosta esittelyvideosta näkee, että 2-näytöstä on iloa esim. videoeditointikäytössä. Nvidia Studio ajurit kertoo, että ko. laite on suunniteltu multimediakäyttöä silmällä pitäen. Ei niinkään pelaamiseen? Kakkosnäytön toimintaa en sinänsä epäile (musiikin/videoiden editoinnissa lisää käytettävyyttä sekä vain mielikuvituksen rajoittaessa ikkunoinnin mahdollisuuksia) , mutta näppäimistön siirto aivan etureunaan on sylissä kirjoittamaan tottuneelle, ergonomiasta kysymyksiä herättävä.

Testin perusteella näyttäs, että lämmöt on tuossa ongelma sekä akun virran riittämättömyys. Sampsa ei ottanut kantaa voiko niihin biosin kautta saada helpotusta (esim. pienellä tehojen pudotuksella?).

Kun (verrattessa parempaan) jäähdytysratkaisussa näyttää olevan parantamisen varaa, eri asia olisiko tila riittänyt paremman ratkaisun toteuttamiseen.
 
Liittynyt
03.04.2017
Viestejä
6 190
Jees... täydennän artikkelia kattavammalla osiolla tuota kakkosnäyttöä koskien vielä tämän viikon aikana.
Noista "lämmöistä", voisitko katsoa onko tuo alivoltitus mahdollista tehdä Biossissa.
-Oletan, että sinne pääsee käynnistyksen aikana painamalla DEL-näppäintä (kuten Msi:n pöytäkoneissa) sieltä jostain (OC tai Advanced settings jne.... MSI:n pöytäkoneillaVoltage setting/DigitALL Power/ CPU Core Voltage... sori jos oli turhaa rautalankaa)

tuossa Kannettavien kellotukset & kokemukset
lisämahdollisuuksista ohjelmia hyödyntäen?
 
Liittynyt
03.04.2017
Viestejä
6 190
En kuitenkaan sanoisi, että valmistajan mainosvideo korvaa ominaisuuden testauksen.
Olet oikeassa, itselläni on vaan kova luotto :) Nvidiaan, että osaavat tehdä ikkunoinnin toimivaksi.
Ominaisuus on matkustavan video editoijan kannalta hyvä, ja tekee tuosta hyvin mielenkiintoisen videoeditointiin. Sinänsä on aivan sama videoeditoinnin/ äänitöiden kannalta minkä laatuinen kuva tuossa kakkosnäytössä on (sinne laitetaan lähinnä leikkaukseen/säätämiseenliittyviä asioita).

Davince Resolvesta 16 on ilmainen (netin mukaan kohtuu toimiva, vaatien tosin opettelua), joten sen testi on monelle kiinnostavaa tietoa.
Kuten jo kirjoitin sille on lisäksi tuki Nvidian Studio ajureilla -> sen käyttämien tuon lisänäytön testin yhteydessä olis hyvä asia.
(esim. renderöintitesti ja muistaako seuraavalla kerralla mihin muotoon/paikkaan ikkunat oli jätetty)
 

mehari

Mehumies
Ylläpidon jäsen
S Y N T H W A V E
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
373
Päivittelin nyt artikkeliin enemmän omakohtaisia kokemuksia, toivottavasti ne vastaavat edes osaan kysymyksistä, joita on noussut esiin.

Testasin myös nopsaan tuota DR 16:sta, josta itsellä ei sen enempää ole käyttökokemuksia. Ainakin näyttöjen yhteiskäytön osalta kyseinen ohjelma toimi vallan mainiosti ja esimerkiksi timeline oli hyvin helppo siirtää toiselle näytölle. Nämä asetukset ainakin myös jäivät muistiin ainakin DR16:ssa.

zenbookdr16.jpg


Katsotaan jos ehdin palaamaan vielä noihin muihin kysymyksiin myöhemmin.

Kiitos vielä palautteesta, nostan käden pystyyn virheen merkiksi. :)
 
Toggle Sidebar

Statistiikka

Viestiketjut
237 514
Viestejä
4 164 874
Jäsenet
70 419
Uusin jäsen
KukkoPärssinen

Hinta.fi

Ylös Bottom