Testissä Asus ROG Zephyrus (GX501)

Viestiketju alueella 'io-tech.fi artikkelit' , aloittaja mehari, 13.10.2017.

 1. mehari

  mehari Mehumies Ylläpidon jäsen Team Stream Team Apex Legends

  Viestejä:
  111
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  [​IMG]


  Testasimme Asuksen uuden ROG Zephyrus -kannettavan, jota valmistaja kehuu maailman ohuimmaksi peliläppäriksi. Kyseessä on noin 3500 euron hintainen 15,6-tuumaisella Full HD -resoluution näytöllä varustettu laite, jonka sisuksista löytyy Core i7-7700HQ -prosessori ja GeForce GTX 1080 -näytönohjain.

  Max Q Design -konsepti näkyy näppäimistön erikoisessa sijoittelussa ja pohjan avautuvassa mekanismissa, jonka ansiosta lämmin ilma saadaan puhellettua tehokkaammin ulos laitteen sisuksista.

  Tutustumme artikkelissa kannettavan ominaisuuksiin sekä vertaamme suorituskykyä, tehonkulutusta, lämpötiloja ja melutasoa io-techissä kevään ja kesän aikana testattuihin Asuksen, HP:n, Levonon ja MSI:n vastaaviin Kaby Lake + GeForce GTX 10 -peliläppäreihin.

  Mukana on analyysit prosessorin ja grafiikkapiirin kellotaajuuden käyttäytymisestä rasituksessa, 3D-suorituskyky pelkällä akulla, akkukesto 3D-rasituksessa sekä FLIR One -lämpökameralla otettu kuva noin 10 minuutin 3D-rasituksen jälkeen.

  Lue artikkeli: Testissä Asus ROG Zephyrus (GX501)

  Huom! Foorumiviestistä saattaa puuttua kuvagalleria tai upotettu video.

  Linkki alkuperäiseen uutiseen (io-tech.fi)

  Palautelomake: Raportoi kirjoitusvirheestä
   
  Viimeksi muokannut ylläpidon jäsen: 13.10.2017
 2. gethel

  gethel

  Viestejä:
  21
  Rekisteröitynyt:
  23.10.2016
  En ihan ymmärrä tämän hintaluokan pelikannettavia.

  Yhden kannettavan hinnalla ostaa kahteen sijaintiin ~saman tehoisen pöytäkoneen ja mukavammat puitteet.

  Ja jos reissausta oikeasti tulee enemmän kuin kahden paikan välillä, pitäisin reissaavaa työtä tehneenä epävarmana onko siinä aikaa uppoutua hotellissa kymmenen jälkeen hearthstonea rankempaan pelailuun.
   
  Eramaankettu tykkää tästä.
 3. Eramaankettu

  Eramaankettu Lost and Forgotten Premium-jäsen Team H2O

  Viestejä:
  1 444
  Rekisteröitynyt:
  03.01.2017
  Kotona on jo siqun rauta, 3970X@4.3, 1080Ti PG348Q, PG258Q yms roippeet, reissaan yli puolivuotta vuodesta, totta tuo aika mitä jaksaa ja muutakin pitää tehdä, mutta kyllä se olisi mukavaa nollata välillä arjesta ja mikäs sen parempi siihen olisi kun pelata parituntia vaikka dark soulssia? Kummasti alkaa taas työnteko tuntua helpolta :D

  Eihän tuossa kai muu kuin hinta jarruta? Olisi ostoon mennyt vielä varmaan 2.2k hinnalla, mutta 3k on kyllä itsellekinikin liikaa yhdestä parin vuoden lelusta :|

  Näppiksen asettelu järkevämpi kun normi läppäreissä, voisin helposti korvata tuon X1 tuolla ihan työkäytössäkin. Panelin pitäisi olla aika hyvä, niistä hyvistä joutuu maksaa jo vähintään 400 jo perus koneeseenkin. Mutta kukapas sitä muiden tarpeita ymmärtäisi.
   
 4. Sampsa

  Sampsa Sysop Ylläpidon jäsen Team PUBG Team Stream Team H2O

  Viestejä:
  7 766
  Rekisteröitynyt:
  13.10.2016
  Nythän on kuitenkin vasta GeForce 10 -sarjan näytönohjaimien myötä päästy näissä peliläppäreissä sille tasolle, että pelit oikeasti pyörii kunnon resoluutiolla ja kuvanlaatuasetuksilla. Muistan vielä muutama vuosi sitten näitä peliläppäreitä testatessa, kun jonkun Battlefieldin kanssa piti säätää resoluutio minimiin ja kuvanlaatuasetukset alhaisimmalle mahdolliselle tasolle, että peli pyöri edes 20-30 FPS.

  Se näissä maksaa, että kaikki on customia ja päälle vielä mahdollisimman pieneen tilaan suunniteltua ja mahdollisimman hyvin jäähdytettynä.
   
  Temeee tykkää tästä.
 5. Eramaankettu

  Eramaankettu Lost and Forgotten Premium-jäsen Team H2O

  Viestejä:
  1 444
  Rekisteröitynyt:
  03.01.2017
  No en nyt tiedä. Oikeastaan olen aina ollut tyytyväinen tehoon. Enemmän on jäänyt kaivertamaan kokonaisuus kuten helvetin iso poweri, erillisen näppiksen tarve, alustan tarve, riittämätön jäähdytys (clevot). G-Sync puute, isomman virkistystaajuuden puute, parempien värien puute, sekä vielä näytön onneton koko. Periaatteessa sellainen 24"AIO olisi paras vertaus näistä raahattavista koneista. Lenovon X1 ollut kyllä ehdottoman hyvä työjutuissa ja kannettavuudessa, mutta aina hiertää, ettei iltasanomia ihmeempää kykene tekemään viihteen saralla.
   
 6. Vertex

  Vertex

  Viestejä:
  897
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Niinpä, muutama vuosi tästä eteenpäin, niin ainakin jotain osa-aluetta (fyysinen koko, suorituskyky, melu) saadaan parannettua muiden pysyessä suunnilleen samassa. Siitä voinee sitten käyttäjän valita, mitä itse painottaa.

  Tänään tilanne on kuitenkin vielä se, että nämä on 1% kohderyhmälle tarkoitettuja.
   
 7. Eramaankettu

  Eramaankettu Lost and Forgotten Premium-jäsen Team H2O

  Viestejä:
  1 444
  Rekisteröitynyt:
  03.01.2017
  Vuosia on mennyt jo ja oma ennuste ei ole ihan sama. Toki 780M olisi nyt jo vanha mopo verrattuna nykyisiin tehokkaimpiin näyttiksiin, mutta silti perus kurinalaisuus säilyy, eli läppärit laahaa reilusti pöytäkoneiden perässä. Samaa valintaa se on ollut vuosia sitten, nytten ja vielä ainakin muutaman vuoden eteenpäin. Oikeastaan niin kauan, kunnes kaikki tietokoneet on nykyisen nuc kokoisia, on turha haaveilla yhtä tehokkaasta läppäristä kun pöytäkoneesta.

  Luultavasti tuo markkinasegmentointi tulee menemään samalla tavalla muutenkin, marginaalituotteet ovat vain marginaali poppoolle.
   
 8. Hessu

  Hessu Team H2O

  Viestejä:
  3 748
  Rekisteröitynyt:
  29.10.2016
  Hyvä artikkeli. Uusia nimiä tulee toimitukseen, hyvä näin :tup:
   
 9. Vertex

  Vertex

  Viestejä:
  897
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Joo ei tietenkään kannata odottaa, että peliläppärit olisi relatiivisesti kilpailukykyisiä pöytäkoneisiin verrattuna. Näiden kahden kehitys pitää ajatella absoluuttisella skaalalla: jossain vaiheessa läppärit saavuttaa sen tason, josta tänään haaveillaan ja sinä vuonna pöytäkoneet puksuttaa omilla raiteillaan eteenpäin.

  Peliläppärit tulee varmasti kuromaan kiinni tätä eroa ja kehittymään omissa raameissaan sekä pelitkin varmasti paranee rajapintarevisioiden ja optimointityön kautta siihen suuntaan, että aina vähäisemmällä määrällä rahaa saavutetaan tietty taso kokonaisuudessaan.
   
 10. santsikuppi

  santsikuppi

  Viestejä:
  62
  Rekisteröitynyt:
  03.11.2016
  Hyvä artikkeli.:tup:

  Niin se tekniikka kehittyy, oma pöytäkone jää varmasti tuosta ihan hyvin. Mutta pääsee sillä mopollakin:btooth:..

  Asian sivusta, onko ROG Strix GL702ZC läppäriä tulossa io-techin testiin?
   
 11. Hannibal

  Hannibal

  Viestejä:
  1 762
  Rekisteröitynyt:
  14.12.2016
  Tämähän on kuin kysyisi miksi ostaa s sarjan mersu kun ladallakin pääsee...
  Ja totta ladalla pärjää ihan hyvin, mutta silti jotkut haluaa sen mersun.
  Ihan hyvä läppäri varmasti kyseessä. Se maksaako se paljon vai vähän riippuu sitten peiliin katsojasta.
  Ei itselle omaan käyttöön, mutta jos työnantaja hankkisi tämän työkoneeksi niin luultavasti ottaisin vastaan.
   
 12. Kaakatus

  Kaakatus

  Viestejä:
  168
  Rekisteröitynyt:
  28.10.2016
  Jos pelaaminen olisi ainoa harrastukseni ja olisin ahkera laneilla kävijä, niin mielestäni tällaisen läppärin osto puolustaisi paikkaansa.
   
  Sampsa tykkää tästä.
 13. Vellamo

  Vellamo

  Viestejä:
  58
  Rekisteröitynyt:
  13.12.2016
  Ei mitään järkeä tehdä mahdollisimman kompaktia tietokonetta kun nuo latausjohdot vievät sen tilan repussa kuiteski. Ja peliläppäri jolla et pelaa tuntiakaan irti seinästä, tai sitten maksoit turhasta jos käyttö on enimmäkseen netti+netflix luokkaa.

  Enemmän kiinnostaisi vertailu työläppäreistä, joissa olisi tehot/akkukesto sopusuhdassa.
   
 14. Frezeh

  Frezeh

  Viestejä:
  339
  Rekisteröitynyt:
  20.11.2016
  En kyllä pidä tuota "pitää olla seinässä kiinni kokoajan" kovana argumenttina. Nykyisin junissa, busseissa ja muissa pitkän matkan kulkuvälineissä löytyy pistokkeita joista näitä voi ladata. Olen itse bussilla liikkuessa käyttänyt omaa läppäriä ihan hyvin kun iskee seinään laturin kiinni. Eikä tuo laturin kantaminenkaan ole mikään ongelma kun on reppu johon maahtuu vaikka kokonainen 24-pack juomista. Sinne voi helposti laittaa läppärin ja kaikki tarvikkeet mitä viikonloppuisin tarvitsen kun käyn opiskelujen ohella kotosalla. Markkinat näille varmasti löytyy kuten myöskin mainitsemassasi työläppäreissä.
   
 15. Eramaankettu

  Eramaankettu Lost and Forgotten Premium-jäsen Team H2O

  Viestejä:
  1 444
  Rekisteröitynyt:
  03.01.2017
  Ja mikä estää tätä käyttämästä työläppärinä? Ainakin itsekkin törmännyt lentokentillä ja junissa samaan, eli pistokepaikat löytyy. Joskin, en näkis itseäni pelaamassa lentokoneessa tai junassa..
   
 16. Meteorismus

  Meteorismus

  Viestejä:
  54
  Rekisteröitynyt:
  13.12.2016
  Kiitokset hyvästä artikkelista ja iso plussa vertailukaavioiden selkeyttämisestä. Nyt noita on paljon selkeämpi katsoa :tup:

  Itselläni on kakkoskoneena/mediapc:nä asuksen G750JH, joka on noin 5kg painollaan ja 17,3” näytöllään melkoinen raahattava. Ostin tuon aika lailla tasan neljä vuotta sitten ja tuo on ollut kyllä omalla tavallaan hyvä ja hirveä hankinta yhtä aikaa. Pelkkä läppäri maksoi 1700€ ja siinä oli Intelin 4700HQ prossu, 8gb muistia, 780M näyttis 4gb muistilla ja 750gb kovalevy. Tähän ostin lisäksi 256gb ssd:n ja toiset 8gb keskusmuistia, jolloin kokonaishinnaksi tuli noin 2050€. Tuota konetta on tullut sitten raahattua mukana reissuilla, laneissa tai jos ei muuten vaan ole pöytäkonetta voinut käyttää. Tuo on yllättävän kyvykäs kampe edelleen nykypäivänä. Prosessori on edelleen hyvin käypää tavaraa ja näytönohjaimessakin riittää vääntöä yllättävän hyvin. Myös uusimpia pelejä tulee pelailtua ja ne pyörivät varsin sulavasti ja näteillä asetuksilla. Tuo järkyttävä koko ja paino tuo onneksi mukanaan sen, että jäähdytysjärjestelmä on myös riittävä. Mediakäytössä kone on todella hiljainen eikä tuulettimien ääni nouse kovaksi pelikäytössäkään. Itselleni tuo on ollut siinä määrin positiivisesti yllättävä kokemus, että luultavasti seuraava kone tulee olemaan vastaavanlainen läppäri, joka korvaisi myös pöytäkoneen. Tiedän kyllä olevani ehkä hieman marginaalisessa asemassa tämän ajatukseni kanssa :)
   
  Herode77 ja Sampsa tykkäävät tästä.
 17. JuhaH

  JuhaH

  Viestejä:
  244
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  VR ja raskaat 3D-mallit alkaa puskea vauhdilla myös ammattikäyttöön, mm suunnittelupuolella, jolloin tuolla yrityksille perinteisesti kaupattavalla moporaudalla ei tee enää mitään. Näille on siis selkeä tarve myös yrityspuolella, jossa kahden koneen vaatimaan säätöön kukaan ei lähde vapaaehtoisesti ja malleja joutuu välillä pyörittelemään asiakkaan tms. tiloissa jolloin pöytäkone ei ole vaihtoehto.
   
 18. Kaakatus

  Kaakatus

  Viestejä:
  168
  Rekisteröitynyt:
  28.10.2016
  @Sampsa Oliko näihin mahdollista saada akunkestoa testattuna esim. Youtube-toistossa tms? Akkukäytöllä pelitehot putoavat joka tapauksessa, mutta potentiaalisia ostajia voisi kiinnostaa miten näiden akku kestää vähän kevyemmällä käytöllä verrattuna perinteisiin läppäreihin.
   
  Temeee, Deussu, Sampsa ja 1 muu käyttäjä tykkää tästä.
 19. Frezeh

  Frezeh

  Viestejä:
  339
  Rekisteröitynyt:
  20.11.2016
  Näyttäisi omaan silmään olevan ehkä huono. G-Sync näyttö tarkoittaa että dgpu on kokoajan päällä ja jos ei muutenkaan ollut akunkeston parhaimmistoa niin en usko että se on hirveän pitkä perus nettiselauksella. 120Hz näyttö on kuitenkin 30Hz virransäästötilassa mutta en usko että se pelastaa päivän.
   
 20. Sampsa

  Sampsa Sysop Ylläpidon jäsen Team PUBG Team Stream Team H2O

  Viestejä:
  7 766
  Rekisteröitynyt:
  13.10.2016
  Tämä on ihan hyvä ehdotus, eiköhän saada mukaan.
   
 21. Sampsa

  Sampsa Sysop Ylläpidon jäsen Team PUBG Team Stream Team H2O

  Viestejä:
  7 766
  Rekisteröitynyt:
  13.10.2016
  GL702ZC on ihan mielenkiintoinen malli, katsotaan josko ehditään loppuvuodesta katsastamaan. Tällä hetkellä meillä on testissä Acerin Predator 17x ja sen jälkeen vuorossa katsaus pariin pelinäyttöön.
   
  santsikuppi tykkää tästä.
 22. jabbadap

  jabbadap

  Viestejä:
  1 441
  Rekisteröitynyt:
  04.11.2016
  Njoo olisihan tuossa pcmark 8:ssakin akkutesti, jos niinkuin helppoa synteettistä toistettavaa akkutestiä haet.
   
 23. Sampsa

  Sampsa Sysop Ylläpidon jäsen Team PUBG Team Stream Team H2O

  Viestejä:
  7 766
  Rekisteröitynyt:
  13.10.2016
  Mielummin testataan jollain tosielämän käyttöskenaariolla, kuten sitten vaikka Youtuben katselu wi-fin yli.
   
  Deussu tykkää tästä.
 24. gethel

  gethel

  Viestejä:
  21
  Rekisteröitynyt:
  23.10.2016
  Tässä on ihan pointtinsa. Myönnetään.
   
 25. gethel

  gethel

  Viestejä:
  21
  Rekisteröitynyt:
  23.10.2016
  Yrityspuolella on ollut kannettavat CAD-läppärit arkipäivää toistakymmentä vuotta, ja näiden hintalappua ei ole tarvinnut erityisemmin kummastella kun käytettävät näytönohjaimet olleet asiaan suunniteltuja Quadroja/Firepro:ta. CAD:issa myöskään latenssit harvemmin ovat ongelma, joten näiden toteuttaminen etätyöpöydillä on mahdollista.
  Kuluttajanäyttikselle ehkä ainoa työpuolella pätevä peruste on jonkun VR:n esittely, mutta kyseenalaista on tarvitseeko sen silloin olla läppäri. Messurekvisiittaa on yleensä sen verran paljon että siinä yksi pöytäkone tunnu missään.

  Viihdelaitteita nämä ovat, ja Kaakatuksen esimerkki tällaisen hankintaan on pätevä.
   
 26. Ctzn_no7

  Ctzn_no7

  Viestejä:
  210
  Rekisteröitynyt:
  26.10.2016
  Itse olen GL702:sen (i7 - gtx1060) kuristanut sinne ~1GHz tasolle kun laturi ei ole kiinni. Tällä irtoaa ~4-5 tuntia 64Wh akulla leffojen/sarjojen katseluaikaa tai nettiselausta.
  Ei nuo pascalit enää työpöydällä paljoa kuluta, tuulettimetkin sammuu tuolla kuormalla mikä on kiva bonus.
   
 27. Obs2000

  Obs2000

  Viestejä:
  676
  Rekisteröitynyt:
  20.10.2016
  Eikö tuo artikkelissa hehkutettu Max-Q Design ole lähinnä näytönohjaimien alikellottamista/ominaisuuksien karsimista pöytäversioihin nähden ja sitä että läppäreihin tarkoitettujen näyttisten nimet ovat nykyään "GTX1080 Max-Q Design" GTX1080M sijaan? Tämä siis ihan rehellinen kysymys, koska googlekin kertoo asiasta lähinnä markkinointitauhkaa.
   
 28. Sampsa

  Sampsa Sysop Ylläpidon jäsen Team PUBG Team Stream Team H2O

  Viestejä:
  7 766
  Rekisteröitynyt:
  13.10.2016
  Tuo Max-Q Design on markkinointitermi isommalle kokonaisuudelle, jossa GeForce 10 -sarjan näytönohjaimella varustetut läppärit saadaan aiempaa kannettavimmiksi ja ohuemmiksi. Pelkän Max-Q Design -nimetyn näytönohjaimen lisäksi kokonaisuuteen siis kuuluu erilaisia jäähdytysratkaisuja, kuten tässä Zephyruksessa tuo mekaanisesti avautuva pohja ja näytönohjaimen sijoittelu siten, että näppäimistö on sijoitettu alareunaan ja sen yläpuolella on ilmanottoaukkoja.

  Useamman tekijän summa siis lähtien grafiikkapiiristä, sen käyttöjännitteestä, kellotaajuuksista aina kannettavan rungon rakenteeseen ja jäähdytysratkaisuun.
   
  Obs2000 tykkää tästä.
 29. Herode77

  Herode77

  Viestejä:
  15
  Rekisteröitynyt:
  13.03.2017
  Mulla oli edellinen läppäri vastaava G750JH. Koska virtaliitin alkoi vittuilla, ostin tilalle G752V-Ence -mallin noin vuosi sitten. Ei tää mikään kevyt ole, mutten nyt yleensä kilometrejä tätä raahaakaan. Korkeintaan autosta toimistoon tai autosta kotiin.

  Media- ja työkäytössä todella hiljainen, normaaleihin humina-vinkuja-perusläppäreihin verrattuna. 1070 näyttiksellä ei tuulettimet huuda älyttömästi edes raskaissa peleissä. 17" on normaaliin media- ja pelikäyttöön ihan sopiva, vaikka mielelläni ottaisin pari tuumaa isommankin.

  On minulla MacBookAir kevyeen duunikäyttöön/työmaille ja himassa on kolmen tonnin pelikone, mutta haluan pelata ja tehdä duunit tehokkaalla ja hiljaisella läppärillä. Yrittäjänä hinta ei juurikaan ole kynnyskysymys, vaan se, että kone toimii niin kuin haluan. Ymmärrän hyvin, jos täällä jengi vikisee että on marginaalituote ja näinhän se on. Toisille raha ja toisille paino on liikaa. Mä tulen ainakin toistaiseksi hankkimaan tämän tehoisia peliläppäreitä ja jätän ACERit mielelläni kauppaan :D
   
  Meteorismus tykkää tästä.
 30. JuhaH

  JuhaH

  Viestejä:
  244
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Ja juuri tällaisten asenteiden takia työntekijät joutuu työskentelemään epäsopivilla työkaluilla. Kun ollaan alle 3kg painoluokassa niin tehokkain saatavilla oleva yritysrauta on Quadro M2000M tasoa, jonka nopeus D3D ympäristöissä (joissa kaikki pelimoottorit, ja iso osa mallinnus ja suunnittelusoftista nykyisin pyörii) on karkeasti noin yksi kymmenesosa tämän testatun koneen nopeudesta. OpenGL:ssä Quadroista on vielä jotain hyötyä, mutta OpenGL-softat alkaa jäämään marginaaliin. Onneksi asenteet on muuttumaan päin, ja meidänkin monikansallinen suunnittelufirma näyttäisi hiljalleen tunnustavan faktat ja jo tämän vuoden puolella pitäisi saada peliläppäreitä viralliseen tuoteportfolioon tilattaviksi. Itsekin olen viimeiset kymmenen vuotta kärsinyt duuniläppärin kanssa quadro-pelleilystä ja nyt näyttäisi olevan vihdoin valoa tunnelin päässä.
   
  zZzz, Temeee ja Sampsa tykkäävät tästä.
 31. Sampsa

  Sampsa Sysop Ylläpidon jäsen Team PUBG Team Stream Team H2O

  Viestejä:
  7 766
  Rekisteröitynyt:
  13.10.2016
  Nämä peliläppärit on kyllä melko jännä tuoteryhmä. Kuten tässäkin kommenttiketjussa on nähty aika kärkkäitä mielipiteitä laidasta laitaan. On olettamuksia "näitä ei kukaan käytä" ja sitten toisille tehokas kannettava esim. töiden kautta "taivaan lahja". Totuus on, että valmistajat panostavat näihin jatkuvasti entistä enemmän, joten oletettavasti myös menekkiä pelaajien keskuudessa on.

  Parhaillaan meillä on siis testissä Acerin Predator 17x ja odotellaan sen jälkeen testiin HP:n Omen X Laptop PC:tä :tup:
   
  Meteorismus tykkää tästä.
 32. Sampsa

  Sampsa Sysop Ylläpidon jäsen Team PUBG Team Stream Team H2O

  Viestejä:
  7 766
  Rekisteröitynyt:
  13.10.2016
  Asuksen mukaan tästä ole ole testikappaleita odotettavissa ja ilmeisesti markkinoilletulokin viivästynyt :btooth:
   
  santsikuppi tykkää tästä.
 33. JuhaH

  JuhaH

  Viestejä:
  244
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Piti oikein tarkistaa niin AutoCAD:kin pyörii nykyisin DirectX:n päällä. Mielenkiinnolla odottelen kuinka pitkään tuo Quadro-huijaus jaksaa vielä pyöriä. Todennäköisesti siihen asti kunnes 80-luvulla oppinsa saaneet IT-johtajat jäävät eläkkeelle. Vielä kun joku valmistaja keksii alkaa tarjoamaan näitä yrityspuolelle järkevin onsite-takuin niin tuon perinteisen yritysraudan voi jättää MS Officen pyörittelijöille ja raskaammassa käytössä pääsee hyppäämään useamman kertaluokan tehossa ylöspäin.

  Kone- ja tuotesuunnittelusoftat taitaa olla nykyisin enää ainoita OpenGL:n päällä pyöriviä suunnittelusoftia, joten niissä kuluttajarautaa pystytään keinotekoisesti hidastamaan, ja Quadrot on juuri niin paljon pelikortteja nopeampia, kun softa/näytönohjainvalmistajat haluavat, mutta DirectX:n kanssa tämä ei ole mahdollista, jolloin nopeimmatkin Quadrot pyöii nopeudessa pelikorttien jaloissa.
   
  Viimeksi muokattu: 16.10.2017
 34. gethel

  gethel

  Viestejä:
  21
  Rekisteröitynyt:
  23.10.2016
  Aina oppii uutta. Samalla API:lla ja single-fixed renderipipekin kuollut tehottomana. Quadroja enää mitään syytä hankkia.

  Vielä kun DirectX olisi oss:ää. ;d
   
 35. santsikuppi

  santsikuppi

  Viestejä:
  62
  Rekisteröitynyt:
  03.11.2016
  Harmi, on tosiaan mielenkiintoinen laite.