Testissä Asus ROG Phone 5

Diizzel

Moderator
Ylläpidon jäsen
Liittynyt
29.10.2016
Viestejä
609


Diizzel kirjoitti uutisen/artikkelin:
io-techin tutustuminen Qualcommin vuoden 2021-lippulaivajärjestelmäpiiriin jatkuu Asuksen maaliskuun alussa julkistaman ROG Phone 5:n parissa. ROG Phonen perusominaisuuksiin kuuluu Snapdragon 888 -järjestelmäpiirin lisäksi mallin mukaan 8, 12, 16 tai 18 gigatavua RAM-muistia, 128, 256 tai 512 gigatavua tallennustilaa, suuri 6000 mAh:n akku ja kolmoistakakamera 64 megapikselin pääkameralla, 13 megapikselin ultralaajakulmakameralla ja 5 megapikselin makrokameralla.

Asuksen uutuus saapuu markkinoille kolmena malliversiona - ROG Phone 5 -perusmallina, Pro-mallina ja Ultimate-mallina. Näiden välillä erot ovat muistikonfiguraatiovaihtoehdoissa ja takakuoreen sijoitetun valaisun toteutustavoissa. io-techin testipenkkiin kolmikosta saapui perusmalli kalleimpana 16 gigatavun RAM-muistilla ja 256 gigatavun tallennustilalla varustettuna mallina.

Artikkelissa perehdymme Asus ROG Phone 5:een reilun viikon ympärivuorokautisten käyttökokemusten pohjalta täysimittaista artikkelia lyhyemmässä muodossa. Erityisesti keskitymme puhelimen peliominaisuuksiin, minkä lisäksi testissä kävivät myös puhelimelle erikseen myynnissä olevat tuuletin- ja peliohjainlisäosat.

Lue artikkeli: Testissä Asus ROG Phone 5

Linkki alkuperäiseen juttuun
 
Viimeksi muokannut ylläpidon jäsen:

FlyingAntero

ɑ n d r o i d
Tukijäsen
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
6 695
ROG phonen neljäs painos alkaa olemaan jo aika tasapainoinen puhelin. Pelipuhelinta etsivän ei enää tarvitse tehdä ihan niin paljon uhrauksia esim. kameran osalta kuin joskus aiemmin. Tietyissä asioissa täytyy edelleen joustaa mutta tilalle saa sitten uniikkeja pelaamista tukevia ominaisuuksia kuten olkapainikkeet.

Olisin odottanut ROG Phone 5:een 160Hz virkistystaajuutta, kun edeltäjästä löytyy piilotettuna 160Hz:n tila ja custom kernelillä onnistuu ylikellottaminen 165Hz asti. Asuksella on kuitenkin ollut tapana ladata "all in" tähän ROG-sarjaan, vaikka siitä ei niin käytännön hyötyä olisikaan (esim. 18Gt RAM-muistia on ihan absurdi).
Olisiko muuten mahdollista testata erilaisia emulaattoreita jossain välissä joko pelipuhelintestin yhteydessä tai erillisessä jutussa? Nintendo 3DS:lle on nykyään virallinen citra-emulaattorikin Androidilla. Emulaattorin pyörittäminen on varmaan ainoa tilanne, missä high-end puhelin joutuu oikeasti kunnolla töihin.
Vieläkö Asuksella on asetuksissa battery care -ominaisuus, jolla pystyy rajoittamaan latausnopeutta ja -kapasiteettia? En ainakaan huomannut artikkelissa siitä mitään mainintaa.
 

Diizzel

Moderator
Ylläpidon jäsen
Liittynyt
29.10.2016
Viestejä
609
Vieläkö Asuksella on asetuksissa battery care -ominaisuus, jolla pystyy rajoittamaan latausnopeutta ja -kapasiteettia? En ainakaan huomannut artikkelissa siitä mitään mainintaa.
Juu kyllä löytyy. On kyllä kätevä ominaisuus, joka saisi useammilla valmistajilla olla vaihtoehtona. Erityisesti puhelinta öisin lataavillehan tuo on kätevä, kun ei ole kiirettä ja tarjoaa sen myötä ainakin teoriassa paremman eliniän akulle.
 

Manager2k

Tukijäsen
Liittynyt
18.12.2016
Viestejä
1 246
Onko toi takapaneeli noin isolta alueelta reijitetty kuin mitä tuosta suojakuoresta vois päätellä?
 
Toggle Sidebar

Statistiikka

Viestiketjut
131 878
Viestejä
2 562 917
Jäsenet
50 647
Uusin jäsen
Arbiteri

Hinta.fi

Ylös Bottom