1. LIVE: io-techin viikon tekniikkakatsaus podcast. Keskustellaan viikon kuumimmista tietotekniikka- ja mobiiliaiheista. Suora lähestys YouTubessa tänään klo 15:10-16:30.

  Poista ilmoitus

Testissä Apple iPhone 11

Viestiketju alueella 'io-tech.fi artikkelit' , aloittaja Juha Kokkonen, 28.11.2019.

 1. Juha Kokkonen

  Juha Kokkonen Moderator Ylläpidon jäsen

  Viestejä:
  6 605
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  [​IMG]


  io-techin marraskuun viimeisessä testiartikkelissa tutustutaan Applen iPhone 11 -malliston edullisimpaan vaihtoehtoon. Viimevuotisen iPhone XR -mallin seuraajaksi julkaistun iPhone 11:n keskeisimpiä ominaisuuksia ovat 6,1-tuumainen LCD-näyttö, A13 Bionic -järjestelmäpiiri, kaksi 12 megapikselin takakameraa ja 3110 mAh akku. Edullisin tänä vuonna julkaistu iPhone-malli ei sekään ole suoranaisesti edullinen, sillä lähtöhinnaksi on asetettu 829 euroa.

  Tutustumme artikkelissa iPhone 11:een kattavasti noin 1,5 viikon ympärivuorokautisen käytön pohjalta.

  Lue artikkeli: Testissä Apple iPhone 11

  Huom! Foorumiviestistä saattaa puuttua kuvagalleria tai upotettu video.

  Linkki alkuperäiseen uutiseen (io-tech.fi)

  Palautelomake: Raportoi kirjoitusvirheestä
   
  Viimeksi muokattu: 02.12.2019
 2. Rottah

  Rottah

  Viestejä:
  233
  Rekisteröitynyt:
  07.04.2017
  En tiedä pitäisikö itkeä vai nauraa, kuluttaja joutuu maksaa 829 € maksavaan puhelimeen 60eguu lisähintaa että puhelimeen saa vähän nopeamman latauksen. :vihellys:
   
 3. Juha Kokkonen

  Juha Kokkonen Moderator Ylläpidon jäsen

  Viestejä:
  6 605
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Onneksi tuohon käy mikä tahansa USB Power Delivery -laturi, mutta kaapelista en tiedä.
   
 4. zepi

  zepi

  Viestejä:
  5 185
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Usb-c lightning piuhoja saa nykyisellään onneksi sertifioituna muiltakin valmistajilta.

  Ainakin oman kokemuksen mukaan Ankerin piuha yhdessä taloudesta jo ennalta löytyvän läppärilaturin kanssa pikalataa sekä ipadia, että puhelinta nopeasti. Kyllä tuosta MFi piuhasta saa silti helposti 15€ maksaa.

  97B62F8F-AF5D-4716-BFE3-757E1083B1BD.jpeg

  Myös mukana toimitetun piuhan voi työntää mihin vain 2A virtaa tarjoavaan normaaliin USB-laturiin ja ainakin ipadin lataus toimii nopeammin kuin 1A laturilla. En ole 11:sta benchmarkannut.
   
  hmb, lxmo ja Juha Kokkonen tykkäävät tästä.
 5. BaTTman

  BaTTman

  Viestejä:
  737
  Rekisteröitynyt:
  08.11.2016
  Olipas taas hyvin tehty artikkeli. Tämä oli todella kattava ja selkeä testiartikkeli. Luin ensin toisen suomalaisen arvostelun iphonesta, mutta se oli kyllä niin pintapuolisesti tehty että oikein hävetti.
   
  Juha Kokkonen tykkää tästä.
 6. Clarenz

  Clarenz

  Viestejä:
  639
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Tämä on kyllä erikoinen tuote. muuten aivan terävintä kärkeä, mutta sitten näytössä säästetty.

  Kamera, järjestelmäpiiri, lukituksen avaus, akunkesto kaikki huippuluokkaa ja parhaimmistoa. Näyttö sitten on kuitenkin ehkä ihan hyvä LCD-näyttö mutta kaukana vastaavan hintaluokan kilpailijoiden näytöistä. Helposti silti pystyisin tätä suosittelemaan jos ei ole niin hifistynyt tuon näytön suhteen. Tässä on futureprooffia aika kovin jos esim 4 vuoden välein puhelinta vaihtaa, niin yhdellä akunvaihdolla selviää ellei mene näyttöä rikkomaan.
   
  Juha Kokkonen tykkää tästä.
 7. Juha Kokkonen

  Juha Kokkonen Moderator Ylläpidon jäsen

  Viestejä:
  6 605
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Siellä oli suorituskykytaulukkoon eksynyt useampikin virhe Geekbench 5- ja Antutu 8 -tuloksiin, mutta ne on nyt korjattu :beye:
  Kiitos - nämä lämmittää aina mieltä :tup: Ei valitettavasti tosiaan olla useimmiten nopeimpia, mutta ensisijainen tarkoitus on tehdä niin hyvin ja tarkasti kuin mahdollista. Tähänkin tosin on luvassa varmasti hieman parannusta, kun tekijöiden määrä taas hieman kasvaa.
   
  BaTTman tykkää tästä.
 8. scented

  scented

  Viestejä:
  218
  Rekisteröitynyt:
  21.01.2017
  En sanoisi näyttöä ihan hyväksi, vaan jopa erinomaiseksi. Itselläkin ollut aiemmin oled puhelimessa, mutta eipä tuosta iPhonen lcd-näytösä pikseleita erota silmällä.

  The Apple iPhone 11, 11 Pro & 11 Pro Max Review: Performance, Battery, & Camera Elevated Tämän testin mukaan pärjää ihan hyvin kilpailijoiden oledeillekin :).
   
 9. Juha Kokkonen

  Juha Kokkonen Moderator Ylläpidon jäsen

  Viestejä:
  6 605
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Katsojan silmästähän se on pitkälti kiinni ja siksi olen myös artikkelissa maininnut, ettei varmasti häiritse lähellekään kaikkia käyttäjiä, mutta kyllä ainakin itse huomaan ihan selkeästi, että kuva on yksityiskohdiltaan pehmeähkö ja että kyseessä on HD-tason resoluutio. Vuonna 2019 ei pitäisi olla enää mitään kuluttajille perusteltavissa olevaa syytä laittaa tämän hintaluokan puhelimeen HD-tarkkuuden näyttöä.
   
  scented tykkää tästä.
 10. scented

  scented

  Viestejä:
  218
  Rekisteröitynyt:
  21.01.2017
  Juu toki itsekin vaihtaisin tuon ainakin FullHd-resoksi :), mutta itse olen kokenut näytön hyvänä. Toki pienempi reso auttaa akunkestossa :tup:.
   
  Juha Kokkonen tykkää tästä.
 11. zepi

  zepi

  Viestejä:
  5 185
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Mistä tuo legenda pienemmän reson vaikutuksesta akkukestoon oikein tulee? IGZO:a tai LTPO-paneelia peliin, niin transistorit eivät blokkaa valoa ja reson vaikutus on melkein nolla.
   
 12. FlyingAntero

  FlyingAntero ɑ n d r o i d Tukijäsen Team Android

  Viestejä:
  4 645
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Käsittääkseni ero tulee lähinnä siitä, että korkea resoluutioisen sisällön pyörittäminen vaati sen verran enemmän prosessointitehoa, että akku kuluu. Joissain Android-puhelimissa resoluution voi vaihtaa pienemmäksi, jolloin akku kestää paremmin. Eli ero ei johdu juurikaan fyysisestä toteutuksesta.
   
  Juha Kokkonen ja scented tykkäävät tästä.
 13. Jaaqo

  Jaaqo

  Viestejä:
  108
  Rekisteröitynyt:
  14.02.2018
  Ainakin värien osalta luulisi olevan tarkempi kuin monien kilpailijoiden näytöt.

  Josta tulikin mieleeni, että osaavatkohan jotkut Android-puhelimet jo lukea väriprofiilit kuvista automaattisesti? Näytön hyvästä värintoistosta ei ole paljon iloa, jos värit näytetään kuvissa väärin. OnePlus 5T:tä olen testaillut, ainakaan sillä ei onnistu. Testata voi esim. täällä: Examples of various wide-gamut images

  iPhonella kuvissa on eroa (sRGB-kuvat näyttävät haaleammilta kuin Display P3:t), 5T näyttää kaikki samanlaisina, selaimesta ja näytön asetuksista riippumatta.

  Meinaa mennä jo vähän ohi aiheen, mutta onhan tämä toisaalta oleellinen osa puhelimen toimintaa ainakin minulle. :D
   
  Juha Kokkonen tykkää tästä.
 14. Clarenz

  Clarenz

  Viestejä:
  639
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  @Jaaqo @scented
  Kävin iPhone XR:n näyttöä vertailemassa omaan silloisen X:n näyttöön ja ennen kuin tuon oman puhelimen otin rinnalle vertailuun, niin en huomannut mitään ongelmaa näytössä. Ennen vertailua mielestäni se XR:n näyttö oli erittäin hyvä. Kun vertasin omaa X:n näyttöä rinnalla niin huomasin kuitenkin tuon pikselimäärän vaikutuksen kuvan tarkkuuteen.

  Edelleenkin mielestäni iPhone 11 on erittäin hyvä laite ja tuo näyttö ei varmasti suurinta osaa käyttäjistä häiritse mitenkään(eniten niitäkin joita se häiritsee johtuu siitä tiedosta että pikseleitä vähemmän kuin itse kuvasta). Mutta kyllä se noille oled-näytöille (ainakin Apple, Samsung) silti häviää.
   
  PeSeta tykkää tästä.
 15. Walla

  Walla //TODO: Add Title

  Viestejä:
  1 144
  Rekisteröitynyt:
  11.11.2016