Testissä 16-ytiminen Intel Core i9-7960X

Viestiketju alueella 'io-tech.fi artikkelit' , aloittaja Sampsa, 12.01.2018.

 1. Aaro Penttiä

  Aaro Penttiä

  Viestejä:
  33
  Rekisteröitynyt:
  02.09.2018
  Toin esiin mielipiteeni, että tekstissä ei kerrottu eli huomioitu prosessorien fyysisiä eroja. En pettynyt testiin. Se on sinun tulkintasi.

  Intelin hinnassa on paljon prosessorin sisäistä muistia. Eikö vanhoja testejä saa kommentoida? Ensin meinasin kommentoida vielä vanhempaa ketjua.

  Päädyin lukemaan testiä googlen kautta. Anteeksi että kommentoin näin vanhaa ketjua. En tee sitä enää ikinä.

  Vanhoissa testeissä on tietysti se ongelma, että jos testiohjelmia ei ole tarkkaan dokumentoitu, niin vuoden kahden päästä ei enää valttämättä tiedä, mitä tämä vanha testiohjelma on tukenut.

  Itse kun olen tehnyt tietojärjestelmiä jo vuodesta 1972, niin minulla on tietysti oma näkemys, mitä haen prosessorilta. Vanhana näämmä tuppaa kommentoimaan vanhoja asioita. Vielä kerran anteeksi.
   
  mRkukov tykkää tästä.
 2. Sampsa

  Sampsa Sysop Ylläpidon jäsen Team PUBG Team Stream Team H2O

  Viestejä:
  7 496
  Rekisteröitynyt:
  13.10.2016
  Ei tarvitse anteeksi pyydellä. Core i9-7960X eli Skylake-X on kuluttajaprosessori ja käytännössä mikään sovellus ei tue AVX-512-käskyjä. Tuki on siellä, siitä hyötyy jos ohjelmasta löytyy tuki, mutta normaalikuluttajalle kyseessä on merkityksetön asia.
   
  mRkukov tykkää tästä.
 3. mRkukov

  mRkukov Hrrrr...

  Viestejä:
  5 217
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Toki saa kommentoida. Tervetuloa foorumille ja pahoittelut huonosta kommentista. Mobiililla en huomannut että olit vasta rekisteröitynyt. :)

  Jäin lähinnä miettimään että kommentoitko testausta huonoksi siksi että joku ohjelma nykyisin jo tukisi tuota käskykantaa. En siis tiedä tukeeko vieläkään mikään noista testiohjelmista uutta avx käskykantaa, mutta testin hetkellä mikään ei sitä tukenut. Eli tuotetta on testattu senhetkisillä testiohjelmilla ja versioilla.

  Jotenkin luin kommenttisi vain että "miksi ei testattu avx512 versiolla?", jota ei siis ollut olemassa testin aikaan. Toki olisi mukava nähdä uusiakin tuloksia jos joku ohjelma tuota jo tukee. Taitaa silti olla aika harvassa avx512 tukevat ohjelmat, ainakin kuluttajapuolella.
   
 4. Aaro Penttiä

  Aaro Penttiä

  Viestejä:
  33
  Rekisteröitynyt:
  02.09.2018
  Kirjoitin siis: testistä ei käynyt ilmi... Onko tuo nyt "kommentoitu testiä huonoksi"?

  Se mitä tapahtui 8 kk sitten, on mennyttä, mutta kaino toiveeni oli, että tällainen kerrottaisiin tulevissa testeissä, jotta voisin sijoittaa testin oman kiinnostukseni kontekstiin.

  Oma kontekstini on HPC ja ajattelen, että pelitoteutukset lähenevät sitä eli lisää ytimiä, lisää prosessorikantoja, hajautettu muistin hallinta jne.

  Edit: Eipä Sisuakaan ole vielä päivitetty AVX-512 -aikaan. Josta tulinkin mieleeni, että itse tykkäisin, jos prosessoritesti sisältäisi LINPACK-testin.
   
  Viimeksi muokattu: 03.09.2018