Timanttia
Köyhä
- Liittynyt
- 16.02.2021
- Viestejä
- 299
Parkissa oleva CCX otetaan käyttöön jos sille on käyttöä. Esimerkiksi V-cache CCX ajaa peliä ja jos tarpeeksi kuormaa niin toinen CCX ajaa kaikkea muuta.Kysymys tästä AMD:n Ryzen 9 79x0X 3D:stä, jossa on kaksi prosessori"kennoa" (CCX modules), joissa toisessa kennossa on AMD:n nimeämä V-Cache ja toisessa ei. CCX:lle lienee oikeampikin suomenkielinen nimi kuin hihasta heittämäni prosessorikenno.
Kysymys. Kun XBox Game Bar sovellus tunnistaa ajettavan ohjelman peliksi, joka hyötyy siitä CCX prosessorikennosta, jossa on V-Cacheä, niin ohjelmallisesti laitetaan tämän toinen prosessorikennosto parkkiin. Miten toimii käytännön tilanne kun pelaaja haluaa ajaa samanaikaisesti myös striimaukseen hyödyllisiä ohjelmia kuten esim. OBS:ää, Twitchiä (chatti-ikkuna) ja Discordia (puhe kavereiden kanssa) plus mahdollisesti kamerasovellusta ja RGB-ohjaussovellusta? Ajetaanko näitä pelkästään V-Cache-prosessorikennolla? Vai otetaanko parkissa oleva prosessorikenno käyttöön näille sovelluksille? Jos otetaan käyttöön, niin aiheuttaako liikennöinti I/O-kennon läpi kuinka ison suorituskykypudotuksen.
Toivottavasti kysymyksestäni sai tolkun vaikka käytin itsekeksimiäni suomenkielisiä termejä CCX ja I/O moduleista. Kysymys on kuitenkin tärkeä pähkinä sille, että olisiko AMD:n Ryzen 7 7800X 3D kuitenkin vastaava kuin AMD:n Ryzen 9 7900X 3D ja Ryzen 9 7950X 3D moniajossa (pelaaminen + striimaaninen) (koska pelaamisen aikana käytetään CPU:n toista potentiaalista puolikasta, CCX moduulia). CPU-testeissä kun ajetaan vain sitä yhtä benchmarkattavaa ohjelmaa: esim. Cyberpunk 2077:aa tai Cinebench 23:sta, joista moniajosuorituskyky ei käy ilmi; käytännön tilanne esim. striimatessa.