Terveellisiä valmisruokia?

Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
3 505
Olen ruokavaliota muuttanut terveellisempään suuntaan, mutta aina ruokaa ei kerkeä valmistamaan tmv. ja kaupasta tulee sillointällöin ostettua valmisruokia. Ajattelin kuitenkin, että voisi olla hyvä kun ennakkoon tietäisi hyvät ja terveelliset vaihtoehdot niin löytäisi ja osaisi ostaa sellaiset helpommin. Ehdotuksia?
 
Jos valmisruokia on pakko syödä, niin erilaiset keitot ovat varmaan paras ratkaisu. Nopeasti tulee mieleen hernekeitto, pinaattikeitto sekä tomaattikeitto. Eihän noissa muuta ihmeellistä, mutta säilöntäaineita ja suolaa käytetään yleensä aivan liikaa.

Suosittelen kuitenkin mielummin tekemään nopeita (ja edullisia) ruokia itse. Ja kun tekee vaikka jostain keitosta kerralla ison määrän, niin sitä syö yksi ihminen ainakin puoli viikkoa. 15-30 minuutissa onnistuu tekemään todella maittavia ruokia vähillä raaka-aineilla, näitä reseptejä on netti pullollaan. Jos tuota määrää aikaa ei liikene ruuan laittoa varten paria kertaa viikossa, niin suosittelen miettimään prioriteettejä uudelleen loppuunpalamisen pelossa.
 
Olen ruokavaliota muuttanut terveellisempään suuntaan, mutta aina ruokaa ei kerkeä valmistamaan tmv. ja kaupasta tulee sillointällöin ostettua valmisruokia. Ajattelin kuitenkin, että voisi olla hyvä kun ennakkoon tietäisi hyvät ja terveelliset vaihtoehdot niin löytäisi ja osaisi ostaa sellaiset helpommin. Ehdotuksia?

Eipä sitä tosiaan aina jaksa/ehdi/halua väsätä edes helpointa pöperöä alusta asti. Aika monessa kaupassa on salaattitiskit mistä saa itse kasailla tarvittaessa melko tuhdinkin setin. Ovat aavistuksen kalliita mutta ne on ainakin terveellisemmästä päästä valmissettiä.
 
vai vielä terveellisiä valmisruokia. :joy:

osta kaupan grillistä broisku ja sotke se vihanneksiin. sieltä saa lihojakin.
 
Jos valmisruokia on pakko syödä, niin erilaiset keitot ovat varmaan paras ratkaisu. Nopeasti tulee mieleen hernekeitto, pinaattikeitto sekä tomaattikeitto. Eihän noissa muuta ihmeellistä, mutta säilöntäaineita ja suolaa käytetään yleensä aivan liikaa.

Suosittelen kuitenkin mielummin tekemään nopeita (ja edullisia) ruokia itse. Ja kun tekee vaikka jostain keitosta kerralla ison määrän, niin sitä syö yksi ihminen ainakin puoli viikkoa. 15-30 minuutissa onnistuu tekemään todella maittavia ruokia vähillä raaka-aineilla, näitä reseptejä on netti pullollaan. Jos tuota määrää aikaa ei liikene ruuan laittoa varten paria kertaa viikossa, niin suosittelen miettimään prioriteettejä uudelleen loppuunpalamisen pelossa.

Katsoppa nyt vaikka saarioisen keittojen sisältö niin sieltä löydy yhtäkään säiöntäainetta koko sopasta. Terveellisyydeltään eivät eroa yhtään siitä, että itse kotona tekisi.
 
En koskaan osta noita, koska eihän noissa koipireisissä ole syötävää nimeksikään tai sitten se on yksi paketti per syöjä.
On niissä ruhtinaallisesti wingseihin tai koipinuijiin tjsp. verrattuna. Koipireisien paras puoli on, että niistä tulee helposti "meheviä", ei mene kuivaksi vaikka paistaa vähän yli.
 
Koipireisissä on parasta se herkullinen rapea nahka. Koipireidet riisipedillä on halpaa ja hyväksi todettu. Voi lisätä kasviksia tai käyttää ruskeaa riisiä jos haluaa terveellisempää versiota. Kokkikartanon lohikeitto on muuten hyvää. Oli jopa sitä kuuluisaa lohtaa tarpeeksi että silmällä tunnisti sen lohikeitoksi.
 
Jos valmisruoat maistuu niin mikäs siinä, en niitä kuitenkaan kenellekkään voisi pidemmän ajan ratkaisuksi suositella. Vaihtoehtoja valmisruoissa
on paljon, joten kannattaa kiinnittää huomiota suola- ja sokeripitoisuuksiin, koviin rasvoihin sekä lisäaineisiin. Varsinkin tuota suolaa tuntuu olevan aika paljon kaikissa näissä eineksissä. N. 1g/100g on yleinen määrä ja silloin suositukset ylittyvät reippaasti, jos/kun tuollaisia syö useamman päivässä.

Parempi vaihtoehto olisi mielestäni laittaa itse sitä ruokaa, koska silloin pystyy valitsemaan raaka-aineet ja tietää tarkalleen mitä lihaa esimerkiksi syö. Pystyt myös helpoiten välttämään pitkälle prosessoituja aineksia ja mukauttamaan ruoanlaiton haastavuuden vastaamaan kulloistakin elämätilannetta. Esimerkiksi jos ei huvita kokkailla: heität riisit+kasvikset uunivuokaan ja siihen päälle kananrintaa+kastike. Aikaa valmisteluun menee max 10min ja valmis annos on 60min päästä lautasella.

Ymmärrän kyllä valmisaterioiden houkutuksen kiireisessä elämäntilanteessa ja väliaikaisena ratkaisuna ne ovatkin ihan ok mielestäni. Niistä terveellisempiä vaihtoehtoja ovat keitot, kala- ja kana-ateriat sekä ruokaisat salaatit.
 
Katsoppa nyt vaikka saarioisen keittojen sisältö niin sieltä löydy yhtäkään säiöntäainetta koko sopasta. Terveellisyydeltään eivät eroa yhtään siitä, että itse kotona tekisi.

Ei välttämättä, mutta suolaa on kyllä senkin edestä. Makuasiat on toki jokaisen omia huolenaiheita, mutta omasta mielestäni nuo maistuvat kyllä valjulta verrattuna "kotiruokaan".

Ja makaroonilaatikko ja terveellisyys ei nyt sovi samaan lauseeseen mitenkään päin :D
 
Maksalaatikko. Menee toisinaan nälkäisenä lämmittämättä suoraan jääkaapista lusikalla käkätintä kohti (niin ja parhaita on ne, joissa on rusinat mukana) :D
 
Itelle ruoanlaitto on aina ollut jostain syystä vastenmielistä puuhaa eikä usein "jaksaisi" sitä tehdä. Kovasti olen tosin koittanut parantaa tapojani omilleni muuton jälkeen. Suurin syy ehkä miksei intoa ole on se, että pitäisi kaupasta muistaa ostaa 10 eri asiaa ja tutkia mitkä on helppoja ruokia jne. Tähän asti olen tehnyt pitkälti sellaisia mihin on löytynyt helpot ja selkeät ohjeet kuten makaroonilaatikkoa, kanaa ja riisiä uunissa, lihapullia, kanaa ja riisiä, lihapullia jne.

Alkuperäinen threadin idea oli, että keräisi jonkun listan minkä perusteella päättäisi mitä ostaa sillon kun ei huvita tai jaksa tehdä ruokaa, mutta kaipa sitä voisi nyt vihdoin koittaa opetella tekemään hieman laajempaa skaalaa.

" grillistä broisku ja sotke se vihanneksiin"

Monet ohjeet on hieman kärjistetysti tuohon tyyliin kirjoitettu ja ainakaan itelle ei vihannekset sano mitään siitä mitä tuonne kannattaisi laittaa. Käyn aina Citymarketissa kun se on lähin kauppani niin materiaalit saisi olla sellaisia mitä sieltä saa. Jos kerta kaikki on niin helppoa niin heitelkää noita ohjeita. Itellä on myöskin liian lihapitoista ruokaa niin kasviruoka vaihtoehdotkin kiinnostaisi.
 
Ruoanlaiton hienous on siinä, että ei ole mitään kiveen hakattuja sääntöjä. Laita sekaan mitä itse haluat ja kokeile erilaista, sillähän se selviää.

Tykkään yleensä tsekata reseptejä Valio- ja K-Ruoka-sivustoilta:
Reseptihaku: - Valio Oy
Reseptit

Sisällytin Valion linkkiin jo valmiiksi nopeat pääruuat. Itse olen yrittänyt viime aikoina suosia sellaista taktiikkaa, että käyn n. kerran viikossa kaupassa ja ostan silloin ruuat koko viikolle. Meidän kahden hengen taloudessa 3 eri kokkauskertaa riittää viikon sapuskoihin. Yleensä pyritään siihen, että kerran viikossa tehdään kasvisruokaa, kerran kalaa ja viimeisenä kertana sitten fiiliksen mukaan nautaa, possua tai kanaa. Reseptin valitsen yleensä ihan vaan kuvan ja otsikon perusteella, jos ei ole hihavakiolla heittää mitään omaa bravuuria.
 
Terveellisintä on luultavasti ihan vaan Heineken . Parhainta tuossa on se että ei tarvitse edes lämmittää :) Tämä sopii myös vegaaneille.
Harvaa muuta elintarviketta pystyy kymmenen kiloa päivässä nauttimalla pitämään hauskaa ja toistaan saman seuraavana päivänä uudestaan :wtf:
Tietenkin terveellinen ruokavalio pitää olla myös monipuolinen ja kalakin kuulemma terveellistä ja kuitujakin tarvitsee niin sillileipää suosittelen kylkeen kun tuokin lähes valmisruokaa,ostaa vain erikseen sillin ja leivän :)
 
Terveellisintä on luultavasti ihan vaan Heineken . Parhainta tuossa on se että ei tarvitse edes lämmittää :) Tämä sopii myös vegaaneille.
Harvaa muuta elintarviketta pystyy kymmenen kiloa päivässä nauttimalla pitämään hauskaa ja toistaan saman seuraavana päivänä uudestaan :wtf:
Tietenkin terveellinen ruokavalio pitää olla myös monipuolinen ja kalakin kuulemma terveellistä ja kuitujakin tarvitsee niin sillileipää suosittelen kylkeen kun tuokin lähes valmisruokaa,ostaa vain erikseen sillin ja leivän :)
Kai nykyään jo jalostunut elintarviketeollisuus niin pitkälle että on ihan valmis sillileipä hienosti kolmioksi leikattuna siwan einarihyllyllä? Huikealla tuurilla voi olla jopa kananmunaa pari siivua paketissa. Kananmuna hyvää myös as fuck. Olispa valmis kananmunia:tdown:

BY993h.gif

 
Toi Atrian nokkos-pinaattikeitto on ollut hyvää. Suosittelen kyllä nauttimaan esim. Kylmän kalan kanssa.
Se on tosiaan hyvä, vaikka keitetyn munan tai leivän kera.
Harmi kun lähi-ässästä kadonnut.
 
Apetit pinaattikeitto ja sienikeitto pakasteesta on hyviä ja energiatiheys ei ainakaan ole liian iso. Suolaa saattaa olla paljon, mutta eihän noita joka päivä tartte syödä. Nyt on kuivakaapissa joku savuporokeitto odottamassa, en ole vielä maistanut.

Ja lounasravintola lienee hyvä vaihtoehto myös, riippuen miten malttaa santsikierrosten kanssa. Itsellä on vähän sitä vikaa, että kun kerran buffetissa ollaan niin sitten vedetään sen mukaisesti.
 
Miten kukaan voi keittoja terveelliseksi luokitella?? Vähäkalorisia kyllä mutta niissä vähissä kaloreissa ei kyllä ole rasva-prot-hiilari jakaumat millään hyvällä tolalla. Suola-vähyys-vouhotukset voi nyt unohtaa jos muuten ei ole verenpaine ongelmia. Vähiten kuolleisuutta jne. tuntuu olevan tutkimusten perusteella 12-14g päiväannoksilla.

Grillistä esim. kanan rintapalat (tai jotain "täyslihaa") on aika hyvä tukiranka minkä ympärille vois jotain rakentaa, voi luokitella valmisruuaksi ja siihen voi toki yhdistää muitakin "valmiita".. määrittelisin valmiiksi sellaisen mitä ei tarvitse kokata vaan esim. pieni viipalointi/kuorinta onnistuu ruokatauolla tai pakatessa?? Eli jotain mikroriisiäkin löytynee ja vihannesosastolta vaikka paprikaa ja avokaadoa mukaan niin eikös noissa ole riittävää terveellisyyttä ilman kokkausta? :)

Monissa isommissa marketeissa löytyy esim kanaa ja muitakin proteiinilähteitä sisältäviä "kilosalaatti" pisteitä mistä voi mättää mieleisen annoksen.
 
Esim. pinaattikeitto kahdella kananmunalla sisältää rasvaa 25 g, proteiinia 25 g ja hiilareita 27 g ja energiaa noin 430 kcal. Vaikea tuosta on mitään perustavaa laatua olevaa vikaa löytää, jos kerran pari viikossa syö lounaaksi tuollaisen.

Se on sitten eri asia jos on joku salimake tai bikinijutta, mutta itse ajattelisin keskivertoihmisen pysyvän tuolla hengissä seuraavaan ruokaan asti.
 
Suola-vähyys-vouhotukset voi nyt unohtaa jos muuten ei ole verenpaine ongelmia. Vähiten kuolleisuutta jne. tuntuu olevan tutkimusten perusteella 12-14g päiväannoksilla.
Dementian/alzheimerin kanssa loppuelämä onkin rattoisaa.
 
Esim. pinaattikeitto kahdella kananmunalla sisältää rasvaa 25 g, proteiinia 25 g ja hiilareita 27 g ja energiaa noin 430 kcal. Vaikea tuosta on mitään perustavaa laatua olevaa vikaa löytää, jos kerran pari viikossa syö lounaaksi tuollaisen.

Se on sitten eri asia jos on joku salimake tai bikinijutta, mutta itse ajattelisin keskivertoihmisen pysyvän tuolla hengissä seuraavaan ruokaan asti.
Ihan eri asia kun on muutakin kuin pelkkä keitto.. ei tuossa kokonaisuudessa mitään vikaa.
 

Statistiikka

Viestiketjuista
261 477
Viestejä
4 539 144
Jäsenet
74 803
Uusin jäsen
Mäntyvirta

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom