Television äänet bluetoothilla langallisiin kuulokkeisiin

Viestiketju alueella 'Yleinen rautakeskustelu' , aloittaja Jamboa, 29.06.2018.

 1. Jamboa

  Jamboa

  Viestejä:
  711
  Rekisteröitynyt:
  16.08.2017
  Omistan sony xe850 Android TV:n ja siitä löytyy bluetooth. Haasteena on saada äänet langattomasti (mieluusti aptX tms @Bluetooth) kuulokkeisiin, samalla lailla kuin mm. PS4:n äänet toimii kätevästi suoraan ohjaimesta.

  Eli, minkälainen vekotin tulisi hankkia että saisin kuulokkeisiin tv:n äänet ilman tuota hirveää 5m audiopiuha viritystä tai viivettä (3,5mm audio lähetin-vastaanotin kombo)..?

  Mikäli hommaa auttaa, niin talosta löytyy android ja applen puhelimet sekä myös padit, eli jos niitä pystyisi hyödyntämään niin sekin olisi hyvä :)

  ...Bluetooth kuulokkeita ei kannata ehdottaa, sillä kuulokkeita on jo useita, enkä löytänyt itselleni sopivia bluetooth luureja joissa toimisi myös 3,5mm kautta mikrofoni :/
   
 2. tyyta

  tyyta

  Viestejä:
  252
  Rekisteröitynyt:
  06.04.2017
 3. Tiihokatti

  Tiihokatti

  Viestejä:
  1 120
  Rekisteröitynyt:
  13.01.2017
 4. satgeek

  satgeek

  Viestejä:
  31
  Rekisteröitynyt:
  09.03.2018
  Noitten pampuloitten ominaisuuksien kanssa kannattaa olla tarkkana, että huulisynkka toimii siihen suuntaan kuin haluaa. Vaikka vehkeet on transmitter/receivereita niin toiseen suuntaan on paremmat ominaisuudet. Esim. yläpuolella linkatussa ekassa pyöreässä vehkeessä lähetyspuolella on apt-x LL, mutta vastaanottopuolella vain apt-x ilman low latencya. Näkyy siinä neljännessä kuvassa. Esim. mulla on mallityyppi bti-039 totteleva tx/rx vehje, joka lähettää apt-x LL, mutta vastaanotto on sbc. Kaikkien myyjien sivuilla ei sitä lue.

  Toinen asia on sitten volumen säätö, jos käyttää vastaanottimena kuulokkeille. Mulla on vain nappeja niin ainakin toisella kahden euron vempaimella ei nappien volumen säätö toiminut, en muista miten kävi tuon bti-039 kanssa. Tilasin tuollaisen bti-031 vastaanotin pampulan, jossa volumesäätö, mutta ei ole vielä tullut. Ledin vilkkumisnopeus kertoo mitä protokallaa käyttää. EastVita 2 in 1 Bluetooth Receiver Transmitter Wireless 3.5mm Audio Adapter BTI 031 with Volume Control Mic aptX Low Latency r25-in Wireless Adapter from Consumer Electronics on Aliexpress.com | Alibaba Group
  Kympin kalliimpi valmistajan oma merkki on Levn, jossa on jo bt 5.0.
  Levn aptx HD Bluetooth Receiver Transmitter Wireless 3.5MM Audio Adapter CSR BC8675 APT X Low Latency for TV PC Stereos Speakers-in Wireless Adapter from Consumer Electronics on Aliexpress.com | Alibaba Group
   
 5. Jamboa

  Jamboa

  Viestejä:
  711
  Rekisteröitynyt:
  16.08.2017
  Kiitos infoista. Pääkuulokkeiden johdossa on volymesäätö, että sikäli tuolla ei ole väliä, mutta hyvä tietää tuo ll- mode juttu :) Katsotaan jos näistä olisi optimi ratkaisu. Onkohan tuolle low latencylle tv:n puolesta vaatimuksia?

  Edit. Mikäli nyt oikein ymmärsin, niin tv ei tue aptX.. :(
  • The codec used when transmitting the Bluetooth audio device is SBC (Sub-Band Coding) (LDAC, AAC, aptX, eSBC,etc. are not supported.
   
  Viimeksi muokattu: 01.07.2018
 6. satgeek

  satgeek

  Viestejä:
  31
  Rekisteröitynyt:
  09.03.2018
  Toi Sonyn pelkkä SBC olikin yllätys mulle. A/V sync asetuksesta saa lagiä pienemmäksi, mutta ei toimi näköjään peli-tilassa. Toivottavasti pysyy koko ajan päällä kun on kerran laittanut eikä esim. aina laittaa uudelleen päällä, jos välillä käyttää telkun omia kaiuttimia.