Taiwanilaislähteet: Puolijohdevalmistajat ovat nostaneet hintojaan

Kaotik

Banhammer
Ylläpidon jäsen
Liittynyt
14.10.2016
Viestejä
21 888


Kaotik kirjoitti uutisen/artikkelin:
Kuluvan vuoden teema on ollut koronakriisi ja sen vaikutukset muun muassa viihdeteknologian kysyntään. Yritysten villeimmätkin toiveet ylittävä kysyntä aiheuttaa valtavia paineita läpi koko tuotantoketjujen, mikä näkyy myös hinnoissa.

Taiwanista kuuluvien huhujen mukaan useat puolijohdevalmistajista ovatkin nostaneet kriisin myötä hintojaan. Central News Agencyn mukaan ainakin UMC on myös vahvistanut omalta osaltaan huhujen pitävän paikkansa. Hinnankorotukset ovat keskittyneet etenkin vanhempiin valmistusprosesseihin ja pienempiin 200 mm:n piikiekkoihin, joita käytetään esimerkiksi virranhallintasirujen, piirisarjojen ja muiden ohjainpiirien valmistukseen.

Raporttien mukaan ylivoimaisesti suurin puolijohteiden sopimusvalmistaja TSMC ei ole lähtenyt varsinaisesti nostamaan hintojaan, mutta on käyttänyt tilaisuuden silti hyväkseen perumalla suurimmille asiakkailleen tarjoamansa alennukset. TSMC:n kerrotaan antaneen aiemmin valikoiduille asiakkailleen maksimissaan 3 %:n alennuksen normaalihinnoista, mutta ensi vuodesta lähtien kyseiselle alennukselle saadaan heittää hyvästit.

Lähde: Tom's Hardware

Linkki alkuperäiseen juttuun
 
Liittynyt
05.12.2018
Viestejä
2 382
Tuolla jossain luki, että Phison ja Silicon Motion aikovat molemmat nostaa omien SSD controlleri piiriensä hintoja 10%-15% johtuen siitä, että eivät saa piirejä tarpeeksi sopimusvalmistajiltaan, joiden tuotanto on tukossa suuren kysynnän takia. Tämän on ennakoitu nostavan erityisesti kaikkein edullisimpien SSD tuotteiden hintoja, koska nämä firmat myyvät avaimet käteen ratkaisuja joita käytetään paljon mid-tier ja budget luokan SSD-tuotteissa.
 
Liittynyt
26.12.2016
Viestejä
97
Roskaa tulee ulos niinpaljon, että kaikille ei enää riitä kapasiteettiä.. Ehkä myivät itsensä liian halvalla, joku hintakilpailuhan siinä oli pakko olla.
 
Liittynyt
20.06.2017
Viestejä
265
Otollinen hetki "sähkökatkolle" niin saadaan hintojen korotuksen lisäksi myös hyvät vakuutusrahat.
 
Toggle Sidebar

Statistiikka

Viestiketjut
247 441
Viestejä
4 315 561
Jäsenet
72 032
Uusin jäsen
Muropakolainen

Hinta.fi

Ylös Bottom