Tämän alueen tulevaisuus

Viestiketju alueella 'Muu uutiskeskustelu' , aloittaja Sampsa, 25.10.2017.

 1. Sampsa

  Sampsa Sysop Ylläpidon jäsen Team PUBG Team Stream Team H2O

  Viestejä:
  7 434
  Rekisteröitynyt:
  13.10.2016
  Tämä alue perustettiin loppuvuonna 2016, kun foorumi oli saatu pystyyn, mutta io-tech.fi puolella ei vielä ollut käynnissä uutistuotanto. Käyttäjät ovat voineet tänne postailla maailmalla vastaan tulleita uutisia ja paikoin ne ovat menneet päällekkäin io-techissäkin julkaistujen uutisten kanssa.

  Olemme nyt ottaneet käyttöön uutisten rinnalla uuden "Uutisia lyhyesti" -konseptin, jonka tarkoituksena on tarjota lukijoillemme entistä kattavammin sisältöä kulutettavaksi.

  Uudella "Uutisia lyhyesti" -foorumialueella julkaistaan pikaisesti muutaman lauseen, kuvan/videon ja lähteen kera mielenkiintoisia tuotejulkaisuja ja muita alan tapahtumia. Lukija voi tutustua lähdelinkin takaa aiheeseen syvällisemmin, jos aihe kiinnostaa enemmän:

  Uutisia lyhyesti

  Uutistuotannossa joudumme tasapainoilemaan jatkuvasti, onko joku aihe tarpeeksi tärkeä ja kiinnostava, jotta siitä kannattaa kirjoittaa ja toimittaa uutinen.

  Yksittäisen satunnaisen tuotteen julkaisu ei sellainen välttämättä ole, emmekä voi muutenkaan kattaa kaikkien mahdollisten tuotteiden julkaisua.

  Sen sijaan että jättäisimme asiasta kokonaan uutisoimatta, pystymme nyt käsittelemään sen nopeasti ja ylipäätään tuomaan sen esille uudella Lyhyesti-konseptilla. Kyseisellä foorumialueella julkaistut lyhyet uutiset nostetaan io-techin etusivulle "Uutisia lyhyesti" -nostoboksiin, joka löytyy sivuston oikeasta palstasta.

  Keskitymme jatkossa io-techin etusivun uutisissa entistä enemmän painavaan asiaan, omiin havaintoihin ja mielipiteisiin sekä tärkeimpiin tuotejulkaisuihin.

  ---

  Tälle alueelle ei pysty enää luomaan uusia viestiketjuja sillä tämä alue tullaan yhdistämään Uutisia lyhyesti -alueen kanssa.

  Uudelle alueelle voi jatkossakin postata uutisia uusina viestiketjuina, mutta viestiketjut eivät mene julki välittömästi, vaan moderaattorit (minä, @Juha Kokkonen tai @Kaotik) tarkistavat ne, muokkaavat ja lisäävät mahdollisesti aiheeseen lisää tietoa, linkkejä, lähteitä ennen julkaisua.

  Kommentteja, ajatuksia, palautetta? Kiitos :)
   
  Viimeksi muokattu: 25.10.2017
  Ragnarokkr, Jahve3, leripe ja 12 muuta tykkäävät tästä.
 2. mikkelson

  mikkelson

  Viestejä:
  1 400
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Hyvä muutos, nyt on helpompi käydä läpi pienemmät uutiset ja julkaisut (poimia sieltä ne kiinnostavimmat), eikä etusivu täyty turhista jutuista.

  Etusivulla oleva laatikko voisi kyllä olla vielä tiiviimpi niin että lyhyitä uutisjuttuja mahtuisi siihen enemmän, kuten sen alla olevassa viikon suosituimmat laatikossakin. Tai sitten siinä voisi olla linkki tuonne lyhyet uutiset alueelle jotta näkee loputkin jutuista.
   
  Juha Kokkonen tykkää tästä.
 3. FlyingAntero

  FlyingAntero ɑ n d r o i d Tukijäsen Team Android

  Viestejä:
  4 026
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Mielestäni tämä on ihan hyvä uudistus. Jonkin verran olen uusia ketjuja luonut tälle alueelle ja pyrkinyt jäsentelemään aloituksia "oikeaan" formaattiin. Hyvin tehty aloitus palvelee keskustelun syntymistä paremmin kuin pelkkä linkkaus toisaalle.

  Yksi kysymys kuitenkin heräsi: Miten toimitaan sellaisessa tilanteessa, jossa toimitus ei katso jutun olevan riittävän merkittävä edes lyhyesti osioon ja käyttäjä(t) haluaisi keskustella aiheesta? Riittävätkö foorumin muut alueet sellaisille keskusteluille?
   
  mRkukov ja Juha Kokkonen tykkäävät tästä.
 4. Deussu

  Deussu Premium-jäsen

  Viestejä:
  655
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  (Sinulla ei ole oikeuksia luoda viestejä täällä.)
   
 5. Juha Kokkonen

  Juha Kokkonen Moderator Ylläpidon jäsen

  Viestejä:
  5 694
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  En usko että tästä koituu ongelmaa. Uskoisin että useimmat aiheet sopivat uuteen osioon, etenkin jos toimitus hieman muokkaa otsikkoa ja sisältöä. Uskon, että satunnaiset hylättävät aiheet löytävät kyllä tarvittaessa paikkansa foorumin muilta osastoilta, joita kuitenkin löytyy aika kattavasti. Vai tuleeko mieleen jotain ongelmaesimerkkiä, jonka kautta asiaa voisi pohtia tarkemmin?
   
 6. Dudem

  Dudem

  Viestejä:
  868
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Vaikuttaa hyvältä idealta ja kiinnostavan lyhyen jutun löytäjäkin tuosta hyötyy, että saa sen löytämänsä asian julkaistuksi asti.
   
  Sampsa ja Juha Kokkonen tykkäävät tästä.
 7. Sampsa

  Sampsa Sysop Ylläpidon jäsen Team PUBG Team Stream Team H2O

  Viestejä:
  7 434
  Rekisteröitynyt:
  13.10.2016
  Nonyt pitäisi olla oikeudetkin kunnossa..
   
  Jahve3 ja Deussu tykkäävät tästä.
 8. dragon age

  dragon age

  Viestejä:
  624
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Tämähän voi lisätä huomattavasti kynnystä julkaista oma uutinen :lol: Jos kirjoittaa pitkän uutisen ja sitä ei sitten hyväksytäkkään...
  Ja entäs jos uutista on muokattu julkaisun jälkeen niin, että uutisen sisältö onkin muuttunut hieman eri suuntaan?
   
 9. FireFly Renaissance

  FireFly Renaissance

  Viestejä:
  3 533
  Rekisteröitynyt:
  22.10.2016
  Näkisin tässä ongelmana sen, että tässä ratkaistaan nyt ainakin osittain ongelmaa jota ei ole ja lapsi on menossa pesuveden mukana. Tällä alueella on yleensä varsin mielenkiintoista keskustelua tietotekniikka-aiheen ympärillä jota ei muualta foorumilta löydy. Tekemällä tästä ketjusta "virallisen" tuo keskustelu on vaarassa kuihtua.

  Voi tietenkin olla, että foorumin semantiikan kannalta tämä alue ei ole optimi moiselle keskustelulle (täällä sitä kuitenkin käytiin jo murossa). Ylläpidon pitäisi vähintään osoittaa sopiva alue kyseisille keskusteluille ja vaikka siirtää tarvittaessa aloituksia sinne. Sellainen jossa se ei kuitenkaan huku kaiken muun tauhkan sekaan. Muuten on vaarana, että nämä mielenkiintoiset keskustelut tällä foorumilla vain kuihtuvat.
   
  Vermon tykkää tästä.
 10. Later

  Later

  Viestejä:
  45
  Rekisteröitynyt:
  01.01.2017
  Minusta tämä alue on sopinut aiheille, joista ei ole voinut oikein etusivun uutista kirjoittaa. Esimerkiksi itse avasin ketjun Qualcommin suunnitelmista räätälöidä jatkossa tietokoneisiin tehokkaampia piirejä, mistä kaikki informaatio oli varatoimitusjohtajan pari lausetta eli luotettavaa sinänsä mutta vailla sisältöä. Tällaiset spekulaatioketjut jatkossa siis muille alueille. Välillä voi vaan olla vaikea arvioida, onko aihe lyhyen uutisen arvoinen vai parempi laittaa muualle.
   
  FireFly Renaissance tykkää tästä.
 11. Juha Kokkonen

  Juha Kokkonen Moderator Ylläpidon jäsen

  Viestejä:
  5 694
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Miksei näitä keskusteluja voi käydä vanhaan malliin uudella yhdistetyllä alueella?:think:
   
 12. Sampsa

  Sampsa Sysop Ylläpidon jäsen Team PUBG Team Stream Team H2O

  Viestejä:
  7 434
  Rekisteröitynyt:
  13.10.2016
  Uutisia lyhyesti -alueen aloitusviestin on tarkoitus olla lyhyt, ytimekäs, informatiivinen ja viitata johonkin uutiseen tai tapahtumaan maailmalla. Jos haluaa aloitusviestissä syvällisemmin asiaa pohtia, omia mielipiteitä tms niin sitten joku muu alue.
   
  Viimeksi muokattu: 25.10.2017
  Jahve3 tykkää tästä.
 13. Sampsa

  Sampsa Sysop Ylläpidon jäsen Team PUBG Team Stream Team H2O

  Viestejä:
  7 434
  Rekisteröitynyt:
  13.10.2016
  Testataan ja kokeillaan, jos ei toimi niin aina voi palata vanhaan. Saittia kylläkin pyritään akitiivisesti kehittämään paremmaksi, ei ratkaisemaan olematonta ongelmaa :)
   
  Jahve3 tykkää tästä.
 14. zepi

  zepi

  Viestejä:
  4 506
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Jos "uutisia lyhyesti" alueella voi keskustella uutisista ennenkuin ne julkaistaan etusivulla, toimituksen johdattamina, niin en näe oikeastaan mitään muuta "ongelmaa" kuin alueen nimen. Tosin en nyt äkkiseltään parempaakaan osaa ehdottaa.

  Sinänsä ehdotus kuulostaa ihan hyvältä, usein toimitus kykenee puolen tunnin työllä tarjoamaan paremman alustuksen kuin pelkän linkin johonkin pressitiedotteeseen. Tosin joskus foorum-postaajat ovat kirjoittaneet itse varsin kunnioitettavan tasoisia avauksia, eikä niitä kannattaisi heittää romukoppaan...
   
 15. Vermon

  Vermon Tukijäsen

  Viestejä:
  405
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Itseänikin hieman jännittää jo ylempänä mainitut asiat, eli nouseeko kynnys tehdä uusia viestiketjuja käyttäjien löytämistä kiintoisista uutisista, kun tietää niiden menevän moderoinnin läpi aina. Lähinnä, että jääkö joitain kiintoisia uutisia kokonaan postaamatta ihan vaan sen takia, kun käyttäjä ajattelee ettei "tämä nyt varmaankaan kelpaa", tai jotain siihen suuntaan.

  Toisaalta pidän uudistusta hyvänä, koska näin voi mahdollisesti enemmän tulla mielenkiintoista uutisointia vallan etusivulle asti, ja moderointi voi myös auttaa tuomaan asian jopa paremmin esiin.

  Kovin kaksipiippuinen juttu, mutta ehkä tämä on vaan alun epävarmuutta vain omassa päässä ja ehkäpä järjestely lähtee toimimaan erityisen hienosti.

  Eipä auta kuin katsoa, että mitä tästä tulee. Mielenkiintoinen uudistus kaikesta huolimatta! :kippis:
   
  jarski ja Juha Kokkonen tykkäävät tästä.
 16. FlyingAntero

  FlyingAntero ɑ n d r o i d Tukijäsen Team Android

  Viestejä:
  4 026
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Lähinnä ajattelin sellaisia tilanteita, jossa sisältö on kohdennettu hyvin pienelle porukalle (niche) mutta kuitenkin äärimmäisen kiinnostava heille. Onko ylläpidolla silloin mielenkiintoa/aikaa/resursseja tarttua sellaiseen aiheeseen. Ensimmäisenä tulee mieleen vaikka joku Android custom rom juttu. Toinen asia on julkaisuviive. Onko jutut lähtökohtaisesti julkaisujonossa tunteja vai päiviä? En lähde siis tuomitsemaan, vaan pohdin vain mahdollisia ongelma kohtia. Niin kuin tuossa aiemmin sanoin, niin idea kuulostaa hyvältä.
   
 17. Juha Kokkonen

  Juha Kokkonen Moderator Ylläpidon jäsen

  Viestejä:
  5 694
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Käytäntö tietysti näyttää miten homma lähtee toimimaan, mutta en usko että asian suhteen tulisi suuremmin ongelmia. Toimituksen ei tarvitse parhaimmassa tapauksessa kuin hyväksyä lisätty aihe ja pahimmassakin tapauksessa tehdä parin minuutin muokkaukset ja kyllä meistä kolmesta melkeinpä aina täällä päivystää, joten kello 8-24 välillä ainakin moderointiviive on useimmiten kymmeniä minuutteja tai maksimissaan 2-3 tunnin luokkaa.
   
  FlyingAntero tykkää tästä.
 18. ratkakapu

  ratkakapu

  Viestejä:
  1 776
  Rekisteröitynyt:
  12.12.2016
  Alueelle on tullut vuodessa 4 täyttä sivua + muutama ketju päälle, joten en usko resursseista jäävän kiinni tuommoisella alle 1-ketju per päivä tahdilla. Joskus voi toki tulla useampi samana päivänä, mutta sitä kompensoi sitten se, että välillä on viikon tauko
   
  FlyingAntero tykkää tästä.
 19. FireFly Renaissance

  FireFly Renaissance

  Viestejä:
  3 533
  Rekisteröitynyt:
  22.10.2016
  Tässä ja muissa kommenteissa varmaan oli jo hyvin esitetty asia.

  Olisiko ehdotusta mikä se "muu alue" olisi? Alueista kuin lähin sopiva olisi otsikon perusteella "yleinen rautakeskustelu" mutta senkin alueen nykyinen sisältö on melkolailla jotain ihan muuta. Mielestäni tässä nyt hämmentää ehkä se, että jos ei tänne (mikä tavallaan on ymmärrettävää), mutta minne sitten? Uusi alue? Niitäkään ei toki haluta varmaan mielettömästi.
   
 20. Sampsa

  Sampsa Sysop Ylläpidon jäsen Team PUBG Team Stream Team H2O

  Viestejä:
  7 434
  Rekisteröitynyt:
  13.10.2016
  No sitten tehdään vaikka tuonne lyhyesti alueen alle uusi alue muulle keskustelulle.

  Tämä alue ei nyt kuitenkaan tule säilymään tässä foorumin juuressa pääalueena koska menee liikaa päällekkäin tuon uutisia lyhyesti -konseptin kanssa.
   
  Jahve3 tykkää tästä.
 21. FireFly Renaissance

  FireFly Renaissance

  Viestejä:
  3 533
  Rekisteröitynyt:
  22.10.2016
  Niin olisiko sellainen järjestely toimiva, että kun uutisehdotus on käsitelty niin se siirretään joko julkaistujen tai ei-julkaistujen uutisten alueelle sen sijaan, että aloitus lentää /dev/nulliin mikäli ei päädy uutiseksi? Tässähän ratkeaisi aikalailla kaikki ongelmat, ja merkittävin muutos olisi tuo viive, mikä nyt tuskin on mikään ongelma. Eikä kukaan tunne myöskään tekevänsä turhaa työtä uutisia ehdotellessa.
   
  Vermon, Juha Kokkonen ja FlyingAntero tykkäävät tästä.
 22. Sampsa

  Sampsa Sysop Ylläpidon jäsen Team PUBG Team Stream Team H2O

  Viestejä:
  7 434
  Rekisteröitynyt:
  13.10.2016
  No tämä on ihan hyvä idea. Siirretty nyt ala-alueeksi, johon tullaan siirtämään ei-hyväksytyt uutisaloitukset.
   
  Jahve3, Kaiser Soze, Vermon ja 2 muuta tykkäävät tästä.
 23. FlyingAntero

  FlyingAntero ɑ n d r o i d Tukijäsen Team Android

  Viestejä:
  4 026
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  En lähtisi ideaa kokonaan tyrmäämään, sillä konsepti vaikuttaa ihan toimivalta. Käyttäjien tekemiin otsikoihin kannattaisi ehkä kiinnittää vähän enemmän huomiota, sillä yksi otsikko on mielestäni harhaanjohtava (ja sisältää kirjoitusvirheen).
   
 24. leripe

  leripe Ehdotuksia otetaan vastaan Köyhä

  Viestejä:
  677
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Olisi kiva jos kaikki nämä uutiset olisivat helposti yhdellä sivulla tai edes vanhaan tapaan 2 sivulla.
  Nyt on yläosio ja 2 alaosiota.
  Kauhean paljon selaamista ja ettimistä luurilla selaillessa.
   
 25. Sampsa

  Sampsa Sysop Ylläpidon jäsen Team PUBG Team Stream Team H2O

  Viestejä:
  7 434
  Rekisteröitynyt:
  13.10.2016
  Oli näköjään jäänyt oikeudet laittamatta eli nyt tällekin alueelle saa aloitettua uusia viestiketjuja eli uutisaiheista keskustelua, jotka eivät sovi ihan virallisiksi lyhyiksi uutisisiksi.
   
 26. Sampsa

  Sampsa Sysop Ylläpidon jäsen Team PUBG Team Stream Team H2O

  Viestejä:
  7 434
  Rekisteröitynyt:
  13.10.2016
  Mielestäni tuo Lyhyesti-konsepti on lähtenyt lentoon todella hyvin, keskustelu käy vilkkaana ja katselukertoja on moninkertaisesti enemmän mitä toisaalla ihan toimituksen toimittamissa uutisissa..

  Osittain tämä jako johtuu teknisistä syistä eli saadaan tuolta Lyhyesti-alueelta RSS-feedillä nostettua otsikot etusivulle sekä foorumin oikeaan palkkiin. Ei välttämättä ihan optimiratkaisu, mutta valitettavasti joskus täytyy tehdä hieman kieroteitä/kikkailua, että asiat saadaan isossa kuvassa toimimaan loogisesti.
   
  Vermon ja leripe tykkäävät tästä.
 27. Vermon

  Vermon Tukijäsen

  Viestejä:
  405
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Tämä on aivan hyvä järjestely.
  Jonkinlaiset pelisäännöt voisi koota johonkin, ellei ole jo?
   
 28. Sampsa

  Sampsa Sysop Ylläpidon jäsen Team PUBG Team Stream Team H2O

  Viestejä:
  7 434
  Rekisteröitynyt:
  13.10.2016
  Muokkasin nyt vielä niin, että tuo koko lyhyesti alue peilaantuu tuohon io-techin uutiset -alueelle. Eli uutisiin liittyen ei tarvitse käytännössä kuin seurata kahta aluetta ei kolmea.

  edit: ja jatkossa käyttäjien omat uutiset tänne ja siirretään niitä hyvin kohdalleen osuessa lyhyesti-alueelle (voi esim. tägätä uutiseen toiveen lyhyesti-uutisesta)

  PS. Pahoittelut pienestä säätämisestä, koitetaan vaan sorvata hyvät ja selkeät käytännöt kuntoon, ei välttämättä mene aina laakista :beye:

  edit2: säädetty lisää, jatkossakin voi lyhyen uutisen jättää uutisia lyhyesti -alueelle moderaattorien hyväksyttäväksi.
   
  Viimeksi muokattu: 13.11.2017
  leripe, Vermon, Peni ja 1 muu käyttäjä tykkää tästä.
 29. FlyingAntero

  FlyingAntero ɑ n d r o i d Tukijäsen Team Android

  Viestejä:
  4 026
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Mielestäni tämä meni nyt vain huonompaan suuntaan mutta se on tietenkin vain minun mielipide. Nyt jos kirjoittaa uutisen lyhyesti -osiota varten, niin se julkaistaan samantien muu uutiskeslustelu -alueella. (Kyseisen alueen kuvaus muuten on tällä hetkellä "...Uutisia lyhyesti -alueelta hylätyt ehdotukset"). Uutinen on siellä ikään kuin julkisessa arvostelussa odottamassa moderointia. Aiemmin ei voinut erotella, että onko uutinen hylätty uutinen lyhyesti -osiosta vai tarkoitettu muu uutiskeskustelu -alueelle.

  Jos tämä on nyt lopullinen systeemi, niin kannattaa varmaankin muokata uutiset -alueen kuvausta:
  • "Julkaistut uutiset luettavissa kokonaisuudessaan foorumin puolella sekä uutisen kommentointi ja keskustelu"
  Nythän lyhyesti -konseptin uutiset eivät näy sivuston puolella, vaikka näkyvät uutiset listauksessa.

  PS. Noita tagejä voisi myös hyödyntää erilaisten uutisten jaottelussa, kuten aiemmin ehdotin artikkelien kohdalla.
   
 30. Sampsa

  Sampsa Sysop Ylläpidon jäsen Team PUBG Team Stream Team H2O

  Viestejä:
  7 434
  Rekisteröitynyt:
  13.10.2016
  Säädin nyt vielä kerran, jos nyt koitat luoda ketjua lyhyesti alueelle, niin vieläkö se kysyy vaihtoehdoista?
   
 31. FlyingAntero

  FlyingAntero ɑ n d r o i d Tukijäsen Team Android

  Viestejä:
  4 026
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Ei kysy vaihtoehtoa lyhyesti -alueella eikä ole kysynyt aiemminkaan. Se valintaikkuna ilmestyi, kun yritti tehdä ketjun "ylempänä" io-tech.fi uutiset -alueella. Välissä koko painike lähti pois kokonaan mutta nyt tuli takaisin. Nyt se kuitenkin toimii "oikein", sillä esiin tulee sama valintaikkuna mutta vaihtoehtona ainoastaan lyhyesti -alue. Ei voi siis luoda ketjua io-tech.fi uutiset -alueelle.

  Valintaikkunassa tosin lukee:

  Mihin kategoriaan haluat jättää myynti-ilmoituksen?
  • Uutisia lyhyesti
   
 32. Sampsa

  Sampsa Sysop Ylläpidon jäsen Team PUBG Team Stream Team H2O

  Viestejä:
  7 434
  Rekisteröitynyt:
  13.10.2016
  Tuota lausetta ei kyllä oikein saa vaihdettua järkevästi, kun toiminnallisuus on ensisijaisesti käytössä myyntialueella.
   
 33. Sampsa

  Sampsa Sysop Ylläpidon jäsen Team PUBG Team Stream Team H2O

  Viestejä:
  7 434
  Rekisteröitynyt:
  13.10.2016
  edit2: säädetty lisää, jatkossakin voi lyhyen uutisen jättää uutisia lyhyesti -alueelle moderaattorien hyväksyttäväksi.

  myynti-ilmoituksen = uutisen :comp:
   
 34. FlyingAntero

  FlyingAntero ɑ n d r o i d Tukijäsen Team Android

  Viestejä:
  4 026
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Jos sitä "luo ketju" -painiketta ei saa piiloon io-tech.fi uutiset -alueelta, niin ehkä sanamuotoa voi halutessaan viilata "myynti-ilmoituksen" -> "ilmoituksen". Tämän asian kanssa voinee kuitenkin elää, sillä ketju luodaan pääsääntöisesti lyhyesti -alueen kautta, jolloin mitään valintaikkunoita ei tule :tup:.