Sykemittarit

Viestiketju alueella 'Urheilu' , aloittaja Kautium, 17.10.2016.

 1. Bahamies

  Bahamies

  Viestejä:
  246
  Rekisteröitynyt:
  13.01.2017
  Sykemittaria itselleni etsin joululahjaksi. Käyttö pääasiassa kuntoillessa, mutta jos ulkonäkö on jokseenkin fiksu, niin ihan arkikäyttöä voisi myös olla. Fitbit Versa vaikuttaa mielenkiintoiselta. Oma kuntoilu on pääasiassa lenkkeilyä, kuntopyöräilyä ja lihaskuntotreeniä. GPS:ää en usko tarvitsemani, kunhan nyt sykettä saisi seurattua treenin aikana. Olisi kiva, jos sykkeenmittaus tapahtuisi ranteesta, mutta ei vyökään ole poissuljettu vaihtoehto. Unenlaadun seuraaminen kiehtoisi, mutta ei ole mikään ehdoton ominaisuus.

  Pahoittelut jos meni väärään ketjuun. Jotakin älykellon ja sykemittarin välimaastosta tässä itselleni etsin. Onko tuollaisessa karkeasti alle 300€ hintaluokassa mitä selviä parhaita vaihtoehtoja älykelloissa/sykemittareissa?
   
 2. bomitus

  bomitus

  Viestejä:
  69
  Rekisteröitynyt:
  20.10.2016
  Ostin omaan Vantage V ja rouvan Vantage M -kelloon anti-glare suojalasit (upscreen® Reflection Shield Matte Premium Screen Protector for Polar Vantage M) ja kyllähän tuo paransi käytettävyyttä huomattavasti aurinkoisina päivinä ulkoillessa. Kyseinen suojalasi istuu paremmin Vantage M:n näytölle kuin vastaava Vantage V:lle tarkoitettu eli peittää likimain koko näytön eikä jäänyt mitään kuplia mihinkään. Asennus todella helppo. Voin napata illemmalla kuvia rouvan Vantage M:stä. Joillakin palstoilla on käyttäjät maininneet jo saaneensa naarmuja V-malleihin aikaiseksi, mutta tuleehan niitä kun käyttää eikä pidä vitriinissä.

  Alkuviikosta julkaistu 2.0.7 versio toi mukanaan mukavasti pieniä parannuksia. Keväällä olisi sitten tulossa isompi päivitys.

  Meillä on ollut pitkään käytössä Polar Balance, joka aiemmin jutteli suoraan Polar M400 -kellojen kanssa. Kyselin tästä ennen Vantageiden ostoa Polarilta, josta sain vastaukseksi ettei vaakaa voi suoraan linkittää Vantageen vaan vaaka tulee synkronoida kännykän Flow-sovellukseen ja sieltä sitten synkronoituu kelloon seuraavan synkronoinnin yhteydessä eli pitää vain kierrättää. Flowiin ne Balancen toiminnot kuitenkin on kaikki liitetty niin en itse nähnyt tässä ongelmaa. Rouva oli saanut ensikäden tietoa Polarilta, ettei Balancea olla juurikaan viime vuosina ehditty kehittämään mutta ilmeisesti sitäkin on alettu taas nostamaan esille Polarin suunnalla jatkokehitystä varten. Toisaalta, se on vain vaaka ja mielestäni turhan kallis pelkästään vaa'aksi. On kuitenkin itselläni auttanut painonhallinnassa kun on asettanut Flowissa itselleen tavoitteet ja on ollut erittäin varmatoiminen.

  Polar Balance on helppo ottaa käyttöön eikä käyttö ole ollut sen työläämpää kuin minkään muunkaan vaa'an käyttö jos joka tapauksessa joutuu avaamaan jonkinsortin sovelluksen.

  Vielä mukavana bonuksena tuossa Vantage M:ssä on pikalukolliset standardin mukaiset 22mm vaihdettavat rannekkeet jos ei halua aina pitää sitä silikoniranneketta. Esim. Bartonilta (BARTON Quick Release Leather, Canvas & Silicone Watch Bands) löytyy mukava valikoima kohtuuhintaisia ja kohtuullisilla rahtikuluilla olevia laadukkaita rannekkeita.
   
  santei tykkää tästä.
 3. santei

  santei

  Viestejä:
  94
  Rekisteröitynyt:
  16.12.2016
  Kiitos vinkistä, laitoinkin jo heti suojalasin tilaukseen kun hintakin oli kohtuullinen.

  Ehdin jo tilaamaan Nokia/Withingsin vaa'an, joka toki valitettavasti synkkaa vain omaan ohjelmaansa, mutta käsittääkseni wifin kautta jolloin ei tarvitse erikseen puhelinta ja vaakaa yhdistellä. Pitää nyt katsoa kuinka toimii, että jätänkö sen käyttöön vai tilaanko Balancen. Olisi toki kiva saada kaikki tiedot samaan softaan. Vähän tuosta Balancesta (ja Garminin vastaavasta) sainkin sellaisen kuvan, että ei ole kehitettävien asioiden kärjessä ollut.

  Mikseiköhän Vantage V:ssä ole nuo standardin mukaiset vaihdettavat rannekkeet? Omituista, että kalliimpi malli on tuolta osa-alueelta huonompi.

  Vaimo yritti innostaa minuakin oman mittarin hankintaan. Hieman asiaa olen pohtinut ja jos hankintaan päädyn niin luultavasti alle 300 euron budjetilla valinta olisi Vantage M:n ja Garmin Instinct -mallien välillä. Sattuuko kellään olla tuosta Instinct -kellosta kokemuksia? Vantageen verrattuna löytyy jonkinsortin gps/kartta navigointi vaelluksia silmälläpitäen. Eriasia toki, että tulisiko valmiita reittejä ladattua ja käytettyä mutta ajatuksena ainaki kiinnostava ominaisuus tuossa hintaluokassa.
   
  Viimeksi muokattu: 13.12.2018
 4. bomitus

  bomitus

  Viestejä:
  69
  Rekisteröitynyt:
  20.10.2016
  Veikkaisin, että tässä on pyritty tekemään selkeämpää pesäeroa kohderyhmien kesken. Vantage V on ammattiurheilijatason laite tehty nimenomaan harjoitusvälineeksi ja tukemaan harjoittelua kun taas Vantage M on enemmän jokapäiväiseen käyttöön tarkoitettu jokamiehenlaite, jolloin kelloa voidaan käyttää urheilusta juhlaan ranneketta vaihtamalla jos niikseen tulee.

  Vaikka en itse todellakaan täytä huippu-urheilijan määrityksia, ostin itselleni V:n koska siihen on luvattu tulevan reittiopastus myös ladatuille kartoille. Vantage M:ään tätä ei ilmeisesti ole tulossa. Notifikaatiotkin ovat tulollaan helmikuussa. Tulevia päivityksiä voi silmäillä täältä: | Polar Global

  Seuraava iso ominaisuuksia lisäävä päivitys on Polarilta nyt ajoitettu helmikuulle. Ompahan taas jotain mitä odottaa.
   
  santei tykkää tästä.
 5. Meisseli

  Meisseli

  Viestejä:
  484
  Rekisteröitynyt:
  03.03.2017
  Vaimo vihjaili kaipaavansa päivitystä Polariin (nyt M400) joten joulupaketissa on Vantage M. Semisti yllättävä tieto tuo, että notifikaatiotuki on tulossa vasta helmikuun päivityksessä. Pidin itsestäänselvyytenä, että se on mukana alusta alkaen. Saas nähdä miten tieto otetaan vastaan kun paketti on avattu. :shifty:
   
 6. santei

  santei

  Viestejä:
  94
  Rekisteröitynyt:
  16.12.2016
  No et ole asian kanssa yksin, minä täytän enemmän sohvaperunan määrityksen kuin huippu-urheilijan, mutta Vantage V on ilmeisesti silti tulossa joululahjaksi. :D Vaimo näki kun pohdiin noiden Vantage M ja Garmin Instict väliltä ja totesi, että ei osta joululahjaksi noin rumaa kelloa mitä Instinct on. :D Tilasi sitten tuon Vantage V:n kun siihen toivonmukaan joskus tulee tuo reittiopastus ladatuille kartoille.

  On kyllä aivan liikaa kelloa minulle mutta olkoot nyt sitten.
   
  bomitus tykkää tästä.
 7. monza

  monza

  Viestejä:
  10
  Rekisteröitynyt:
  07.04.2017
  Ei niin mairitteleva arvostelu Vantagesta.
   
 8. Foggy

  Foggy

  Viestejä:
  35
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Niin siis mahdollisuus tallentaa kelloon valmiita reittejä/waypointteja, jotka saa näytölle pisteinä, ilman taustakarttoja? Eli ominaisuus jonka pitäisi ehdottomasti olla tämän hintaisissa laitteissa mukana heti julkaisussa.

  Itse vaatisin 500 euron laitteelta jo ne kartatkin.
   
 9. santei

  santei

  Viestejä:
  94
  Rekisteröitynyt:
  16.12.2016
  Molempiin samaa mieltä. Valitettavasti oikeita karttoa ei taida saada kuin Fenix 5X ja Fenix 5S/5/5X Plus laitteisiin. Ja nuo onkin sitten jo vähintään parisataa euroa kalliimpia.
   
 10. Terro

  Terro

  Viestejä:
  570
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Wear OS kelloihin kartat saa Ghostracer-softalla. Vaatii tosin yhteyden puhelimeen, mutta itsellä lenkeillä ja pyöräillessä jokatapauksessa puhelin aina mukana.
   
 11. hkultala

  hkultala

  Viestejä:
  3 765
  Rekisteröitynyt:
  22.10.2016
  Aika onneton on kyllä arvostelijan ammattitaito, asenne ja asioihin perehtyminen.

  Juuri pari päivää ennen tämän julkaisua ennen tuli uusi softaversio, joka korjasi paljon ongelmia laitteesta.

  Mutta tämä "arvostelu" perustuu silti vielä täysin vanhaan softaversioon.

  Esim. tuo kosketusnäytön tökkiminen. Nykyisellä softaversiolla ei töki häiritsevästi.

  Ja osa noista ominaisuuksista, minkä puutteesta tuo valittaa, on luvattu helmikuun softaversioon.


  Ja tuosta rannemittauksen toimivuudesta: EI se toimi täydellisesti millään laitteella, ja juuri sen takia tuon voi parittaa sykevylöhön, ja tuosta myydään jopa bundlea, jossa tule sykevyö mukana.

  Väitteet siitä että "you can find watch that does everything this watch does and is lighter and more compact" on ihan potaskaa. Esim. akunkesto treenimoodissa on ihan eri planeetalta monissa noista. Tuo laite on tuonkokoinen sen akun takia. Ja jos haluaa pienempää, valitsee vantage M:n (joka sekin pieksee ne kilpailijat akunkestossa selvästi).


  Valitus siitä että jos haluaa tarkkoja energiakulutusmääriä askelien perusteella... täysin irrelevantti ongelma, kun tuossa on täysaikainen sykemittaus. Siitä se saa paljon tarkemman kulutuksen kuin mistään askelista.

  Samoin tyyppi on pihalla siitä kun syyttää siitä epätarkkuudesta laitteen sensoreita. Ihan samanlaiset kiihtyvyysanturit siellä on kuin kilpailijoiden tuotteissa. Erot tulee siinä, millainen softa niiden dataa analysoi.

  Ja polar on siinä softassa mennyt urheiluominaisuudest edellä. Esim mittaa niiden kiihtyvyysanturien perusteella nopeutta ja matkaa juostessa jonkinlaisella tarkkuudella silloinkin, kun GPS ei ole saatavilla (sisällä).

  JA sitten valitus hinnasta... Oikeasti Vantage M tarjoaa todella paljon hintaansa nähden, se on täysverinen triathlonkello joka tukee mm. pyörän tehomittareita jne.

  Ne halvemmat verrokit mihin tuo vertaa, ei ole, ja niissä on paljon huonompi akunkesto.
  Ja niin, tuo viime viikon softapäivitys myös yli puolitoistakertaisti akunkeston ei-treenimoodissa, vanhalla softalla sai ladata kolmen päivän välein, nyt menee jo viidettä päivää eikä vielä ole valittamassa akun vähyydestä.

  Oikeastaan voisi sanoa, että nyt laite on kunnolla toimiva eikä enää selvästi buginen (mutta vielä puuttuu joitain ominaisuuksia, jotka sitten tulee helmikuussa tai myöhemmin).
   
  Viimeksi muokattu: 17.12.2018
 12. Janitor

  Janitor

  Viestejä:
  12
  Rekisteröitynyt:
  03.07.2017
  ^täytyy muistaa että kaupallisuus jyllää yleensä Tubenkin arvioissa.

  Itse tilasin Suunto Spartan Sport Wrist HR:n, kun nyt Gigantissa melko järkevään hintaan. Tällä on hyvä mittailla leposykkeitä kinkkua sulatellessa...:dead: Ei ole ihan uusinta uutta, mutta omaan käyttöön riittävä...
   
 13. jopo82

  jopo82

  Viestejä:
  153
  Rekisteröitynyt:
  02.01.2017
  Sykemittarin ja älykellon välimaastostahan löytyy esim Huawei Watch GT, joka hinnaltaan mielestäni erittäin kilpailukykyinen (249€).
   
 14. Exe

  Exe

  Viestejä:
  37
  Rekisteröitynyt:
  18.02.2017
  Sama tuli tehtyä, pääsee vanha Suunnon Ambit 2 R eläkkeelle. Vähän oli heräteostos, mutta tuo rannesykemittaus kiinnostaa. Tosin enköhän osta tuohon myös lisäksi oikean sykevyön. Ensi alkuun voi lenkkeillä molempien kellojen kanssa ja verrata sykkeitä. Matkoissa tuskin on mitään eroa.

  Edit: niin ja tämä melko järkevä hinta oli 269.
   
  Viimeksi muokattu: 02.01.2019
 15. hkultala

  hkultala

  Viestejä:
  3 765
  Rekisteröitynyt:
  22.10.2016
  Polar M600 sijoittuu myös välimaastoon, mutta vähän enemmän älykellon suuntaan tuosta huaweista; Käyttiksenä android wear, ja akunkesto on huonompi.

  Sen saa 199 eurolla.
   
 16. demo69

  demo69

  Viestejä:
  236
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Onko kenelläkään tietoa toimiiko Suunnon Sports Trackerille valmistama sykevyö Polarin M430-kellon kanssa? Kummatkin käyttää ihan Bluetoothia, mutta toimiiko silti?

  Tilasin M430-kellon Gigantin alesta tänään ja nyt huomasin, että sykkeen mittaus ei toimi hyvin intervallitreenissä ja kuntosalilla. No en minä paljon muutakaan tee kuin noita. Tuo Sports Trackerin sykevyö toimii mielestäni hyvin myös intervalleissa ja olisi hyvä, jos voisin käyttää kellon kanssa sitä.
   
 17. Lars_A

  Lars_A

  Viestejä:
  32
  Rekisteröitynyt:
  08.11.2018
  Pitäisi toimia, itsellä perus BT sykevyö ja hyvin parittui m430 kanssa.
   
  demo69 tykkää tästä.
 18. demo69

  demo69

  Viestejä:
  236
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Hyvä. Tänään pääsee sitten kokeilemaan.

  Edit: En saanut toimimaan.
   
  Viimeksi muokattu: 08.01.2019
 19. Tukkeuma

  Tukkeuma

  Viestejä:
  450
  Rekisteröitynyt:
  01.01.2017
  Onko missään näissä alle 300€ sport -kelloissa sitä ominaisuutta, että voisi suunnitella reittejä ennakkoon ja kello sitten opastaisi lenkillä oikeaan suuntaan?
   
 20. nepax

  nepax

  Viestejä:
  76
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
 21. vma

  vma Tukijäsen

  Viestejä:
  265
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Kummatkin tukee bluetooth smartia, joten kyllä paritus pitäisi onnistua. Oletko kokeilut ottaa yhteyden puhelimeen ja sitten poistaa parituksen ja sen jälkeen kokeilet kellon kanssa uudestaan?
   
 22. Tukkeuma

  Tukkeuma

  Viestejä:
  450
  Rekisteröitynyt:
  01.01.2017
  Ei tunnu rannesykemittaus toimivan luotettavasti hiihdossa Polar Vantagellakaan. Näyttää aivan liian matalia tasoja, eikä auttanut rannekkeen kiristys. Täytyy vielä koittaa sensori puhdistaa, mutta tuskinpa se paljoa tilannetta muuttaa. Juoksussa toimii kyllä erittäin hyvin, mutta kai se on hiihtoa varten kuitenkin hommattava se sykevyö. :shifty:
   
 23. puik

  puik

  Viestejä:
  381
  Rekisteröitynyt:
  12.12.2016
  Hiljattain luin, että jos lihasjännitys ei ole tasainen on rannemittaus ongelmissa. Eli juostessa toimii ja kai jollain tavalla pyöräillessä.
   
 24. Kautium

  Kautium IOdootti

  Viestejä:
  5 191
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Joulupukki toi mukanaan päivityksen Polar M400:sta M430:aan. Reilun viikon testin perusteella M430:n sykemittaus ilman erillistä vyötä on kerrassaan loistava ominaisuus ja se näyttää lisäksi toimivan myös uidessa ainakin omiin käyttötarkoituksiin suhteutettuna täydellisesti. Muotoilu ja uuden rannekkeen rei'itys auttaa siinä, että laite on uidessa myös käytännössä täysin huomaamaton.

  Ainoa pieni miinus tulee siitä, että päivän aikana näytettävä tavallinen kello ei ole niin selkeä kuin edeltäjässä. Tämä on varmaan osittain makusaia, mutta siitä huolimatta jos jollakulla on tarjolla vinkkiä siitä miten M430:aan saa saman perusmallin "watch facen" kuin mikä oli oletuksena M400:ssa, niin otan sen kiitollisena vastaan.

  Btw. Jos joku tarvitsee hyväkuntoista M400 + sykevyö -komboa, niin täällä olisi myytavänä sellainen. Hintaa 50€.
   
 25. Kautium

  Kautium IOdootti

  Viestejä:
  5 191
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Kappas, nyt vasta huomasin, että näköjään foorumilta löytyy myös erillinen ketju aktiivisuusrannekkeille eri alueelta --> Aktiivisuusranneketta ostamassa

  Mitä olette mieltä, pitäisikö moderaattoreita pyytää yhdistämään nämä kaksi ketjua? Alunperin oli luonnollisesti tarkoituksena että täällä keskustellaan molemmista, mutta otsikko oli hieman liian rajaava. Otsikkoa voisi toki muuttaa, mutta keskustelu on jo aikoja sitten jakaantunut kehteen ketjuun, joissa keskustellaan nyt vähän hassusti päällekäin osittain samoista asioista, niin ei viitsi ainakaan kysymättä muuttaa tämän ketjun nimeä.
   
 26. Silverspeed

  Silverspeed

  Viestejä:
  225
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Minun mielestä pelkät rannekkeet saa olla omassa ketjussa.
   
 27. Gugi^

  Gugi^

  Viestejä:
  214
  Rekisteröitynyt:
  23.10.2017
  Kastijako sykemittarien ja aktiivisuusrannekkeiden kesken on veteen piirretty viiva.
  On aktiivisuusrannekkeita joissa on myös sykemittaustoiminnot, ja sitten on sykemittarit joissa on myös aktiivisuusmittauksen toiminnot.

  Esim. oma Suunto Ambit 3 Peak laskee myös askeleita, joten lasketaanko se sykemittariksi vai aktiivisuusrannekkeeksi?

  Kyllä itse katsoisin Polar m400 ja m430 rannekkeet enemmän sykemittareiksi kuin aktiivisuusrannekkeiksi jos niitä käyttää aktiivisesti liikuntasuoritusten sykeseurantaan.
  Sitten jos näitä käyttää vain kellona ja normaalin päivälekottelun aktiivisuuden seurantaan niin sitten ne on vain aktiivisuusrannekkeita koska sykemittaus on vain pienessä sivuroolissa.
   
  Viimeksi muokattu: 13.01.2019
 28. Terro

  Terro

  Viestejä:
  570
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Siis sykemittarihan on laite, jossa on sykkeen mittaus. Ihan sama mitä muita toimintoja laitteessa on sykkeen mittauksen lisäksi. Sinänsä aika sama onko sykemittarit, urheilukellot ja aktiivisuusrannekkeet samassa ketjussa, kun niitä kuitenkin hommataan samanlaiseen käyttötarkoitukseen.
   
 29. Kiila

  Kiila

  Viestejä:
  361
  Rekisteröitynyt:
  21.10.2016
  Eipä tarvitse ainakaan Suuntoa hankkia. Meinaavat lakkauttaa webissä toimivan Movescountin ja jäljelle jää pelkkä mobiili appi :dead: Kyllähän mobiilin kautta on kätevä synkata ja pintapuolisesti selailla, mutta on se huomattavasti mukavempi tutkia ja säätää asetuksia isommalta ruudulta.

  Julkistimme Suunto appin keväällä 2018 esimerkkinä digitaalisten palveluidemme tulevaisuudesta, ja sen tarkoituksena on tarjota parempi käyttökokemus koko Suunto-yhteisölle. Siitä lähtien olemme lisänneet keskeisiä toimintoja ja -ominaisuuksia, mukaan lukien aktiviteetteihin sopivia lämpökarttoja ja reittisuunnittelun (Suunto 9, Spartan) sekä urheilutilan mukauttamisen (Suunto 9, Suunto 3 ja Spartan). Olemme rakentaneet perusyhteensopivuuden Ambit3- ja Traverse-kelloille (Move-synkronointi ja GPS-optimointi) sekä EON Core- ja EON Steel -sukellustietokoneille.

  Olemme myös lisänneet tärkeiden kumppaniemme integrointeja (alkaen Stravasta) ja olemme juuri julkistaneet Suunto Cloud -ohjelmointirajapinnan, joka mahdollistaa useamman kumppani-/urheilupalvelun yhdistämisen Suunto appiin sekä tuo ainutlaatuisia etuja Suunto-yhteisölle.

  Näin ollen tulemme ajamaan alas aikaisemman digitaalisen palvelumme Suunto Movescountin. Tavoitteena on sulkea palvelu aikaisintaan kesällä 2020.


  Pysyttele yhteydessä – siirry Suunto Movescountista Suunto appiin

  EDIT:
  Jotenkin surullista tämä suomalaisten toiminta. Polar julkaisee tuotteet täysin raakileina, koska markkinat huutaa tuotetta joulumyyntiin ja Suunto ajaa web palvelut alas. Noh, toiveita on toki, että Polar saa hommat päivityksin kuntoon ja iso yleisö Suunnon perumaan hölmöilynsä.
   
  Viimeksi muokattu: 17.01.2019 klo 20:01
 30. jjs

  jjs

  Viestejä:
  132
  Rekisteröitynyt:
  11.11.2016
  Mobiiliappi synkkaa suoraan SportsTrackeriin jonka Amer osti muutama vuosi sitten.
   
 31. Gugi^

  Gugi^

  Viestejä:
  214
  Rekisteröitynyt:
  23.10.2017
  Eli haluavat ulkoistaa sovelluskehityksen kokonaan ja tarjoavat vain rajapintoja muiden ohjelmien käyttöön.
  Periaatteessa itselle melkein ihan yks hailee kunhan saa harjoitusdatat jonnekkin talteen, ja mielellään synkattua Sports-Trackeriin kun siellä on nykyään kaikki oma harjoitusdata.

  Suurin vitutuksen aihe tuossa on se jos kelloa ei enää saa synkattua kaapelilla tietokoneen kautta, vaan joutuu tyytymään kuppaseen bluetoothiin.
  Jos kellossa on vaikkapa 5 uutta harjoitusta niin niiden synkronointi kaapelilla+tietokoneella kestää nykyään sen ~30sec mutta jos saman harjoitusmäärän koettaa synkata kännykällä ja bluetoothilla niin menee vähintään 20min, jos käy tuuri ettei bluetooth päätä katkaista tiedonsiirtoa kesken jolloin koko paska pitää aloittaa alusta.

  Garminin myyntiosasto hieroo karvaisia käsiään.
   
 32. Terro

  Terro

  Viestejä:
  570
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Siis haluaako joku nykyään vielä käyttää kaapelia ja pc:tä kellon tietojen siirtoon.
   
 33. jjs

  jjs

  Viestejä:
  132
  Rekisteröitynyt:
  11.11.2016
  Suunto 9 ainakin synkka bt:llä ilman että tarvii kiinnittää mitään huomiota asiaan. Lenkin jälkeen kun jättää kellon kännykän viereen pöydälle suihkun ajaksi niin sportstrackerista löytyy harjoitus ilman että tarvii painaa yhtäkään nappia tai kytkeä piuhaa.
   
 34. Kiila

  Kiila

  Viestejä:
  361
  Rekisteröitynyt:
  21.10.2016
  Synkkaan huomattavasti useammin kaapelilla, kuin BT:llä. Ainakin Polar V800:n BT:n kanssa on saanut tapella riittämiin, kaapelilla säästyy hermot. Kello pitää joka tapauksessa ladatakin suht usein ja kaikki asetuksiin, reittihin ja lajeihin liittyvä tiedonsiirto vaatii joka tapauksessa kaapelin. Tai no, lajien editointi taisi vihdoin vuoden lopulla tulla Polarin Flow appiin, mutta reitit ainakin vaativat PC:n.

  Ja meillä tietoliikenteen parissa työskentelevillä on ihan sanontakin, että mikään langaton ei voi toimia kunnolla. Aina on joku sumu / sade / lumisade / ukkonen radiolinkkejä häiritsemässä :)
   
 35. Cirrus

  Cirrus Miksei maailma toimi asmilla? Tukijäsen Team Windows Lumihiutale Team H2O

  Viestejä:
  1 034
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Olen kyllä nyt koko konseptista eri mieltä. Mikään polarilla ei kyllä vaadi kaapelia. Jos muokata ei voikaan mobiilisovelluksella, niin muokkauksen voi tehdä netissä ja silti täysin synkata mobiililla.
   
 36. Kiila

  Kiila

  Viestejä:
  361
  Rekisteröitynyt:
  21.10.2016
  Oikeassa olet. Testasin reitin nimeä muuttamalla ja synkkasi BT:n yli ok. Eli kaikki synkka pelannee nykyään BT:n yli ja appilla voi tehdä enemmän kuin vaikka ½v sitten. Koska lataus vaatii kuitenkin sen kaapelin, niin jos jotain asetuksia muuttelen, niin samalla on se kaapelikin kiinni.
   
 37. hkultala

  hkultala

  Viestejä:
  3 765
  Rekisteröitynyt:
  22.10.2016
  Androidilla johtui androidin virransäästöasetuksista. Kun laittaa luurin virransäästöasetuksista asetuksista, että "salli polar flown ajautua aina taustalla" niin synkkaus rupesi toimimaan aika paljon paremmin.
   
 38. Kautium

  Kautium IOdootti

  Viestejä:
  5 191
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Sama juttu, ihan jo puhtaasti siksi tulee synkattua enemmän piuhalla, kun laitetta pitää kuitenkin ladata samalla kaapelilla, niin sama sitten hoitaa sillä myös synkkaukset.

  Todennäköisesti käyttötottumukset muuttuvat radikaalisti heti kun akkutekniikka edistyy merkittävän harppauksen, tai sitten kun langaton lataus toimii näissäkin laitteissa riittävän helposti ja luotettavasti.
   
 39. Kiila

  Kiila

  Viestejä:
  361
  Rekisteröitynyt:
  21.10.2016
  Jo kolmas V800:n hihna hajoamassa. Vaihdettiin viimeksi vajaa vuosi sitten toukokuussa. Kello on kädessä 24/7/365, mutta silti ihmeen paskaa laatua. Pitäisi ihan periaatteessa tapella Polarin kanssa uusi hihna ilmatteeksi.

  Pari murtunut heti kellon ja hihnan liittymäkohdasta (metalli tulee näkyviin) ja yksi murtui keskeltä hihnaa.
   
 40. Kautium

  Kautium IOdootti

  Viestejä:
  5 191
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Tuohon synkkauskeskusteluun hieman vielä lisää:

  Vaihdoin joulun aikaan käyttöön Polar M430:n (aiemmin oli M400), liitin sen omaan tiliin ja resetoin ja poistin vanhan rannekkeen tunnuksen tiedoista. Synkkasin uuden rannekkeen pari kertaa manuaalisesti piuhalla ja sen jälkeen olen käyttänyt sitä normaalisti synkkaamatta. Nyt kuitenkin huomasin, että se on päivittänyt kaikki päivittäiset tapahtumat koko ajalta Polar Flow -palveluun mitään kysymättä.

  Tämä on toki käytettävyyden kannalta hieno asia, mutta aloin miettimään, että mitäköhän kautta ja millä logiikalla tuo synkkaus tapahtuu? Puhelin on ainoa mahdollinen tapa ja Polar Flow -sovellus on kyllä asennettuna myös puhelimeen, mutta en ole parittanut ranneketta sen kanssa lainkaan, joten en oikein hoksaa miten se voisi sitä kautta synkata?
   
 41. Cirrus

  Cirrus Miksei maailma toimi asmilla? Tukijäsen Team Windows Lumihiutale Team H2O

  Viestejä:
  1 034
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Käytin pitkään m430. Siinä on automaattinen synronointi ainakin silloin kun käyttää tavallisesti. Eli laite on valittuna käyttöön polarin appiksesta ja paritukset tehtynä.

  Näethän sinä sekä polarin mittarin valikoista sekä puhelimen valikoista onko paritusta laitteiden välillä.

  Toisaalta eihän bluetooth mitenkään erityisesti pakolla vaadi joka asiassa mitään parituksia. Tiedä häntä.
   
 42. Kautium

  Kautium IOdootti

  Viestejä:
  5 191
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Kylä paritus pitää olla aina olemassa ja näyttää sillä tosiaan tässäkin tapauksessa bt-pariliitos olevan luurin kanssa, mutta en tiedä mistä se on sinne tullut.

  No, näillä mennään.
   
 43. Cirrus

  Cirrus Miksei maailma toimi asmilla? Tukijäsen Team Windows Lumihiutale Team H2O

  Viestejä:
  1 034
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Eikä tarvi olla mitään paritusta. Ehkä polarilla tarvii riippuu heidän bluetoothkobffiksista, mutta bluetooth low energyllä voi kyllä ottaa yhteyksiä ilman parituksia ja bondauksia.

  Jos käytät androidia, lataa vaikka ilmainen nordicin toolbox tms softa ja saat sillä yhteyden vaikka johonkin tavalliseen ble-sykesensoriin ilman mitään parituksia.
   
 44. Kautium

  Kautium IOdootti

  Viestejä:
  5 191
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Menee offtopiciksi, mutta tuo näyttää tosiaan olevan mahdollista InsecureRfCommSockettia käyttäen:
  Creating Bluetooth sockets on Android without pairing

  En tiennyt tuollaisen olevan mahdollista, mutta siinä on taas yksi hyvä syy lisää sammuttaa Bluetooth laitteistaan aina kun ei tiedä tarvitsevansa sitä. Kaikissa laitteissa se ei vaan ole edes mahdollista.
   
 45. Cirrus

  Cirrus Miksei maailma toimi asmilla? Tukijäsen Team Windows Lumihiutale Team H2O

  Viestejä:
  1 034
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Offis jatkuu vähän vielä. Mutta pakkohan sitä on tukea. Ei sen vastakappalelaitteen profiilista riippuen tarvitse edes osata mitään parituksia tai bondauksia. Ja omilla palveluilla asian saa speksin mukaan hoitaa miten huvittaa.