Suunnolta uusi Googlen Wear OS -käyttöjärjestelmää hyödyntävä älykello

Juha Kokkonen

Ylläpidon jäsen
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
13 272



Suomalainen Suunto on julkaissut tänään uuden Suunto 7 -älykellon, joka käyttää Googlen puettaville laitteille suunnattua Wear OS -käyttöjärjestelmää. Suunnon tavoitteena on ollut luoda kello, joka sisältää monipuoliset urheiluominaisuudet ja samalla sopii käytettäväksi myös kiireisessä elämässä.

Näytön kehys on ruostumatonta terästä ja kellon kuori polyamidikomposiittia. Rakenne on iskun-, lian- ja vedenkestävä ja vesitiiviys luvataan 50 metriin asti. Kello käyttää standardimallista 24 mm levyistä ranneketta, joka on saatavilla silikonisena, nahkaisena ja tekstiilisenä.



Kello perustuu Qualcommin Snapdragon Wear 3100 -piiriin ja pyöreä kosketukset tunnistava OLED-näyttö (454 pikseliä halkaisijalla) on suojattu Gorilla Glass -lasilla. Kellon varustukseen kuuluu myös mm. Bluetooth, WiFi, GPS, Glonass, Galileo, NFC, optinen sykemittaus sekä ilmanpaine- ja korkeustietomittari. Kellon litiumpolymeeriakun luvataan tarjoavan yhdellä latauksella jopa 12 tuntia jatkuvaa ulkoharjoittelua GPS-seurannalla, 30 tuntia sisäharjoittelua tai jopa 48 tuntia päivittäiskäyttöä. Pelkässä kellonäyttötilassa ilman älytoimintoja tai yhteyksiä akku kestää jopa 40 päivää.

Urheilupuolen ominaisuuksina kello tulee yli 70 eri urheilutilaa. Tarjolla on myös offline-ulkoilukartat sekä aktiivisuuskartat, joista käyttäjä näkee parhaat harjoittelureitit 15 eri lajille. Harjoitteluhistoria on synkronoitavissa mm. Stravan, Endomondon ja TrainingPeaksin kanssa. Kello on yhteensopiva Android- ja iOS-puhelimien kanssa.

Suunto 7 tulee myyntiin 31. tammikuuta 479 euron suositushintaan. Saataville tulee useita eri runko- ja kehysvärivaihtoehtoja.

Lähde: Suunto

Huom! Foorumiviestistä saattaa puuttua kuvagalleria tai upotettu video.

Linkki alkuperäiseen uutiseen (io-tech.fi)

Palautelomake: Raportoi kirjoitusvirheestä
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
466
Niin pakko kai tämmönen oli tehdä, että pysyy mukana.
 
Liittynyt
05.02.2017
Viestejä
5 124
Vähän olen ollut tyytymätön nykyiseen Suunto Spartan Wrist HR -kellooni, jonka käyttöliittymä on todellakin varsin spartalainen. Ehkä tuollaista Wear OS -pohjaista härveliä voisi kokeilla seuraavaksi.
 
Liittynyt
07.11.2016
Viestejä
164
Hyvä, että Suunto lähti tähän kelkkaan ennen laivan uppoamista. Samalla toivon, että vievät myös omaa käyttöliittymäänsä eteenpäin.

Käsittämätöntä, että esim. Vemkki:n yllämainitsemaa Spartania ohjataan samoilla viidellä napilla kuin jo 9v sitten esiteltyä ensimmäistä Ambit-sarjan kelloa. Spartalainen on varsin kaunis, mutta kuvaava termi siitä käyttöliittymästä.
 
Liittynyt
31.08.2019
Viestejä
54
Spartan Ultraa testasin joskus. Todella hyvä, että kelloa voi ohjata pelkästään napeilla, sikäli kun kello on urheilukello. Olisi aivan kauheaa, jos lenkin aikana pitäisi yrittää jotain kosketusnäyttöä sohimaan.
 
Liittynyt
07.04.2018
Viestejä
246
Spartan Ultraa testasin joskus. Todella hyvä, että kelloa voi ohjata pelkästään napeilla, sikäli kun kello on urheilukello. Olisi aivan kauheaa, jos lenkin aikana pitäisi yrittää jotain kosketusnäyttöä sohimaan.
Samaa mieltä, miksi sen käyttiksen pitää olla sen kummempi mitä Spartanissa on? Se on urheilukello ja toimii siinä tarkoituksessa hyvin ja akkukin kestää toista viikkoa.
 

Kautium

IOdootti
Tukijäsen
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
19 527
Ihan komea on, mutta hinta on aika hurja ja fyysinen koko videoiden perusteella samaten. Kosketusnäytön lisäksi mukana on muutama fyysinen painike ja se on hyvä, kun ei kosketusnäytön hiplaaminen oikein toimi kaikissa tilanteissa ja varusteissa.

Jos tässä olisi mukan etäisyysmittari Golfia varten, niin saattaisi mennä hankintaan, mutta tällaisenaan saa jäädä hyllyyn.
 
Toggle Sidebar

Statistiikka

Viestiketjut
237 547
Viestejä
4 165 966
Jäsenet
70 422
Uusin jäsen
Minibee

Hinta.fi

Ylös Bottom