Steelseries Sensei ei toimi käynnistäessä

Viestiketju alueella 'Ongelmat' , aloittaja Mr Nano, 09.08.2017.

  1. Mr Nano

    Mr Nano

    Viestejä:
    84
    Rekisteröitynyt:
    17.10.2016
    Tere. Tuli tuossa "upgradettua" emolevy Asuksen z97 Pro Gamer lankkuun ja tuosta päivästä lähtien tämä kyseinen (kusinen) hiiri on temppuillut. Välillä, kun koneen käynnistää hiiri ei reagoi liikkeeseen vaikka laitteen hienot LED valot palavat. Toisinaan se toimii ja toisinaan ei. Tämä on siis satunnaista ja ilmeisesti planeettojen asennot vaikuttavat tämän toimintaan. JOS hiiri ei toimi ja menen laitehallintaan, sieltä löytyy keltainen kolmio Sensein kohdalta. Kun avaan hiiren ominaisuudet ja näppäimistöllä navigoin "Aiempi ohjain" kohtaan, niin hiiri alkaa toimia. Sitten taas, kun käynnistelen koneen uudelleen ongelma palaa. Laitoin jo Steelseriesille viestiä, että missä mättää ja kuin maagisesti hiiri toimi tuona hetkenä 4/5 kerrasta (yhdellä kerralla koko hiiren valot eivät syttyneet...). Oletin, että okei ehkä heidän neuvoma "Poista laitteen asennus" toimi ja homma pelittää taas. Toisin kävi...

    Listaa mitä on kokeiltu:
    - Uudelleen asennettu Steelseries Engine 3
    - Laitehallinnasta: Poista laitteen asennus / Aiempi ohjain (joka toimii, mutta taas palaa käynnistäessä...)
    - Useammassa USB portissa
    - Steelseries Rival 300 hiirellä (tämä vaatii lisää käynnistyskertoja, mutta nämä muutamat kerrat mitä kokeilin kaikki toimi hyvin.)
    - Hiiri toimii, kun USB piuhan ottaa irti ja laittaa takaisin kiinni.
    - BIOS päivitetty


    Steelseries on kyllä ollut ongelmaisin merkki mitä on tullut käytettyä eikä niiden aspankaan kanssa ole kovin helppo kommunikoida.

    Tässä vielä vähän tietoja SER-jätteestä:
    Emolevy: Asus Z97 Pro Gamer
    Prossu: i7 4790
    SSD: Samsung 850
    Näyttis: Ei olennainen
    Muisti: Ei olennainen
    Käyttis: Kusinen Windows 10

    Winukka on 2 viikkoa sitten asennettu.
     
    Viimeksi muokattu: 10.08.2017
  2. Kanto

    Kanto

    Viestejä:
    41
    Rekisteröitynyt:
    18.05.2017
    Noh, usb3 liitännässä jos hiiri on kiinni niin pitäisi toimia ongelmitta.
    Poista vaikka ccleanerin tai revo uninstallerin kanssa koko engine ohjelmisto. Käynnistä kone uusiksi ja asenna ohjelmisto uusiksi. Taas käynnistys. Ja muista se USB3 liitäntä.
    Enginen asennuskansiossa on myös hiirelle oma firmware update ohjelmisto jonka kanssa voit katsoa onko uusin firmis saatavilla.

    Samainen hiiri ja vastaavia ongelmia ollut aikoinaan.
    Emolevyn virransäätöasetuksetkin tais vaikuttaa.
     
  3. Mr Nano

    Mr Nano

    Viestejä:
    84
    Rekisteröitynyt:
    17.10.2016
    SSE3 poistettu vikasietotilassa, jonka jälkeen CCleanerilla ajot vielä. USB3:ssa hiiri kiinni. Hiiressähän palaa valot silloinkin, kun itse kone on kiinni. Katsotaan tänään nuo virransäästöasetukset.
     
  4. Piik

    Piik

    Viestejä:
    99
    Rekisteröitynyt:
    05.12.2016
    Mulla on samanlaisia ongelmia ollut Steelseries Xai kanssa, välillä ei näppäimistö toimi ja välillä hiiri kun käynnistää. Sit ku reboottaa niin toimii.

    Gigabyte H87-HD3 emo
     
  5. Kanto

    Kanto

    Viestejä:
    41
    Rekisteröitynyt:
    18.05.2017
    No se, että hiiressä palaa valot vaikka kone on kiinni, johtuu taas emolevyn niistä virransäästötilasta. Siellä pitäisi olla sellainen vaihtoehto kuin "ERP" ja se pitää laittaa enabled tilaan.
     
  6. leatherm0nkey

    leatherm0nkey

    Viestejä:
    123
    Rekisteröitynyt:
    07.11.2016
    Tsekkaa nyt vielä asuksen sivuilta onko tuohon lankkuun mitään usb-firmware -päivitystä tullut. Ja toki uusin BIOS olisi hyvä nakata laudan chipille.
     
  7. Kanto

    Kanto

    Viestejä:
    41
    Rekisteröitynyt:
    18.05.2017
    Niin ja yks vaihtoehto voi olla viallinen usb portti. Kokeile jotain muuta porttia myös.
     
  8. Mr Nano

    Mr Nano

    Viestejä:
    84
    Rekisteröitynyt:
    17.10.2016
    USB ajureita ei ollut ja uusin BIOS tuli päiviteltyä myös. En vain muistanut listata sitä aloituspostaukseen!

    Kokeiltu useammassa USB portissa (koneen takana emolevyn omat). Nyt testissä etupaneelin USB:t, jotka taitavat olla USB 2.0. Toistaiseksi toiminut moitteettomasti.

    Koitetaan vielä tuo virransäästöhomma.
     
  9. make_k

    make_k

    Viestejä:
    25
    Rekisteröitynyt:
    17.10.2016
    Samoja ongelmia ollut itsellä Steelseriesin Ikarilla, hiiri vaihtoon niin toimi.
     
  10. Mr Nano

    Mr Nano

    Viestejä:
    84
    Rekisteröitynyt:
    17.10.2016
    Lisätään sen verran, että ongelma liittyy USB3.0 portteihin. Kokeilin USB2.0 portteja (etupaneelissa, jotka on kiinni emolevyn USB liittimessä) tai ainakin oletan, että nuo ovat 2.0. Käytin hiirtä viikon verran tuossa etupaneelissa ja jokaisella käynnistyksellä homma toimi. Heti, kun laitoin koneen taakse oleviin USB portteihin ongelmat alkoi.
     
  11. Teemuki

    Teemuki

    Viestejä:
    34
    Rekisteröitynyt:
    07.01.2017
    Minullakin oli vastaava ongelma Microsoft IntelliMouse Explorer 3:n kanssa, juurikin kun kytketty USB 3 porttiin. Taisi alkaa Win10 asennuksen jälkeen. Asensin muistaakseni USB 3 ajurit vain uudelleen ja homma lähti skulaamaan. Toimi normaalisti USB 2 porteissa. Emo AsRock Z77 Extreme 4.

    Pitkän ajan kärvistelin vian kanssa, joka käynnistyksen yhteydessä pöydän alle könyämään liitintä irti ja takaisin :D
     
  12. leatherm0nkey

    leatherm0nkey

    Viestejä:
    123
    Rekisteröitynyt:
    07.11.2016
    Ettei biosista sitten se legacy-tuki auttaisi?
     
  13. Mr Nano

    Mr Nano

    Viestejä:
    84
    Rekisteröitynyt:
    17.10.2016
    Tämä onkin hauskempi ongelma. BIOS:ssa hiiri toimii aina moitteettomasti ja windowssiin, kun pääsee se toimii silloin tällöin. Juuri käynnistin 3 kertaa koneen uudelleen ja yhdellä kerralla hiiri toimi heti alkuunsa. 2 ensimmäisellä kerralla jouduin navigoimaan laitehallintaan, SS Sensei ja sieltä poista laite ja lisää laite uudelleen, jonka jälkeen hiiri alkoi taas toimia.
    Tämä asetus on "Auto":lla.

    Ongelmanhan ei luulisi olevan USB porteissa, koska näppäimistö toimii moitteettomasti, kuten kaikki muutkin laitteet.
     
    Viimeksi muokattu: 13.08.2017
  14. Mr Nano

    Mr Nano

    Viestejä:
    84
    Rekisteröitynyt:
    17.10.2016
    Päivitystä tilanteeseen. Steelseries antoi firmware päivitys toolin ja tuohan lopulta paskoi koko hiiren. Asennus jymähti 40% kohtaan ja antoi erroria; Cannot open bootloader device.

    Laitoin SS:lle viestiä ja vastauksena tuli;
    "It looks as though your mouse was having hardware issues throughout the process. A failure at that percentage indicates a hardware failure.

    Let's get you started on the RMA/warranty approval process!"

    Onpa taas helvetin hienoa. Yleensä, jos SS:lle lähettää RMA:lla jotain niin joutuu itse maksaa postitukset. Viimeksi taisi olla 20€ eikä mitään hyvitystä.
     
  15. leatherm0nkey

    leatherm0nkey

    Viestejä:
    123
    Rekisteröitynyt:
    07.11.2016
    Jos jälleenmyyjälle vielä takuuta, niin sinne. Eipä tule postikuluja.
     
  16. Mr Nano

    Mr Nano

    Viestejä:
    84
    Rekisteröitynyt:
    17.10.2016
    Tuo on tilattu suoraan SS:n verkkokaupasta :btooth:
     
  17. leatherm0nkey

    leatherm0nkey

    Viestejä:
    123
    Rekisteröitynyt:
    07.11.2016
    :itku:
     
  18. Dessu

    Dessu ᴰᵉˢˢᵘ Premium-jäsen

    Viestejä:
    386
    Rekisteröitynyt:
    20.10.2016
    Noin kuukauden ajan oli yhdessä välin ongelmia Rival 700 kanssa. Sitten tuli joku ohjelmistopäivitys joka korjasi vian. Korjaantui tuolloin vain ottamalla usb johdon pois ja laittamalla takaisin.