SteelSeries julkaisi Hall-efektiin perustuvat OmniPoint-kytkimet ja Apex Pro -näppäimistöt

Viestiketju alueella 'io-tech.fi uutiset' , aloittaja Kaotik, 29.05.2019.

 1. Kaotik

  Kaotik Banhammer Ylläpidon jäsen

  Viestejä:
  10 832
  Rekisteröitynyt:
  14.10.2016
  [​IMG]


  Uutisoimme jokin aika sitten lyhyesti Wootingin esittelemistä Hall-efektiin perustuvista kytkimistä. Sama ajatus on ollut myös SteelSeriesin päässä, sillä yhtiö on Computex -messuilla paitsi esitellyt nyt oman Hall-efektiin perustuvan kytkimensä, myös julkistanut niihin perustuvia näppäimistöjä.

  Wootingin Lekker-kytkinten tapaan SteelSeriesin OmniPoint-kytkimet ovat analogisia, kiitos Hall-efektiin perustuvan toiminnan. Wootingin visioista poiketen SteelSeries ei kuitenkaan ainakaan tässä vaiheessa hyödynnä analogisuutta mahdollistaakseen portaattomat painallukset esimerkiksi peleissä, vaan mahdollistaakseen käyttäjän täysin kustomoitavat kytkentäsyvyydet.

  OmniPoint-kytkinten luvataan mahdollistavan perinteisiin mekaanisiin kytkimiin nähden parhaimmillaan 8 kertaa nopeamman vasteajan. SteelSeriesin omien testien mukaan kytkimet tarjoavat 0,7 millisekunnin vasteajan, kun perinteisissä kytkimissä se olisi 6 ms. Näppäinkytkinten luvataan kestävän vähintään 100 miljoonaa painallusta, vaikka yhtiön edustaja blogissa toteaakin todellisen kestävyyden olevan vielä paljon enemmän.

  SteelSeriesin OmniPoint-kytkimillä on mahdollista kustomoida jok’ikisen näppäimen kytkentäsyvyys erikseen 0,4 – 3,6 millimetrin syvyyteen. Yhtiön mukaan esimerkiksi peleissä voi olla hyödyllistä asettaa tiettyjen näppäinten painallussyvyys erittäin matalaksi nopean reagoinnin takaamiseksi, tai vaihtoehtoisesti normaalia syvemmälle vahinkopainallusten estämiseksi.  Apex Pro ja Apex Pro TKL ovat muutoin ominaisuuksiltaan vastaavat, mutta TKL-mallista puuttuu nimensä mukaisesti oikean laidan numeronäppäimistö täysin. Kumpikin perustuu OmniPoint-kytkimiin ja alumiinirunkoon ja niissä on integroituna pieni OLED-näyttö. OLED-näyttö voi näyttää esimerkiksi tietoja peleistä tai ohjelmista, mutta sitä hyödynnetään myös näppäinten painallussyvyyksiä muuteltaessa. Mukaan kuuluu myös pehmeältä tuntuva, magneetein kiinnittyvä rannetuki. Näppäimistöt ovat luonnollisesti myös RGB-valaistut ja valaistusta voidaan säätää erikseen joka näppäimelle.

  SteelSeries on listannut Apex Pro- ja Apex Pro TKL -näppäimistöt jo omassa verkkokaupassaan, mutta tarkkoja toimituspäiviä ei ole vielä kerrottu. Näppäimistöistä on luvassa myös Nordic-versiot ja niiden hinnat yhtiön omassa verkkokaupassa ovat perusmallille 229,99 euroa ja TKL-mallille 209,99 euroa.

  Lähde: SteelSeries

  Huom! Foorumiviestistä saattaa puuttua kuvagalleria tai upotettu video.

  Linkki alkuperäiseen uutiseen (io-tech.fi)

  Palautelomake: Raportoi kirjoitusvirheestä
   
  Viimeksi muokattu: 30.05.2019
 2. Marti77

  Marti77 Team H2O

  Viestejä:
  1 726
  Rekisteröitynyt:
  16.12.2016
  Vielä langattomana niin voisi harkita.