SSD cache for HDD.

Viestiketju alueella 'Tallennus' , aloittaja KtK, 25.11.2018.

 1. KtK

  KtK

  Viestejä:
  226
  Rekisteröitynyt:
  12.03.2017
  Tutkin piruuttani mahdollisuutta pistää joku halpa esim 60-120Gb SSd asema vanhojen pyörivien levyjen cacheksi tolla Intelin Rapid Storage ohjelmalla.

  Eli kyseessä Smart Response Technology ominaisuus. Vaan eipä tarttee sitäkään yrittää enää ,kun Intel on heikentänyt Ajureissa ensin(max 64gb + huonompi toiminta) ja poistanut ominaisuuden z370 piirisarjasta lähtien kokonaan.

  Tyrkyttävät vaan Optane mahdollisuutta enää ,eli heiltä tarttis ostaa kallis ssd palikka siihen käyttöön. 16 ja 32Gb kokoisena. Noi on kyllä aika pieniä kooltaan ja vaikuttavat vaan rahastukselta.

  Olis ollut kiva boostata hiukan noita vanhoja levyjä ,kun niitten korvaaminen SSD asemilla maksaa kumminkin sekin hullun tavalla.
   
 2. dun

  dun

  Viestejä:
  439
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  No, Winkkarilla en tiedä miten tuo ylipäätään toimii ilman ajuritukea. Linuxilla ei tarvii moisesta välittää kun siellä toimii.

  Itse olen testannut flashcache nimistä ohjelmaa raid6 pakan päällä (flashcachen on kehittänyt facebook), mutta loppupeleissa huomasin että ei sillä ihan hirveästi mitään tehnyt. Päädyin mielimmin käyttämään ZFS:ää, kun se kakuttaa kirjoituksia ja lukuja ram + ssd yhdistelmällä kanssa + antaa checksum tuen virheille (eli se tarkistaa ettei tallennetut tiedot korruptoidu levyllä ajan kanssa).