Sony Xperia XZ4:n Compact-versio renderöintivuodon kohteena

Viestiketju alueella 'io-tech.fi uutiset' , aloittaja Juha Kokkonen, 06.12.2018.

 1. Juha Kokkonen

  Juha Kokkonen Moderator Ylläpidon jäsen

  Viestejä:
  5 089
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  [​IMG]


  OnLeaks jatkaa CAD-kuviin perustuvia renderöintivuotojaan ja nyt vuorossa on tuleva Sony Xperia XZ4 Compact -malli. Tällä kertaa kuvien julkaisu on toteutettu yhdessä intialaisen Compareraja-sivuston kanssa. Viikko sitten uutisoimme vastaavasta vuodosta Xperia XZ4 -malliin liittyen.  Xperia XZ4 Compact on seuraaja viime helmikuussa julkaistulle XZ2 Compact -mallille ja se tulee oletettavasti olemaan tälläkin kertaa yksi markkinoiden pienimmistä high-end-puhelimista. Jos CAD-kuvista otetut mitat pitävät paikkansa, XZ4 Compactin ulkomitat (139,9 x 66,5 x 9,3 mm) kasvavat jälleen harmillisesti edeltäjämallista, vaikka näytön koko on säilynyt viidessä tuumassa. Kuvien perusteella ulkoinen toteutus palaa hieman aiempien sukupolvien suuntaan, sillä takakuori vaikuttaisi olevan tasainen, sormenjälkitunnistimen sijainti kyljessä ja kamera takakuoren ylänurkassa. Erikoista sen sijaan on, että Sonyn puhelimille tyypillinen kameranäppäin vaikuttaisi puuttuvan kokonaan.  XZ4 Compactin teknisistä ominaisuuksista ei valitettavasti ole toistaiseksi juuri tietoa, mutta kuvien perusteella voi päätellä muutamia yksityiskohtia. Sekä etu- että takapuolelta löytyy vain yksi kamera, joka on todennäköisesti jo käytettävissä olevan tilan rajallisuudesta johtuva ratkaisu. Äänentoistoon liittyviä ominaisuuksia ovat etupuolella sijaitsevat stereokaiuttimet sekä harvinaistumassa oleva 3,5 mm:n ääniliitäntä.

  Xperia XZ4 Compact julkaistaan todennäköisesti samalla isomman XZ4-mallin kanssa helmikuun lopulla MWC 2019 -messuilla.

  Lähteet: OnLeaks (twitter), Compareraja

  Huom! Foorumiviestistä saattaa puuttua kuvagalleria tai upotettu video.

  Linkki alkuperäiseen uutiseen (io-tech.fi)

  Palautelomake: Raportoi kirjoitusvirheestä
   
  Viimeksi muokattu: 07.12.2018
  Rensu tykkää tästä.
 2. Rensu

  Rensu

  Viestejä:
  304
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Hyvältä vaikuttaa, harmi vaan ku koko paisuu versio versiolta...
   
  anonyymi tykkää tästä.
 3. Tup3x

  Tup3x

  Viestejä:
  1 105
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Hieman liikaa tyhjää etupuolella, mutta jos akku on suuri ja speksit kunnossa, niin voi olla mielenkiintoinen kapistus. Kunpa saisivat kameran kuntoon...
   
 4. Hannibal

  Hannibal

  Viestejä:
  1 469
  Rekisteröitynyt:
  14.12.2016
  Ja jos tuossa oikeasti on vielä 3.5mm plugi niin hyvä homma. Mitta miten ihmeessä Sony onnistuu jälleen kasvattamaan ”compact” puhelimen kokoa?
  Mutta hyvältä tuo muuten vaikuttaa!
   
 5. Stondar

  Stondar

  Viestejä:
  19
  Rekisteröitynyt:
  02.01.2017
  Äh, olisivat voineet venyttää näyttöä molemmista päistä tuon Sonyn logon verran kohti reunaa, kuten isomman XZ4 renderöinnissä.. mut ei kai sitten. Näytön pituus:leveys-suhdeluku ei selvästi vastaa tällä kertaa isompaa mallia.

  Jos tehot kohdillaan ni tulee varmaan ainakin koitettua.. Ihan hyvän kokoisia pieniä ovat nämä nykyisetkin XZ2 Compact juuri käteen sopiva, ja selvästi pienempi kuin "perus" luuri. Kaikesta voi tietty aina ruikuttaa, mikäs siinä.
   
 6. Juha Kokkonen

  Juha Kokkonen Moderator Ylläpidon jäsen

  Viestejä:
  5 089
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Tuo taitaa olla melko hankala/mahdoton toteuttaa tässä kokoluokassa, kun pieneen tilaan pitää muutenkin ahtaa paljon high end rautaa.
   
 7. Marti77

  Marti77 Team H2O

  Viestejä:
  1 022
  Rekisteröitynyt:
  16.12.2016
  Hieman arveluttaa noi kuvat kun kamerapainike ei näy kuvissa mikä on sonyn puhelimissa hyvä asia.
  Ja tietysti koon kasvattaminen ei ole hyvä asia kun on niitä harvoja malleja mitä saa melkein jokaiseen taskuun mahtumaan.
  Toivottavasti tulisi langaton lataus mukaan ominaisuuksiin kun se ei ainakaan lisää kokoa.
   
 8. reivi

  reivi Tukijäsen Köyhä

  Viestejä:
  462
  Rekisteröitynyt:
  01.01.2017
  Näyttää vähän XZ2 compactin ja Z3 compactin ristisiitokselta. Tuo lasinen takakansi vähän kyllä mietityttää, ainakin jos on samaa tasoa Z3C:n kanssa. Vaimon puhelimesta halkesi takalasi ihan omia aikojaan, ja tuo oli muutenkin niin liukas että tasaisella pöydälläkin tuo lähti ihan omia aikojaan seilaamaan minne sattuu :lol:

  Onkohan nyt joka toisessa compact-mallissa tuo 3,5mm plugi kun XZ1C:ssä oli, XZ2C:ssä ei ja tässä taas on :think:
   
 9. Kepe

  Kepe

  Viestejä:
  525
  Rekisteröitynyt:
  23.10.2016
  Jos mitat pitävät paikkansa ( :D ), XZ4 Compact ei ole kuin 15mm lyhempi kuin esim. OnePlus 5T. Yhdellä kädellä ei enää yllä näytön ylälaitaan, joka näissä Compacteissa on minusta se tärkein juttu. Z1 Compactissa yltää oikein hyvin, mutta se onkin 13mm lyhempi..
  Vähän vanhahtavan oloinen tuo etupuolen näkymä isoine leukoineen ja otsineen, mutta muuten pidän tästä palikkamaisesta ulkomuodosta, jossa ei olla menty ohuus edellä. Tulee mieleen Z5 Compact.
   
  Juha Kokkonen tykkää tästä.
 10. FlyingAntero

  FlyingAntero ɑ n d r o i d Tukijäsen Team Android

  Viestejä:
  3 473
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Sinällään hassua, että mitat alkaa olla samaa kokoluokkaa kuin vuonna 2013 huippurautaa sisältäneessä Nexus 5:ssä. Toki tekniikka on kehittynyt ja akun kokokin on XZ4 Compactissa ilmeisesti suurempi.
  • Nexus 5: 137,9 x 69,2 x 8,6 mm, 5''
  • XZ4 Compact: 139,9 x 66,5 x 9,3 mm, 5''
   
  Juha Kokkonen tykkää tästä.
 11. ANTI_L

  ANTI_L

  Viestejä:
  663
  Rekisteröitynyt:
  05.11.2016
  Kyllähän noista renderöinneistä paista läpi Sonyn puhelinkehityksen tila, helposti olisi saanut tuosta näytöstä vielä isomman, kun sen näytön kehitykseen vain panostettaisiin, ilman ylälovea ja pienemmällä alareunalla olisi tuon näytön saanut ainakin 5mm korkeammaksi helposti. Taitaa vaan kyseessä olla joku valmis näyttö, eikä tuohon puhelimeen erikseen kehitetty.

  Toisaalta itse haluaisin nähdä 5-tuumaisella 16:9 näytöllä olevan puhelimen, jossa reunat olisi mahdollisimman pienet (maks. 5mm joka puolella), siinä olisi käteen sopiva ja taskuun mahtuva koko.
   
 12. Juha Uotila

  Juha Uotila Mobiilimiäs vol.2 Ylläpidon jäsen

  Viestejä:
  2 719
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  "Helposti" on ehkä hieman väärä sana käytettäväksi. Ei niitä näyttöjä tuosta vaan taiota kun sinne pitää saada paljon muutakin tavaraa kuin se pelkkä "paneeli".
   
  Rensu ja Juha Kokkonen tykkäävät tästä.
 13. Juha Kokkonen

  Juha Kokkonen Moderator Ylläpidon jäsen

  Viestejä:
  5 089
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Toki sekin varmasti paistaa osittain läpi, mutta eipä ole markkinoilla tuon kokoluokan high-end-luuria merkittävästi XZ2 Compactia pienemmillä reunoilla toistaiseksi nähty. Helppoa se ei ainakaan ole ja vaatii kompromisseja esim. akun koon, antenniominaisuuksien ja paksuuden suhteen. Osa ainakin jo valitteli XZ2-mallien paksuudesta, kun mentiin tuonne 11-12 mm:n luokkaan.

  Harmillista ja ei-hyväksyttävää sinänsä, että ulkomitat kasvavat edeltäjästä vaikka näyttökoko pysyy samana, jos vaihdossa ei sitten tule jotain merkittäviä muita parannuksia mm. akun kokoon.
   
 14. ANTI_L

  ANTI_L

  Viestejä:
  663
  Rekisteröitynyt:
  05.11.2016
  Viittaan tuolla "helposti" sanalla siihen, että jos vain halutaan vähän panostaa näyttökehitykseen, niin ei tuollaisen perus 16:9 suhteella olevan 1080p LCD tai OLED näytön kehitys ole mitenkään kauhean vaikeaa. Jos vaikka katsoo, montako erilaista näyttöä tällä hetkellä on markkinoilla, niin ainoa vaikeus tuossa on se, että se ei ole leikkuulaudan kokoinen, jolloin markkinat kehitetylle näytöllä on "pienet". 2000-luvun vaihteessa olin yrityksessä jonka tuotteeseen tilattiin oma "pyöreä" näyttö ja sekään ei ollut kovin kallis kun miettii, että kyseessä oli tosiaan täysin kustomoitu tuote yhteen lopputuotteeseen ja tilausmäärät sille oli jotain tuhansia kappaleita vuodessa, toisaalta nykynäyttöihin verrattuna kyseinen näyttö oli suorastaan huono.
   
 15. RieskaMies

  RieskaMies Ketä tappaa prossut Platinum-jäsen Team H2O

  Viestejä:
  195
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Harmi jos kasvaa taas, z5 compact oli just sopiva ja nykyinen xz2 compact on ihan rajoilla että voi näppärästi yhdellä kädellä käyttää.
   
 16. Juha Kokkonen

  Juha Kokkonen Moderator Ylläpidon jäsen

  Viestejä:
  5 089
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Taisi Uotila niinkuin minäkin viitata enneminkin siihen, että sen lähes kokonaan puhelimen etupuolen peittävän näytön toteuttaminen erityisesti tämän kokoluokan puhelimeen vaatii muutoksia ja kompromisseja myös muiden sisuskalujen osalta. Itse näyttöpaneelin toteuttamisessa ei varmasti sinällään olisi ylitsepääsemätöntä ongelmaa.
   
 17. ANTI_L

  ANTI_L

  Viestejä:
  663
  Rekisteröitynyt:
  05.11.2016
  Elektroniikan tuotekehitykseen joskus sotkeutuneena ja monia kymmeniä eri puhelimia korjanneena (pääasiassa juuri näyttöjä vaihtanut) en näe mitään kovin haasteellista, kunhan toiseen päätyyn jätetään se noin 5mm tilaa, jossa fleksin saa tuonne takapuolelle käännettyä ja olenpa nähnyt näyttömoduleja, joissa nuo fleksit lähtee suoraan näytön takaakin, eli näin näyttöpaneelin runkoon kokoamisen osalta tuossa ei ole mitään kovin haasteellista, toki täytyy sisuskalujen paikkoja optimoida.
   
 18. Juha Kokkonen

  Juha Kokkonen Moderator Ylläpidon jäsen

  Viestejä:
  5 089
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Ei tuo mahdotonta ole, mutta tuo lisähaasteita toteutukseen - kyllä tuollaisia laitteita löytyisi jo markkinoilta, jos niitä olisi vaivaton toteuttaa. On itsellekin kertynyt vuosien varrella jonkin verran näkemystä asiasta ja tämä mielipiteeni perustuu siihen.
   
 19. E.T

  E.T

  Viestejä:
  2 432
  Rekisteröitynyt:
  27.02.2017
  Eihän siinä XZ2C:n paksuudessa mitään jos olisivat sentään langattoman latauksen sisällyttäneet siihen paksuuteen.
  Nyt se tuntuu vähän muutosta muutoksen vuoksi muotoilulta.
  Akun kasiteettikaan kun ei kuitenkaan kasvanut ollenkaan suhteessa siihen lisäpaksuuteen.
   
  Juha Kokkonen tykkää tästä.
 20. Juha Kokkonen

  Juha Kokkonen Moderator Ylläpidon jäsen

  Viestejä:
  5 089
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Tuo langaton lataushan ei nyt itsessään vaadi mitenkään merkittävästi lisätilaa sieltä puhelimen sisältä, vaan kyse on ennemminkin tiettyjen valmistajien typerästä periaatepäätöksestä. Sen latauskäämin mahtuu sujauttamaan useimpien puhelimien takakuoren alle jälkikäteenkin ja myös laitteiden purkukuvat paljastavat kuinka pieneen tilaan se mahtuu.
   
 21. E.T

  E.T

  Viestejä:
  2 432
  Rekisteröitynyt:
  27.02.2017
  Puhumattakaan suojakuorten alle tarkoitetuista lataus"antenneista".
  Hintakin on yksinkertaisuuden takia varmasti sen palaneen puupennin luokassa.
  Toisin kuin kameroilla joita ollaan tunkemassa useampia kohta suurimpaan osaan.
   
  Juha Kokkonen tykkää tästä.
 22. Matti#2

  Matti#2

  Viestejä:
  167
  Rekisteröitynyt:
  07.04.2018
  Minulla halkesi kanssa itsekseen, meni takuuseen. Seuraavat kaksi kertaa vaihdoin itse. Väitän, että halkesi itsekseen joka kerta. Luurin kävi, niin kuumana välillä, ettei ihme.
   
  reivi tykkää tästä.
 23. iNdo

  iNdo

  Viestejä:
  484
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  "Kohta"?
   
 24. Joe

  Joe

  Viestejä:
  277
  Rekisteröitynyt:
  13.02.2017
  Viittasi varmaankin enemmän noihin viiden kameran (3 takana, 2 edessä) ja niiden variaatioiden (nokian useamman kameran malli, LG:n patentoima 16 kameran malli) malleihin kuin kolmen kameran (2 takana, 1 edessä) malleihin
   
 25. qazserNOS

  qazserNOS

  Viestejä:
  411
  Rekisteröitynyt:
  11.12.2016
  Z5 Compact oli viimeinen hädin tuskin pyöräilijän taskun mahtuva malli. :( Paras pieni puhelin taitaa edelleen olla iPhone SE, joka on sekin jo kovasti päivityksen tarpeessa. Pitääkö tässä kohta alkaa käyttää vyölaukkua puhelimen takia?
   
 26. Joe

  Joe

  Viestejä:
  277
  Rekisteröitynyt:
  13.02.2017
  Itse käyttäisin povitaskua takissa, tai jos se ei kiinnosta niin jotain puhelintaskua kädessä, mikäli vapautta haluaa puhelimen valintaan.
   
 27. MMXVI

  MMXVI

  Viestejä:
  111
  Rekisteröitynyt:
  27.10.2016
  Renderöintien perusteella Sonyn suunnitteluosasto on ilmeisesti tullut järkiinsä ja jo kertaalleen poistettu kuulokeliitäntä palautettu?

  Big if true.
   
 28. BOT

  BOT

  Viestejä:
  1 444
  Rekisteröitynyt:
  14.11.2016
  Ei Sony ei! Älä poista kameranamikkaa, se on aivan loistava ja pitää löytyä Sony-puhelimesta. Sony tekee niin paljon oikein mutta haluaa syystä tai toisesta kosauttaa jotakin pientä. Onko heidän suunnittelussa mukana joku tihutyöläinen vai mistä on kyse? Sony-luurien perusasiat ovat: hyvä akkukesto, vesitiiviys, sulava toiminta, kameranappi ja tietysti stereokaiuttimet, sekä pienempi huippumalli mikä on oikeasti pieni.

  Ei tarvitse mitään parhainta teknistä loistoa vaan panostaa kokonaisuuteen mistä löytyy kaikki mitä oikeasti tarvitsee. Ei huipputason näyttö auta hienouksineen jos kaikki muu on pilalla tai toimii vain puoliksi. Pitää keskittyä tärkeimpiin seikkoihin mitkä tekee puhelimen käytöstä jouhevaa ja mukavaa.
   
  Joe tykkää tästä.
 29. Hannibal

  Hannibal

  Viestejä:
  1 469
  Rekisteröitynyt:
  14.12.2016
  Tuo on kovin totta, mutta ilmeisesti se, että kovin moni valmistaja seurailee vain trendejä ja yrittää arvailla mikä on se seuraava ”temppu” jolla myydään ihmisille paljon puhelimia sen sijaan että tekisivät kaikilta osin mahdollisimman käyttökelpoisia tuotteita... kun lukee foorumeja niin Sonya haukutaan 95% postauksissa wanhanaikaiseksi, rumaksi, liian paksuksi, liikaa reunuksia, ylihinnoiteltu, jne... Eli kovin moni ei arvosta tasapainoisia puhelimia, siltä se näyttää... o mores o tempora.
   
  Viimeksi muokattu: 18.12.2018
 30. BOT

  BOT

  Viestejä:
  1 444
  Rekisteröitynyt:
  14.11.2016
  Asiakkaat eivät ole tyhmiä, mutteivät välttämättä aina tiedä mikä on paras vaihtoehto. Ne tekijät jotka ovat teknisesti edellä käyttävät toki markkinointia hyödykseen ja mainostamalla antavat käsityksen että tällainen on tyylikäs puhelin tai hyvä puhelin. Selvää on se jos puhelin näyttää vanhanaikaiselta, ajattelee myös sen sisusten olevan samaa mitä ulkokuori. Se mikä taas näyttää ulkoa hyvältä arvellaan olevan sisältä samaa.

  Ensimmäisenähän kaikissa asioissa tulee vastaan ensivaikutelma ja se on joskin pysyvä. Ajan mittaan moni silti oivaltaa eri puhelimista että tästä kosahti akku, tämä alkoi jumittamaan, tuossa merkissä on tuo vika ja tässä taas tällaista hyvää, mutta kun kyse on markkinamaailmasta niin rahat kääräistään sillä sekunnilla kun asiakas tekee ostopäätöksen ja tarvitset nimen omaan rahaa että voisit jatkaa kehitystä ja pysyä siinä mukana.

  Sonylla ei ole mitkään tyhmimmät päättäjät ja sijoittajat kun edelleen sitkeästi yritetään puhelinpuolella, vaikka vastakaiku asiakkailta ja tietysti myyntiluvut ovat olleet harmaita. Maailman kirjoissa kuitenkin vain se on järkevää mikä lopulta on voittoisaa. Esimerkiksi kilpaurheilun harrastaminen koko ikänsä oli lopulta turhaa jos ei koskaan saanut minkäänlaista mitalia, vaikka eihän urheilu oikeasti ole koskaan turhaa. Myöskään Sonyn panos puhelinhommissa ei ole ollut turha, sillä minä ja moni muukin tietää ja muistaa että hyviä laitteita ovat.
   
  Viimeksi muokattu: 08.12.2018
 31. Joe

  Joe

  Viestejä:
  277
  Rekisteröitynyt:
  13.02.2017
  Sonyhan on tehnyt voittoa puhelinmarkkinoilla, toki jotuivat vähentämään maita missä laitteita myydään ensin. Itse pidän kovasti LG:n puhelimista, ja pelkään hieman että lopettavat kokonaan puhelimien myynnin koska ovat tehneet niin paljon negatiivista. Tykkään hyvin muotoilluista puhelimista, mutten välitä esimerkiksi Samsungin S8 tai S9 puhelimista, koska niiden kuvasuhde tuntuu liian pitkältä ja kaarevat reunat ei ole mun juttu. Enemmän kiinnitän kuitenkin UI:hin mielenkiintoni ja todennut LG:n siellä parhaaksi, lähinnä muokattavan navigointipalkin takia ja muokattavan näppäimistön takia.

  Mutta kuitenkin, Sony on tehnyt aina aika hyviä puhelimia ja toivonkin etteivät lopettaisi, sillä he ovat tuoneet esimerkiksi vedenkestävyyden, 4K näytöt ja pienet puhelimet markkinoille. Vanhanaikaisuutta on Sonyn puhelimissa, muttei toki rautapuolella, ketään ei pitäisi nykypäivänä kiinnostaa rautapuoli, sillä kaikki yli kolmensadan puhelimet ovat tarpeeksi hyviä rautapuoleltaan, enemmänkin esim. Widevine kiinnostaa siltä puolelta ainakin itseäni.
   
 32. greenlight

  greenlight

  Viestejä:
  1 518
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Näinhän asia myös on eikä se ole pelkkä mielikuva. Puhelimessa on isot reunat ja se on paksu kuin tiiliskivi, jos sisällä on vanhentunutta teknologiaa. Pelkkä prossun malli tai muistin määrä on paperispekseillä pelaamista. Jokainen valmistaja tekisi paperinohuita puhelimia tai vähintään lataisi sisään jättikokoisen akun, jos teknologian rajoitukset eivät hankaisi vastaan. Nyt niitä ohuita ja näyttäviä puhelimia tekevät vain ne, joilla on teknologia hallussa.
   
 33. maitopurkki

  maitopurkki

  Viestejä:
  1 196
  Rekisteröitynyt:
  06.01.2017
  Sony tekee melkein aina rumia puhelimia. Nyt ulkonäkö melkein kokonaan kohdillaan, alhaalla olevaa kaiutinlovea lukuunottamatta. Tämä kuitenkin on ollut aina käytännöllinen ratkaisu äänen kuulemisen suhteen, joten tuon voi sietää.