Sony Xperia XZ1 Compact

Viestiketju alueella 'Älypuhelimet, tabletit, älykellot ja muu mobiili' , aloittaja FlyingAntero, 25.03.2018.

 1. BOT

  BOT

  Viestejä:
  1 285
  Rekisteröitynyt:
  14.11.2016
  @Lagittaja Siis mitä kummaa eihän kamera nyt todellakaan noin huono ole. Kyseessä on kelvollinen kamera kehnolla kuvanvakauksella, missä hyvä kontrasti ja luonnolliset värit.

  Tässä mallikuvia linkin takana ja lisäksi kuvia Android 9 -päivityksen tuomista muutoksista: https://1drv.ms/f/s!ArFgdoLr-gnxgY0NG5xRnU8DV7sLkw

  Parissa kameran kuvassa olen käyttänyt omia säätöjä, kuten iltahämärällä, mutta tuosta Xbox-ohjaimen kuvasta näkee miten hyvät ja luonnolliset värit tulee automaatilla ja kontrastinkin. Valitsin lähinnä haastavia kuvausolosuhteita, ettei joudu katselemaan niitä harhaan johtavia otoksia missä koivunlehteä on kuvattu läheltä keskellä kirkasta päivää.

  Järjestelmän puolesta yhdessä kuvassa näkyy alapalkkiin ilmestyvä kuvaruduun kääntämisnappi. Isona plussana Sony lisäsi äänenvoimakkuuden säätöön huomattavasti lisää portaita, mitä kaipasin tiettyjen kuulokkeiden kanssa kovasti. Mukana myös yksi kuva omasta akkukestosta XZ1:llä.

  Hei @FlyingAntero! Saisiko otsikkoon lisättyä myös isomman XZ1-mallin nimen.
   
 2. Kautium

  Kautium IOdootti

  Viestejä:
  5 367
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Miksi? Ei muuten, mutta kun tämä ketju on nimenomaisesti juuri XZ1 Compactille.
   
 3. BOT

  BOT

  Viestejä:
  1 285
  Rekisteröitynyt:
  14.11.2016
  Siksi ettei tarvitse näille hyvin saman kaltaisille puhelimille tehdä kahta erillistä ketjua, kun tuo kameran laatukin koskee kumpaakin mallia. @FlyingAntero voi kirjoittaa viestin jos haluaa että tästä eteenpäin ketju koskee kumpaakin mallia. Veikkaan että moni osti mustan perjantain viikolla nimenomaan isomman mallin, joten keskusteltavaa saattaa löytyä.
   
 4. Kautium

  Kautium IOdootti

  Viestejä:
  5 367
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Jos en nyt ihan väärin muista, niin näille on aiemminkin ollut omat ketjunsa. Osa ominaisuuksista on samoja ja osa ei. Henkilökohtaisesti ei juurikaan kiinnosta sen jumboversion ympärillä pyörivä keskustelu, olkoonkin että käyttäjäkunta on kohtuullisen rajallinen.
   
 5. iltanen

  iltanen

  Viestejä:
  324
  Rekisteröitynyt:
  14.08.2017
  Luulin tuon toimineen, mutta nyt pitää taas samanlaisen äänen. Ääni tulee siis siitä ilmoituksesta, että lataa täyteen vasta aamulla.
   
 6. TeknoR

  TeknoR

  Viestejä:
  610
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  eikös toi asetus ollu androidin developer optionssissa, vai muistanko väärin
   
 7. TeknoR

  TeknoR

  Viestejä:
  610
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Aika pehmeää kuvaa toi xz1 tekee verrattuna x5c:hen, videokuva on kyllä parempaa.
   
 8. Punkis

  Punkis

  Viestejä:
  21
  Rekisteröitynyt:
  24.06.2017
  Vaimolle ostin Elisalta kun halvalla sai. Hyvän kokoinen, nopea ja akku kestää hyvin. Kamerallakin tuntuu saavan aivan riittävän hyviä kuvia. Hintaansa nähden oli kyllä loistava ostos.
   
 9. TeknoR

  TeknoR

  Viestejä:
  610
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  On kyllä ihan huippu puhelin
   
 10. tle88

  tle88

  Viestejä:
  738
  Rekisteröitynyt:
  31.10.2016
  Tuon Qualcomin SnapDragon 835:n turvin Sony on oikeasti nopea, kyllä 8 ytimessä on ideaa. Sony on ainakin joskus aiemmin luvannut huippumalleilleen "2 isompaa päivitystä", joten voisi toivoa, että syksyllä tai vuoden lopussa tuleva seuraava Android näihin vielä päivittyisi. Se kai tuon treble pohjan ajatus aikoinaan oli. Jos noin tulee tapahtumaan, niin Firma saa anteeksi ne rootti sekoilunsa menneisyydessä. Pidin tähän saakka merkin omalla mustalla listallani tuon syyn takia. Elisan hinnoittelu sai sitten mielen muuttumaan... (pohjoisen sanontoja: Itselleenhän se koira kiusaa tekee, jos ei syödä halua.)

  T -.-

  Edit: Edellinen puhelin oli 2 -ytiminen. Nyt sitä töllää innoissaan tuota boottia, että miten se sujuukin noin nopeasti ja näppärästi. Asiallinen laite kerta kaikkiaan.
   
  Viimeksi muokattu: 12.02.2019
 11. iltanen

  iltanen

  Viestejä:
  324
  Rekisteröitynyt:
  14.08.2017
  Tökkiikö muilla tuo käyttö? Välillä aina tilttaa puhelin esim. Chromea käytettäessä. Yleensä lähtee toimimaan lukitusnäppäimellä ja uudestaan herättämällä. Siinäkin kestää hetki, että toimii. Näkisikö jostain logia, mistä tuo johtuu?
   
 12. tle88

  tle88

  Viestejä:
  738
  Rekisteröitynyt:
  31.10.2016
  Tuollaista ei ole itsellä esiintynyt. Joskus hyvin harvoin automaattisen käännön jälkeen näyttö ei päivity, vaan kuva jää kapeaksi ja toinen puoli mustaksi. Keikautan puhelinta silloin uudestaan, ja asia on aina korjaantunut. Tuo on ainoa huomaamani anomalia puhelimen toiminnassa. En ole mikään tehokäyttäjä tosin.

  T -.-
   
 13. Tahtiportti

  Tahtiportti

  Viestejä:
  14
  Rekisteröitynyt:
  10.11.2016
  Nyt tuli pie ota:na. Mistäs mä nyt saan vaihdettua tumman teeman?

  Huippuluuri näin reilun viikon käytön jälkeen sanottuna.
   
 14. Skutah

  Skutah Onnellinen isä!!!!

  Viestejä:
  715
  Rekisteröitynyt:
  28.10.2016
  Koko Pie ei ole tummaa teemaa. Tulee vasta ens versioon.
   
 15. Yuihui

  Yuihui

  Viestejä:
  33
  Rekisteröitynyt:
  06.01.2019
  Asetukset, esteettömyys, alhaalla siellä kokeelliset tms.

  Tuli tommonen ostettua kun kehuttiin niin kovasti, on toi applea hitaampi. Safariin kun tottunut selaimena niin ei taida androidille sulavaa vastaavaa löytyäkään.

  Ostin tarkoituksella vaan androidin kun apple kelpasi pitkäkyntiselle, josko pysyisi paremmin, oli paljon halvempikin joten menetys pienempi mikäli karkuun lähtee. Koko oli se pääasiallinen juttu jonka takia kiinnosti, kun tottunut kohtuukokoisiin.
  Pari kertaa on tiltannut. Oisiko ylikuumennut tms. kun sisätiloissa ton tehnyt.

  Hyvää: Näyttönäppis toimii oikein hyvin
  Videokuva vaikuttaa peräti paremmalle kuin iphone seiskassa (koitin kuitenkin vain kertaalleen, puhelimen liikkuessa ei oikein pysy mukana mutta kuva selkeä, ainutlaatuista ei taida tuo olla että liikkuessa ei pysy mukana)
  Akku vaikuttaa kestävän koko päivän ongelmitta, kuudessakymmenessä prosentissa vain käynyt
  Näyttö selkeä, pieni resoluutio ei haittaa laisinkaan.

  Huonoa: Valokuvat vaikuttaa kehnoille, ketjun mukaan optinen vakain puuttuu mikä selittänee asian, merkityksellisiä itselle nämä kuvaamiset ei kuitenkaan ole, järkkärillä olen joskus kuitenkin kuvaillut luonnossa aikani kuluksi ja eihän puhelimet niitten kanssa voi kilpailla.
   
 16. Vklnuppi

  Vklnuppi

  Viestejä:
  214
  Rekisteröitynyt:
  28.07.2017
  Mikä selain ? Kannattaa koittaa Operaa. Itse olen tykästynyt siihen ja Operasta löytyy myös "mini" versio joka vielä kevyempi. Safarin käytöstä pari kuukautta aikaa, mutta muistaakseni Opera on hyvin samanlainen. Itse vaihdoin senkin pois sekä tabletista & Macbookista. Muistaakseni kyllä Safari oli nopein iOs laitteissa, lieneekö Apple tahallaan vähän kampittanut muita...

  Kamera ei tosiaan ole kaksinen kokemus. Vaikka puhelimen ruudulla näyttäisi hyvältä niin auta armias jos katsoo suuremmasta tai zoomaa kuvaa...

  Itsellä oli myös vaihtoehdot iPhone 8 ja XZ1C. 829€ vs 199€ oli loppujen lopuksi aika helppo päätös :D Langaton lataus ja iPhonen parempi kamera olisi toki olleet kivat, mutta muuten identtiset speksit + Sonyn pienempi koko. Varsinkin kun XZ1C:ssä on "integroituna varashälytin" eli ei sitä kukaan pölli vaikka olis kuinka kamoissa :D
   
 17. tle88

  tle88

  Viestejä:
  738
  Rekisteröitynyt:
  31.10.2016
  Jotakuinkin noin se meni itsellänikin. Ja ajattelin myös, että ne iPhonet odottavat kyllä kaupassa, jos Sony on ostoksena täysi susi, ja alkaa Android puhelin kaduttamaan.

  iPhonen syvin idea on kai siinä, että pitäisi olla käytössä myös ne muut Applen vermeet, ja sitä kautta saada aikaiseksi se eheä ja keskenään yhteensopiva ekosysteemi. Siitä valmiiksi tehdystä työstä kai tuossa iPhonessa asiakas maksaa.

  Koska puhelin on itselleni vain ja ainoastaan oikeastaan pelkkä puhelin, niin on loppujen lopuksi melko sama, mikä systeemi sen sisällä raksuttaa. Harvoin enää tuota puhelinta tuuppaisen edes pois tuosta Ultra Stamina säästötilasta, ja silloinkin on kyseessä jokin pitkä odottaminen, jota täytän hetken aikaa nettailemalla. Tuohon nyt pystyy laite kuin laite.

  200 euron hintaryhmässä tämä on varmasti kaikkein eniten premium puhelimen ominaisuuksia tarjoava pikkulaite, eikä sille varsinaisesti taida olla edes kilpailijaa. Laitteen akku on lisäksi kohtalaisen tilava suhteessa puhelimen ulkomittoihin, akku on melkein koko puhelimen taustan kokoinen ja kaikki elektroniikka on akun ja näytön välissä.

  Sony Xperia XZ1 Compact Repair

  Kyllä tuostakin tuon akun itse vaihtaa, vaikka rakenne onkin alkuun vähän ikävän oloinen.

  T -.-
   
  Viimeksi muokattu: 18.02.2019 klo 21:48
 18. iltanen

  iltanen

  Viestejä:
  324
  Rekisteröitynyt:
  14.08.2017
  Eipä taida montaa tämän tasoista puhelinta olla, jota myydään näin halvalla ikinä. Yleensä valmistus/varastot loppuu ennen kuin päästää hinnassa alle 300e.

  Vai onko tälle edes kilpailijoita vastaavilla spekseillä pl. pieni näytön koko?
   
 19. Tahtiportti

  Tahtiportti

  Viestejä:
  14
  Rekisteröitynyt:
  10.11.2016
  Ei toi nyt ole se mitä hain... Ollenkaan