Sony linjasi Xperia-mallistonsa päivityspolitiikkaa

Viestiketju alueella 'Uutisia lyhyesti' , aloittaja Juha Kokkonen, 02.02.2018.

 1. Juha Kokkonen

  Juha Kokkonen Moderator Ylläpidon jäsen

  Viestejä:
  5 640
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Sony Mobile on ilmoittanut Xperia blog -sivuston välityksellä linjauksestaan älypuhelimiensa päivitysten suhteen. Lippulaivatuotteille Android-päivitystuki tarjotaan kaksi vuotta laitteen julkaisusta katsottuna. Keskihintaluokan laitteiden kohdalla Sony päättää päivityksistä tapauskohtaisesti tekemiensä testien ja käyttäjäkokemusarvion pohjalta. Tietoturvapäivitysten osalta yritys lupaa tarjota säännöllisiä päivityksiä riskejä, haavoittuvuuksia ja puutteita vastaan, mutta ei anna tarkkaa lupausta Androidin kuukausittaisten tietoturvapäivitysten suhteen.

  Lähde: Sony Mobile's official Xperia Android upgrade policy outlined | Xperia Blog
   
 2. FlyingAntero

  FlyingAntero ɑ n d r o i d Tukijäsen Team Android

  Viestejä:
  3 976
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Nähtävästi Treble ei tuo Sonyn kohdalla minkäänlaisia muutoksia päivitystukeen. Sony tosin on hoitanut päivitykset ilman suurempia ongelmia tähänkin asti, joskin tietoturvapäivitykset tulevat vähän milloin mitenkin.
   
 3. MSJD

  MSJD Tukijäsen

  Viestejä:
  406
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Itselle ainakin tullut hyvin päivitykset XZ:taan. Viimeksi eilen tuli uudet tietoturvapäivitykset. Toivottavasti jatkuu samaan tahtiin.
   
 4. Hannibal

  Hannibal

  Viestejä:
  1 583
  Rekisteröitynyt:
  14.12.2016
  Eihän treble tee muuta kuin tekee päivittämisen helpommaksi valmistajalle. Se ei pidennä tuen mittaa jollei valmistaja itse niin halua... olihan sitä toivonut pidempää elinkaarta luureille kuin kaksi vuotta. Wanha winkkapuhelinkin sai pidempään päivityksiä kuin anterot... huokaus.
   
  BOT ja zZzz tykkäävät tästä.
 5. Marti77

  Marti77 Team H2O

  Viestejä:
  1 150
  Rekisteröitynyt:
  16.12.2016
  2 vuotta on kyllä aika lyhyt aika 3vuotta saisi olla minimi.
  Tällä hetkellä se on vähän android leirin kompastuskivi kun valmistajat eivät halua tuoda päivityksiä ja myös aikataulut venyvät ja ehtii tulla seuraava päivitys googlelta.
  Myös pitäisi saada vaatimus puhelinten julkistuksessa että tuodaan vähintään se viimesin suuri päivitysversio eikä yli vuoden vanhalla ohjelmistolla.
  Tablet markkinoilla valmistajat ovat hukanneet pallon kokonaan monta vuotta sitten.
   
  tle88, zZzz ja qazserNOS tykkäävät tästä.
 6. Xiyng

  Xiyng

  Viestejä:
  1 066
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Ei oikein vakuuta. Ei kai tuo sinänsä ihan surkeasti ole, mutta puhelimen uusiminen parin vuoden välein ei kyllä innosta yhtään, kun muuta tarvetta sille on aika heikosti. Ärsyttävästi Android on minulle ainoa sopiva vaihtoehto mutta Android-puhelinten päivitysmuotoinen tuki on heikompaa kuin kilpailijoilla.
   
 7. Habazon

  Habazon

  Viestejä:
  1 297
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Tästä voisi EU tasolla jonkun minimi vaatimuksen tehdä laitteen käyttöiän määrityksessä niin että sinne sisältyy päivitykset, tämän pystyisi perustelemaan ympäristö kuormituksen vähentämisellä.
   
  tle88, jummeli, tim ja 6 muuta tykkäävät tästä.
 8. naatti

  naatti

  Viestejä:
  113
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Jep, mullakin tuli XZ1 Compactiin tammikuun tietoturvapäivitykset tällä viikolla.
   
 9. BOT

  BOT

  Viestejä:
  1 560
  Rekisteröitynyt:
  14.11.2016
  Ei häävein tilanne, mutta olen tyytyväinen että sentään avoimesti kertovat mitä suunnittelevat, ettei turhia toiveita herätellä tai jätetä asiakasta täysin pimentoon. On ollut aikansa ja vieläkin tapahtunee, että firma lupaa jotain, ei toteuta lupaustaan ja silti on positiivinen imago yllä pelkkien positiivisten lupailujen pohjalta. Tosin jotkin firmat pitävät imagonsa, vaikka asiakkaiden suora palaute olisi pitkälti negatiivista.

  EDIT. monta muokkausta
   
 10. L2K2

  L2K2

  Viestejä:
  800
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Jep. Tähän päivittämättömyyspelleilyyn verrattuna se vuosikymmenen takainen laturisekoilu (joka onneksi päättyi siihen standardointiin) oli aika pientä...