SK Hynix julkaisi tiedotteen yhtiöön liitetystä väärennetystä Radeon-vuodosta

Kaotik

Banhammer
Ylläpidon jäsen
Liittynyt
14.10.2016
Viestejä
19 599


Kaotik kirjoitti uutisen/artikkelin:
Nettiin ilmestyy aina uusien näytönohjainsukupolvien julkaisun lähestyessä kiihtyvään tahtiin erilaisia huhuja ja väitettyjä vuotoja. Joskus huhut saavat siivet alleen ja saavat huomattavasti medianäkyvyyttä, jopa niin paljon että huhun kohteena oleva yritys puuttuu asiaan virallisella tiedotteella.

Muutamia päiviä sitten nettiin ilmestyi CyberPunkCat-nimimerkin twiittaama kuva, jonka kerrottiin olevan SK Hynixin dokumentista koskien AMD:n tulevaa näytönohjainta, jossa olisi yhtiön HBM-muistit. Kuvassa oli itsessään jo hälytysmerkkejä, joiden perusteella se olisi pitänyt tunnistaa väärennökseksi, sillä esimerkiksi väitetty HBM2e-muistin määrä, väyläleveys ja kaistanleveys eivät täsmänneet.

Kuvan mukaan näytönohjaimessa olisi 24 gigatavua HBM2e-muistia 4096-bittisen muistiväylän jatkeena ja muistikaistaa olisi käytettävissä 2048 Gt/s. 24 Gt:n muistimäärä vaatisi 6 gigatavun muistipinoja, jotka vaikka kenties teoriassa olisivatkin toteutettavissa HBM2-spesifikaatioiden rajoissa, eivät kuulu yhdenkään HBM-valmistajan valikoimiin. Lisäksi muistien olisi pitänyt toimia 4 Gbps:n nopeudella, kun Samsung aikoo aloittaa tänä vuonna vasta 3,2 Gbps:n ja SK Hynix 3,6 Gbps:n muistien tuotannot.
SK Hynix tuomitsee kuvan suoraan väärennökseksi paitsi väärien teknisten tietojen vuoksi, myös väitetyn dokumentin koreankielisen osuuden vuoksi. Koreankielinen osuus on otsikoitu toivottamaan onnellisuutta paikalliselle väelle kuluvana vuonna 2020, millä ei ole mitään tekemistä näytönohjainten tai HBM-muistien kanssa.

Myös me io-techissä seuraamme huhuja tiiviisti, mutta sen sijasta, että julkaisisimme niitä sitä mukaa kun eteen tulee, pyrimme käymään ne läpi toimituksen kesken poimiaksemme joukosta oikeat vuodot uutisoitaviksi. Päädyimme tämän väitetyn vuodon kohdalla olemaan julkaisematta uutista, koska teknisissä ominaisuuksissa oli selviä virheitä.

Lähde: SK Hynix

Linkki alkuperäiseen juttuun
 
Viimeksi muokannut ylläpidon jäsen:
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
761
No mutta oliko tämäkään uutinen sitten tarpeellinen kun ette sitä huhuakaan julkaissut?
f35673w3.jpg
 
Liittynyt
21.08.2018
Viestejä
5 527
No mutta oliko tämäkään uutinen sitten tarpeellinen kun ette sitä huhuakaan julkaissut?
Eikö se ole hyvä että esim. sinäkin tiedät missä mennään eikä turhaan odottele huhun kaltaista näytönohjainta?

Hyvä asia oli myöskin siinä että tiesivät olla julkaisematta huhua jonka olikin väärä ja nyt tämän uutisen myötä tiedetään että päätös oli oikea.
Samalla he jotka eivät tiedä huhuja virheelliseks tietävät sen viimeistään nyt lukemalla tämän kys.tiedotteen.
 
Toggle Sidebar

Statistiikka

Viestiketjut
194 102
Viestejä
3 509 124
Jäsenet
62 446
Uusin jäsen
Maxwelldon

Hinta.fi

Ylös Bottom