Sisäfile Medium plus lämpötila?

Liittynyt
25.04.2018
Viestejä
329
Hei, aiemmin olen lukenut sisäfileen medium lämpötilaksi 55-58, mutta nytkin kun otettiin uunista 60 asteisena ulos ja annettiin seistä foliossa 15 min niin oli edelleen enemmän raw kuin medium (enemmän punaista kuin ruskeaa).

Olisiko parempi jos ottaa uunista vasta joskus 65 asteessa jos haluaa medium plussaa?

70+ astetta on jo varmasti kypsää mutta tuo raja mikä on raa'an ja kypsän välissä vaihtelee suuresti.

kyseessä siis 1,5kg kokoinaisena uunissa.

Millä tavalla on ihmiset valmistanut? tuntuu että tuo yleinen 55-58 ei riitä ollenkaan medium lämpötilaksi.
 
Saatiin asia korjattua toki kun lyötiin uuni täysille ja siellä pari minuuttia niin saatiin kohdalleen.
 
Uunit flippailee lämpötiloissa. Käytä kunnon mittaria. (motonet/clasu/wingwong)

  • Broileri 70°
  • Kala mehevän kypsä 60–62°, täysin kypsä 65–70°
  • Karitsan filee, paahtopaisti hieman punertava 52–55°, täysin kypsä 62°
  • Kinkku mehevän kypsä 75°, täysin kypsä 82°
  • Lampaanpaisti hieman punertava 70°, täysin kypsä 75°
  • Naudan- tai hirvenfilee medium 52–54°, täysin kypsä 65°
  • Naudanpaisti hieman punertava 70–72°, täysin kypsä 75°
  • Paahtopaisti punertava sisältä 60–63°
  • Porsaanfilee 68–72°
  • Poronfilee, paisti hieman punertava 55°, täysin kypsä 63°

 

Statistiikka

Viestiketjuista
258 658
Viestejä
4 495 226
Jäsenet
74 267
Uusin jäsen
Midwinter

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom