Hei, aiemmin olen lukenut sisäfileen medium lämpötilaksi 55-58, mutta nytkin kun otettiin uunista 60 asteisena ulos ja annettiin seistä foliossa 15 min niin oli edelleen enemmän raw kuin medium (enemmän punaista kuin ruskeaa).
Olisiko parempi jos ottaa uunista vasta joskus 65 asteessa jos haluaa medium plussaa?
70+ astetta on jo varmasti kypsää mutta tuo raja mikä on raa'an ja kypsän välissä vaihtelee suuresti.
kyseessä siis 1,5kg kokoinaisena uunissa.
Millä tavalla on ihmiset valmistanut? tuntuu että tuo yleinen 55-58 ei riitä ollenkaan medium lämpötilaksi.
Olisiko parempi jos ottaa uunista vasta joskus 65 asteessa jos haluaa medium plussaa?
70+ astetta on jo varmasti kypsää mutta tuo raja mikä on raa'an ja kypsän välissä vaihtelee suuresti.
kyseessä siis 1,5kg kokoinaisena uunissa.
Millä tavalla on ihmiset valmistanut? tuntuu että tuo yleinen 55-58 ei riitä ollenkaan medium lämpötilaksi.