Sisäinen kovalevy ulkoiseksi USB-liitäntään

Liittynyt
12.06.2023
Viestejä
10
Tuli haltuun vanha pöytäkone jossa ois kuitenkin toimiva 3,5" SATA kovalevy, siellä olisi sisällä sellaista tavaraa minkä voisi nostalgian nimissä ottaa talteen. Toiveissa oli että tuon saisi otettua kotelosta pihalle ja jollain sitten yhdistettyä oman kannettavan USB-porttiin että voisi käyttää sitä ulkoisena kovalevynä, ottaa tiedot levyltä talteen ja sitten vaikka käyttää välillä jatkossakin ulkoisena kovalevynä jos ylimääräistä tilaa tarvitsee, milläs vehkeellä tämä onnistuisi jos millään? En ole mikään rautaexpertti, koskaan ei ole tullut omaa konetta kasattua, eli ei haittaisi jos löytyisi joku suhteellisen helppo työkalu ja keino. Kiitokset avusta!
 

demu

Conducător & Geniul din Carpați
Liittynyt
20.10.2016
Viestejä
4 178
Tuolta joku ulkoinen SATA-USB -kotelo, levy sisälle koteloon. Virtalähteen johto seinään ja USB-kaapelilla kiinni koneeseen. Näkyy yhtenä kovalevynä.

Voi katsella myydään -palstalta (tai kysellä ostetaan -palstalta). Aika moni on purkanut ulkoisen kovalevyn, ja USB-kotelo on jäänyt ylimääräiseksi.
 
Liittynyt
23.10.2016
Viestejä
845
Aika moni on purkanut ulkoisen kovalevyn, ja USB-kotelo on jäänyt ylimääräiseksi.
Mulla on noin kymmenkunta koteloa ja piriilevyä menny muovi ja ser-kierrätykseen ajan saatossa. Olis voinut lyödä rahoiksi jos olis tajunnut että joku niitä haluaa. :asif:
Eli aivan varmasti löytyy kyllä koteloitakin mihin saa kovon kiinni.
 
Liittynyt
12.06.2023
Viestejä
10
Pistetäänpä jatkoa koska asiathan eivät saa käydä liian helposti. :grumpy:

Ulkoinen SATA-USB kotelo hommattu, kovo liitetty sisään kotelon ohjeita seuraten, ei ollut mitenkään monimutkaista, liitännät vain oikein paikoilleen, ja sitten kaapelit kiinni ja... homma ei toimikaan kuten toivoisi.

Koteloon tulee virta, sen valo syttyy, ja pystyn kuulemaan että kiintolevy pyörähtää käyntiin kotelon sisällä, mutta Windows ei reagoi mitenkään eikä tunnista mitään uutta USB-laitetta eikä kovo näy resurssienhallinnassa eikä levynhallinnassa jne. Ei auta reboottaaminen eikä eri USB-portin kokeileminen (ja tuossa portissa kyllä tulostimet ja muistitikut toimii edelleen). Mikähän tässä olisi ongelmana? Itse en keksi oikein muuta kuin että tuo USB-kaapeli koneen ja kotelon välillä olisi huonosti kiinni tai vain viallinen, mutta mielestäni molemmat päät ovat kunnolla kiinni, enkä mielellään lähtisi väkivalloin runnomaan tuota kotelon USB-B tyyppistä liitäntää enää syvemmälle koska se on jo oikeasti tiukka.

Teoriassa kai kovo itse voisi olla paskana, mutta se kuitenkin pyörii, ja luulisi että Windows tunnistaisi että jotain on kiinnitetty USBllä mutta voisi antaa vaikka jonkinlaisen virheilmoituksen.

Teknologia on hauskaa kun se "toimii".
 
Liittynyt
20.10.2016
Viestejä
5 973
Toisella kaapelilla kannattaa kokeilla, jos ei toimi sittenkään, toisella koneellakin voisi testata ja jos ei sittenkään, niin liekkö kotelossa jotain vikaa.
Tälläiset on aina vaikeita, ku vika voi olla monessa eri kohtaa, sekä vaatii lisäkaapeleita ja vempeleitä löytyvän ylimääräisenä...
 
Liittynyt
12.06.2023
Viestejä
10
Täytyy seuraavaksi testata toisella koneella, toista sopivaa USB-B kaapelia ei vaan tähän hätään käsillä ole. Tuli googleteltua jo ennen hankintaa enkä löytänyt kasaa negatiivisia arvosteluja epäluotettavuudesta, eli voi olla ihan vaan meikäläisen perustuuriakin että mikään ei pelitä.
:beye:
 
Liittynyt
21.11.2017
Viestejä
298
Onhan usb-kotelo omalla virtalähteellä varustettu? Usb virta ei riitä 3.5” levyille, vaan tarttee oman virtalähteen.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
804
Tuohon riittää ihan usb-sata -adapteri. Hintaeroa ei juurikaan ole, mutta koteloita simppelimpi käyttää.
 
Toggle Sidebar

Statistiikka

Viestiketjut
225 543
Viestejä
3 991 729
Jäsenet
68 095
Uusin jäsen
BlueEye

Hinta.fi

Ylös Bottom