Silverstone ja Zalman esittelivät massasta poikkeavia AIO-coolereita Computexissa

Kaotik

Banhammer
Ylläpidon jäsen
Liittynyt
14.10.2016
Viestejä
21 793


Kaotik kirjoitti uutisen/artikkelin:
Computex-messut ovat ohi, mutta käsiteltävää Taiwanista riittää vielä tällekin viikolle. Silverstone esitteli messuilla esimerkiksi mielenkiintoista prosessorin ympäristönkin jäähdyttävää AIO:ta ja Zalmanilla on viritteillä täysin omaan suunnitteluun perustuvia AIO-coolereita.

[gallery link="file" columns="2" size="medium" ids="88207,88208"]

Silverstonen messuannin kenties mielenkiintoisinta tarjontaa tyyriin Alta F2:n ohella oli uudet Icemyst-sarjan AIO-coolerit. Coolerin tekniset yksityiskohdat eivät ole vielä täysin selvillä, mutta se ei vähennä mielenkiintoa modulaarista blokkiyksikköä kohtaan. Yksinkertaisimmillaan blokkiyksikköä ei välttämättä erota massasta mitenkään, mutta irrotettavan kansiosan alle voidaan liittää pyöreitä tuulettimia jäähdyttämään prosessorikannan välittömässä läheisyydessä olevia komponentteja. Tuulettimia voidaan virallisesti pinota yhteensä seitsemän, mutta Linus Tech Tipsin edustajat ehtivät messuilla todeta jopa 15 tuulettimen toimivan. Kokonaan toinen asia on niistä muodostuvan tornimaisen blokkiyksikön mahtuminen mihinkään koteloon 15 tuulettimen kera.

[gallery link="file" columns="2" size="medium" ids="88206,88205"]

AIO-coolereiden asialla oli myös entisaikoina huippusuosittu Zalman. Yhtiö esitteli messuilla Reserator5 Z -sarjan AIO-coolerit, joiden pumppublokki käyttää yhtiön patentoimaa kahden siipipyörän ratkaisua. Toinen voimistaa veden virtausta ennen kylmälevyä ja toinen sen jälkeen matkalla jäähdyttimeen. Reserator5 tulee saataville 240 mm Z24- ja 360 mm Z36 -malleina. Lisäksi yhtiöllä oli esillä yksinkertaisempaan yhden siipipyörän pumppublokkiin perustuva Alpha -sarja. Alpha AIO:n pumppublokki muistuttaa ulkonäöltään lähinnä paksuripaista jäähdytinsiiliä, jonka pinnan rikkoo pieni seitsenosaisista elementeistä rakentuva näyttö, joka näyttää reaaliaikaisesti jäähdytysnesteen lämpötilan. Se tulee saataville 240, 280 ja 360 mm:n kokoluokissa. Tällä hetkellä ei ole aivan selvää, onko Reserator5 Z -sarja päivittynyt jotenkin, sillä kyseisellä nimellä malleja julkaistiin jo viime vuonna myyntiin, mutta Alpha-sarja tutusta nimestään huolimatta on uudistunut vähintään ulkonäöltään.

Lähteet: Tom's Hardware, TechPowerUp

Linkki alkuperäiseen juttuun
 
Toggle Sidebar

Statistiikka

Viestiketjut
244 575
Viestejä
4 266 180
Jäsenet
71 535
Uusin jäsen
Zukab

Hinta.fi

Ylös Bottom