DIY Silverstone FT03 Lauhdutintorni

Viestiketju alueella 'Buildit, setupit, kotelomodifikaatiot & DIY' , aloittaja Obi-Lan, 08.11.2018.

 1. Obi-Lan

  Obi-Lan ¯\_(ツ)_/¯

  Viestejä:
  534
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Liekkö Silverstonen TJ07 koteloonkin voi joskus kyllästyä, tuossa ihan yllättäen askartelu paskartelu kärpänen puri kun sattumalta YouTube tarjoili videon vesijäähdytetystä mini-itx koneesta ja ajattelin että olisipa kiva saada toi mööpeli pois lattialta pyörimästä ja vähän pienemmäksi pöydän kulmalle. Parinkaan viikon kuluessa ajatus ei lähtenyt pois päästä, sivusilmällä katselin millaisia koteloita maailmalla on kunnes huomasin tämän kotelon IO-Techin myyntipalstalla, katselin että sisälle mahtuu kivasti tavaraa ja vie suhteellisen vähän pöytätilaa. Vesijäähylle tämä ei todellakaan ole tehty ja netistä löytyneet projektit olivat enimmäkseen aika rumia toteutuksia, mutta lähdinpä silti haastamaan. Tavoitteita/pohdintoja:
  • Ei reikiä kylkiin
  • Pohjalle 240mm ja kattoon 120mm radiaattori
  • Koska DVD asemalle tehty reikä kylkeen, sen pitäs toimia (tai peitetään reikä)
  • mATX + Ryzen, tosin AM4 mATX emolevyvalikoima ei kovin laadukkaalta vaikuta?
  • Nykyisestä koneesta jotain osia kuten kovot, muistit, Titan X (maxwell) kortti vesiblokilla, jo olemassa oleva EK CPU blokki, EK DCC pumppu, aquaero lt5
  Bykski radit on jo tilattu Aliexpressistä. Tilaa on tarkoitus tehdä laittamalla ATX powerin sijaan SFX poweri johon tilattu vielä ennakkotilauksena Corsairin SF600 Platinun. Poweri olisi tarkotus laittaa pystyyn niin että virtaliitin on pohjaan päin. Tuota varten välipohjaa joutuu leikkaamaan ja isoin haaste tulee olemaan askarella pohja uusille suunnitelmille sopivaksi. Tällä hetkellä ajatus on askarella uusi levy powerin ja radin aukoilla ja nitoa se yhteen alkuperäisen pohjalevyn kanssa.

  Oleelliset osat seilaa vielä merillä joten tein paperimallit todetakseni että ehkä paketti mahtuu kasaan ja jos ei mahdu niin milleistä jää kiinni. Varsinaiset leikkelyt alkaa sitten kun on poweri ja radi käsissä.

  ft03_mallailua_takaa.jpg FT03_mallailua.jpg
   
  Atorox tykkää tästä.
 2. Signa

  Signa π Team H2O

  Viestejä:
  1 522
  Rekisteröitynyt:
  12.12.2016
  Ei kai se enää "ennakkotilauksessa" ollut? Olen omani saanut Corsairilta normirahdilla tilattuna jo 29.10. .... ja heti laatikkoa avatessa iski pieni morkkis, kun ohjekirjan kannessa mainittu SF750 :rage: /Ot.

  Onnea mahdutusprojektiin! Seurantaan menee :)
   
 3. Obi-Lan

  Obi-Lan ¯\_(ツ)_/¯

  Viestejä:
  534
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Ennakkotilauksessa kun erehdyin suomalaisen tukun(?) kautta sen tilaamaan. Tosin Corsairin sivukin tällä hetkellä väittää että available in 2-3 weeks.
   
 4. Atorox

  Atorox

  Viestejä:
  261
  Rekisteröitynyt:
  18.01.2017
  Heh, hauska nähdä kuinka vanha koteloni saa ihan uuden elämän. :)
   
 5. Obi-Lan

  Obi-Lan ¯\_(ツ)_/¯

  Viestejä:
  534
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Mikäs sen hauskempaa kuin kierrätys ja tuunaus. Leikkasin kokeeksi tänään plexi ikkunan tohon, tuli vaan naarmutettua sitä hioessa niin pitää leikata vielä uusi. Ja joku siisti kiinnitys pitäisi keksiä, muuten istuis nätisti reunojen tasalla.

  ft03_plexi2.jpg
   
  anttivaisanen tykkää tästä.
 6. Obi-Lan

  Obi-Lan ¯\_(ツ)_/¯

  Viestejä:
  534
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Kiinasta ilmestyi ihme kyllä eka paketti (vielä kun sen powerin sais), pari Bykskin radia. Ei saa unboxausvideota näistä tehtyä tekemälläkään, tulevat valkoisissa pahvilaatikoissa, päälle käsin kirjoitettu mikä malli. Sisällä radi ja setti eri mittaisia ruuveja. Valmistusjälki mielestäni noissa on kelvollisen näköistä.

  bykski_B-RDxxx-TK.jpg

  Yläradi ei menny paikoilleen vaan sieltä pitää nykästä yksi tukirauta mäkeen:

  ft03_120mm_rad_bracketremo.jpg

  Ja alaradi menee niukin naukin, milliäkään ei jää kylkilevyihin. Mutta tuollaisenaan poweri ei kyllä tule mahtumaan taakse, eli pitäisi yhtä "kulmatolppaa" leikata. Ensin meinasin että laitan radin pohjalle ja tuulettimet päälle pull tyyppisesti (lähinnä ulkonäkö), mutta toisaalta jos laitan tuulettimet alapuolelle jää vähemmän leikattavaa. Ikävästi osuu tuo etupanelin kiinnistyssalpa kohdille.

  FT03_240mm_rad.jpg Inkedft03_240mm_rad_cutcut_LI.jpg

  Saako mistään kierretappeja noille tietokoneruuveille?
   
 7. JuSiZ

  JuSiZ

  Viestejä:
  1 631
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
 8. Obi-Lan

  Obi-Lan ¯\_(ツ)_/¯

  Viestejä:
  534
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Itseasiassa semmosta tiheäkierteisempää, se ilmeisesti on M3x0.5?
   
 9. JuSiZ

  JuSiZ

  Viestejä:
  1 631
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  No jos normi m3 niin löytyy joka työkaluja myyvästä kaupasta