SilverStone esitteli yli kahden kilowatin Hela 2050 -virtalähteen

Kaotik

Banhammer
Ylläpidon jäsen
Liittynyt
14.10.2016
Viestejä
22 515
silverstone-hela-2050-20211110.jpg


Kaotik kirjoitti uutisen/artikkelin:
Parhaiten kotelovalmistajana tunnettu SilverStone on julkaissut uutta verta virtalähdemarkkinoille. Uusi Hela-sarjan yli 2 kilowatin virtalähde ei poikkeuksellisesti kanna lainkaan 80 Plus -sertifikaattia, vaan sen kyljestä löytyy Cybeneticsin sertifikaatit.

SilverStone Hela 2050 on nimensä mukaisesti 2050 watin virtalähde. Cybenetics Platinum -sertifioituna virtalähteelle luvataan 89 – 91 % hyötysuhde kuormasta riippumatta. Lisäksi virtalähteestä löytyy Cybenetics Standard+ -sertifikaatti hiljaisuudesta, mikä tarkoittaa käytännössä maksimissaan 35-40 dB(A):n meluntuottoa.

[gallery link="file" columns="2" size="medium" ids="68986,68987"]

Virtalähde on täysin modulaarinen ja varustettu litteillä kaapeleilla sekä japanilaisilla kondensaattoreilla. Mukana tulee yksi 20+4-pinninen ATX-virtaliitin, kaksi 4+4-pinnistä prosessorin lisävirtaliitintä, neljä suoraa PCIe 6+2-pinnistä ja peräti seitsemän haaroitettua PCIe 6+2-pinnistä lisävirtaliitintä, yksi kolmen Molexin ja yhden floppyliittimen kaapeli, kolme neljän liittimen SATA-virtakaapelia sekä lopulta yksi NVIDIAn 12-pinninen lisävirtaliitin.

Hela 2050 -virtalähdettä jäähdyttää 135 mm:n kaksoiskuulalaakeroitu tuuletin, jonka voi kytkeä toimimaan semipassiivisena. Semipassiivisessa tilassa virtalähteen tuuletin käynnistyy vasta yli 800 watin kuormissa. Virtalähteen suojausrivistö on nykystandardien mukainen: ylijännitesuoja, ylivirtasuoja, ylitehosuoja, oikosulkusuoja ja suoja ylilämpenemistä vastaan.

SilverStone Hela 2050:n strategiset mitat ovat 150 x 86 x 180 mm ja 4,34 kg. Virtalähde tulee saatavilla vuoden lopulla ja vaikka hinnasta ei ole vielä varmuutta, sen odotetaan asettuvan noin 600 dollarin tienoille.

Lähde: SilverStone

Linkki alkuperäiseen juttuun
 
Viimeksi muokattu:
Otsikossa kiuas. Löytyy jutustakin.
Kuormasta riippumatta tuskin tarkoittaa alle 5% kuormia, mutta hyvä jos näin on.
 
Mikä on järjestelmä, johon tämä on sopiva ratkaisu? Usean näyttiksen kryptolouhinta?
 
Piisaako tämä seuraavan sukupolven cpu gpu yhdistelmälle? Vai tarvitaanko näitä koneeseen useampia...


;)
 
Hyvän näköinen virtalähde, mitä nyt vähän överi. Cybernetics -luokitus oli tynnyrissä eläneelle uusi juttu. Pitääpä huvikseen katsoa, löytyykö sen listoilta jämäkkää Kelaa tai Melaa, jos ei Silvennoiselta niin joltain muulta valmistajalta.
 
Cybenetics eroaa esim. platinumista siten että hyötysuhde on koko kuormalle? Vai ymmärsinkö väärin.
 
Eikös tietokoneiden suunta pitänyt olla energiapihejä ja esim. 1000w virtalähteet on turhia? Muistelen vuosia sitten nähneeni tuollasen.
 
Mahtaneeko tuo 800W asti passiivina olla jonkun sortin "ennätys"? :hmm:
Kiinnitin samaan huomiota. Silverstonella on passiivinen 700 watin Nightjar NJ700, joka on toki paljon halvempi, mutta jos Silverstonen lupaus pitää paikkansa, taitaa olla ennätys. Hela 2050 Platinum on todella kallis, mutta yksi kapea asiakaskunta saattaa olla tehokkaan hiljaisen koneen rakentajat.
 
Eikös tietokoneiden suunta pitänyt olla energiapihejä ja esim. 1000w virtalähteet on turhia? Muistelen vuosia sitten nähneeni tuollasen.
Niin no... Seuraavan sukupolven huippunäytönohjaimien huhutaan olevan yli 400W kuluttavia vakiona. Jos meinaat kellottaa, se 1000W koneelle ei riitä mihinkään.
 
Toinen asiakaskunta on hardcore ylikellottajat, esim @Luumi voisi olla tästä virtalähteestä kiinnostunut.

Joo näin tämän itsekin, hyvä että uusi vaihtoehto noiden nykyisten harvojen kylkeen ja kun saatavuus ollut huono. Eipä noille ole niin käyttöä kuin louhinta, kovemmat oc-aiheiset testikokoonpanot ja ehkä SLI + iso prossu arkikone.
 
Mikä on järjestelmä, johon tämä on sopiva ratkaisu? Usean näyttiksen kryptolouhinta?

Tämä, 28 core Xeon W-3175X ja 2-way SLI RTX 3090 Kingpin kaikki kylmällä testiin :D . Tuossa kaksi 2000W virtalähdettä käytössä.

 
Eikös tietokoneiden suunta pitänyt olla energiapihejä ja esim. 1000w virtalähteet on turhia? Muistelen vuosia sitten nähneeni tuollasen.

Tuosta n. 2010 lasketeltiin virrankulutuksesta suhteen alaspäin reilusti päälle puoli vuosikymmentä kun Intel keskittyi tekemään toinen toistaan energiatehokkaampia quad-coreja ja nVidia vaihtoi suuntaa Fermi-farssin jälkeen. Sitten Intel jämähti 14nm prosessiin, tuli agresiiviset automaattiset ylikellotusprofiilit eli "turbo boost kellot", uusien valmistusprosessien erikoisuudet ja pitkästä aikaa todella tiukka kilpailu GPU-puolella nopeimman kortin tittelistä. Nämä nyt ovat johtaneet varsinkin high end osien osalta tolkuttomiin virrankulutuksiin ja ennenkaikkea surkeaan hyötysuhteeseen.

Hauskin esimerkki lienee RTX 3090 + i9 12900K setti, joka "täydellisesti optimoidussa pelissä" eli sellaisessa joka antaisi jatkuvasti 100% cpu ja 100% gpu-kuorman veisi vakionakin n. 650W virtaa jatkuvasti, siinä missä RTX 3080 ti + i7 12700K setti veisi noin 450W tarjoten n. 95% tuon ylemmän kombinaation suorituskyvystä.

Eli energiatehokkuus on kyllä kasvanut huimasti, mutta se vaan halo-tuotteissa mennään tahallaan pilaamaan, että saadaan ne viimeiset 5% lisää potkua karkkimarkkeihin

Ja sitten näillä nykyisillä komponenteilla on myös sellainen hauska ominaisuus, että ne ottavat erittäin lyhyitä virtapiikkejä, jotka saattavat muutamaan kymmenen millisekunnin ajaksi esim tuplata kulutuksen. Eli 500W vaativa kuluttava ihan suoraan vaatii lähemmäs 1000W powerin, ettei virtapiikit kaada sitä.
 

Statistiikka

Viestiketjuista
259 123
Viestejä
4 502 734
Jäsenet
74 329
Uusin jäsen
Bopperhopper

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom