Sijoitushuijauspuhelut Briteistä (Intiasta?)

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja yks-vesa-vaan, 11.07.2018.

 1. yks-vesa-vaan

  yks-vesa-vaan

  Viestejä:
  310
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Ajattelin että tästä aiheesta voisi luoda ihan oman ketjunsa kun tuntuu että tämä ongelma on jäänyt pysyäkseen. Varmasti on moni on näihin Briteistä tuleviin sijoituskusetuspuheluihin törmännyt ja jos ei ole niin kyseessähän ovat nämä jo vuoden-pari jatkuneet puhelut jotka tulevat Briteistä, mutta todennäköisesti ne on ohjattu sinne jostain brittien entisestä siirtomaasta ja veikkauksena on ollut Intia. Puheluthan alkavat aina samalla tavalla kohteliaasti ja hyvin pitkäpiimäisesti kysytään onko aikaa johonkin juttuun. Taustalla on hälyä ja ekoilla kerroilla puhuivat niin epäselvästi että siitä ei saanut mitään selvää. Sittemmin ovat jo vaihtaneet keskukseen englantia kohtuullisesti osaavia tyyppejä. Joku on myös kertonut että taustahäly olisi vaan nauhoite, mutta tiedä sitten pitääkö paikkansa. Itse en ole ikinä jaksanut näitä kuunnella loppuun, mutta ne jotka ovat, kertovat että lopussa sitten markkinoivat jotain sijoitushuijausta.

  Taas eilen soitti joku akka sieltä ja tämä oli varmaan jo kymmenes kerta. Nyt sanoin vaan heti kun selvisi mistä on kyse että "fuck you" ja löi kerrankin luurin korvaan. Aikaisemmin edes fuck-you-huutelu ei tuottanut huijarissa reaktiota vaan jatkoi robottimaisesti eteenpäin. Yhdellä kerralla uhkasin tappaa puhelun soittavan naisen ja harrastaa hänen kanssaan seksiä, eikä edes suostunut lopettamaan puhelua vaikka kyllästymiseen asti pari minuuttia tuota toistelin. Alkaa jo pikkuhiljaa mennä hermot tämän huijauksen kanssa, kun eivät näköjään edes laita numeroita mihinkään estolistoille vaikka sinne huutaisi ihan mitä tahansa. :D

  Onko tälle saatavissa mitään pätevää estoa? Entä onko kenelläkään tietoa millä ihmeen rahoilla tätä huijausta pyöritetään? Mittakaava on jo sen verran iso, että vaikka homma pyörisi kehitysmaan orjapalkalla, niin ei tämä nyt ihan ilmaista voi olla ja yleensä huijaukset edes loppuvat nopeasti ja tämä vaan jaksaa porskuttaa vaikka onnistumisprosentti Suomessa luulisi olevan aika huono jopa huijaukseksi. Itsekin varmasti osaisin huijata ihmisiltä helpommin rahaa kuin tämmösellä virityksellä.
   
 2. Warfe

  Warfe Insinööri Tukijäsen

  Viestejä:
  485
  Rekisteröitynyt:
  30.10.2016
  Sopivasti aloitettu aihe. Itselle tänään soitti 075-alkuisesta numerosta kaksi kertaa ja yrittivät hälinän keskellä selittää jotain talouskysymyksiä. Huonoa ja epäselvää englantia sopersivat. Aikalailla heti tulo lyötyä luuri korvaan.
   
 3. Cereal killah

  Cereal killah

  Viestejä:
  2 568
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Minulle(kin) kaikki paska tulee joko briteistä (44-alkuinen) tai sitten jotain sellaisia 1 - alkuisia joissa on muistakseni väliviiva sen ykkösen jälkeen. Eli en vaan enää vastaa näihin enkä mihinkään mikä tulee briteistä. Onneksi ei ole sinne päin eikä sieltä minulle mitään oikeaa asiaa.

  Tosin minulla ne on "IT- rekrytoijia" ja "yrityssoftan myyjiä" mutta samaa paskaa eri paketissa.
   
 4. ddali

  ddali

  Viestejä:
  95
  Rekisteröitynyt:
  31.10.2016
  Samoja tullut myös tänne, tuntuu että ilmestyivät vasta kun liittymä laitettiin firman nimiin, eli noin 9kk sitten.
   
 5. juhoa

  juhoa

  Viestejä:
  35
  Rekisteröitynyt:
  04.01.2017
  Työpuhelimeen ovat jokuseen kertaan soittaneet ranskalaisesta numerosta. Ensimmäisellä kerralla puhui ihan hyvää englantia ja jonkin aikaa tuli rupateltua ennen ku tajusin mistä kyse. Pari viikkoa tämän jälkeen alkoi sitten puhelinhäirintä. Kerran löin luurin korvaan, puolenkymmentä kertaa jätin vastaamatta ja sitte ku blockasin numeron niin vaihtoivat espanjalaiseen numeroon. Tämänki ku blockasi niin puhelut loppu.

  Ilmeisesti nuo jonkin verran tekee taustatyötä ku firmalla ei ole kotisivut ku suomeksi ja silti olivat sieltä onkineet tietoja. Ja ilmeisesti joku noihin huijauksiin lankeaa kerta toimintaa pystyvät pyörittämään.
   
 6. FreshMint

  FreshMint Little-Rocket-Man Tukijäsen Köyhä

  Viestejä:
  362
  Rekisteröitynyt:
  29.10.2016
  Lähettävät myös tekstareita. Duunissa oli yhteen puhelimeen tullut ja suunta numeron mukaan se olisi ollut briteistä.
   
 7. ?..

  ?..

  Viestejä:
  414
  Rekisteröitynyt:
  06.04.2018
  Kannattaa tiedostaa, että puheluun vastaamalla pääset erikoislistalle ja puheluita tulee todennäköisesti enemmän.
   
 8. Lucas

  Lucas

  Viestejä:
  2 001
  Rekisteröitynyt:
  27.05.2017
  Näin ovelasti +44-soittaja huijaa – Henri Haho nauhoitti puhelun ja selvitti, miten rahasi yritetään viedä

  Tuossa on uutinen siitä, että miten se kusetus etenee usein noissa Aasiasta tulevissa puheluissa.

  Onhan tuo melkoisen säälittävää hommaa kun eivät ole vaivautuneet edes lokalisoimaan huijauspuheluita kohdemaan kielelle eli tässä tapauksessa suomeksi. Ilmeisesti ei oikein intiassa löydy suomen kielen taitoisia huijareiden apureita kahden euron päiväpalkalla eivätkä itsekkään osaa sellaisia kouluttaa kielitaidottomista.

  Väittäisin ettei suurin osa suomalaisista ymmärrä hevonpaskaakaan kun huijari yrittää englanniksi selittää että mene esimerkiksi tämän ketjun sivun www-osoitteeseen ja tuon osoitteen tavaa englanniksi:

  https: // bbs.io-tech.fi/threads/sijoitushuijauspuhelut-briteistae-intiasta.106698/#post-3170221

  Jos haluaa yrittää miten itse onnistuu niin copy pastaa tuon osoitteen tuonne ja painaa play:

  text to speech online
   
 9. Alias Hoboimp

  Alias Hoboimp

  Viestejä:
  477
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Minä en ikinä edes vastaa ulkomailta tuleviin puheluihin, tuli sitten mistä maasta hyvänsä. Eri asia on tietysti se, jos tiedän vaikkapa vanhempieni lomailevan Ranskassa ja sieltä tulee puhelu. Silloin vastataan, koska voi olla vaikka hätä kyseessä. Muuten en vastaa koskaan. Työpuheluita osaan odottaa, joten joku random puhelu mistä tahansa random maasta ei ole vastauksen arvoinen. Jos on jotain oikeaa asiaa niin pistäköön vaikka tekstiviestin perässä.

  En ole koskaan joutunut ulkomaalaisille puhelinhäiriköille puhumaan tällä metodilla.
   
 10. Gamer666

  Gamer666

  Viestejä:
  4
  Rekisteröitynyt:
  09.12.2017
  Itselleni soitti Iso-Britanniasta +44-alkuinen numero 22.7.2017. Varmaan jotain sijoitushuijareita, en vastannut. Ei ole sen jälkeen soitellut uudestaan.
   
 11. Lucas

  Lucas

  Viestejä:
  2 001
  Rekisteröitynyt:
  27.05.2017
  Ehkä noille voi vastata pelkkää suomea puhumalla. Sama mitä sanoo suomeksi niin eihän ne tajua mitään. Vaikka "haista vi***a" toistelee loputtomasti vastauksena kaikkeen. Luultavasti päättelevät väärin että sanoisi jotain en ymmärrä tarkoittavaa lausetta.

  Luultavasti pääsee johonkin listalle toivottomista tapauksista eikä soittoja enää tule samoilta huijareilta.

  Tai sitten toistelee vaikka jotain noista ulkomaalaisille erityisen vaikeista suomen kielen sanoista:

  Onko tässä suomen kielen vaikein lause?

  "Esimerkkejä ulkomaalaisille vaikeista sanoista ja lauseista:

  1.
  Hyvää yötä / hyvää työpäivää
  2. Terveyskeskuksessa
  3. Itäkeskuksessa
  4. Mato-matto, kusi-kuusi, vesa-vessa
  5. Kengät, kuningas, Helsingissä
  6. Purskuttaa
  7. Korskea
  8. Hieno kielo
  9. Hän juoksi jäätelöä syöden."​


  Tai vaikka jotain noiden yhdistelmää. Vaikka "hyvää yötä korskeassa terveyskeskuksessa".
   
 12. FixxeR

  FixxeR

  Viestejä:
  65
  Rekisteröitynyt:
  20.10.2016
  Itselle on tullut viime päivinä soittoja tanskasta sekä jostain tuntemattomista numeroista. Olen jättänyt vastaamatta, koska nykytyöni puolesta en työskentele ulkomaalaisten parissa, eikä ole mitään syytä olettaa että relevanttia asiaa olisi. Aikoinaan myös soiteltiin hong kongin suunnilta "upeiden" sijoitusmahdollisuuksien tiimoilta jotka tyrmäsin. Tuon tyrmäyksen jälkeen soittivat parin vuoden päästä jolloin haistatin suoraan vitut kun ei uskonut sanaa ei. Ei millään jaksais vaihtaa numeroa, mutta alkaa ryydyttämään tuo turha skeida mitä eteen tulee...
   
 13. yks-vesa-vaan

  yks-vesa-vaan

  Viestejä:
  310
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Tässä huijauksessa ei kuulemma ole edes salatut ja turvakiellon takana olleet puhelinnumerot välttyneet soitoilta, koska ovat soitelleet numeroita ihan numeroavaruuden perusteella järjestelmällisesti. En tiedä pitääkö tämä paikkansa, mutta sen verran laaja tämä huijaus on ollut että en ihmettelisi vaikka olisivat moista alkaneet tekemään. Suomessa laki on tämäntyyppisissä huijauksissa niin munaton kun vaan voi olla, ei luulisi olevan mikään amerikan temppu näin digitaalisena aikana puhelinoperaattoreilta selvittää kuka orkesteri tommosta soittosarjaa pyörittää ulkomailla ja pistää vaikka koko operaattorille banni Suomen puheliverkkoon jos eivät muuten usko. Varmaan ulkomailla tämäkin onnistuu helposti, mutta ei toimi Suomessa koska täällä se on vaan eri asia. :mad:

  Jotenkin nyt heräsi salaliittoteoria-ajatus tästä, että ihan tietoisesti joku koittaisi selvittää numeroiden avulla jotain ja tietoa voitaisiin käyttää sitten jollain ovelalla tavalla cyberhyökkäyksessä. Jos ei muuten niin ainakin Suomi saadaan kriisitilanteen alussa hyvin polvilleen, kun laitetaan kaikki Intian curryn varassa toimivat soittosarjat soittamaan Suomeen. Menee koko valtionjohto ja armeija sekaisin pitkäksi aikaa kun puhelimessa joku huutaa Can you hear me? ja alkaa esittelemään jotain vammaista sijoitustuotetta paskalla englannilla. :geek:

  Jotenkin toi homma on kyllä niin outoa kun vaan voi olla, luulisi tommosten puheluiden onnistumisprosentin olevan jopa nigerialaiskirjeitä paljon huonompi ja tähän kuitenkin on pistetty selvästi rahaa peliin samalla tavalla kuin siellä ihan oikeasti olisi joku valtiollinen taho taustalla...
   
 14. yeoltelly

  yeoltelly

  Viestejä:
  57
  Rekisteröitynyt:
  27.08.2017
  No tännekkin alkoi toissäpäivänä tulla ekaa kertaa noita häirikkösoittoja ilmeisesti Tanskan suunnasta. Pirun ärsyttävää kyllä ja soittelevat vielä aamulla niin että herättivätkin kerran. Saatoin tehdä virheen, kun epähuomiossa vastasin ensimmäiseen soittoon, laitoin kyllä heti luuria korvaan.

  Onko Androidilla helppoa tapaa blokata puheluita jollain säännöllä, kuten maakoodilla? Noi pirulaiset vaihtelee ainakin kuutta viimeistä numeroa, niin ettei voi blokata kovin helposti.
   
  Viimeksi muokattu: 12.07.2018
 15. taski

  taski

  Viestejä:
  416
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Ulkomaankauppaa tekevänä tämä alkaa käydä välillä hermoille. Ei voi oikein olla vastaamattakaan ulkomaisiin numeroihin ja viimeiaikoina kiihtyvällä tahdilla on soittajana sitten joku tällainen sijoitusmahdollisuuksia tarjoava erikoismies tmv.

  Erikoisin keissi oli muutama kk takaperin kun kysyivät ihan nimeltä erästä tuttavaa, joka ei millään tapaa liity puhelinnumerooni tai työpaikkaani jonkin nimissä puhelinliittymä on.

  Tiedä sitten millä konstilla olivat sankarin nimen selvittäneet ja osanneet meikäläiseltä kysyä, tosin eipä kai se nykypäivänä enää vaadi kuin pientä stalkkausta linkedIn:stä tai Facebookista. Vastasin että ko. henkilö ei ole tavoitettavissa tästä numerosta ja asia jäi sitten sikseen. Olisi pitänyt hoksata tilanteessa kertoa että juu kyllähän tämä jantteri puhelimeen saadaan. Sen jälkeen olisi ollut ihan mielenkiintoista seurata että mitä olisivat tarjonneet ja miksi meikäläisen kautta, eikä suoraan frendille soittaen.
   
 16. neko

  neko Make ATK Great Again

  Viestejä:
  1 853
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Mä näppäilin monta kuukautta sitten eräs päivä hirmuisen kasan minulle tulleista ja löytämistä numeroista luodut numerot estoon. Ihan sama, jos meni jotain tärkeää, koska en juurikaan odottele puheluita ulkomailta. Eli pistelin jos numerot loppui vaikka 18, 25, 30 (alku siis sama), niin aikani kuluksi lisäilin estoon vähintään kaikki väliltä 01-40. Leikepöytää hyväksi käyttäen ei ihan mahdoton homma. Lisäksi laitoin myös erikseen "numeron" jossa alku ja perään * merkin siitä kohtaa mistä vaihtelu alkoi.

  En tiedä kumpi auttoi (kun en tiedä voiko jokerimerkkiä * käyttää SGS7:ssä noin), mutta tuon iltapäivän jälkeen loppui soitot/viestit kuin seinään.:tup:

  Tulevaisuutta ajatelle harmittaa, ettei estettyjä numeroita saa kännystä ulos. Kun kännyä vaihtaa, niin on taas tehtävä sama rumba (tuskin jaksan, ellei edelleen tule silloin noita) kun vaikka muuten saa kaikki yhteystiedot, mutta ei estettyjä numeroita AFAIK.
   
 17. Zacksa

  Zacksa

  Viestejä:
  1 027
  Rekisteröitynyt:
  30.10.2016
  Papua-uudesta guineasta koittivat soitella tällä kertaa
  +67572211726
  Soi pari sekuntia ja loppui
   
 18. FreshMint

  FreshMint Little-Rocket-Man Tukijäsen Köyhä

  Viestejä:
  362
  Rekisteröitynyt:
  29.10.2016
  Muistaakseni fonecta caller appi antaa mahdollisuuden laittaa estolistalle ja siihen pitää myös luoda tili.

  En sitten tiedä jos puhelin vaihtuu pysyykö noi siellä tiedossa vai onko vain puhelin kohtainen
   
  Viimeksi muokattu: 13.07.2018
 19. TaMPerer

  TaMPerer

  Viestejä:
  91
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Mulla kävi sama tänään. Numero loppui vaan ..11700.
   
 20. tombe0

  tombe0 Premium-jäsen

  Viestejä:
  277
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Fonecta Caller tallentaa spammilistan siihen "fonecta tiliin" jolloin ei haittaa vaikka luuri vaihtuis, tai jos käytät useampaa, pysyy hienosti synkassa ja seuraa aina mukana :) (Kunhan muistat appin asennuksen jälkeen kirjautua sisään...)
   
  FreshMint tykkää tästä.
 21. Noddy

  Noddy Tukijäsen

  Viestejä:
  452
  Rekisteröitynyt:
  28.10.2016
  Pojalle (7v) soitteli Papua-Uusi-Guineasta ja kaverille Samoasta. Molemmat tällä viikolla. Ei kyllä vastannut kumpikaan että en tiedä mistä on kyse, mutta varmaan samaa paskaa. Pystyykö muuten puhelimella blokkaamaan puhelut tietystä maasta? Jokin appi esim? Ei varmaan tarjoa moista ainakaan liittymätarjoajat?
   
 22. Xanthe_

  Xanthe_

  Viestejä:
  205
  Rekisteröitynyt:
  28.10.2016
  Samsungin Black list "+44" ja loppu briteistä puhelut. Viimeks näkyy logissa yrittäneen päästä läpi Helmikuussa.


  Ne jos saa sun numeron jne niin ne alkaa kierrättää niitä kavereillaan.
   
 23. rlame

  rlame

  Viestejä:
  303
  Rekisteröitynyt:
  30.10.2016
  Noddy tykkää tästä.
 24. aneane

  aneane

  Viestejä:
  58
  Rekisteröitynyt:
  24.12.2016
  Mulla soitti taas jotain paskaa englanniksi markkinoiva nainen singaporesta.
  Kovasti yritti saada mua vastaamaan myöntävästi kysymyksiinsä vaikka kaikkihan tietää että puhelin myyjille ei saa koskaan vastata myöntävästi.
  Kolme kertaa jaksoi soittaa vaikka löin luurin tylysti korvaan.
  Erikoista oli että puhelu tuli tällä kertaa +358 alkuisesta numerosta.
   
 25. Lucas

  Lucas

  Viestejä:
  2 001
  Rekisteröitynyt:
  27.05.2017
  Nehän soittelevat jonkun nettipuhelinpalvelun kautta. Voivat valita minkä tahansa maan siihen käyttöön josta soitto näyttää tulevan.
   
 26. yks-vesa-vaan

  yks-vesa-vaan

  Viestejä:
  310
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Tällä kertaa tuli soitto vaihteeksi numerosta +358 9 42722459. Joku hemmetin sitkeä akka paskalla englannilla(aksentti vaikutti jälleen hyvin intialaiselta) ja tämä oli taas niitä tapauksia, jotka eivät lopeta vaikka tekisi mitä tahansa. Kuulemma oikein rekisteröity European Union company ja pääkonttori Nikosiassa Kyproksella ja olen tervetullut paikanpäälle. Eivät koita myydä mitään, haluavat vaan tarjota sijoituspalveluitaan, repesin nauramaan ja löin luurin korvaan ja laitoin puhelimessa fonectan estolistalle numeron.

  En vieläkään voi ymmärtää miten noin paskalla huijauksella saa tahkottua rahaa. Pitäisi varmaan itsekin alkaa tällä omalla rallienglannilla myymään ulkomaille osakkeita ja rikastua. :greedy:
   
  FreshMint tykkää tästä.
 27. FreshMint

  FreshMint Little-Rocket-Man Tukijäsen Köyhä

  Viestejä:
  362
  Rekisteröitynyt:
  29.10.2016
  Noihin aina joku haksahtaa...Kyllähän tohon pitäis saada ratkasu ettei tota paska enää ihmisille tulis mutta toivossa on hyvä elää
   
 28. henkilöllisyyS

  henkilöllisyyS

  Viestejä:
  53
  Rekisteröitynyt:
  24.07.2018
  Muinulle tuli puheluita viime viikolla, tanskasta.

  Haluaisin tietää kuka on ryssinyt puhelinnumeroni hackereille jotka ovat sitten myynyt eteenpäin näille idiooteille.

  Mikä liittymä teillä on käytössä, ja oletteko antanut numeron jollekin pienemmälle yritykselle tai startupille. Tai kyseenalaiselle ulkomaalaiselle yritykselle?
   
 29. Turbolaturi

  Turbolaturi BANNATTU BANNED Tukijäsen

  Viestejä:
  4 894
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Nuo parin sekunnin hälärit soittaa luultavasti joku botti, joka testaa numeroiden toimivuuden. Varmaan käyvät kaikki maailman numerot järjestelmällisesti lävitse. Sen jälkeen vasta joku oikea ihminen soittaa. Ihme kyllä minulle ei näitä puheluita ole tullut kuukausiin ja välillä niitä tuli joka viikko.
   
 30. henkilöllisyyS

  henkilöllisyyS

  Viestejä:
  53
  Rekisteröitynyt:
  24.07.2018
  Voi olla, mutta voi myös olla että heillä on numeroita, ja jos muistan oikein niin tiesivät jopa nimen kuin soittivat ja joku vastas. Itsellä on moi mobiili, ja mietin että ovatko he ne tiedot hävittänyt, en saanut näitä ennen liittymän vaihtoa, voi tietenkin olla sattuma.
   
 31. Turbolaturi

  Turbolaturi BANNATTU BANNED Tukijäsen

  Viestejä:
  4 894
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Ja justin puoli tuntia sitten soitettiin häläri espanjaan kuuluvasta numerosta.
   
 32. yero

  yero

  Viestejä:
  312
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Ite, jos on aikaa, pyrin juttelemaan näiden kanssa mahdollisimman pitkään. Se ajan huijari on varattuna, eikä pysty kusettamaan ketään. Luuri korvaan/en vastaa -metodilla pääsevät paljon parempaan tuottoon.

  Yhdelle sanoin suoraan, että tässä kaupassa käydessäni vaan pyrin viemään sinulta aikaa mahdollisimman pitkään. Suuttui huolella ja lupasi laittaa numeron jollekin superspämmäyslistalle ja soittoa kuulemma luvasssa yötä päivää. Eipä tullut.
   
  noreth tykkää tästä.