Siideriketju

Viestiketju alueella 'Ruoka & juoma' , aloittaja orakk, 11.11.2017.

 1. orakk

  orakk

  Viestejä:
  139
  Rekisteröitynyt:
  27.10.2016
  Siideriä juovalle porukalle oma ketju vastapainoksi olutketjulle.

  Itse juon jonkun verran siideriä, yleensä niitä oikeita omenasiidereitä sieltä kuivemmasta päästä valikoimaa. Marketeista löytyy vielä nykyäänkin kovin pieni valikoima kunnollisia siideriä, joten usein joutuu Alkoon etsimään kunnollisia vaihtoehtoja. Maustetut siiderit eivät ole monesti juomakelpoisia tai niitä ei edes pitäis siideriketju kutsua. Tosin joitakin poikkeuksia maustetuissakin on

  Tänään ei jaksanut mennä Alkoon, joten tyydyin Prisman valikoimaan. Mukaan lähti Strongbown lisäksi yksi pullo maustettua Happy Joe siideriä (tapojeni vastaisesti), tarkalleen ottaen pullo on winter applea. Mausteena tuntuisi olevan tujaus kanelia. Tämä ei ole aivan karmeata, mutta tuskin tätä tulee kovin montaa kertaa hyllystä mukaan napattua.

  IMG_20171111_213039-540x960.jpg
   
  Hcc ja rubyroyale tykkäävät tästä.
 2. Zyrppa

  Zyrppa

  Viestejä:
  1 221
  Rekisteröitynyt:
  20.10.2016
  Tätä kun saisi Alkosta niin olisin tyytyväinen. Aikoinaan keskustelin Alkon valikoimasta päättävän henkilön ja Alkon maahantuojan kanssa, mutta ei kuulemma onnistunut ainakaan silloin tämän saaminen myyntiin.

  Westons Wyld Wood Organic Apple


  Edit: perun puheeni, näköjään saaneet valikoimiinsa tämän! Ei ole tullut käytyä Alkosta aikoihin..

  [​IMG]
   
 3. FiveBridges

  FiveBridges

  Viestejä:
  873
  Rekisteröitynyt:
  12.01.2017
  Upcider Dry Apple halpisjuomaa paripurkkia otin ihan janojuomaksi.:wtf:
  Hartwallin valmistamaa,kuivaa omenaviinipohjaista.
  Harvoin yleensä siideriä tulee juotua.
  Mutta menköön tälläkertaa.

  6413600008019_0.png
   
 4. SINN

  SINN

  Viestejä:
  98
  Rekisteröitynyt:
  27.10.2016
  Itse olen tykästynyt Thatcher's tuotteisiin.
  Varsinkin tuo Vintage on todella hyvää. Gold ja Rosee maistamatta.

  Katy ja Vintage hieman kuivempia sekä enemmän alkoholia ~7%

  [​IMG]
   
 5. Hcc

  Hcc

  Viestejä:
  191
  Rekisteröitynyt:
  28.10.2016
  Noista olen maistanut kaikkia paitsi Rediä, ja yleisesti ovat oikein herkullisia. Katy ei kuitenkaan ollut ollenkaan omaan makuun, ja muistaakseni tuo Rosé jää myös jatkossa hyllylle.
  Mä en osaa juoda olutta ollenkaan ja lonkerokin kyllästyttää välillä, joten siirryin ehkä noin vuosi sitten omenasiidereiden ihmeelliseen maailmaan. Upciderit, Golden Capit jne kurat ovat siitä lähtien jääneet kauppaan. Olen myös ottanut tavaksi ottaa talteen jokaisen uuden maistamani siiderin pullon :) tyhjänä toki. Pysyypähän kärryillä mitä on jo maistanut ja mitä ei. Tavoite olisi päästä maistelemaan mahdollisimman monia erilaisia omppuja.
   
  joku tykkää tästä.
 6. orakk

  orakk

  Viestejä:
  139
  Rekisteröitynyt:
  27.10.2016
  Tämähän ei taas ole kunnollinen siideri, mutta kohtuullinen korvike kuitenkin. IMG_20171222_230614.jpg

  Varasin muutamat oikeat siiderit pyhiksi. Niistä lisää maistelun yhteydessä.
   
 7. orakk

  orakk

  Viestejä:
  139
  Rekisteröitynyt:
  27.10.2016
  Nyt tuli maisteltua Gwynt Y Ddraig nimisen panimon Farmhouse Cloudy Scrumpy siideri, joka on siis suodattamaton puolikuiva omenasiideri. Maku on mukavan omenainen, mutta jokin häiritsevä maku tässä on. Vaatii ehkä toisenkin maistelun ennen kuin uskaltaa antaa lopullisen tuomion.

  GYD-FarmhouseCloudy (1).gif
  Kuva lainattu netistä.
   
 8. Outrider

  Outrider

  Viestejä:
  394
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Thatcher'sin Green Goblin on ehkä oma suosikki. Sitä yleensä ostan, kun siiderihalu iskee. Westonsin omenavintage ja Suomenlinnan panimon Tinasotilas sitten kun haluaa vaihtelua.
   
 9. ratkakapu

  ratkakapu

  Viestejä:
  1 707
  Rekisteröitynyt:
  12.12.2016
  Jotenkin tuosta taisi jäädä sellainen nahkainen "maku"/tuntuma suuhun?

  Westons ja Thatchers isompia ja laadukkaita brändejä, harmi vaan tuo hinta. Brittisiiderit usein vähän vahvempia (alk. % suhteen), niin vaan alkossa tarjolla ja ikävän kalliita tästä syystä. Josko ensivuonna tilanne vähän paranisi? Ranskalaistyyliset siiderit (ainakin saksassa appflewein = omenaviini nimellä) sitten harvoin yli 4% ja usein jopa 2% tienoolla eivätkä varmaan siksi päivittäistavarakauppojen suosiossa ole ollut. Noita en siis koskaan ole nähnyt pienissä pulloissa, vaan aina 0,75, joka varmaan myös hankaloittaa myyntiä. Lidlissä ranskaviikoilla kohtuuhintaan (alle 5€/litra) myynnissä ja on ihan hyvää.

  Alkon valikoimasta joku 10-15 nimikettä maistelu ja ehkä vähän enemmän noihin ranskalaisiin mieltynyt. Bulkkitavarasta magners jäillä on ihan täysin ylivoimainen tuote.

  E: ja marketeista sitten tietysti maistelu kaikki vähänkään mielenkiintoiset ja ulkomailla aina kun vaan käsiin saa. frankkenin alueella (bayernin rajan tienoolla) tietysti olut dominoi, mutta jotain paikallista ja jonkin verran ranskalaista tuontitavaraa oli myynnissä kuitenkin.
   
  Viimeksi muokattu: 25.12.2017
 10. orakk

  orakk

  Viestejä:
  139
  Rekisteröitynyt:
  27.10.2016
  Tänään maistelin Sheppys Organic Cider nimistä siideriä. Olipahan kerta kaikkiaan kuiva siideri, mutta muutahan pullossa ei luvattukaan. Sanoisin, että siideri oli kuiva, aika hapan ja hieman kirpakka. Pidän kyllä kuivista siideristä, mutta tämä oli ehkä liiankin kuivaa omaan makuun. Täytynee tämäkin testata vielä joskus uudelleen.

  wp_20150919_005.jpg

  Kuva tälläkin kertaa lainattu Internetin ihmeellisestä maailmasta.
   
 11. 459

  459 Köyhä

  Viestejä:
  583
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Rääkkylässä ns. keskustan lähellä Paksuniemessä vierasvenesatamassa sijaitsee laitos nimeltä Paksuniemen Juomatehdas. Tekevät viinejä ja siideriä. Pari kertaa on tullut siellä paikan päällä kesällä käytyä viereisessä rantabaarissa maistelemassa ja myymälästä mukaan hakemassa. Liekkö tekemiseen käytetyistä omenoista kiinni (Suomessa kasvatettuja), mutta siiderit ovat todella kirpeän makuisia. Sellaista hedelmäistä "bodia" niissä ei ole samalla tavalla kuin jossain A-marketista löytyvistä ns. kunnon siidereissä vaan jollain tavalla muistuttaa maultaan ruokakaupan kuivaa omenasiideriä ollen kuitenkin jossain määrin paremman makuista. Eivät ole halpoja eikä kyllä ihan hirveän montaa ole käyntikerroilla tarttunut mukaan.

  Onko teillä suomalaisista siidereistä vastaavanlaisia kokemuksia vai onko joku tuotos osottautunut erityisen kokemisen arvoiseksi?
   
 12. Edqar

  Edqar

  Viestejä:
  1 218
  Rekisteröitynyt:
  22.11.2016
  Kaupasta lähtee oluen seuraksi yleensä Magnersia ja Alkosta sitten Thatchersia tai Westonsia.
   
  joku ja Hcc tykkäävät tästä.
 13. orakk

  orakk

  Viestejä:
  139
  Rekisteröitynyt:
  27.10.2016
  IMG_20180302_232920~2.jpg

  Pitkästä aikaa tuli napattua laadukkaampaa siideriä maisteltavaksi. Kaupat eivät näköjään ole kovin vauhdikkaasti ottaneet näitä vahvempia siidereitä myyntiin, mutta Citymarketista löysin tämän siiderin, joka itseasiassa onkin tuttu juttu mulle. Nappasin kuitenkin ostoskoriin, kun pidin edellisellä kerralla. Eikä se pettänyt nytkään. Kyseessä on siis irlantilaisen panimon tuote, joka tehdään tuorepuristetusta omenamehusta. On omasta mielestäni hyvin omenainen, hieman hapokas, aika kuiva ja varsin raikkaan makuinen. Tätä voi suositella muillekin siiderin ystäville.
   
  Hcc ja joku tykkäävät tästä.
 14. orakk

  orakk

  Viestejä:
  139
  Rekisteröitynyt:
  27.10.2016
  Ja taas tuli siideriä maisteltua. Testasin Saimaan Juomatehtaan Crafty Apple Cider Cloudy Dry siiderin. Ensimmäisenä huomiona aivan älytön nimi ja se, että kaikki tekstit oli englanniksi. Toki nimeä voi purkaa, jolloin Crafty antaa käsityöläisleiman, Apple Cider tietenkin kertoo kyseessä olevan omenasiideri, Cloudy kertoo suodattamattomuudesta ja Dry luonnollisesti kuivuudesta. Nimihän voisi olla jotain muutakin, no ei siitä sen enempää. Outoa purkissa oli myös se, että siinä kerrottiin, että mitä useimmat siiderin valmistajat tekevät väärin (juomat valmistetaan omenaviineistä, eikä oikeaoppisesti omenamehusta).

  Itse siideri oli kohtuullista. Ensimmäisenä tosin tuli suuhun hieman karvas, jopa pisteliäs maku, mutta se jäi onneksi vain ikäänkuin ensimauksi. Siideri oli aika kuiva, suht omenainen (tosin omenaisuutta olisi voinut olla enemmänkin). Tätä voi ostaa toistenkin, jos valikoimissa ei mitään uutta ja erikoisempaa ole.

  crafty_dry_tolkki_4-7-300x546.png

  Kuva lainattu netistä.
   
 15. Berzza

  Berzza

  Viestejä:
  360
  Rekisteröitynyt:
  22.10.2016
  Tulipa ensimmäistä kertaa testattua Magnersia. Oli aikamoinen pettymys. Olisi saanut olla hieman "kuplivampaa" omaan makuun ja muutenkin oli aika lattea. Pistävä alkoholinen valkoviinimäinen maku tuli lähinnä vastaan. Jotain muuta seuraavaksi.
   
 16. Euphemos

  Euphemos

  Viestejä:
  232
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Alkon valikoimista virolaisen Jaanihanson tuotteet ovat ihan asiallisia, jos hakee laadukkaampia kokemuksia. Tietty nuo parinkympin hintaiset Dupontit ovat sitten ihan omaa luokkaansa, saatavuus vain tällä hetkellä olematon.

  Myös olutkauppa Pienissä on vaatimaton muutamien laatusiidereiden kokoelma, muttei varsinaisesti mitään Bordelet'n tai Minotieren tasoa hätyytellä...
   
 17. Mustalaa

  Mustalaa Lepakkona Ozzfesteillä

  Viestejä:
  214
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Jos siideriä tulee ostettua niin Alkosta "Ecussoni", eli Écusson Cuvée Spéciale Brut.
  Écusson Cuvée Spéciale Brut

  Noita Ecussoneita on Alkoissa yleensä kahta eri, niin halvempi on omaan suuhun se parempi. Hyvän makuinen ja järkevän hintainen, pienempikin koko kyllä riittäisi. Yleensä tulee kaadettua itselle puolet ja toinen puolisko tyttöystävälle.

  Toinen mitä on viime aikoina tullut ostettua on ollut Angry Orchard.
  Angry Orchard Crisp Apple Cider

  Tota on löytynyt Citymarketistakin, toisin kuin Ecussonia.
   
 18. Dynacron

  Dynacron

  Viestejä:
  20
  Rekisteröitynyt:
  29.01.2017
  Thatchers Haze on näköjään tehty Jonagold omenoista. Yllättävää ettei ole tehty perinteisistä siideriomenalajikkeista, mutta omasta mielestäni hyvin miellyttävän makuinen.
   
 19. Kaotik

  Kaotik Banhammer Ylläpidon jäsen

  Viestejä:
  8 998
  Rekisteröitynyt:
  14.10.2016
  Voi luoja ei. Varmaan ainut siideripullo mitä en pystynyt juomaan loppuun :wtf:
  Angry Orchard on hyvä, kunhan se on kyllin kylmää. Lämpö vie maun ikäväksi nopeammin kuin useimmissa, IMO
   
 20. Hcc

  Hcc

  Viestejä:
  191
  Rekisteröitynyt:
  28.10.2016
  Angry Orchard on yksi ainoita siidereitä jotka olen jättänyt kesken ja kaatanut loput viemäriin. Hyi helvetti.
   
 21. Mikkos

  Mikkos

  Viestejä:
  2 472
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Itse en ole mikään siiderien suurkuluttaja, mutta tätä on tullut ostettua monta kertaa saunajuomaksi. Sopivan hapokas ja raikas. Suolainen hinta tosin. Prismoista ainakin saa ja muistaakseni se Prisman versio olis 5,5%
  [​IMG]
   
  Aatsipoppaa ja Outrider tykkäävät tästä.
 22. Mete

  Mete

  Viestejä:
  419
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Olen tässä puolisen vuotta kokeillut erinäisiä siidereitä (vrt. entinen käytännössä olematon kulutus) ja suosikeiksi ovat muodostuneet Crowmoorin monet maut. Parasta noista en osaa valita, menee vähän mielialan mukaan minkä nappaan kaupasta mukaan. Siiderit kelpaavat niin limsamaisista happamiinkin. Tähän mennessä heikoin esitys on ylivoimaisesti Lidlissä myytävä Karlens, paria kokeilin ja taisin kaataa pois. Aivan yltiöimelä ja keinotekoinen.
   
  Hcc tykkää tästä.
 23. Mete

  Mete

  Viestejä:
  419
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Lidlin Normandy ja Sidra la Robla ovat molemmat varsin kokeilunarvoisia omenasiidereitä, varsinkin hintansa suhteen. 4/4,20€ 0,75l lasipullo, jälkimmäinen vielä puukorkilla varustettuna. Näistä tykkään tuosta espanjalaisesta enemmän, ja kun litrahinta on sen 5,50€ niin ei mitään järkeä ostaa jotain K-Menua. Saatavuus toki asia erikseen, pitää espanjanviikolla hamstrata.
   
 24. Hcc

  Hcc

  Viestejä:
  191
  Rekisteröitynyt:
  28.10.2016
  Hienoa että olet päässyt alkuun siidereiden kanssa, mutta odotahan vaan kun siirryt ns. aitoon tavaraan, et enää vilkaisekaan marketin sokerilitkuja päin sen jälkeen ;)
  Alkon valikoimasta, ja nykyään toki hyvin varustelluista ruokakaupoistakin, löytyy jos jonkinlaista kokeiltavaa. Alkuun erinomaisia valintoja ovat mm. Henry Westons, Thatchers, Devils Bit jne. Toki myös ranskalaisia kannattaa kokeilla.
   
  Mete tykkää tästä.
 25. joku

  joku

  Viestejä:
  853
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Tänään Andrè Jalbert French Speaciality Dry Normandy Cider (Lidl), Gwynt Y Ddraid Farmhouse Cloudy Scrumpy Welsh Cider ja Westons Old Rosie Cloudy Cider.

  Tuo Gwynt Y Ddraid oli vähän liian makeaa makuuni (medium dry). Hyvin meni alas kaikki kolme ja hyvä olo jäi.

  :scool::sclap::syes:
   
 26. ossid

  ossid

  Viestejä:
  498
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Ketju näyttää olevan hiljaisen puoleinen, mutta autistina on pakko kommentoida.

  Kannattaa "siidereitä" ostaessa huomioida miten nuo on valmistettu. Todella moni nykyään kaupassa myytävä on valmistettu omenaviinistä lantraamalla ja hapottamalla. Ainakin nuo isojen panimoiden massamerkit on lähes poikkeuksetta lantrattua omenaviiniä.

  Tähän mennessä parhaita kotimaisia kauppasiidereitä mitä on tullut vastaan on Saimaan Juomatehtaan Crafty-siiderit. Useampaa eri laatua, mutta jokainen tehty käyttämällä kuten aidot englantilaiset omenasiiderit. Pesee noi viinilantringit aivan sata-nolla.

  Thatchersin siidereillä ei myöskään useimmiten mene vikaan, erityisesti Vintage on kovaa kamaa monessakin mielessä. Nykyään tosin voltteja "vain" 7.4%, aiemmin tuo oli 8.2% kamaa, vaikka päihtymystarkoituksessa noita ei useimmat juonekaan.
   
  Hcc, Mete ja joku tykkäävät tästä.
 27. Aatsipoppaa

  Aatsipoppaa

  Viestejä:
  40
  Rekisteröitynyt:
  19.05.2018
  Tuon Vintagen jälkeen kaikki sidut maistunu kyllä hieman vetisiltä. :)
   
  joku tykkää tästä.
 28. JHMK

  JHMK -

  Viestejä:
  620
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Mikä on sitten hinta-laatusuhteeltaan paras markettisiideri? Huomasin tuossa sittarin valikoimaa tutkiessa että kaiken maailman 3.5€ - 5€ / pullo tavaraa on tullut tarjolle, mutta itselle ainakin nuo on aivan törky ylihintaisia.

  0.33 tölkille max hinta on sellainen 2.5€ mitä itse olen valmis maksamaan.

  Somersbyn eri maut on jo ok tossa hintaluokassa, mutta, ilmeisesti ne on siis feikkikamaa verrattuna oikeisiin englantilaisiin?

  En ole Oulussa nähnyt Saimaan Juomatehtaan juomia, joten onko mitään oikeaa enkkusiideriä edes olemassa max 2.5€ hintaluokassa?
   
 29. Edqar

  Edqar

  Viestejä:
  1 218
  Rekisteröitynyt:
  22.11.2016
  Satutko muistelemaan Westonsin vintagen prosuja, siinä nääs on just tuo 8.2%.?


  Magners on, mutta on irkkusiideriä :D
  Se siis maksaa ~3€/0,5L.
   
 30. JHMK

  JHMK -

  Viestejä:
  620
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Joskus ulkomailla join pullollisen helvetin hyvää Magnersin mansikkasiideriä, et pitänee noita ostaa seuraavaksi
   
 31. ossid

  ossid

  Viestejä:
  498
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Niinpäs se muuten olikin. Henry Westonsin vintagessa on tuo 8.2% ja edelleen saatavilla. Aivan loistavaa nautiskelusiideriä ja sopii moneen ruokaankin. Thatchersin Katy on toinen kova siideri makumielessä.
   
 32. Mete

  Mete

  Viestejä:
  419
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Voisi näin syntymäpäivän kunniaksi hemmotella itseään parilla täällä mainitulla vaihtoehdolla. :kippis:
   
 33. Aatsipoppaa

  Aatsipoppaa

  Viestejä:
  40
  Rekisteröitynyt:
  19.05.2018
  Kaappasin tänään kärryyn ja maistoon Crafty dry:n ja hyväksi havaitun Thatchers Green Goblinin.
   
  Mete tykkää tästä.
 34. Mete

  Mete

  Viestejä:
  419
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Onko hyviä mansikkasiidereitä siis olemassa? Jotenkin tullut sellainen mielikuva että nuo on esanssista litkua lähinnä.
   
  Hcc tykkää tästä.
 35. JHMK

  JHMK -

  Viestejä:
  620
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Muistin väärin, ei ollutkaan Magnersia vaan Bulmersia

  IMG_0654 (Large).jpg

  Tuo oli tosiaan hyvää
   
 36. Edqar

  Edqar

  Viestejä:
  1 218
  Rekisteröitynyt:
  22.11.2016
  Tiukimmat siideri "fanit" varmaan sanoisivat, että ei se ole siideriä :D (cider = an alcoholic drink made from fermented apple juice).
  Tokihan niissä varmaan on omenapohja, ja mausteena manzikkaa.

  Bulmershan on "Magnersia", tunnetaan siis ulkopuolella Irlantia nimellä Magners.
  Vaikka osa juomista onkin Bulmers nimellä täällä, sekavaa, yes.
   
 37. Mete

  Mete

  Viestejä:
  419
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Onko nuo Bulmers and Magners oikeasti samaa kamaa? Mutuilen tässä vähän mutta olen molempia viimeaikoina kokeillut eikä ne mielestäni samalta maistuneet, tosin en mitään empiiristä makutestiä suorittanut. K-kaupoissa saatavana Bulmersia lasipullossa, päärynävariantti on mielestäni varsin onnistunut.
   
 38. Edqar

  Edqar

  Viestejä:
  1 218
  Rekisteröitynyt:
  22.11.2016
  Niin, ei ne samoja siiderejä ole (ellei sitten irkuista löydy aina sitten bulmersina maanerit tjsp).

  "Bulmers on irlantilainen siideri, jota muissa maissa markkinoidaan nimellä Magners. Kaupallinen tuotanto aloitettiin Clonmelissä, Tipperaryn kreivikunnassa vuonna 1935.
  Bulmers poikkeaa ulkomailla markkinoitavasta Magnersista ainoastaan nimensä osalta. Siiderin omistaa Cantrell and Cochrane -yhtiö"
  -Lainaus wikistä.
  Bulmers – Wikipedia
   
 39. Aatsipoppaa

  Aatsipoppaa

  Viestejä:
  40
  Rekisteröitynyt:
  19.05.2018
  Noita Wikipedia shittiä voi kirjoitella kuka vaan. Magners on Irlantilainen siideri, saanut nimensä sideripanimon perustajan, William Magnerin mukaan. Bulmers on englantilainen siiideri joka tehdään Herefordissa. Noista Magners ei säväytä, Bulmersia saatan ostaa toistekkin.
   
 40. Edqar

  Edqar

  Viestejä:
  1 218
  Rekisteröitynyt:
  22.11.2016
  Jep näin on, ja myös korjata voi kuka vain ;)

  ps. engkunkielisessä ihan sama tieto.
  pps. Bulmers ja Magners originalsit ovat hyviä.
   
  Viimeksi muokattu: 30.06.2018
  Aatsipoppaa tykkää tästä.
 41. Mete

  Mete

  Viestejä:
  419
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Tuli noudettua Alkosta muutama uutuus ja yksi jo tuttu:
  - Devil's Bit: perus keskitason siideri, kokeilee kerran mutta 4€/tölkki luokassa löytyy parempiakin vaihtoehtoja
  - Thatcher's Katy, näistä ehkä paras
  - Thatcher's Vintage, kokeilemisen arvoinen mutta vintage-luokassa ei mitenkään erityinen
  - Henry Westons Vintage, mitä enempi tätä juo, sitä parempaa se on. Prosentit tuntuvat.

  Näistä Katy ja Westons ovat omat suosikit. Samassa hintaluokassa olen tykästynyt Bulmersiin ja Green Gobliniin. Liekö esanssilitkuihin paluuta. :D

  Arkipäiväiseen käyttöön vähän halvemmassa luokassa Thatchers ja Crowmoor ovat molemmat hyviä vaihtoehtoja. Crowmooria löytyy montaa sorttia, suomalaisten tuottamista siidereistä yläkastia.
   
  Viimeksi muokattu: 01.07.2018
  Aatsipoppaa ja joku tykkäävät tästä.
 42. Hcc

  Hcc

  Viestejä:
  191
  Rekisteröitynyt:
  28.10.2016
  Heh, mä olen tykästynyt kovastikin Devil's Bittiin, mutta Katy ei uppoa jostain syystä ollenkaan :D Ehkä sille pitää joskus antaa toinen mahdollisuus.
  Green Goblin on myös oikein hyvä.
   
 43. PornReindeer

  PornReindeer

  Viestejä:
  385
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Siis Bulmers Irish Cider ja Magners Irish Cider ovat samaa tavaraa.
  [​IMG]
  [​IMG]

  H.P Bulmersin Bulmers on sitten eri kamaa:
  [​IMG]
   
  Japi, Hcc, Aatsipoppaa ja 1 muu käyttäjä tykkää tästä.
 44. Mete

  Mete

  Viestejä:
  419
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Noniin, tuo alempi Bulmers oli itsellä mielessä kun vertailin.
   
  Aatsipoppaa ja Edqar tykkäävät tästä.
 45. Aatsipoppaa

  Aatsipoppaa

  Viestejä:
  40
  Rekisteröitynyt:
  19.05.2018
  ...ja taas ollaan viisaampia:)
   
  Hcc ja Mete tykkäävät tästä.
 46. PornReindeer

  PornReindeer

  Viestejä:
  385
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Jouduin joskus perehtymään aiheeseen kun joku väitti (Suomessa) baarissa Bulmersin ja Magnersin olevan samaa kamaa, joten kannattaisi ottaa halvempi. Makutestin perusteellahan näin ei suinkaan ollut ;)
   
  Aatsipoppaa ja Hcc tykkäävät tästä.
 47. Euphemos

  Euphemos

  Viestejä:
  232
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Tuli viikonloppuisen turbo-olutsession (~190 eri olutta kahteen vuorokauteen) ohessa maistettua arvovaltaisessa seurassa tuommoinen perry, jonka Gastropub Tuulensuun omatuontikuormasta olin 12,50e hintaan mukaani ostanut: Manoir de Grandouet Poiré Fermier

  Aivan huikeaa tavaraa omaan suuhuni, ehkä jopa paras tähän mennessä maistamani päärynäsihijuoma.
   
 48. Mete

  Mete

  Viestejä:
  419
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Kokeilussa Magners Berry jonka näin ensimmäistä kertaa K-marketin hyllyssä. Varsin juomakelpoista, makeaa ja alkoholi ei kyllä maistu. Teineille ehkä suunnattu. :rolleyes:
   
 49. Mete

  Mete

  Viestejä:
  419
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Karlensin karhunvatukkasiideri yllätti positiivisesti, ei ollenkaan hullumpaa ja litrahinta alle 5€. Ensimmäinen Karlens jota aikanaan kokeilin oli joku monihedelmäjuttu joka meni viemäriin, joten olin vähän arka kokeilemaan noita muita makuja. Noita hieman erikoisempia makuja on vissiin enemmänkin, joten taidan kokeilla loputkin.
   
 50. Euphemos

  Euphemos

  Viestejä:
  232
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Tampereella Deli 1909 & Wine Barin sisäpihalla järjestettiin tänä viikonloppuna kolmipäiväinen oikea siiderifestivaali, jonne oli kerätty tuotteita Suomesta, Baskimaalta, Asturiasta, Normandiasta, Bretagnesta sekä niistä tavanomaisemmista Britteinsaarten maisemista. Tarjolla olleista erityisesti painuivat mieleen täyteläiset ja vivahteikkaat jääsiiderit eli Zapiain BiZi-Goxo, Viuda de Angelón Sidra Diamantes de Hielo sekä Kuura Ice Cider, vanha kunnon Gurutzeta Sidra Natural sekä yllättäjinä kotimaiset Terissaari Korte ja Kuura Baski... sen sijaan kalliimmanpuoleiset shampanjamenetelmällä tehdyt asturialaiset Pomarin ja Angelónin tuotteet jättivät toivomisen varaa, kun maku tuppasi katoamaan kielen päältä liiankin vikkelästi. Säätkin suosivat, joten paikalle oli jo perjantaina eksynyt nelisensataa asiakasta, joista suuri osa nuorehkoja naishenkilöitä... ei sillä, että maisemien kyyläämiseen olisi juurikaan aikaa heltynyt.
   
  Mete ja Hcc tykkäävät tästä.