Siideriketju

Viestiketju alueella 'Ruoka & juoma' , aloittaja orakk, 11.11.2017.

 1. orakk

  orakk

  Viestejä:
  122
  Rekisteröitynyt:
  27.10.2016
  Siideriä juovalle porukalle oma ketju vastapainoksi olutketjulle.

  Itse juon jonkun verran siideriä, yleensä niitä oikeita omenasiidereitä sieltä kuivemmasta päästä valikoimaa. Marketeista löytyy vielä nykyäänkin kovin pieni valikoima kunnollisia siideriä, joten usein joutuu Alkoon etsimään kunnollisia vaihtoehtoja. Maustetut siiderit eivät ole monesti juomakelpoisia tai niitä ei edes pitäis siideriketju kutsua. Tosin joitakin poikkeuksia maustetuissakin on

  Tänään ei jaksanut mennä Alkoon, joten tyydyin Prisman valikoimaan. Mukaan lähti Strongbown lisäksi yksi pullo maustettua Happy Joe siideriä (tapojeni vastaisesti), tarkalleen ottaen pullo on winter applea. Mausteena tuntuisi olevan tujaus kanelia. Tämä ei ole aivan karmeata, mutta tuskin tätä tulee kovin montaa kertaa hyllystä mukaan napattua.

  IMG_20171111_213039-540x960.jpg
   
  Hcc ja nikor tykkäävät tästä.
 2. Zyrppa

  Zyrppa

  Viestejä:
  421
  Rekisteröitynyt:
  20.10.2016
  Tätä kun saisi Alkosta niin olisin tyytyväinen. Aikoinaan keskustelin Alkon valikoimasta päättävän henkilön ja Alkon maahantuojan kanssa, mutta ei kuulemma onnistunut ainakaan silloin tämän saaminen myyntiin.

  Westons Wyld Wood Organic Apple


  Edit: perun puheeni, näköjään saaneet valikoimiinsa tämän! Ei ole tullut käytyä Alkosta aikoihin..

  [​IMG]
   
 3. FiveBridges

  FiveBridges

  Viestejä:
  535
  Rekisteröitynyt:
  12.01.2017
  Upcider Dry Apple halpisjuomaa paripurkkia otin ihan janojuomaksi.:wtf:
  Hartwallin valmistamaa,kuivaa omenaviinipohjaista.
  Harvoin yleensä siideriä tulee juotua.
  Mutta menköön tälläkertaa.

  6413600008019_0.png
   
 4. SINN

  SINN

  Viestejä:
  45
  Rekisteröitynyt:
  27.10.2016
  Itse olen tykästynyt Thatcher's tuotteisiin.
  Varsinkin tuo Vintage on todella hyvää. Gold ja Rosee maistamatta.

  Katy ja Vintage hieman kuivempia sekä enemmän alkoholia ~7%

  [​IMG]
   
 5. Hcc

  Hcc

  Viestejä:
  86
  Rekisteröitynyt:
  28.10.2016
  Noista olen maistanut kaikkia paitsi Rediä, ja yleisesti ovat oikein herkullisia. Katy ei kuitenkaan ollut ollenkaan omaan makuun, ja muistaakseni tuo Rosé jää myös jatkossa hyllylle.
  Mä en osaa juoda olutta ollenkaan ja lonkerokin kyllästyttää välillä, joten siirryin ehkä noin vuosi sitten omenasiidereiden ihmeelliseen maailmaan. Upciderit, Golden Capit jne kurat ovat siitä lähtien jääneet kauppaan. Olen myös ottanut tavaksi ottaa talteen jokaisen uuden maistamani siiderin pullon :) tyhjänä toki. Pysyypähän kärryillä mitä on jo maistanut ja mitä ei. Tavoite olisi päästä maistelemaan mahdollisimman monia erilaisia omppuja.
   
  joku tykkää tästä.
 6. orakk

  orakk

  Viestejä:
  122
  Rekisteröitynyt:
  27.10.2016
  Tämähän ei taas ole kunnollinen siideri, mutta kohtuullinen korvike kuitenkin. IMG_20171222_230614.jpg

  Varasin muutamat oikeat siiderit pyhiksi. Niistä lisää maistelun yhteydessä.
   
 7. orakk

  orakk

  Viestejä:
  122
  Rekisteröitynyt:
  27.10.2016
  Nyt tuli maisteltua Gwynt Y Ddraig nimisen panimon Farmhouse Cloudy Scrumpy siideri, joka on siis suodattamaton puolikuiva omenasiideri. Maku on mukavan omenainen, mutta jokin häiritsevä maku tässä on. Vaatii ehkä toisenkin maistelun ennen kuin uskaltaa antaa lopullisen tuomion.

  GYD-FarmhouseCloudy (1).gif
  Kuva lainattu netistä.
   
 8. Outrider

  Outrider

  Viestejä:
  225
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Thatcher'sin Green Goblin on ehkä oma suosikki. Sitä yleensä ostan, kun siiderihalu iskee. Westonsin omenavintage ja Suomenlinnan panimon Tinasotilas sitten kun haluaa vaihtelua.
   
 9. ratkakapu

  ratkakapu

  Viestejä:
  1 007
  Rekisteröitynyt:
  12.12.2016
  Jotenkin tuosta taisi jäädä sellainen nahkainen "maku"/tuntuma suuhun?

  Westons ja Thatchers isompia ja laadukkaita brändejä, harmi vaan tuo hinta. Brittisiiderit usein vähän vahvempia (alk. % suhteen), niin vaan alkossa tarjolla ja ikävän kalliita tästä syystä. Josko ensivuonna tilanne vähän paranisi? Ranskalaistyyliset siiderit (ainakin saksassa appflewein = omenaviini nimellä) sitten harvoin yli 4% ja usein jopa 2% tienoolla eivätkä varmaan siksi päivittäistavarakauppojen suosiossa ole ollut. Noita en siis koskaan ole nähnyt pienissä pulloissa, vaan aina 0,75, joka varmaan myös hankaloittaa myyntiä. Lidlissä ranskaviikoilla kohtuuhintaan (alle 5€/litra) myynnissä ja on ihan hyvää.

  Alkon valikoimasta joku 10-15 nimikettä maistelu ja ehkä vähän enemmän noihin ranskalaisiin mieltynyt. Bulkkitavarasta magners jäillä on ihan täysin ylivoimainen tuote.

  E: ja marketeista sitten tietysti maistelu kaikki vähänkään mielenkiintoiset ja ulkomailla aina kun vaan käsiin saa. frankkenin alueella (bayernin rajan tienoolla) tietysti olut dominoi, mutta jotain paikallista ja jonkin verran ranskalaista tuontitavaraa oli myynnissä kuitenkin.
   
  Viimeksi muokattu: 25.12.2017
 10. orakk

  orakk

  Viestejä:
  122
  Rekisteröitynyt:
  27.10.2016
  Tänään maistelin Sheppys Organic Cider nimistä siideriä. Olipahan kerta kaikkiaan kuiva siideri, mutta muutahan pullossa ei luvattukaan. Sanoisin, että siideri oli kuiva, aika hapan ja hieman kirpakka. Pidän kyllä kuivista siideristä, mutta tämä oli ehkä liiankin kuivaa omaan makuun. Täytynee tämäkin testata vielä joskus uudelleen.

  wp_20150919_005.jpg

  Kuva tälläkin kertaa lainattu Internetin ihmeellisestä maailmasta.
   
 11. 459

  459 Team SER

  Viestejä:
  361
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Rääkkylässä ns. keskustan lähellä Paksuniemessä vierasvenesatamassa sijaitsee laitos nimeltä Paksuniemen Juomatehdas. Tekevät viinejä ja siideriä. Pari kertaa on tullut siellä paikan päällä kesällä käytyä viereisessä rantabaarissa maistelemassa ja myymälästä mukaan hakemassa. Liekkö tekemiseen käytetyistä omenoista kiinni (Suomessa kasvatettuja), mutta siiderit ovat todella kirpeän makuisia. Sellaista hedelmäistä "bodia" niissä ei ole samalla tavalla kuin jossain A-marketista löytyvistä ns. kunnon siidereissä vaan jollain tavalla muistuttaa maultaan ruokakaupan kuivaa omenasiideriä ollen kuitenkin jossain määrin paremman makuista. Eivät ole halpoja eikä kyllä ihan hirveän montaa ole käyntikerroilla tarttunut mukaan.

  Onko teillä suomalaisista siidereistä vastaavanlaisia kokemuksia vai onko joku tuotos osottautunut erityisen kokemisen arvoiseksi?
   
 12. Edqar

  Edqar

  Viestejä:
  614
  Rekisteröitynyt:
  22.11.2016
  Kaupasta lähtee oluen seuraksi yleensä Magnersia ja Alkosta sitten Thatchersia tai Westonsia.
   
  joku ja Hcc tykkäävät tästä.
 13. orakk

  orakk

  Viestejä:
  122
  Rekisteröitynyt:
  27.10.2016
  IMG_20180302_232920~2.jpg

  Pitkästä aikaa tuli napattua laadukkaampaa siideriä maisteltavaksi. Kaupat eivät näköjään ole kovin vauhdikkaasti ottaneet näitä vahvempia siidereitä myyntiin, mutta Citymarketista löysin tämän siiderin, joka itseasiassa onkin tuttu juttu mulle. Nappasin kuitenkin ostoskoriin, kun pidin edellisellä kerralla. Eikä se pettänyt nytkään. Kyseessä on siis irlantilaisen panimon tuote, joka tehdään tuorepuristetusta omenamehusta. On omasta mielestäni hyvin omenainen, hieman hapokas, aika kuiva ja varsin raikkaan makuinen. Tätä voi suositella muillekin siiderin ystäville.
   
  Hcc ja joku tykkäävät tästä.
 14. orakk

  orakk

  Viestejä:
  122
  Rekisteröitynyt:
  27.10.2016
  Ja taas tuli siideriä maisteltua. Testasin Saimaan Juomatehtaan Crafty Apple Cider Cloudy Dry siiderin. Ensimmäisenä huomiona aivan älytön nimi ja se, että kaikki tekstit oli englanniksi. Toki nimeä voi purkaa, jolloin Crafty antaa käsityöläisleiman, Apple Cider tietenkin kertoo kyseessä olevan omenasiideri, Cloudy kertoo suodattamattomuudesta ja Dry luonnollisesti kuivuudesta. Nimihän voisi olla jotain muutakin, no ei siitä sen enempää. Outoa purkissa oli myös se, että siinä kerrottiin, että mitä useimmat siiderin valmistajat tekevät väärin (juomat valmistetaan omenaviineistä, eikä oikeaoppisesti omenamehusta).

  Itse siideri oli kohtuullista. Ensimmäisenä tosin tuli suuhun hieman karvas, jopa pisteliäs maku, mutta se jäi onneksi vain ikäänkuin ensimauksi. Siideri oli aika kuiva, suht omenainen (tosin omenaisuutta olisi voinut olla enemmänkin). Tätä voi ostaa toistenkin, jos valikoimissa ei mitään uutta ja erikoisempaa ole.

  crafty_dry_tolkki_4-7-300x546.png

  Kuva lainattu netistä.
   
 15. Berzza

  Berzza

  Viestejä:
  250
  Rekisteröitynyt:
  22.10.2016
  Tulipa ensimmäistä kertaa testattua Magnersia. Oli aikamoinen pettymys. Olisi saanut olla hieman "kuplivampaa" omaan makuun ja muutenkin oli aika lattea. Pistävä alkoholinen valkoviinimäinen maku tuli lähinnä vastaan. Jotain muuta seuraavaksi.
   
 16. Euphemos

  Euphemos

  Viestejä:
  118
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Alkon valikoimista virolaisen Jaanihanson tuotteet ovat ihan asiallisia, jos hakee laadukkaampia kokemuksia. Tietty nuo parinkympin hintaiset Dupontit ovat sitten ihan omaa luokkaansa, saatavuus vain tällä hetkellä olematon.

  Myös olutkauppa Pienissä on vaatimaton muutamien laatusiidereiden kokoelma, muttei varsinaisesti mitään Bordelet'n tai Minotieren tasoa hätyytellä...
   
 17. Mustalaa

  Mustalaa Lepakkona Ozzfesteillä Make ATK Great Again

  Viestejä:
  170
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Jos siideriä tulee ostettua niin Alkosta "Ecussoni", eli Écusson Cuvée Spéciale Brut.
  Écusson Cuvée Spéciale Brut

  Noita Ecussoneita on Alkoissa yleensä kahta eri, niin halvempi on omaan suuhun se parempi. Hyvän makuinen ja järkevän hintainen, pienempikin koko kyllä riittäisi. Yleensä tulee kaadettua itselle puolet ja toinen puolisko tyttöystävälle.

  Toinen mitä on viime aikoina tullut ostettua on ollut Angry Orchard.
  Angry Orchard Crisp Apple Cider

  Tota on löytynyt Citymarketistakin, toisin kuin Ecussonia.
   
 18. Dynacron

  Dynacron

  Viestejä:
  12
  Rekisteröitynyt:
  29.01.2017
  Thatchers Haze on näköjään tehty Jonagold omenoista. Yllättävää ettei ole tehty perinteisistä siideriomenalajikkeista, mutta omasta mielestäni hyvin miellyttävän makuinen.
   
 19. Kaotik

  Kaotik Banhammer Ylläpidon jäsen

  Viestejä:
  4 702
  Rekisteröitynyt:
  14.10.2016
  Voi luoja ei. Varmaan ainut siideripullo mitä en pystynyt juomaan loppuun :wtf:
  Angry Orchard on hyvä, kunhan se on kyllin kylmää. Lämpö vie maun ikäväksi nopeammin kuin useimmissa, IMO
   
 20. Good

  Good Premium-jäsen

  Viestejä:
  897
  Rekisteröitynyt:
  23.03.2017
  Eldoradon päärynäsiideri oli hyvää, mut harmi et niiden valmistus, tai ainakin myynti lopetettiin.

  Jotain kopparbergin siidereitä juonut ton jälkeen.
   
  MrFoxZet tykkää tästä.
 21. Hcc

  Hcc

  Viestejä:
  86
  Rekisteröitynyt:
  28.10.2016
  Angry Orchard on yksi ainoita siidereitä jotka olen jättänyt kesken ja kaatanut loput viemäriin. Hyi helvetti.
   
 22. Mikkos

  Mikkos

  Viestejä:
  1 235
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Itse en ole mikään siiderien suurkuluttaja, mutta tätä on tullut ostettua monta kertaa saunajuomaksi. Sopivan hapokas ja raikas. Suolainen hinta tosin. Prismoista ainakin saa ja muistaakseni se Prisman versio olis 5,5%
  [​IMG]
   
  Outrider tykkää tästä.
 23. Mete

  Mete

  Viestejä:
  294
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Olen tässä puolisen vuotta kokeillut erinäisiä siidereitä (vrt. entinen käytännössä olematon kulutus) ja suosikeiksi ovat muodostuneet Crowmoorin monet maut. Parasta noista en osaa valita, menee vähän mielialan mukaan minkä nappaan kaupasta mukaan. Siiderit kelpaavat niin limsamaisista happamiinkin. Tähän mennessä heikoin esitys on ylivoimaisesti Lidlissä myytävä Karlens, paria kokeilin ja taisin kaataa pois. Aivan yltiöimelä ja keinotekoinen.