Samsung SSD 850 EVO M.2 ongelma

Viestiketju alueella 'Tallennus' , aloittaja Pasolini, 15.08.2017.

  1. Pasolini

    Pasolini

    Viestejä:
    9
    Rekisteröitynyt:
    14.08.2017
    Morjensta pöytään!

    Ostin eilen otsikon mukaisen SSD:n.
    Emona Asus Prime B250-Plus.
    SSD:tä ei löydy windowsista, eikä edes biosista.
    Missä mahtaa olla vika?
     
  2. Desgorr

    Desgorr

    Viestejä:
    386
    Rekisteröitynyt:
    19.10.2016
    Vain prosessoria lähimpänä oleva M.2 (Eli numeroltaan 1) paikka tukee SATA-väylää käyttävää M.2-levyä. Eli onhan tuo oikeassa paikassa kiinni? Kannattaa myös muistaa, että tuo ottaa SATA6G_1 paikan pois käytöstä, eli katso että tuossa ei ole kiinni mitään laitetta. Tämä on ison ATX-virtaliittimen viereinen SATA-liitin.
     
  3. Pasolini

    Pasolini

    Viestejä:
    9
    Rekisteröitynyt:
    14.08.2017
    Kiitos vastauksestasi.
    Juurikin näin olen toiminut. M.2_1 -paikassa tuo SSD, SATA6G_1 -paikka tyhjänä (näytönohjaimen alle jää sopivasti, ei siihen saisi mitään laitettuakaan ;) )
    Siltikään ei levyä löydy BIOSissa, eikä winukassa...
     
  4. Desgorr

    Desgorr

    Viestejä:
    386
    Rekisteröitynyt:
    19.10.2016
    Eli laitehallinnassa tai levynhallinnassa ei näy mitään?

    Tarkistaisin vielä, että löytyykö biosista mitään asetuksia liityen M.2-paikkaan.
     
  5. Pasolini

    Pasolini

    Viestejä:
    9
    Rekisteröitynyt:
    14.08.2017
    Juurikin niin. Laitehallinta ja levynhallinta näyttää molemmat "eioota" uudelle levylle. Näkyy ainoastaan SSD, millä on käyttis ja sitten 1TB HDD.
    Biosin asetukset selattu läpi, en ainakaan löytänyt mitään, mikä voisi olla vikana.

    Ja niin, mainittakoot vielä, että BIOS päivitetty tänään aamutuimaan uusimpaan versioon.
     
  6. Pasolini

    Pasolini

    Viestejä:
    9
    Rekisteröitynyt:
    14.08.2017
    Biosissa löytyi mielestäni ainoastaan M.2 -moodin valinta (auto,SATA,PCIE). Kokeiltu sekä AUTO, että SATA.
     
  7. Desgorr

    Desgorr

    Viestejä:
    386
    Rekisteröitynyt:
    19.10.2016
    Pääsisitkö testaamaan tuota M.2 SSD:ta toisessa koneessa?
     
  8. Pasolini

    Pasolini

    Viestejä:
    9
    Rekisteröitynyt:
    14.08.2017
    Valitettavasti sellaista mahdollisuutta ei ole :(
     
  9. Desgorr

    Desgorr

    Viestejä:
    386
    Rekisteröitynyt:
    19.10.2016
    Onhan muuten biosissa SATA Modeksi valittuna AHCI, eikä RAID tai Compatibility?

    Manuaalissa ei ole tuosta biosista valitettavasti kerrottuna juuri mitään, joten tarkemmin en pääse asetuksia tutkimaan.
     
  10. Pasolini

    Pasolini

    Viestejä:
    9
    Rekisteröitynyt:
    14.08.2017
    Kyllä vaan on juurikin tuo AHCI-mode valittuna.
    Aika mystinen juttu kyllä.
     
  11. Pasolini

    Pasolini

    Viestejä:
    9
    Rekisteröitynyt:
    14.08.2017
    Tietysti pitää ruveta kohta ottamaan huomioon myös vaihtoehto, että kyseinen levy olisi rikki.
     
  12. Pasolini

    Pasolini

    Viestejä:
    9
    Rekisteröitynyt:
    14.08.2017
    Jaahas. Homma ratkesi HIEMAN yllättävällä tavalla...
    Ajattelin yksitellen irroitella komponentteja ja kokeilla KAIKKI mahdolliset keinot.
    Ensimmäisenä irroitin näytönohjaimen (GTX1070) ja vedin hdmi:n integroidusta näyttiksestä.
    *tättärää* rupes löytymään. Otin levyn käyttöön levynhallinnasta, löin näyttiksen takaisin kiinni ja nyt sitten toimii. :)
    On nää välillä kyllä aikamoisia henkimaailman juttuja...
    Ja tosiaan mitään muutoksia en tehnyt mihinkään, kunhan irroitin näyttiksen.
     
  13. Melbac

    Melbac

    Viestejä:
    1 936
    Rekisteröitynyt:
    19.10.2016
    M.2_2 paikka tukee x4 ja m.2_1 paikka taas sataa ja 2x nopeutta manuaalin mukaan.

    /offtopic
    Nykyään pitää näköjään aina kattoa sekä amd:llä/intelillä että mitä noi * kohdat oikeasti tarkoittaa kun on kunnon purkkavirityksiä näissä emoissa.:D

    1.When an M.2 device in PCIe mode is installed onto the M.2_1 socket, PCIe x16_2 slot only runs at x1 mode
    2.(a) When an M.2 device in PCIE mode is installed, PCIE x16_2 slot only runs @ x1 mode and SATA6G_1 port is enabled.
    (b) When an M.2 device in SATA mode is installed, the M.2 device uses the SATA6G_1 bandwidth. SATA6G_1 port is disabled.
    3.Only M.2_2 socket can support Intel® Optane Memory. Intel® Optane Technology is only supported when using 7th Generation Intel® processors. Before using Intel® Optane memory modules, ensure that you have updated your motherboard drivers and BIOS to the latest version from ASUS support website.
    4.Choose the chassis with HD audio module in front panel to support 8-channel audio output.