Samsung-monitorin säätämisen vaikeus

Viestiketju alueella 'Yleinen rautakeskustelu' , aloittaja qwertyu, 05.05.2018.

 1. qwertyu

  qwertyu

  Viestejä:
  240
  Rekisteröitynyt:
  22.07.2017
  Ostin tällaisen Samsung 27" LED C27F396 - Näytöt monitorin ja nyt huomaan että tämän säätäminen on hankalampaa kuin odotin. Käytän konetta lähinnä nettisurffailuun, youtube-videoiden katsomiseen ja streamien katsomiseen.

  Täytyi vähentää kontrastia melko alas tai nettisivuilla näyttää niinkuin olisi kontrasti liian korkea, myös värien tasoja piti laskea alas koska tehdasasetuksien 50% väritasot oli omaan silmään selvästi liian värikkäät. Mutta nyt tässä on ongelmana "sumuisuus", näyttää niinkuin ruudulla olevat kohteet olisivat sumuverhon takana. Kyllä sen efektin saa pois asetuksia rukkaamalla mutta sitten meinaa tulla taas ylikontrastin näköistä häikkää sen tilalle.

  Jos jollain on Samsungin monitori niin haluaisin kuulla miten olette säätäneet asetukset. En tiedä niistä magic brightnesseista ja gammaleveleistä sun muista mitään.
   
 2. juzu

  juzu

  Viestejä:
  138
  Rekisteröitynyt:
  03.11.2016
  Ettei nyt olisi windowsin puolelta joku skaalaus päällä?
   
 3. qwertyu

  qwertyu

  Viestejä:
  240
  Rekisteröitynyt:
  22.07.2017
  Ei ole. Sain tämän jo paremmaksi kokeilemalla eri säätöjä, vaikka vieläkin olisi hieman parantamisen varaa. Kuva on vähän haalea.
   
 4. mige79

  mige79

  Viestejä:
  57
  Rekisteröitynyt:
  13.01.2017
  Samsungin monitoreissa värit on ollut ainakin omalla kohdalla ihan todella hyvät out of the box. Kontrastia ja kirkkautta muistaakseni pitää juurikin tiputtaa jonkun verran, mutta se onnistuu ihan netistä löytyvillä testikuvillakin hyvin. Itsellä on x-riten kalibrointihärveli ja ennen ja jälkeen kalibroinnin suurin ero oli juurikin tuossa kontrastissa ja kirkkaudessa.
  Mitään dynaamisia säätöjä mitä samsungillakin taisi olla (?) ei toki kannata pitää päällä lähtökohtaisesti ainakaan silloin jos monitori on kunnolla säädetty/kalibroitu.
   
 5. qwertyu

  qwertyu

  Viestejä:
  240
  Rekisteröitynyt:
  22.07.2017
  Nyt on kontrasti 75, brightness 40 ja sharpness 42, kaikki värit pudotettu 35:een ja HDMI black level "low", eye saver "off" ja gamma "mode2". Kuva on aika hyvä. Olen pettynyt eye saveriin, sen jos laittaa päälle niin valkoinen näyttää samalta kuin vanha ajan kellastama paperi ja kuvaan tulee sumuisuutta.
   
 6. Lare

  Lare Error 404

  Viestejä:
  1 189
  Rekisteröitynyt:
  13.11.2016
  Vanha ketju, mutta osui silmään, kun itsellänikin pari Samsungin näyttöä, joiden kanssa joutunut tappelemaan, kunnes hokasin, että bittimäärät menivät ristiin.

  Mikäli näyttis antaa 6 bittistä signaalia, kuten Nvidian näyttikset vakiona 1080p resoluutioll (Nvidia ohjauspaneeli -> tarkkuudet -> tulosteen dynaaminen alue -> rajoitettu), pitää näytössä olla HDMI Black level Low. Tällöin myös näyttö vastaanottaa 6 bittistä signaalia. Muuten kuva on haalea.

  Jos taas näyttis antaa 8 bittistä signaalia, eli tässä tapauksessa ohjauspaneelissa on tulosteen dynaaminen alue -> täysi, niin HDMI Black Level pitää olla normal, eli 8 bittinen. Muuten tulee black crush ilmiö ja mustan yksityiskohdat katoavat.

  Eli HDMI Black Level Low = 6 bittiä ja Normal = 8 bittiä. Tässä tapauksessa kannattaa luonnollisesti laittaa tuo 8 bittiä, kun näyttö sitä kerran tukee, niin värintoisto tulee paremmaksi. Itselläni 24" versio tuosta näytöstä ja tehdasasetuksilla näyttää hyvältä, kunhan bitit menevät oikein.
   
 7. qwertyu

  qwertyu

  Viestejä:
  240
  Rekisteröitynyt:
  22.07.2017
  Mulla on näytönohjaimena 6600K-prosessorin integroitu Intel HD Graphics 530. Ei tietoa sen bittisyydestä, mutta nyt kun kokeilin vaihdella black leveliä edestakaisin (muut asetukset ennallaan) niin Low näyttää paremmalta.
   
 8. koodi

  koodi

  Viestejä:
  723
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Itse jouduin nvidia control panelista laittaan värinhallinnan päälle, pudottamaan kirkkautta ja gammaa reippaasti, ja kas kummaa kun alkoi sampallakin maailma näyttämään suht normaalilta. Juuri haaleus ja ihmeellinen kontrastittomuus vaivasi työpöydällä.