Samsung kasvattaa 8 Gt:n 8-Hi HBM2 -muistien tuotantoa kasvavan kysynnän vuoksi

Kaotik

Banhammer
Ylläpidon jäsen
Liittynyt
14.10.2016
Viestejä
21 543Näytönohjaimet kaipaavat jatkuvasti nopeampia muisteja. AMD ja SK Hynix kehittivät HBM- eli High Bandwidth Memory -muistit vastamaan juuri tähän haasteeseen ja nyt 2. sukupolvien HBM2-muistien myötä myös niiden kapasiteetit on saatu nostettua ajanmukaiselle tasolle.

HBM2-muisteja valmistaa nykytietojen mukaan kaksi valmistajaa: SK Hynix ja Samsung. HBM on kuitenkin JEDEC-standardi, joten periaatteessa kuka tahansa muistivalmistaja voisi aloittaa HBM-tuotannon, mikäli heillä on siihen tarvittavat tuotantolaitteet.

Julkisten tietojen mukaan sekä SK Hynix että Samsung valmistavat HBM2-muisteja vain 4-Hi-variantteina, eli neljän muistipiirin pinoina. Käytännössä tämä tarkoittaa 4 gigatavun kapasiteettia per HBM-pino. AMD on kuitenkin jo julkaissut kahdella 8 Gt:n eli 8-Hi HBM2 -pinolla varustetut Radeon Vega Frontier Edition -näytönohjaimet, mikä varmistaa, ettei julkisesti kerrotut tiedot vastaa aina todellisuutta.

Nyt Samsung on tiedottanut, että se on nostanut 8 Gt:n 8-Hi HBM2 -muistien tuotantoaan, varmistaen samalla, että tuotanto on ollut käynnissä jo pidempäänkin. Yhtiön mukaan tuotantoa on kiihdytetty piirien kasvavan kysynnän vuoksi. Samsung kertoo kysyntää löytyvän tällä hetkellä näytönohjainten lisäksi muun muassa HPC-, tekoäly-, verkko- ja palvelinmarkkinoilta.

Samsungin mukaan se on ainut valmistaja, joka valmistaa 8 Gt:n 8-Hi HBM2 -muisteja, mikä tarkoittaisi AMD:n käyttävän Radeon Vega Frontier Edition -näytönohjaimessa nimenomaan Samsungin HBM2-muisteja. Samsung saattaa viitata tiedotteellaan myös julkisesti saatavilla oleviin tietoihin, eli pelkän lehdistötiedotteen perusteella ei voida sulkea pois mahdollisuutta, että myös SK Hynix valmistaisi 8-Hi HBM2 -muisteja. AMD ei ole paljastanut minkä valmistajan muisteja se käyttää 16 Gt:n Vega-varianteissa tai käyttääkö se niissä vain yhden valmistajan muisteja.

Lähde: Samsung

Huom! Foorumiviestistä saattaa puuttua kuvagalleria tai upotettu video.

Linkki alkuperäiseen uutiseen (io-tech.fi)
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
20.06.2017
Viestejä
265
Pitäisiköhän tuossa toisessa kappaleessa lukea että HBM on JEDEC-standardi eikä HBM standardi?
 
Toggle Sidebar

Statistiikka

Viestiketjut
239 708
Viestejä
4 189 805
Jäsenet
70 784
Uusin jäsen
juged

Hinta.fi

Ylös Bottom