Samsung esitteli uudet lippulaivataulutietokoneensa - Galaxy Tab S7 ja S7+

Diizzel

Ylläpidon jäsen
Liittynyt
29.10.2016
Viestejä
2 233
Samsung-Galaxy-Tab-S7-otsikko-050820.jpg


Diizzel kirjoitti uutisen/artikkelin:
Android taulutietokonemarkkinat ovat lippulaivatuotteiden osalta olleen suhteellisen hiljaiset jo jonkin aikaa, mutta Samsung on kuitenkin pitänyt yllä tasaista tahtia tarjoten Galaxy Tab S -mallejaan markkinoiden kärkeen. Tänään Galaxy Unpacked -tilaisuudessa Samsung julkisti Note-mallisarjan lippulaivapuhelinten lisäksi myös tuoreimman Galaxy Tab S-sarjan tulokkaan – Galaxy Tab S7:n.

Ensimmäistä kertaa Samsungin taulutietokonemallistossa Galaxy Tab S7 -lippulaivamalli on saatavilla valmistajan lippulaivapuhelinten tapaan kahtena erillisenä versiona – Galaxy Tab S7 -perusmallina ja pykälän kalliimpana Galaxy Tab S7+ -mallina. Näistä edullisempi on varustettu 11 tuuman LTPS-TFT-näytöllä ja 2560 x 1600 -resoluutiolla kalliimman kantaessa pykälän suurempaa 12,4 tuuman AMOLED-näyttöä 2800 x 1752 -resoluutiolla. Molemmat näytöt ovat kuitenkin virkistystaajuudeltaan Note20 Ultra -mallin tavoin 120 Hz.

Suuremman koon, sekä sen mukanaan tuoman suuremman akun ja pykälää tarkemman AMOLED-näytön lisäksi Galaxy Tab S7+ perustelee sisarmalliaan korkeampaa hintaa 5G-verkkoyhteyksillä ja näytön alle sijoitetulla sormenjälkilukijalla. Perusmallissa näiden sijaan on tyydyttävä LTE-yhteyksiin ja kyljen virtapainikkeeseen sijoitettuun sormenjälkilukijaan. Perinteiseen tapaan molempien mallien mukana toimitetaan myös Samsungin S-pen-kynä, mutta Galaxy Tab S7+:n tapauksessa sen viivettä luvataan pienennetyn edeltäjiin ja edullisempaan malliin verrattuna.

Muilta rautaominaisuuksiltaan Galaxy Tab S7-mallit vastaavat toisiaan. Sisällä sykkivän järjestelmäpiirin tarkkaa mallia valmistaja ei ole ilmoittanut, mutta kyseessä on 7 nanometrin viivanleveydellä valmistettava kahdeksanytiminen prosessori, jonka tehokkain ydin kykenee korkeimmillaan 3,09 GHz:n kellotaajuuksiin, muiden tehoydinten yltäessä 2,4 GHz:iin ja pienempitehoisten lisäydinten toimiessa 1.8 GHz:n taajuudella. Kyseessä lienee siis Qualcommin Snapdragon 865 Plus, joka on tällä hetkellä markkinoiden ainoa tiedettävästi 3 GHz:n rajapyykin ylittänyt järjestelmäpiiri.

Järjestelmäpiirin parina taulutietokoneissa on 6 Gt RAM-muistia ja 128 Gt tallennustilaa tai 8 Gt RAM-muistia ja 256 Gt tallennustilaa. Suomeen näistä on tulossa tarjolle vain pienemmät muistikonfiguraatiot. Tallennustilan jatkeeksi molemmat Galaxy Tab S7-mallit tukevat maksimissaan 1 teratavun kokoisia microSD-muistikortteja. Myös Note20-malleista löytyvä tuki Wi-Fi 6:lle löytyy molempien taulutietokonemallien valikoimasta.

[gallery link="file" columns="2" size="medium" ids="50755,50756"]

Galaxy Tab S7:n tekniset ominaisuudet:
  • Fyysiset mitat: 253,8 x 165,3 x 6,3 mm
  • Paino: 498 grammaa (wi-fi), 500 grammaa (LTE)
  • 11” 2560 x 1600-resoluution LTPS TFT -näyttö, 120 Hz
  • Snapdragon 865 Plus -järjestelmäpiiri
  • 6 Gt RAM-muistia + 128 Gt tallennustilaa tai 8 Gt RAM-muistia ja 256 Gt tallennustilaa, microSD-korttipaikka (max. 1 Tb)
  • LTE, Wi-Fi 6, Bluetooth 5.0
  • Takakamera:
    • 13 megapikselin pääkamera
    • 5 megapikselin ultralaajakulmakamera


  • 8 megapikselin etukamera
  • 8000 mAh akku, USB Type-C (USB 3.2, DisplayPort-tuki), 45 watin pikalataus
  • Virtapainikkeeseen sijoitettu sormenjälkilukija, Gyroskooppi, Hall-sensori, kompassi, kiihtyvyydentunnistin
  • AKG:n 4:n Dolby Atmos -kaiuttimen äänentoisto

Galaxy Tab S7+:n tekniset ominaisuudet:
  • Fyysiset mitat: 285 x 185 x 5,7 mm
  • Paino: 575 grammaa
  • 12,4” 2800 x 1752-resoluution AMOLED-näyttö, 120 Hz
  • Snapdragon 865 Plus -järjestelmäpiiri
  • 6 Gt RAM-muistia + 128 Gt tallennustilaa tai 8 Gt RAM-muistia ja 256 Gt tallennustilaa, microSD-korttipaikka (max. 1 Tb)
  • LTE, 5G, Wi-Fi 6, Bluetooth 5.0
  • Takakamera:
    • 13 megapikselin pääkamera
    • 5 megapikselin ultralaajakulmakamera


  • 8 megapikselin etukamera
  • 10090 mAh akku, USB Type-C (USB 3.2, DisplayPort-tuki), 45 watin pikalataus
  • Näytön alle sijoitettu sormenjälkilukija, Gyroskooppi, Hall-sensori, kompassi, kiihtyvyydentunnistin
  • AKG:n 4:n Dolby Atmos -kaiuttimen äänentoisto

Samsung Galaxy Tab S7:n ja S7+:n ennakkomyynnit alkavat välittömästi ja ne tulevat saataville Galaxy Note 20:n tavoin 21. elokuuta. Uutuustabletit ovat saatavilla 128 gigatavun tallennustilalla kolmena värivaihtoehtona – Mystic Black, Mystic Silver ja Mystic Bronze – ja niin LTE- tai 5G-yhteyksillä varustettuina kuin Wi-Fi -versioinakin. Galaxy Tab S7:n lähtöhinta Wi-Fi-versiona on 799 euroa ja LTE-yhteyksien kera 899 euroa. Galaxy Tab S7+:sta saa puolestaan pulittaa 999 euroa Wi-Fi-versiosta ja 1249 euroa 5G-yhteyksillä varustetusta mallista.

Lähde: Sähköpostilehdistötiedote, Samsung (1), (2)

Linkki alkuperäiseen juttuun
 
Viimeksi muokattu:
Hinnat ovat aika korkeat, kun Huawein MatePad Pro maksaa Suomessa 6 GB RAM + 128 GB tallennustilaa -kombolla 599 euroa. MatePad Prosta puuttuu kuitenkin Google Mobile Services, joten joku voisi sanoa etteivät laitteet edes kilpaile samassa sarjassa.
 
Tuo Huawei on ominaisuuksien valossa hieman heikompi kyllä ja myös tuo muistikorttiratkaisu karsii hieman käyttöä
kuten myös google palveluiden poissaolo.
Nämä ovat enemmän ipad air vastaan kilpailevat tai ainakin hinnaltaan.
Itse ostin S6 mallin LTE version Black Friday aikana 599 hinnalla.
Pitää muistaa että suojakotelo on pakollinen ostaa myöskin jos haluaa s pen kynän pitää mukana muistaksen 59€.
 
Ihmettelen itse, että tänne rantautuu yleensä noita pienempiä tai rajoitettuja versioita. Tämän saa sitten onneksi korjattua tilaamalla ulkomailta.

Ottaisivat ees pienen erän kaikkia ja sitten ne kalliimmat saa vaikka Samsungilta tilattua, jossei jälleemyyjät osoita innokkuutta ottaa hyllyyn.
 
Vaikka näihin painaisi millaista rautaa tahansa, niin asia ei muutu miksikään. Android + tabletti = kasa ***kaa.
Niin kauan kuin googlen & kehittäjien ratkaisu "natiiviin android appsiin" on se että tabletti käännetään pystyasentoon, ei android tableteilla ole mitään toivoa. On jumalan vuosi 2020 eikä googlella ole edes play-kaupassa mitään tabletti-filtteriä niille HARVOILLA oikeille tablet-optimoiduille softille. Pitäisi oikeasti olla OMA play-kauppa jossa on VAIN JA AINOASTAAN tablet-optimoituja softia. Se ei tule tapahtumaan.
 
^^ Samaa miltä.

Kyllä ainut tabletti mitä on järkeä ostaa on Ipad. Ainakin jos yhtään mitään muuta tekee kuin nettiä selaa ja videoita katsoo.

Eikä nuo hinnat alkaen mallit hinta-laatusuhteelta ole edes kalliita.
 
Vaikka apple on muuten täyttä kuraa niin ipad on ollut kyllä hyvä. Vuoden ~2014 ipad mini toimii yhä kuin uusi, vaikka pääasiallinen käyttäjä on ollut pari vuotta vuonna 2016 syntynyt henkilö. Android tabletteja kokeiltu ja ei niistä ole oikein mihinkään.
 
Vaikka näihin painaisi millaista rautaa tahansa, niin asia ei muutu miksikään. Android + tabletti = kasa ***kaa.
Niin kauan kuin googlen & kehittäjien ratkaisu "natiiviin android appsiin" on se että tabletti käännetään pystyasentoon, ei android tableteilla ole mitään toivoa. On jumalan vuosi 2020 eikä googlella ole edes play-kaupassa mitään tabletti-filtteriä niille HARVOILLA oikeille tablet-optimoiduille softille. Pitäisi oikeasti olla OMA play-kauppa jossa on VAIN JA AINOASTAAN tablet-optimoituja softia. Se ei tule tapahtumaan.
Riippuu varmaan käyttötarpeista, mutta perinteiseen toimistokäyttöön koen että Androidissa ei vaan ole riittävää ohjelmistopakettia. Esim. juuri vähän eilen ajattelin kokeilla Sheetsillä tehdä jotain pientä sohvalla, niin selvisi, että Android-versio on karsitumpi kuin ohjelman web-versio. Oli pakko vaihtaa tehokäyttöä varten näppiskuorella varustetusta tabletista puolet halvemmalle läppärille, joka oli vieressä. Muutama erityistarve pitää myös tehdä vnc:llä tai ssh:llä verkon yli. Monta peruskäytön ohjelmaa puuttuu. Tilettävää ikkunamanageria kaipaisi myös isolla resoluutiolla.

Minulla on tabletteja ollut nyt 9 vuotta ja koska en ole erityisen hyvä piirtämään, ohjelmistopuoli jättää paljon toivomisen varaa, joten tabletti helposti jää vain matkalle leluksi kun istuu jonkun kyydissä tai kotisohvalla. Eduiksi voi laskea akkukeston, keveyden, hyvät näytöt ja helppouden kasuaaliin peruskäyttöön, samoin tabletti voi sopia käyttöliittymäksi joihinkin digital signage -kohteisiin, messuille, asiakaskeikoille, dronen ohjailuun ja vastaaviin. Mutta että maksaisi 1249 euroa tabletista, jonka softapuoli lahoaa Androidilla 2 vuodessa, kun taas iOS saa tukea 6+ vuotta ja PC-läppäreihin saa tuoreita ohjelmia siihen asti kunnes laite hajoaa fyysisesti. Varsinkin nyt uusimmat Ryzen-läppärit haastavat aika paljon tabletteja hyötykäytössä. Melkein Galaxy Tabin hintaan saa kosketusnäytöllä 8 Zen2-corea ja 32 gigaa muistia, 512 gigaa levyä ja 14h akkukestoa (esim. Lenovo ThinkPad T14 G1).

Muitakin optioita tietenkin on, mutta jos ei siitä piirtämisestä niin välitä, helpommin perustelee itselleen ihan oikeaa tietokonetta. Ja minusta tämä näkyy tablettimarkkinoillakin. Jos Huaweit jättää kauppaan kun gapps puuttuu, Samsungin ja Applen lisäksi melkein kaikki kilpailu on kuollut pois. Koko Suomen markkinoilla on pari muuta tablettimallia, joita ei kannata ostaa.
 
Android tablettien menestyksen pilasi todennäköisesti halpis tabletit surkealla raudalla. Käyttäjät rupesivat karsastamaan tabletteja tai siirtyivät Ipadeihin. Samalla kun markkinat hiipuivat niin kehitys on Googlella laitettu aika nollille.
Ipad on oikeastaan ainoa järkevä tabletti ostaa.
 
Riippuu varmaan käyttötarpeista, mutta perinteiseen toimistokäyttöön koen että Androidissa ei vaan ole riittävää ohjelmistopakettia. Esim. juuri vähän eilen ajattelin kokeilla Sheetsillä tehdä jotain pientä sohvalla, niin selvisi, että Android-versio on karsitumpi kuin ohjelman web-versio.

Onko Microsoft Officessa jokin vika?

Mutta vähän on itselläkin mielenkiinto hiipunut näihin Samsungin (ja yleisesti Andoid-) tabletteihin kyllä. Mitään oikeasti merkittävää uutta ei tule, vaikka joka vuosi julkaistaan uudet mallit. Nyt sentään ovat viimein tajunneet että niihin kärkipään tabletteihin kuuluu myös se kärkipään SoC. Vielä kun softapuoli saataisiin edes etäisesti samalle tasolle kuin iPadissa.
 
Onko Microsoft Officessa jokin vika?

Mutta vähän on itselläkin mielenkiinto hiipunut näihin Samsungin (ja yleisesti Andoid-) tabletteihin kyllä. Mitään oikeasti merkittävää uutta ei tule, vaikka joka vuosi julkaistaan uudet mallit. Nyt sentään ovat viimein tajunneet että niihin kärkipään tabletteihin kuuluu myös se kärkipään SoC. Vielä kun softapuoli saataisiin edes etäisesti samalle tasolle kuin iPadissa.
En ole käyttänyt, mutta pointti on, että erikoinen ratkaisu Googleltakin tehdä oma käyttöjärjestelmä ja oma natiivisti asennettava toimisto-ohjelma ja rampauttaa se sitten kun käyttää sitä heidän ohjelmaa heidän laitteellaan versus ohjelman web-versio ei-natiivilla laitteella. Voi tietysti olla että ongelmat johtuivat vaan osaamisen puutteista kosketuskäyttöliittymällä.
 
Itselle ainakin android tabletit tappoi pääasiassa huono softatuki ja muistilla kitsastelu, tälläisen kun saisi windowsilla niin kyllä kiinnostaisi, mutta windows puolella ei ole juuri kuin sufraceja ylihintaan.
Toinen ongelma android tableteissa on aina ollut tuo muistilla kitsastelu, miksi lippulaiva tabletissa on max 8 GB muistia kun paljon halvemmista kiinaluureistakin löytyy jo sama?
 
Itselle ainakin android tabletit tappoi pääasiassa huono softatuki ja muistilla kitsastelu, tälläisen kun saisi windowsilla niin kyllä kiinnostaisi, mutta windows puolella ei ole juuri kuin sufraceja ylihintaan.
Toinen ongelma android tableteissa on aina ollut tuo muistilla kitsastelu, miksi lippulaiva tabletissa on max 8 GB muistia kun paljon halvemmista kiinaluureistakin löytyy jo sama?

Missä sulla loppuu edes se 8 gigaa kesken?
 
iPadissahan muistimäärä tulee reilusti perässä. Sikäli jännä, että koon puolesta tabletin kuoriin mahtuisi tehokkaampi SoC ja isommalla näytöllä on isompi resoluutio ja sitä kautta isompi muistinkäyttö.
 
Missä sulla loppuu edes se 8 gigaa kesken?
Pelkän selaimen saa viemään yli tuon kun avaa kasan raskaita sivuja kerralla. Siihen päälle kaikki muu softa joiden välillä haluan multitaskata lagittomasti, niin kyllä tuo 8 gigaa alkaa helposti ahdistamaan. Nyt kuitenkin puhutaan lippulaivatason tehokoneesta eikä mistään halpistabletista pelkkään naamakirjan selailuun.
 
Harmi, ettei Android-puolella ole kukaan julkistanut 8" tablettia huippuspekseillä sitten Galaxy Tab S2:n eli viiteen vuoteen. Itse käytän tablettia lähinnä Hesarin lukemiseen junassa ja siihen 10" on turhan iso. 8" olisi parempi, mutta vaihtoehtojen puuttuessa täytyy tästä pikkuhiljaa sopeutua ajatukseen, että seuraava tabletti on Ipad mini, vaikka Applen hintapreemio vähän hirvittääkin.
 
Harmi, ettei Android-puolella ole kukaan julkistanut 8" tablettia huippuspekseillä sitten Galaxy Tab S2:n eli viiteen vuoteen. Itse käytän tablettia lähinnä Hesarin lukemiseen junassa ja siihen 10" on turhan iso. 8" olisi parempi, mutta vaihtoehtojen puuttuessa täytyy tästä pikkuhiljaa sopeutua ajatukseen, että seuraava tabletti on Ipad mini, vaikka Applen hintapreemio vähän hirvittääkin.

Tab S2 8" ulkomitat on 198,6 x 134,8 mm joten eroa on vähän enemmän kuin 16 mm. Tab S2:sta on myös 10" versio, johon ehkä vertasit.
Kiitos, ihan päättömiä kirjoitin., mun moka



Ulkomitoissa tämä s7 ilmeisesti 16mm pitkältä sivulta pidempi, vähän kapeampi, ja vähän paksumpi. 5G malli sitten isompi.
Toki jos vanhakin on jo äärirajoilla, niin ylihän tässä mennään. TIetenkin jos näytönkoko ongelma, niin se vielä korostaa.


Ja olen siina samaa mieltä että pienille tehokkaille tableteille voisi olla ottajansa (toki eriasia kannattaa tehdä, kun isot puhelimetkin kisaa)

Edit:
Harva puhelin näyttökooltaan pääsee lähelle 8" 4:3 tabelttia, toki Samsungilta löytyy iso näyttöinen, mutta kaikkeen ei se taitettava sopi.
 
Viimeksi muokattu:
Se ptää myös muistaa että samsung tablettien päivtyslupaukset ovat todella heikkoja olen saanut oston jälkeen ainostaan yhden päivityksen ja se oli android 10 päivitys.
Kyllä varman itsekin siirryn apple tabletin puolelle seuraavalla kerralla mutta niiden hintataso ei hirveästi innosta ostoa.
 
Juu kallis android tabletti on kyllä aika turha kuten monet ovat todenneet. 2in1 Chromebook sitten jos Googlen järjestelmässä haluaa kännykkää isomman laitteen. Tablettina iPad. Ja oma kännykä on Pixel 4 xl ja sen ohella käytän windows koneita. Vaimolla paremman pään chromebook ainoana "tietokoneena" ja on siihen ihan tyytyväinen. Muksuilla android kännykät ja ipadit. S3 tablettia käytin hetken mutta oli tosiaan aika turha. Jo puolet halvempi chromebook on vähintään yhtä hyvä kaikkeen paitsi videoiden katsomiseen.
 
Itse vähät välitän jostain Android-päivityksistä mistä täällä tunnutaan eniten valittavan. Komeasti toimii edelleen Android 6:lla varustettu Lenovo. Ainoa heikkous laitteessa on hidas Intel Atom ja softapuolelle kaipaan Civilization 6:tta. Mikään appi ei saa ostamaan iPadia koska iOS nyt vain on umpisurkea käyttis.
 

Statistiikka

Viestiketjuista
258 722
Viestejä
4 496 755
Jäsenet
74 274
Uusin jäsen
Antenni ja sähkö

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom