Samsung esitteli uuden 5 nm:n tekniikalla valmistetun Exynos W920 -järjestelmäpiirin puettaviin älylaitteisiin

Diizzel

Moderator
Ylläpidon jäsen
Liittynyt
29.10.2016
Viestejä
1 520


Diizzel kirjoitti uutisen/artikkelin:
Samsung on tänään esitellyt uuden Exynos W920 -nimellä kulkevan 5 nm:n EUV-prosessilla valmistetun järjestelmäpiirin, joka on suunnattu puettaviin älylaitteisiin, eli käytännössä esimerkiksi älykelloihin.

Exynos W920 sisältää kaksi ARM Cortex-A55-prosessoriydintä ja Mali-G68 GPU:n, minkä myötä prosessorisuorituskyvyn pitäisi Samsungin mukaan olla 20 prosenttia edeltäjäänsä parempaa ja grafiikkasuorituskyvyn peräti kymmenkertaista. Piiri mahdollistaa valmistajan mukaan interaktiivisemman 3D-elementtejä sisältävän käyttöliittymän 960x540-resoluution näytöllä.

Piiriin on integroitu 4G LTE Cat.4 -modeemi ja GNSS-järjestelmä (Global Navigation Satellite System) nopeuden, korkeuden ja matkan seurantaan. Lisäksi se sisältää myös erillisen vähävirtaisen Cortex-M55-prosesorin, joka on käytössä pääasiallisten prosessoriydinten sijaan jatkuvasti päällä pidettävän näytön yhteydessä. Samsungin mukaan tämä mahdollistaa aiempia Exynos-piirejä alhaisemman virrankulutuksen jatkuvasti päällä pidettävän näytön kanssa.

Exynos W920 on valmistajan mukaan fyysisesti pienikokoisin järjestelmäpiiri, mitä tämän päivän markkinoilla on puettaviin laitteisiin saatavilla. Tämän myötä se mahdollistaa älykelloihin suuremmat akkukoot tai vaihtoehtoisesti entistä pienemmät ja sulavammat muotoilut. Myös teknologisesti piiri vaikuttaisi olevan kohtalaisen merkittävä harppaus varsinkin, jos sitä vertaa yhä markkinoilla yleiseen Snapdragon Wear 3100 -piiriin, joka on valmistettu 28 nm teknologialla. Myös viime vuonna julkaistuun 12 nm tekniikalla valmistettuun Snapdragon Wear 4100 -malliin nähden Samsungin uutuus vaikuttaisi selvältä kehitysaskeleelta.

Exynos W920 tullaan näkemään ensimmäisenä Samsungin tulevassa Galaxy Watch -kellossa eli todennäköisesti huhutuissa Watch 4 -malleissa, joiden julkaisun on odotettu tapahtuvan huomenna 11. elokuuta pidettävässä Galaxy Unpacked -tilaisuudessa.

Lähde: Samsung, Android Authority

Linkki alkuperäiseen juttuun
 
Liittynyt
23.10.2016
Viestejä
1 037
Hyvä että edes jotain piirivalmistajaa kiinnostaa älykellojen järjestelmäpiirit. Qualcommia kun ei juuri kinostele.
 
Liittynyt
30.10.2016
Viestejä
4 397
Hyvä että edes jotain piirivalmistajaa kiinnostaa älykellojen järjestelmäpiirit. Qualcommia kun ei juuri kinostele.
Näyttäisi kiinnostavan.

 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
9 845
Näyttäisi kiinnostavan.

10v onkin mennyt ilman oikeasti uusia julkaisuita. Yksi uusi julkaisu ei vielä kerro, että kiinnostus on oikeasti muuttunut.
 
Liittynyt
16.04.2017
Viestejä
1 211
10v onkin mennyt ilman oikeasti uusia julkaisuita. Yksi uusi julkaisu ei vielä kerro, että kiinnostus on oikeasti muuttunut.
Itse heittäisin sellaisen valistumattoman arvauksen, että kellojen tehontarve on niin pieni, ettei viivanleveyden pienentämisellä oikein saavuteta merkittävää hyötyä kun suurimman osan ajasta kellon laskentapuoli kuitenkin on idlenä. Eniten tehoa vienee langaton kommunikointi, jolla silläkin on tietty miniminsä (taajuus, kantama jne). Näyttö tietty toisena, mutta oledeja noi taitaa pian kaikki olla ja oletuksena syttyvät vain kun niitä heilutellaan. Olen mielelläni väärässä, mutta veikkaisin että jos tällä viivanleveyden pienentämisellä oltaisiin jotain merkittävää saavutettu aikaisemmin, niin se olisi kyllä jo tehty. Tilavuuteensa nähden energiatehokkaampia akkuja varmaan kaivattaisiin kaikkein eniten.
 
Toggle Sidebar

Statistiikka

Viestiketjut
174 037
Viestejä
3 208 539
Jäsenet
58 364
Uusin jäsen
mustapekka

Hinta.fi

Ylös Bottom