Samsung 970 EVO 500Gb m.2 ongelma

Viestiketju alueella 'Tallennus' , aloittaja Maikkeli01, 22.09.2018.

  1. Maikkeli01

    Maikkeli01

    Viestejä:
    21
    Rekisteröitynyt:
    06.08.2018
    Pitää ihan täältäkin vielä kysyä.

    Eli ostin koneen jossa on valmiiksiasennettu windows, Kingstonin 240gb SSD levyllä. Ostin kuitenkin lisämuistiksi otsikossa olevan laitoksen.

    BIOS tunnistaa BOOT optionsseista levyn olemassaolon ja Windows levyhallinnasta, mutta siihen tämä jääkin. Samsungin Magician ei löydä levyä, BIOS levyluettelossa on M.2_2 kohdalla vain N/A. jne jne.

    Mitähän ihmettä tässä nyt pitäisi enää tehdä? Onko mahdollista että toimi M.2_1 slotissa, kun kuitenkin ohjeen mukaan ei toimi koska tuo Kingston on sellaisessa slotissa että ei onnistu, tai v*ttu en minä enää tiedä:rage: 2_1 slottiin tuota on kyllä mahdoton alkaa nyt ruuvailemaan kun tila on liian ahdas.
     
  2. JuSiZ

    JuSiZ

    Viestejä:
    1 692
    Rekisteröitynyt:
    19.10.2016
    Vaikea sanoa kun tiedä mikä kone/emolevykään sulla on... joko toinen slotti toimii vain pci-e tilassa. Jos se kerta levynhallinnassa näkyy niin kai tuon alustit?
     
  3. Maikkeli01

    Maikkeli01

    Viestejä:
    21
    Rekisteröitynyt:
    06.08.2018
    Z370P emo. Ja näkyy vain laitehallinnassa mutta ei LEVYhallinnassa. Aivan uskomaton helvetin mysteeri ja päätä särkee pelkästä vitutuksesta jo :D Sitten liittenä vielä tälläinenkin epämääräisyys jonka bongasin.

    wtf.jpg
     
  4. Augmented Mutation

    Augmented Mutation

    Viestejä:
    257
    Rekisteröitynyt:
    18.10.2016
    Ohjauspaneeli\Järjestelmä ja suojaus\Valvontatyökalut\Tietokoneen hallinta

    Siellä on tallennus. Katso näkyykö... Sitten alustat sen.
     
  5. IcePen

    IcePen Typo Generaatroti ;-)

    Viestejä:
    4 515
    Rekisteröitynyt:
    17.10.2016
    Tuon kautta löytyy nimeomaan se Levynahallinta josta oli jo puhe.

    Levybhallinta.JPG

    Minulla on ollut Windows 10 käyttiksessä ongelmia ihan normaalien Sata levyjenkin kanssa niin että ne on joskus kummitelleet noin, niitä on joutunut lisäämään ja poistamaan järjestelmästä (sekä ohjelmallisesti että fyysisesti) useampaan kertaan ennen kuin ne on alkaneet näkyä ihan oikein.
     
  6. Augmented Mutation

    Augmented Mutation

    Viestejä:
    257
    Rekisteröitynyt:
    18.10.2016
    Diskpartilla voi kokeilla korjata härömpiä keissejä:

    DISKPART
    LIST DISK

    SELECT DISK # (#=list disk mukainen valinta)

    CLEAN

    CREATE PARTITION PRIMARY

    SELECT PARTITION 1

    ACTIVE

    FORMAT fs=ntfs

    assign
     
  7. Melbac

    Melbac

    Viestejä:
    2 175
    Rekisteröitynyt:
    19.10.2016
    Uusin bios laitettu ja tarkistettu manuaalista ettei pidä sammuttaa jotain sata paikkoja jos käyttää m.2 liitintä?.Kai toi on nvme eikä sata m.2 ssd ja se on laitettu oikein biosksesta?.Sen pitää näkyä siellä että se toimii windowsissa oikein eli se on kunnolla kiinni siinä liittimessä ja kaikki muovit on otettu pois?.Ainakin joissain pcie adaptereissa on muovi siinä liittimessä.. :D
     
  8. Maikkeli01

    Maikkeli01

    Viestejä:
    21
    Rekisteröitynyt:
    06.08.2018
    No kun ei näy! :D Tämä on yliluonnollista. Niin ja luonnollisesti ei todellakaan näy tuolla Diskpartillakaan.
     
  9. Melbac

    Melbac

    Viestejä:
    2 175
    Rekisteröitynyt:
    19.10.2016
    Lukeeko siinä m.2 ssd:ssä/paketissa sata vai nvme?.Mene biossiin,päivitä sieltä uusin bios emolle netin kautta(se siis onnistuu biossista ja se hakee sen biossin automaattisesti jos siellä on uusi bios) ja vaihda sata 0 liittimessa oleva ssd vaikka sata 1 liittimeen.
     
    Viimeksi muokattu: 22.09.2018
  10. Maikkeli01

    Maikkeli01

    Viestejä:
    21
    Rekisteröitynyt:
    06.08.2018
    Tälläistä oli manuaalissa, en oikeen tiedä mitä ihmettä sieltä BIOS:ista kuuluisi päivittää.

    IMG_20180922_095458.jpg
     
  11. Maikkeli01

    Maikkeli01

    Viestejä:
    21
    Rekisteröitynyt:
    06.08.2018
    Samsung 500GB 970 EVO SSD-levy, M.2 2280, PCIe 3.0 x4, NVMe, 3400/2300 MB/s

    NVMe näyttää lukevan. Sanohan nyt että olen ostanut vääränlaisen levyn niin voin jatkaa elämääni kevyemmin mielin.


    Kiinnitys nyt toivottavasti on oikein? Toisinkuin nettivideoissa, mulla ei ollut mitään ruuveja kiinni siinäkohdin mihin tuo ruuvaillaan kiinni, mutta löysin paketista nuo ja oikeanpuolimmaisen laitoin ns. koropalaksi jonka päälle ruuvasin kortin.

    IMG_20180922_101234.jpg
     
  12. Melbac

    Melbac

    Viestejä:
    2 175
    Rekisteröitynyt:
    19.10.2016
    Se on siis kunnolla kiinni siinä liittimessä eikä sielä ole mitään muoveja välissä?.Se windows on asennettu uefina?.Biossissa pitää olla ilmeisesti uefi bios mode päällä.Sulla on siis ihan oikea nvme ssd eli se nopeampi versio.Sen pitää tosiaan näkyä siellä biossissa että se yleensä toimii ja jos ei näy niin se on joko rikki tai huonosti kiinni.

    samsungin nvme ajurit
    http://org.downloadcenter.samsung.c...Samsung_NVM_Express_Driver_3.0.exe&OriginYN=N

    /edit
    google löytää tolla emon nimellä gigabyten emon eikä asuksen emoa.:D
     
    Viimeksi muokattu: 22.09.2018
  13. Maikkeli01

    Maikkeli01

    Viestejä:
    21
    Rekisteröitynyt:
    06.08.2018
    Joo on kunnolla ja BIOS on ihan ajan tasalla, en kyllä tiedä mitä linkkiä tarjoat kun oman ajurin latasin ASUKSEN sivuilta mutta koitin lopulta päivittää UEFI/BIOS nettipäivityksellä ja ilmoitti että ajantasalla, varmistin vielä ja BIOS oli 1002 ja ladattu pätsi myös.
     
  14. Melbac

    Melbac

    Viestejä:
    2 175
    Rekisteröitynyt:
    19.10.2016
    Onboard devices configurations->m2_1 configuration->pcie ja olet tietenkin laittanut sen m.2_1 paikkaan emolla eli siihen prossun vieressä olevaan paikkaan?.:)
     
    Viimeksi muokattu: 22.09.2018
  15. Maikkeli01

    Maikkeli01

    Viestejä:
    21
    Rekisteröitynyt:
    06.08.2018
    Laitoin sen siihen toiseen paikkaan, näyttiksen viereen (2_2?) kun prossun viereinen paikka oli helvetin ahdas ja käsitin että tuo olisi muutenkin oikea paikka. Oon koittanut tuota Onboard devices configurations->m2_1 configuration->pcie mutta ei tuntunut auttavan, kokeilenko nyt vielä uudestaan?
     
  16. Melbac

    Melbac

    Viestejä:
    2 175
    Rekisteröitynyt:
    19.10.2016
    Se ei taida toimia kuin siinä m.2_1 paikassa ja kun siinä levy kiinni niin sen jälkeen toimii levy m.2_2 paikassa.Uefi kannattaa pistää päälle biossista ja asentaa se windows uefi moodissa.Jos teet usbtikun ja asennat siltä win10 niin sen tikun edessä pitää lukea uefi(f12 taisi olla bootvalikko)boottivalikossa.

    Tuolta kannattaa asentaa intelin ajurit jonka jälkeen toi samsungin ajurit.
    PRIME Z370-P Driver & Tools | Motherboards | ASUS Global

    Tolla päivität sen ssd:n firmwaren uusimpaan ja se kannattaa tehdä ennen kuin asennat windowsin uefi moodissa.
    https://www.samsung.com/semiconduct...6B74A766B2A1EA/Samsung_Magician_Installer.zip

    Tolla teet sen usbtikun jos asennat windows 10:n.
    https://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=691209

    Jos asennus onnistuu tolla usb tikulla niin siinä ei pitäisi olla mitään vikaa.Ota toi kingstonin asema irti ettei se asennu sille vahingossa eikä se boottaa siltä.Toi samsung on nopeampi kuin kingston ja se kannattaa pistää systeemilevyksi ja jos jotain menee vikaan niin on aina toimiva windows levy.:)
     
    Viimeksi muokattu: 22.09.2018
  17. Maikkeli01

    Maikkeli01

    Viestejä:
    21
    Rekisteröitynyt:
    06.08.2018
    Siis mitä vittua? Mä en enää tajua mitään, pitää varmaan johonkin vitun huoltoon kiikuttaa tuo? Eli siirretäänkö tuo nyt M.2_1, käynnistetään ja sitten takas 2_2? Mitä helvettiä
     
  18. Maikkeli01

    Maikkeli01

    Viestejä:
    21
    Rekisteröitynyt:
    06.08.2018
    Joo ei vittu :D Hanskat tiskiin! Koitin toimiiko 2_1 slotissa mutta vastauksen varmaan tiedätte (ei). Ei löydä diskpart mitään jne jne. Tämä on ihan helvetin huutava vääryys. Mitä tässä nyt pitäisi tehdä? Saako tuota kukaan edes huollossa asennettua mulle 2.levyksi käyttöön? Onko tuo paskana vai mitä ihmettä?

    "Jos asennus onnistuu tolla usb tikulla niin siinä ei pitäisi olla mitään vikaa.Ota toi kingstonin asema irti ettei se asennu sille vahingossa eikä se boottaa siltä.Toi samsung on nopeampi kuin kingston ja se kannattaa pistää systeemilevyksi ja jos jotain menee vikaan niin on aina toimiva windows levy.:)"

    Käyttis tuli Kingstonin mukana tässä, siis mä rehellisesti voin sanoa että tapan ennemin itseni kun alan vielä tappelemaan jotain käyttöjärjestelmän vaihtoa levylle mitä kone ei edes lue :D
     
  19. Melbac

    Melbac

    Viestejä:
    2 175
    Rekisteröitynyt:
    19.10.2016
    Ajatus oli että se m.2_2 liitin lähtee toimimaan vasta kun m.2_1 liittimessä on levy.Oletko kokeillut pistää bios default asetukset?.Jos se ssd ei näy siellä biossin nvme kohdassa niin se on sitten rikki eli takuuseen.Kai ne pcie jutut on autolla siellä biossissa?.
     
  20. Maikkeli01

    Maikkeli01

    Viestejä:
    21
    Rekisteröitynyt:
    06.08.2018
    Silverstone M.2 PCIe x4 laajennuskortti - 27,00€

    Saisinkos tämän toimimaan melko varmasti tuollaisella adapterilla, ellei koko SSD ole paskana? Mulla tosin on vain emolevyssä tälläiset PCIe väylät : PCIEX1_1, PCIEX16_2, PCIEX1_3, PCIE_X1_4
     
  21. Maikkeli01

    Maikkeli01

    Viestejä:
    21
    Rekisteröitynyt:
    06.08.2018
    BIOS:issa on nyt default asetukset ja tuossa on BIOS alkunäyttö, BOOT optioneissa näkyy Samsung mutta ei tuossa SATA listauksessa keskellä. Ja kortti on tosiaan nyt 2_1 slotissa prossun vieressä kun päätin testata siinä.

    Mitä jos tämä nyt on rikki ja saan uuden, niin mihin slottiin mä nyt oikein asennan tän? Kun eikös ohjeissa nimenomaan lue että 2_1 slottia ei vissiin voi käyttää jos tuossa SATA6G_1 on levy ja siinähän on mun Kingston kiinni jossa OS.

    bios.jpg bios.jpg
     
  22. skl

    skl

    Viestejä:
    212
    Rekisteröitynyt:
    29.01.2017
    Ei sen pidäkään näkyä siellä SATA listauksessa kun se ei ole sataväyläinen levy.
     
  23. Maikkeli01

    Maikkeli01

    Viestejä:
    21
    Rekisteröitynyt:
    06.08.2018
    No en ainakaan tiedä/näe että BIOS:issa olisi NVMe kohtaakaan.
     
  24. Pertti Kosunen

    Pertti Kosunen Basic Input/Output System

    Viestejä:
    3 144
    Rekisteröitynyt:
    19.10.2016
    Jos se on boot optionsseissa, niin silloin emolevy on tunnistanut sen. Sitten Windows levynhallintaan..
     
  25. Maikkeli01

    Maikkeli01

    Viestejä:
    21
    Rekisteröitynyt:
    06.08.2018
    Niin mitäs nyt? :D (ei näy...)

    spurdo.jpg
     
  26. Maikkeli01

    Maikkeli01

    Viestejä:
    21
    Rekisteröitynyt:
    06.08.2018
    Tästä kyllä löytää, olenkohan mämmännyt jotain asetuksia kun Tallennusvarannossa oli tuo 435g käytettävissä ja jotain kikkailin siellä, nyt se ei näytä kuin vanhan levyn varannon tilan.

    wtf.jpg
     
  27. Pertti Kosunen

    Pertti Kosunen Basic Input/Output System

    Viestejä:
    3 144
    Rekisteröitynyt:
    19.10.2016
  28. Maikkeli01

    Maikkeli01

    Viestejä:
    21
    Rekisteröitynyt:
    06.08.2018
  29. Pertti Kosunen

    Pertti Kosunen Basic Input/Output System

    Viestejä:
    3 144
    Rekisteröitynyt:
    19.10.2016
    [​IMG]

    Testaa BIOS/UEFI Advanced/Onboard Devices/M.2 säädöistä PCIE tila.

    Windowsin uudelleenasennus taitaa olla seuraava etappi, jos ei ala näkymään.
     
  30. Maikkeli01

    Maikkeli01

    Viestejä:
    21
    Rekisteröitynyt:
    06.08.2018
    Ei vittu ei toimi edes winukan uudelleenasennuksen jälkeen.
     
  31. Pertti Kosunen

    Pertti Kosunen Basic Input/Output System

    Viestejä:
    3 144
    Rekisteröitynyt:
    19.10.2016
    Onko Sata 1 portissa levy, kokeile ilman sitä?

    Mikä asetus BIOS Boot valikon Compatibility Support Module (CSM) kohdassa on/kokeile muita?
     
    Viimeksi muokattu: 22.09.2018
  32. KognaK

    KognaK

    Viestejä:
    303
    Rekisteröitynyt:
    21.10.2016
    Mitä jos vaikka poistaisit levyn kuvan esittämästä paikasta(ja koko varanto). Storage Spaces ei toimi yhdellä levyllä niin levytila ei ole käytettävissä silloin. Storage Spaces on käytännössä softaraidi, luultavasti siksi levy ei näy levynhallinnassa. Uudelleenasennus sata-ssd:lle on todennäköisesti vain tunnistanut softaraidin ja tilanne on edelleen sama.
    Biosia turha rukata kun levy näyttää tunnistautuvan ok kuvien perusteella.
     
  33. Maikkeli01

    Maikkeli01

    Viestejä:
    21
    Rekisteröitynyt:
    06.08.2018
    Toimi!!!!!!!!! Ai hitto :DD uskomattoman helpottunut olo, ei helvetti mikä säätäminen ollut takana ja tottakai se parani jollain tälläisellä pikkujutulla. Tuhannet kiitokset!!