Sähkötupakka

Jahve3

Staff
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
1 256
Täällä keskustellaan sähkötupakasta.

Paljon tietoa sähkötupakasta:
https://hoyrywiki.net/wiki/Etusivu
Sähkötupakka keskustelualue

Laskuri omien sekoituksien tekoon: eJuice Recipe Calculator


Onko sallittua tilata ulkomailla sijaitsevasta verkkokaupasta sähkösavukkeita tai nikotiininesteitä?

Ei ole, etämyynti on kieletty Suomessa.


Aakkostettu Sanasto

Atomisaattori =
Atomisaattorilla voidaan viitata lähestulkoon kaikkiin höyryttelykäyttöön tarkoitettuihin tankkeihin ja drippereihin sekä atopäihin.

Atopää =
Valmiiksi tehty tankkiin asennettava suljettu setuppi, joka on tehty Kanthalista, Rosterista, Nikkelistä tai Titaanista.

ADV =
All Day Vape = Jokapäivä käytettävä neste, johon ei kyllästy. Jokaisella luultavasti on jokin tällainen.

Bottomcoil =
Tankki, jossa setuppi/valmiscoili on tankin alaosassa, kuten esimerkiksi eVod-tankissa Myös suurin osa RTA-laitteista luetaan tähän kategoriaan.

Bottomfeeder =
Dripperin ja modin paketti, jonka mukana ei tarvi kantaa nestepulloa, vaan neste nousee pulloa puristamalla suoraan modin sisältä dripperiin 510-liittimen läpi.

Coil =
Setupissa pyöritetty pelkkä vastus

Cloud Chaser =
Henkilö, joka käyttää uudelleenrakenneltavia laitteita saadakseen mahdollisimman ison höyrypilven aikaan.

Coileri/Coiler/Coil Jig =
Coilien pyörittämiseen tehty apuväline, jolla saa tehtyä kontakticoileja nopeammin ja helpommin kuin käsin pyörittämällä.

Dripperi =
Laite, jossa ei ole tankkia, vaan nestettä pitää lisäillä suoraan wickin ja coilin, eli setupin päälle.

DIY =
Yleinen itse tekeminen, koski se nesteitä tai modeja. Nesteiden itse valmistaminen tiivisteitä käyttäen pohjanesteeseen tai modien kotona kasaaminen osista.

Dryhit =
Kärventyvän pumpulin/wickimateriaalin maku wickin heikon imukyvyn sekä nesteenkuljetuskyvyn takia. Dryhit pumpuliatopäällä tarkoittaa yleisesti, että atopää täytyy vaihtaa tai sitä ei ole kasteltu tarpeeksi hyvin ennen höyryttelyn aloittamista.

Genesis-atomisaattori =
Rosteriverkkoa wickinä käyttävä "old-school" RBA

Hapetus/oksidointi =
Rosteriverkon/vaijerin kuumentaminen kaasukäyttöisellä toholla/polttolampulla punahehkuiseksi ja nopeasti jäähdyttäen, luoden samalla hapetetun, sähköä johtamattoman pintakerroksen verkkoon/vaijeriin,joka mahdollistaa oikosuluttoman coilin pyörittämisen suoraan rosteriverkon/vaijerin pintaan. Käytetään yleisesti genesis-atomisaattoreissa. Hapetus ja oksidointi tarkoittavat samaa asiaa.

Hybridi =
Mekaaninen modi, jossa ei ole topcapissa kontaktia, vaan tankin/dripperin liittimen positiivinen kontakti ottaa suoran kontaktin akkuun. Voi myöskin tarkoittaa esimerkiksi M20x1 kierteillä olevaa suoraan topcapin tilalle laitettavaa uudelleenrakenneltavaa tankkia tai dripperiä

Kartomisaattori =
Sylinterin mallinen vanullinen "tankki", jossa neste imeytetään vanuun, josta se kulkeutuu coilille. Ottaa ilman 510-liittimestä suoraan vanun keskellä olevan reiän läpi.

Kartotankki =
"Old-school" tankki. Käytetään kartomisaattorin kanssa, yleensä kartomisaattori joko rei-itetään coilin kohdalta, jotta neste imeytyy mahdollisimman lähelle coilia.

Kuivapoltto =
Coilin osittainen puhdistaminen kuumentamalla se punahehkuiseksi wickauksen irrottamisen jälkeen. Ni200- ja Ti01-langoille tätä toimenpidettä ei saa tehdä.

Lämpösäätö =
Ominaisuus modissa, joka estää oikein toimivana pumpulien palamisen/kärventymisen. Lämpösäädössä saa käyttää vain Ni200- ja Ti01-lankoja tällä hetkellä, sekä Rosterilankaa, jos modi tukee sitä.

Lämmönsäätö-valmisatopäät =
Joko Rosterista (SS) tai nikkelistä (Ni200) valmistetut valmiit atomisaattoripäät tankkeihin. Rosteriatopäitä tukevat wattisäädettävät laitteet sekä lämpösäätömoodissa myöskin laitteet, jotka tukevat SS-lankaa lämpösäädössä. Ni200-atopäitä tukevat lähes kaikki lämpösäädölliset laitteet, ja Ni200-atopäitä saa vain ja ainoastaan käyttää lämpösäätömoodissa.

Modi =
Höyryttelykäyttöön suunniteltu laite, jossa on yleisesti irtoakut ja/tai piiri, jolla pystyy muuttamaan watteja/jännitettä.

Mekaaninen modi =
Laite, jossa ei ole minkäänlaisia suojapiirejä, vaan toimii nimensä mukaisesti täysin mekaanisena laitteena ilman johtoja.

Ohmimittari =
Höyryttelykäyttöön suunniteltu laite jolla mitataan yleisesti uudelleenrakennettavan laitteen setupin resistanssi ja onko se oikosulussa, samoilla laitteilla yleisesti pystyy myöskin tarkistamaan mekaanisen modin akkujännitteen.

Pulssittaminen =
Coilin asennuksen jälkeinen ennen wickausta tapahtuva toiminta, jossa coilia tulitetaan, ja yleisesti katsotaan, että se hohtaa coilin keskustasta jalkoja kohti. Ni200- ja Ti01-langoille tätä toimenpidettä ei saa tehdä.

RBA/RTA/RDA/RDTA =
Rebuildable Atomizer/Rebuildable Tank Atomizer/Rebuildable Dripping Atomizer/Rebuildable Dripping Tank Atomizer = Uudelleenrakennettava ja setupoitava atomisaattori:

RBA =
Aikaisemmin Genesis-tyyppinen atomisaattori, nykyään yleistermi kaikille uudelleenrakennettaville atomisaattoreille.

RTA =
Uudelleenrakennettava tankkiatomisaattori.

RDA =
Uudelleenrakennettava dripperi/drippailuatomisaattori.

RDTA =
Uudelleenrakennettava tankillinen dripperi/drippailuatomisaattori.

Setuppi =
Itse pyöritetyt vastukset ja wickaus esimerkiksi dripperiin tai uudelleenrakennettavaan tankkiin

Single/dual/triple/quadcoil =
1/2/3/4 vastusta yhdessä laitteessa, setupin resistanssi dualcoilina puolittuu, quadcoilina 1/4 yhden coilin vastuksesta. Esimerkiksi: 2kpl 1.0ohm coileja asennettuna dripperiin on 0.5ohm setuppi. 4kpl 1.0ohm coileja asennettuna dripperiin on 0.25ohm setuppi.

Subohm =
Alle yhden ohmin setup/valmisvastus

Topcap =
Mekaanisen modin yläosa, jossa on 510-kierre ja kontaktipinta akulle. On myöskin dripperin tai tankin yläosa.

Topcoil =
Tankki, jossa setuppi/valmiscoili on tankin yläosassa, kuten esimerkiksi Ce4-tankissa, joka on yleinen halvimmissa alotuspakkauksissa.

VV/VW =
Variable Voltage/Variable Wattage = Modi, jossa pystyy säätämään tankille/dripperille tulevaa jännitettä tai wattimäärää itselle sopivaksi

Wickaus =
Coilin sisälle laitettava imevä materiaali, jonka tarkoituksena on siirtää höyrykkeessä käytettävä neste coilille. Yleisin wickaukseen käytettävä materiaali on pumpuli, kuten esimerkiksi Japanilainen pumpuli.
Muita wickaukseen soveltuvia materiaaleja ovat esimerkiksi: Rayon, Silica, Ecowool ja Rosteriverkko/vaijeri (Rosteriverkko ja vaijeri soveltuvat käytettäväksi vain hapetuksen, eli oksidoinnin jälkeen!)

510 =
Höyryttelylaitteissa standardiksi muodostunut liitintyyppi

Erilaisia Vastuslankoja
Kanthal =
Setupissa käytettävä vastuslanka, kestää kuivapolttoa ja pulssittamista

316L =
316L Rosterilanka/GPlat Elite = Matalaresistanssinen nopeasti lämpenevä ja jäähtyvä vastuslanka, yleisesti cloud chaserien käyttämä lanka. Voi käyttää myöskin SS-lankaa tukevassa lämpösäätömodissa lämpösäätölankana sekä wattisäädettävässä modissa Kanthalin, Nichromen tai 317L-langan tilalla.

317L =
317L Rosterilanka/GPlat Haywire = Matalaresistanssinen nopeasti lämpenevä ja jäähtyvä vastuslanka, yleisesti cloud chaserien käyttämä lanka. Voi käyttää wattisäädettävässä modissa Kanthalin, Nichromen tai 316L-langan tilalla. Toimii myöskin lämpösäätömodissa.

Nichrome =
Setupissa käytettävä vastuslanka, varovaisuutta suositellaan kuivapoltossa ja pulssittamisessa

Ni200 =
Nikkelilanka = Lämpösäätösetupissa käytettävä lanka, jota ei saa kuivapolttaa tai pulssittaa. Ni200-langasta ei voi tehdä kontakticoileja, vaan niiden pitää olla nk. spaced coileja (kts. Setupointeja/erilaisia coileja-kohta alempaa). Resistanssi erittäin pieni verrattuna Kanthaliin

Ti01 =
Titaanilanka = Lämpösäätösetupissa käytettävä lanka, jota ei saa kuivapolttaa tai pulssitaa. Resistanssi suunnilleen Ni200 ja Kanthalin välillä.

Vastuspaketit/setupit
Spaced coil =
Coili, jossa kieppien välissä on tilaa

Kontakticoili =
Contact coil = Coili, jossa kiepit koskettavat toisiaan. Kyseisestä coilityypistä voidaan myöskin käyttää termiä microcoil.

Microcoil =
Coili, jossa kiepit osuvat toisiinsa, keskikokoinen sisähalkaisija

Macrocoil =
Coili, jonka sisähalkaisija on isoin coilitriosta (Nanocoil, Microcoil, Macrocoil)

Nanocoil =
Coili, jonka sisähalkaisija on pienin coilitriosta (Nanocoil, Microcoil Macrocoil)

Parallel =
Kaksi vastuslankaa vierekkäin yhdessä coilissa

Clapton =
Ohuempi lanka kierretty "kitarankielimäisesti" paksumman vastuslangan päälle

Twisted =
kaksi tai useampia vastuslankoja kierretty yhdeksi vastuslangaksi

Alien =
Clapton, josta purettu uloin kerros, joka kierretään uuden paksun "sydänvastuslangan" päälle luoden aaltoilevan claptonin.

Lähde: https://www.vaporvandal.com/hoyrytietoa
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
1 502
Smok Treebox + Bellus käyttölaitteina, kaapissa myös aito Stinkku X, H-Dripper, Mister Hybrid V2 ja Diablo Hybrid V1. Uusi boksi pitäisi ostaa, mutta mikä. VTC Mini kenties?
 

cman

Make ATK Great Again
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
2 793
Tänään Sxmini ja Avocado 24
 

frez

P90PRO
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
125


Vähän uutta taas alle. SMOK Alien ja Tornado Nano.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
11
Oisko kellään suositella hyvää housuntaskuun mahtuvaa tikkumallista modia?
 

frez

P90PRO
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
125
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
2 809
Ostin Ego one megan suurikokoisimpana akkuna maaliskuun alussa. Se sai silloin ensi kokeiluna syrjäyttääkseen tupakan. Ajassansa nikotiininesteet saivat lantrauslientä enimmäkseen, tullakseen lopulta siihen pisteeseen, jota nyt ihmettelen, onko tässä muuta kuin höyryä (ylilaimennettuna ja kitkeränä).

Tämä siksi, että kävi nimittäin tasan 60 päivää tupakan korvikkeesta niin, että käydessäni faijan kanssa laivalla, päädyin ottamaan mukaan perinteistä tupakkaa koska pelkäsin nesteiden sotkevan taskut. Pari päivää ollessani faijallla ja siellä dokatessa muutaman muun henkilön kanssa, minun oli mieluista siirtyä itsekkin "pitemmäksi toviksi" takaisin tupakkaan. Se tovi taisi päättyä nyt, kun Venäjän tankkausvarastot loppuivat nyt maanantaina klo 2:00 a.m. Niitä oli kertynytkin työmatka-ajoilta mukavasti.

Vaan eipä huvita siirtyä 55snt askista nykyiseen 5,50e:n askiin. Verottaja haistakoot vittu ja minun 16,5e/kk kulutus ei tule olemaan 165e/kk! Eikä myöskään verottaja tullut taannoin hävineeksi 148,5e/kk. En tosin luppaa yhtään mitään, etteiköhän hän joskus saisi noita 4,95e/aski nokareita, mutta nyt minulla on onneksi vielä muutama toppa Kiltaa, jonka ostin loppuvuodesta 2008 Prisman alekorista "keltaisen -50%". Sattuupa yksi olemaan jopa ostoajoilta avattu. Kun mieli tekee juurikin tupakkaa, siitä vaan ultra-kuivaa purua piippuun vaan. Mikä nautinto...

Koska kumminkin eGo:lla on jo ikää (vaikka pyritty lataamaan täyteen säännöllisin väliajoin) olisi tarkoitus siirtää se kakkos-värkiksi ja ostaa nyt sellainen johon saa paristoja kaupasta (onko 18650 joku AAA-paristo?) ja jossa mekaaniset ongelmat eivät suuremmissa huudoissa emppiirisesti. Hinta saa mennä laadun huomattavasti lisääntyessä yli 100e:n, muttei mielellään 150e:n.
 

senefisti

Super Genius
Team R&T
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
216
Jovvain on viisi vuotta menty jo höyryillä. Yhteen väliin vitutti, kun markkinoille puski vaan keuhkovehjestä, mutta nykyään sentäs muistavat meitä poskarimiehiäkin. Tällä hetkellä kovimmalla käytöllä Aspiren Triton 2. Helppo ja makuakin ihan ok. Makusteluun käytän kotosalla ja vapaalla Kaiffarin vitosta. On paras kaiffareista tähän mennessä, heti Lite plussan jälkeen. Clapton coililla pöhisee ihanasti. Parraimmat maut omista vehkeistä irtoaa Taifun GT2:lla, kunhan siihen jaksaa vääntää meshi-tukin. Harvemmin jaksaa, mutta kun jaksaa niin ei paremmasta väliä :comp:

Ipv:n D2 tällä hetkellä käytössä modina ja kiinasta oottelen parhaillaan Ipv 6X:ää. Jos siinä kestäis akku vähän pidempään, kun mahtuu kaksin kappalein. Niksapohjia tilasin keväällä varastoon ensi vuosikymmenelle asti. Josko uudet tupakkilait olis sötviytyneet uomiinsa sitte.
 

cman

Make ATK Great Again
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
2 793
Tänään Tesla Nano ja Squape R. Tuo Squape on kyllä poskarimiehen ja setupointirajoitteisen unelma. Tuon helpommaksi ei setupointi paljoa mene. Yli kaks vuotta käyttöä ja niin käyttövarma ku ato voi vain olla. Ainoa miinus tulee täytöstä joka vaatii kärsivällisyyttä. Kammion ja tankin seinämän välinen rako on ahdas joten nestettä ei voi laittaa kaatamalla.

 

senefisti

Super Genius
Team R&T
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
216
Ipv 6X tipahti postilaatikkoon äsken. Leveys ja syvyys samat D2:sen kanssa, mutta korkeus about sentin isompi. On siis pieni ja hyvän kokoinen näyttö. Tilasin, koska D2 vetää vain yhden akun ja tämä kaksi. Yihin SX330 piiri löytyy sisältä :comp:

 

Rantakemisti

Moderator
Ylläpidon jäsen
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
3 282
Ostin Ego one megan suurikokoisimpana akkuna maaliskuun alussa. Se sai silloin ensi kokeiluna syrjäyttääkseen tupakan. Ajassansa nikotiininesteet saivat lantrauslientä enimmäkseen, tullakseen lopulta siihen pisteeseen, jota nyt ihmettelen, onko tässä muuta kuin höyryä (ylilaimennettuna ja kitkeränä).

Tämä siksi, että kävi nimittäin tasan 60 päivää tupakan korvikkeesta niin, että käydessäni faijan kanssa laivalla, päädyin ottamaan mukaan perinteistä tupakkaa koska pelkäsin nesteiden sotkevan taskut. Pari päivää ollessani faijallla ja siellä dokatessa muutaman muun henkilön kanssa, minun oli mieluista siirtyä itsekkin "pitemmäksi toviksi" takaisin tupakkaan. Se tovi taisi päättyä nyt, kun Venäjän tankkausvarastot loppuivat nyt maanantaina klo 2:00 a.m. Niitä oli kertynytkin työmatka-ajoilta mukavasti.

Vaan eipä huvita siirtyä 55snt askista nykyiseen 5,50e:n askiin. Verottaja haistakoot vittu ja minun 16,5e/kk kulutus ei tule olemaan 165e/kk! Eikä myöskään verottaja tullut taannoin hävineeksi 148,5e/kk. En tosin luppaa yhtään mitään, etteiköhän hän joskus saisi noita 4,95e/aski nokareita, mutta nyt minulla on onneksi vielä muutama toppa Kiltaa, jonka ostin loppuvuodesta 2008 Prisman alekorista "keltaisen -50%". Sattuupa yksi olemaan jopa ostoajoilta avattu. Kun mieli tekee juurikin tupakkaa, siitä vaan ultra-kuivaa purua piippuun vaan. Mikä nautinto...

Koska kumminkin eGo:lla on jo ikää (vaikka pyritty lataamaan täyteen säännöllisin väliajoin) olisi tarkoitus siirtää se kakkos-värkiksi ja ostaa nyt sellainen johon saa paristoja kaupasta (onko 18650 joku AAA-paristo?) ja jossa mekaaniset ongelmat eivät suuremmissa huudoissa emppiirisesti. Hinta saa mennä laadun huomattavasti lisääntyessä yli 100e:n, muttei mielellään 150e:n.
Nämähän ovat sitten akkuja eikä paristoja. Semantiikkaa tämä on mutta ei kannata sekoittaa termejä. Ihan sellainen vinkki myös että akut on viimeinen paikka missä kannattaa säästää, mutta se ei tarkoita etteikö niitä voisi saada halvalla. Kunnollisia ja turvallisia akkuja kannatta myös hankkia suojapiirillisiin modeihin eikä pelkästään mekaanisiin. Ei vaadi kuin vähän kännistä rävellystä ja vahingossa rasittaa akkua äärirajoille.

Sony US18650VTC4 on näissä käyttötarkoituksissa suosittu akku, mutta alkaa olemaan suhteellisen vanha malli joka korvaantuu pikkuhiljaa Sony US18650VTC5:llä. VTC4 lähtee tällä hetkellä Akkulasta hintaan 4.95€ (http://www.akkula.fi/Sony-US18650VTC4) ja VTC5 hintaan 5,99€ (http://www.akkula.fi/18650-Sony-US18650VTC5).
Turvallisen kemian akkuja (IMR) valmistaa mm. Panasonic, AW, Samsung ja Efest (oikeasti uudelleen brändättyjä Sony VTC-akkuja tai jotain muita väärillä milliampeeritunneilla).

Soveltuvia akkuja erilaisille vastuksille voi tutkia vaikka tästä epävirallisesta taulukosta: https://docs.google.com/spreadsheet...U/edit?pli=1&f=true&noheader=true&gid=0#gid=0

Itse olen käyttänyt IStickissä Samsungin INR-18650-25R -akkuja joille luvataan 20 ampeerin purkuvirtaa. Testeissä on purkautunut turvallisesti myös paljon korkeammilla ampeereilla. Näitä saa melkein kaikista Suomalaisista verkkokaupoista 8 euron hintaan. Itse tilaan näitä pääasiassa Gearbestistä 4 kappaletta 15 dollarin yhteishintaan (Linkki tuotteeseen) ja ainakin tämän artikkelin tietojen perusteella voin omani todeta aidoiksi.

Laturiksi voin suositella Nitecoren latureista d2:sta ja d4:sta. Kahden akun modeissa kannattaa aina parittaa/naittaa akut, eli ladata samaan aikaan ja tyhjentää samoilla tehoilla akkujen elinkaaren ajan. Joidenkin lähteiden mukaan epätasapainossa olevista akuissa toinen saattaa yrittää ladata toista akkua. Tämän todenperäisyyttä en tiedä ja ainakin minulle akkujen parittamisen hyöty on siinä, että tiedän milloin molemmat akut ovat kierrätystavaraa.

Ennen kuin alkaa täyttelemään ostoskoria niin kannattaa myös tosissaan perehtyä laitteiden toimintaperiaatteeseen, lukea akuista ja kertailla sähköoppia. Varsinkin jos tarkoitus on aloittaa RBA-laitteilla ja subohm-laitteet unohtaisin ihan alkuvaiheessa vaikka niitä nyt tarjotaan joka tuutista. Ellei valtavat höyrypilvet ja kuuma höyry ole se oma juttu (subohmauksesta voi lukea vaikka täältä lisää jos kiinnostaa https://www.e-cigarette-forum.com/f...scussion-safety-battery-info-warnings.465483/).

Aina välillä joku töhö hankkii jännitystä väsäilemällä subohm-aton johonkin kick-piirittömään mekaaniseen klooniin ja vielä jollain Trustfiren kaatopaikka-akuilla. Ei muuten, mutta höyryttely ei kaipaa tällä hetkellä yhtään negatiivista uutisointia.

Onhan nämä lopulta todella simppeleitä laitteita ja pääasiassa turvallisia, mutta mielestäni ihan jokaisen kannattaisi kerrata se sähköoppi ja perehtyä laitteiden toimintamekaniikkaan. Jos aiheesta ei jaksa lukea niin käyttäkää edes reilu kymmenen minuuttia tämän videon katseluun/kuunteluun.Mitään varsinaisia laitesuosituksia en osaa antaa sillä makuja on niin monta kuin käyttäjiäkin. Tämänkin asunnon kautta on kulkenut varmaan toistakymmentä erilaista atoa ja modia. Nytkin kierrossa neljä eri modia fiiliksen mukaan.

Tämä ohjeellinen vuodatus ei ole täysin sinulle @oestrus taurus tarkoitettu mutta viestissäsi käyttämä "paristo" antaa hieman vähättelevän kuvan kyseisten akkujen tehosta.

PS. Aloituspostaukseen olisi hyvä kasata jotain tietopakettia niin ketjukaan ei olisi ihan pelkkää samojen kysymysten kysymistä. Ainakin muron keskusteluketju täytyi kysymyksistä "Kuinka paljon voin tilata nikotiinia?" , "Millä kannattaa aloittaa höyryttely?", "En jaksanut lukea aikaisempia viestejä mutta sopiiko tämä paristo tähän x käyttöön?", "Mistä voi ostaa nikotiinia?" jne.
 
Liittynyt
29.10.2016
Viestejä
8 328
Uusi setti saapui, meinasi tasapaino mennä 5millin nesteillä kun kokeili tfv8:sia ekaa kertaa.
Vanha verrokkina:
 

senefisti

Super Genius
Team R&T
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
216
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
2 809
Voisiko joku ystävällisesti selventää tämän setup:in idean ja korjata, missä määrin lukemiseni ymmärtäminen on oikein.

On siis pohdinto:

Vaikka saisin uuden vuoden myötä, myös sen jälkeen ulkomailta atopäitä jossain määrin hankittua, olen huolissani kokonaisuudesta. Harkitsen, ostaisinko setup-ia tukevan atopään ja luottaisin eliniän atopäitä koskevissa kysymyksissä olevan yhtä suuri kuin lankarulla jaettuna keskimääräisen tarvike langan setupin tekoon.

Tiedostan kierteiden kulumisen iän, mutta eikai sitä off-tilassa tarvitse iroittaakaan?

Ja mitä tulee pumpulin sotkemisesta, tuli mieleen elinikäisen takuun, mutta lähes joka päivä uudelleen täytevän Zippo-sytyttimen nuoruusvuodet. Colt on kertakäyttöinen, mutta hakkaa kestollaan zipon mennen tulen. Onko näin ollen tee se-itse lanka pumpuleineen yhtä zippoa, vai olisiko setupia tukevalla atopäällä sittenkin tulevaisuuden voimaa?

Mitäs minun piti muuta kysyä, meni alla olevan unohtamatta jo unohtuneeksi. Kai se muistuu jossain vaiheessa...

ohimennen sanoen:

Pelkäänpä että tuo suomessa menee "valmishylsyisen" sähkötupakan vaalimiseen, irtonesteiden kieltämiseen.
 
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
177
Mitäpä sitä lankarullia ostamaan (vaikka suhteessa paljon halvemmaksi tuleekin).
Esim FT:ltä saa valmiita coileja perusmalleista superhyperquadtwistedmesstigerclapton-hässäköihin viepois-hintaan. Esim:
1 ohm vastuksia 50kpl https://www.fasttech.com/p/2963500
vähän vaikka minkälaisia "cloudchaser" coileja laatikollinen https://www.fasttech.com/products/5183100
pumpulia laidasta laitaan https://www.fasttech.com/search?cotton
Ja jos hakee halpaa, helposti kasattavaa RBA-tankkia, johon saa käytännössä kaikki osat myös irrallisina varaosina, vanha kunnon subtank mini tai toptank ajavat asiansa oikein hyvin.
(Pöytälaatikossa tarpeeksi yllämainittujen osia varmaan puolen tusinan kasaamiseen)
Edit:
Ja atopään elinikähän riippuu aika paljon käytettävistä nesteistä ja tehoista. Jotkin imellokset tukkivat aton muutamassa päivässä, ja toisilla litkuilla ato voi kestää useamman viikonkin.
 
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
2 809
Ja atopään elinikähän riippuu aika paljon käytettävistä nesteistä ja tehoista. Jotkin imellokset tukkivat aton muutamassa päivässä, ja toisilla litkuilla ato voi kestää useamman viikonkin.
Eli olen ymmärtänyt ainakin sen asian nyt sitten oikein, että "setup-atopää" ajaa saman asian kuin x-määrä "kertakäyttö atopäitä". Ja tuo linkki olisi yleishyödyllinen, itseni käsin kömpelölle (vai pitäisikö puhua jo peräti invalidista?).

Tässä kun tuli poltettua tovinen sitten loppuun nämä sähkötupakan 60pv:n "ego one megan" aikana kasaantuneet venäläiset kartongit. Miksi (uudelleen) aloitinkaan, ympäristöolosuhteet ovat analyysistä helppo antaa, mutta pitkittävä offtopicia että antaa olla (juontuvat pitkälle henk.kohtaisuuteen).
 

senefisti

Super Genius
Team R&T
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
216
DIY = kestää "ikuisesti" setti on esim. kaiffari mallia 5, lankaa, pumpulia ja mekaaninen putkimodi. Toisaalta saa näitä laitteita vuoden vaihteen jälkeenkin ihan kuten ennenkin, joten ei tässä tarvitse alkaa maailmanloppua valmistelemaan. Niksat osti kaikki järkevät kyllä varastoon tosin jo alkuvuodesta. Mulla tarpeet 10mg vahvuiselle nesteelle 12-litran edestä. Piisaa mainiosti seuraavalle vuosikymmenelle, vaikka säilytyksessä vähän vahvuudesta haihtuisikin.

Löysin tuossa pari kuukautta sitten duunin pukukaapistani 5-vuotta vanhan valmisneste putelin. Oli 20mg vahvuista uutena ja kun löin sen tulille, niin perstuntumalta sanoisin että puolet oli vahvuudesta haihtunut. Ei se siis enää 20mg vahvuiselta tuntunut, mutta hyvin pelasi vieläkin.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
8 808
Mitenkäs porukka aikoo hoitaa nesteiden tilaamisen jatkossa? Kun etätilaaminen loppuu 1.1.17, ja sen jälkeen se on kait lääkeainerikos ja penaltya luvassa. Olen ollut pihalla näistä kuvioista jo pidemmän aikaa ja sen minkä luulen tietäväni, on että reseptillä saa nikotiinia, jotenkin. Sitten suomesta saa ostaa jonkinlaisia kertakäyttövehkeitä. Menikö oikein tähän mennessä?
Monet varmaan tilanneet niksoja litroittain pakkaseen, ja niillä pärjää pitkälle muttei loputtomiin.

Tupakasta siirryin höyryttelyyn vuosia sitten, ja erään vitutuskohtauksen seurauksena takaisin tupakkaan, ja välillä höyryttelyä silloin tällöin. No eilen pitkän tauon jälkeen totesin että kaikki tankit ovat vuotaneet tyhjiksi, kuten tavallista:shifty: Sitten tankin ja akun kierteissä on on jotain karstaa, niin piti vähän voimaa käyttää että sai edes irti toisistaan. Millähän hitolla nuokin saisi putsattua, varmaan kun litkut vuotaneet ja jatkossa tiiviys vähän arveluttavaa. Ego vermeitä lähinnä, eikä mitään DIY virityksiä, koska en osaa enkä jaksa.

Valmiita nesteitähän on vielä, ja nyt kun olisi motivaatiota höyrytellä, kiitos erään kaverin. Niin nämä em. asiat taitaa tehdä koko idean täysin turhaksi:bored:
 

Jahve3

Staff
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
1 256
Mitenkäs porukka aikoo hoitaa nesteiden tilaamisen jatkossa? Kun etätilaaminen loppuu 1.1.17, ja sen jälkeen se on kait lääkeainerikos ja penaltya luvassa. Olen ollut pihalla näistä kuvioista jo pidemmän aikaa ja sen minkä luulen tietäväni, on että reseptillä saa nikotiinia, jotenkin. Sitten suomesta saa ostaa jonkinlaisia kertakäyttövehkeitä. Menikö oikein tähän mennessä?
Monet varmaan tilanneet niksoja litroittain pakkaseen, ja niillä pärjää pitkälle muttei loputtomiin.

Tupakasta siirryin höyryttelyyn vuosia sitten, ja erään vitutuskohtauksen seurauksena takaisin tupakkaan, ja välillä höyryttelyä silloin tällöin. No eilen pitkän tauon jälkeen totesin että kaikki tankit ovat vuotaneet tyhjiksi, kuten tavallista:shifty: Sitten tankin ja akun kierteissä on on jotain karstaa, niin piti vähän voimaa käyttää että sai edes irti toisistaan. Millähän hitolla nuokin saisi putsattua, varmaan kun litkut vuotaneet ja jatkossa tiiviys vähän arveluttavaa. Ego vermeitä lähinnä, eikä mitään DIY virityksiä, koska en osaa enkä jaksa.

Valmiita nesteitähän on vielä, ja nyt kun olisi motivaatiota höyrytellä, kiitos erään kaverin. Niin nämä em. asiat taitaa tehdä koko idean täysin turhaksi:bored:
Väärin, etämyynti sai jatkoa 30.6.2017 asti. Tämän jälkeen niksaa saa suomen kaupoista.

Postilähetykset EU:n ulkopuolelta (ns. kolmansista maista)
Savuttomien tupakkatuotteiden hankkiminen ja vastaanottaminen postitse tai muulla vastaavalla tavalla Suomen ulkopuolelta on kiellettyä.

Yksityishenkilö ei saa tuoda maahan, hankkia ja vastaanottaa postitse tai muulla vastaavalla tavalla Suomen ulkopuolelta sähkösavukkeen avulla höyrystettäväksi tarkoitettua nikotiinia sisältävää nestettä, jonka nikotiinipitoisuus on yli 20 milligrammaa millilitrassa tai jolla on lääkelain mukainen käyttötarkoitus.

Yksityishenkilö ei saa hankkia tai vastaanottaa elinkeinonharjoittajalta etäviestimen (puhelin, posti, televisio, tietoverkko ja muu väline, jota voidaan käyttää sopimuksen tekemiseen ilman, että osapuolet ovat yhtä aikaa läsnä) välityksellä hankittuja tupakkatuotteita, sähkösavukkeita tai nikotiininesteitä postitse, tavarankuljetuksena tai muulla vastaavalla tavalla Suomen ulkopuolelta. Sähkösavukkeille ja nikotiininesteille on kuitenkin siirtymäaika 30.6.2017 asti.

http://www.tulli.fi/fi/yksityisille/matkailijat_muuttajat/tupakka/index.jsp


Ego vermeitä lähinnä, eikä mitään DIY virityksiä, koska en osaa enkä jaksa.
Lisätään vielä, että saa noita helppokäyttöisä kunnon vehkeitäkin. Näihin siis vaihdetaan vaan vastus samalla lailla, kuin tuohon ego tikkuun.

Esimerkiksi: http://www.puffila.com/eleaf-istick...-18650-aloituspaketti-ylataytolla-p-1691.html
 
Viimeksi muokattu:

Rantakemisti

Moderator
Ylläpidon jäsen
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
3 282
Mitenkäs porukka aikoo hoitaa nesteiden tilaamisen jatkossa? Kun etätilaaminen loppuu 1.1.17, ja sen jälkeen se on kait lääkeainerikos ja penaltya luvassa. Olen ollut pihalla näistä kuvioista jo pidemmän aikaa ja sen minkä luulen tietäväni, on että reseptillä saa nikotiinia, jotenkin. Sitten suomesta saa ostaa jonkinlaisia kertakäyttövehkeitä. Menikö oikein tähän mennessä?
Monet varmaan tilanneet niksoja litroittain pakkaseen, ja niillä pärjää pitkälle muttei loputtomiin.

Tupakasta siirryin höyryttelyyn vuosia sitten, ja erään vitutuskohtauksen seurauksena takaisin tupakkaan, ja välillä höyryttelyä silloin tällöin. No eilen pitkän tauon jälkeen totesin että kaikki tankit ovat vuotaneet tyhjiksi, kuten tavallista:shifty: Sitten tankin ja akun kierteissä on on jotain karstaa, niin piti vähän voimaa käyttää että sai edes irti toisistaan. Millähän hitolla nuokin saisi putsattua, varmaan kun litkut vuotaneet ja jatkossa tiiviys vähän arveluttavaa. Ego vermeitä lähinnä, eikä mitään DIY virityksiä, koska en osaa enkä jaksa.

Valmiita nesteitähän on vielä, ja nyt kun olisi motivaatiota höyrytellä, kiitos erään kaverin. Niin nämä em. asiat taitaa tehdä koko idean täysin turhaksi:bored:
En ole aikonut tilailla jatkossa. Pakkasessa on noin kuusi desiä 100mg/ml -niksanestettä josta tekee litrakaupalla höyryteltävää. Tarkoitus on muutenkin vähentää höyryttelyä ja joskus jopa lopettaa. Tuttuun tapaan, Suomen valtio tulee tekemään höyryttelystä vielä hankalampaa.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
8 808
Väärin, etämyynti sai jatkoa 30.6.2017 asti. Tämän jälkeen niksaa saa suomen kaupoista.

Postilähetykset EU:n ulkopuolelta (ns. kolmansista maista)
Savuttomien tupakkatuotteiden hankkiminen ja vastaanottaminen postitse tai muulla vastaavalla tavalla Suomen ulkopuolelta on kiellettyä.

Yksityishenkilö ei saa tuoda maahan, hankkia ja vastaanottaa postitse tai muulla vastaavalla tavalla Suomen ulkopuolelta sähkösavukkeen avulla höyrystettäväksi tarkoitettua nikotiinia sisältävää nestettä, jonka nikotiinipitoisuus on yli 20 milligrammaa millilitrassa tai jolla on lääkelain mukainen käyttötarkoitus.

Yksityishenkilö ei saa hankkia tai vastaanottaa elinkeinonharjoittajalta etäviestimen (puhelin, posti, televisio, tietoverkko ja muu väline, jota voidaan käyttää sopimuksen tekemiseen ilman, että osapuolet ovat yhtä aikaa läsnä) välityksellä hankittuja tupakkatuotteita, sähkösavukkeita tai nikotiininesteitä postitse, tavarankuljetuksena tai muulla vastaavalla tavalla Suomen ulkopuolelta. Sähkösavukkeille ja nikotiininesteille on kuitenkin siirtymäaika 30.6.2017 asti.

http://www.tulli.fi/fi/yksityisille/matkailijat_muuttajat/tupakka/index.jsp
Lisätään vielä, että saa noita helppokäyttöisä kunnon vehkeitäkin. Näihin siis vaihdetaan vaan vastus samalla lailla, kuin tuohon ego tikkuun.

Esimerkiksi: http://www.puffila.com/eleaf-istick...-18650-aloituspaketti-ylataytolla-p-1691.html
Jaa, kiitoksia. Puffila onkin tuttu paikka, sieltä nuo edellisetkin vehkeet ovat tulleet. Nuo lakipuolen hommat ovat olleet vähän hakusessa nesteisiin liittyen. Luin tuossa yhden emailin mikä on roikkunut pitkään lukemattomana, niin siinä oli vähän vanhaa tietoa noista tullihommeleista.
Pitäisi kai potkia itseään vähän perseelle ja katsoa jos noista omista egoista saa sotkut pois ja takaisin käyttöön... akkuja viisi ja muutama tankki. Ja sitten ne vuotaa taskuun tai pöydälle, no vanhoja mitä vanhoja. Tai suosiolla ostaa uuden vähän nykyaikaisemman.
Jatkossahan ei sitten mitään makunesteitä saa olla, koska lapset tykkää niistä niin kovin, ja tarjolla kait norttia ja mahorkkaa. Pitääpä miettiä ja katsoa.

Rantakemisti ehtikin tuossa jo todeta että suomessa kaikki on mahdotonta, ja jos ei ole niin se tehdään mahdottomaksi.
 

Jahve3

Staff
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
1 256
Jaa, kiitoksia. Puffila onkin tuttu paikka, sieltä nuo edellisetkin vehkeet ovat tulleet. Nuo lakipuolen hommat ovat olleet vähän hakusessa nesteisiin liittyen. Luin tuossa yhden emailin mikä on roikkunut pitkään lukemattomana, niin siinä oli vähän vanhaa tietoa noista tullihommeleista.
Pitäisi kai potkia itseään vähän perseelle ja katsoa jos noista omista egoista saa sotkut pois ja takaisin käyttöön... akkuja viisi ja muutama tankki. Ja sitten ne vuotaa taskuun tai pöydälle, no vanhoja mitä vanhoja. Tai suosiolla ostaa uuden vähän nykyaikaisemman.
Jatkossahan ei sitten mitään makunesteitä saa olla, koska lapset tykkää niistä niin kovin, ja tarjolla kait norttia ja mahorkkaa. Pitääpä miettiä ja katsoa.

Rantakemisti ehtikin tuossa jo todeta että suomessa kaikki on mahdotonta, ja jos ei ole niin se tehdään mahdottomaksi.
Valmisnesteet eivät saa sisältää kuin röökin maun, mutta makutiivisteet ei katoa mihinkään. Mikään ei siis estä itse maustamista. Esim Flavorguy muunsi jo putikkiinsa vastaamaan uutta lakia :) https://www.flavourguys.fi/

Ps. Suosittelen kyllä kunnon vehkeen hankkimista, jos tossisaan meinaa röökin polton lopettaa kokonaan ja siirtyä höyryyn.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
8 808
Valmisnesteet eivät saa sisältää kuin röökin maun, mutta makutiivisteet ei katoa mihinkään. Mikään ei siis estä itse maustamista. Esim Flavorguy muunsi jo putikkiinsa vastaamaan uutta lakia :) https://www.flavourguys.fi/

Ps. Suosittelen kyllä kunnon vehkeen hankkimista, jos tossisaan meinaa röökin polton lopettaa kokonaan ja siirtyä höyryyn.
Laitanpa linkin talteen. Tässä nyt on pari vuotte menty analogisella, pääsääntöisesti. Verothan noissa niksanesteissäkin tulee eteen jatkossa, mutta toivottavasti pysyisi hinnat jokseenkin aisoissa. Silloin kun "lopetin" niin tyyli oli 1 rööki aamulla, ja toinen joskus illalla, muuten höyryllä. Nyt on tahti mennyt niin että aski kestää kolmatta päivää, syystä ettei vaan maistu, mutta se tapa...

Mutta näistä viisaampana, jos sitä sijoittaisi kunnolliseen helppokäyttöiseen vehkeeseen. Vitunmoinen yskä ollut jo kolme vuotta putkeen, syynä eukon papukaija mistä ei pääse eroon, jos tuo höyryttely vähän auttaisi tilanteeseen:cigar:
 
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
2 809
Miten mahtava tämä siirtymäaika onkaan! Tosin sillähän oli perusteensakkin.

Tietääkö kukaan, sisältyykö atopäät tuohon kieltolakiin aikanaan ja miten itse laitteiden saatavuuden ja niiden varaosien kanssa menetellään? Onhan tosin tupakkakauppojakin olemassa, niin mikä ettei atopäiden saatavuuskin olisi vaarantumatta...
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
8 808
Miten mahtava tämä siirtymäaika onkaan! Tosin sillähän oli perusteensakkin.

Tietääkö kukaan, sisältyykö atopäät tuohon kieltolakiin aikanaan ja miten itse laitteiden saatavuuden ja niiden varaosien kanssa menetellään? Onhan tosin tupakkakauppojakin olemassa, niin mikä ettei atopäiden saatavuuskin olisi vaarantumatta...
Luulen, mutta vain luulen, että sähkötarvikkeitahan ne on. Puffilta tähän mennessä tilannut atot ja muut. Ei kai jotain vaikeasti määriteltävää sälää voi kieltää. Tai sitten valmistajat keksivät jotain kiertoteitä. Mitään atopäitä kun en osaa tehdä tai muita virityksiä, niin pelkonahan on tosiaan että jäljelle jää joku kommunistinen kertakäyttölaite. Jotain tuollaista joskus lukenut, toivottavasti muistan väärin. Ja mitenhän se EU:n vapaa kauppa yli rajojen, rajoituksiahan meillä kyllä riittää. Kuinkahan muissa maissa unionin sisällä?

Lievä OT: pari akkua laitoin lataukseen, yhdessä on varmasti virtaa ja höyryilen nyt tässä näillä mitä on.
 

Muumi75

Innocent bystander
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
113
. Mitään atopäitä kun en osaa tehdä tai muita virityksiä
Näin minäkin kuvittelin ennenkuin kaupasta sattui mukaan Kangerin Toptank. Nykyään ei ole tullut aikoihin käytettyä mitään muuta kun RBA:ta. Buildin rakentelee viidessä minuutissa.

Kanthalia, muita lankoja tai pumpulia on hankala kieltää.
 
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
177
Verottaja näköjään hakenut Flavorguysin firmaa konkurssiin.
Ovat tosin ilmoittaneet että loppuun asti taistellaan yrityssaneerauksen merkeissä, ja mikäli konkurssihakemus näyttäisi menevän läpi, eivät silloin ota enää tilauksia vastaan.
Pitääkin laittaa tiivareita tilaukseen, niin onpahan sekin rikkana rokassa...
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
8 808
Näin minäkin kuvittelin ennenkuin kaupasta sattui mukaan Kangerin Toptank. Nykyään ei ole tullut aikoihin käytettyä mitään muuta kun RBA:ta. Buildin rakentelee viidessä minuutissa.

Kanthalia, muita lankoja tai pumpulia on hankala kieltää.
No joo, eiköhän - ja just kun olin tähän vastaamassa, niin @Nakuankka ehti heittää viestin.:tup:

Siis sain idean uudelleen höyryilystä kun kaveri osti viron tuliaisina Ego jonkun laitteen, mallia en sen paremmin kysellyt, valistin vaan vähän vanhoista muistoista mm. että mikä se atopää on, ja sellaista perussettiä tietämättömälle, mun vanhalla tietämyksellä.

Mutta tosiaan en mä nyt niin kädetön ole, etten jotain lanka/pumpuli viritystä saisi jotenkin kasaan. Eilen kun taistelin vanhan aton kanssa, joka hajosi käsiin, niin jonkinlainen käsitys on periaatteesta. Ja tuubista löytynee varmaan ohjeita tekemiseen. Lähipiiristä kun ei löydy ketään harrastajaa. Mutta kyllähän tämä nyt taas niin vaikeaksi menee että vituttaa kun pientä oravaa:shifty: Haluan mieluummin kaiken valmiina ilman säätöä. Eli mahdoton yhtälö ja huonommaksi menee:beye:
 

Jahve3

Staff
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
1 256
Verottaja näköjään hakenut Flavorguysin firmaa konkurssiin.
Ovat tosin ilmoittaneet että loppuun asti taistellaan yrityssaneerauksen merkeissä, ja mikäli konkurssihakemus näyttäisi menevän läpi, eivät silloin ota enää tilauksia vastaan.
Pitääkin laittaa tiivareita tilaukseen, niin onpahan sekin rikkana rokassa...
Oho :eek: Pitääpä alkaa tilaamaan varmuuden vuoksi Paypalin kautta.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
113
Milläs VG/PG suhteella porukkaa sekoittelee aineet?
Olin aikoinani tilaavinani 50/50 sekoitusta varastoon mutta nyt kun pullon avasin ja sekoittelin makunesteet niin tuli se ns. dry hit parin henkäsyn jälkeen vaikka huolella kastelin pumpulit ja annoin tankin seistä täytön jälkeen.
Rupesin pulloa tutkimaan ja huomasin että sehän olikin 30PG/70VG sekoitusta. Koitin vaikka mitä mutta dry hittiä vaan tulee kerta toisensa jälkeen. Kokeilin valmiilla atopäällä ja RBA:lla omilla pumpuleilla.

Onko tämä VG painotteinen nyt sitten liian jämäkkää kamaa ja ei imeydy pumpuliin? Laitteena Kangerin Topbox.
Hieman ärsyttää kun tota kamaa on nyt litra kaapissa ja tilasin sen takia että välttyis siltä sekoittelulta.

Edit. Meni PG/VG sekaisin eli 30PG/70VG sekoitus.
 
Viimeksi muokattu:

Jahve3

Staff
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
1 256
Milläs VG/PG suhteella porukkaa sekoittelee aineet?
Olin aikoinani tilaavinani 50/50 sekoitusta varastoon mutta nyt kun pullon avasin ja sekoittelin makunesteet niin tuli se ns. dry hit parin henkäsyn jälkeen vaikka huolella kastelin pumpulit ja annoin tankin seistä täytön jälkeen.
Rupesin pulloa tutkimaan ja huomasin että sehän olikin 30VG/70PG sekoitusta. Koitin vaikka mitä mutta dry hittiä vaan tulee kerta toisensa jälkeen. Kokeilin valmiilla atopäällä ja RBA:lla omilla pumpuleilla.

Onko tämä PG painotteinen nyt sitten liian jämäkkää kamaa ja ei imeydy pumpuliin? Laitteena Kangerin Topbox.
Hieman ärsyttää kun tota kamaa on nyt litra kaapissa ja tilasin sen takia että välttyis siltä sekoittelulta.
Ite vetelen arviolta 90VG/10PG. Siis PG on sitä lirumpaa litkua.
 

Rantakemisti

Moderator
Ylläpidon jäsen
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
3 282
Samalla suhteella kuin Jahve3. Vika on jossain muualla jos tuolla suhteella tulee dry hittejä.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
113
Meni sekasin PG/VG eli siis 70VG/30PG mutta, jos teillä on vielä tiukempaa tavaraa niin vika on tosiaan sitten jossain muualle. Kangerin atoissa on aika pienet ne reiät, joista tavara menee vastukselle eli jos siitä löytyisi vika. Täytyy jatkaa tutkintaa kun kotiin pääsee.
 

Rantakemisti

Moderator
Ylläpidon jäsen
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
3 282
Meni sekasin PG/VG eli siis 70VG/30PG mutta, jos teillä on vielä tiukempaa tavaraa niin vika on tosiaan sitten jossain muualle. Kangerin atoissa on aika pienet ne reiät, joista tavara menee vastukselle eli jos siitä löytyisi vika. Täytyy jatkaa tutkintaa kun kotiin pääsee.
Höyrytteletkö ulkona vai sisällä? Tuo VG on aika herkkä lämpötilojen muutoksille ja sen sulamispiste on jossain 17 asteessa. Eli ei tarvitse olla edes kauheasti pakkasta ettei se kulje kunnolla. Näin talvella omatkin suhteet on varmaan lähempänä fifty-fiftya ja Youde Goliath V2:n säädettävä nesteaukko helpottaa huomattavasti. Pari vuotta sitten kun käytin pääasiassa Taifun GT:tä niin talvella pihalla höyryttelystä ei meinannut tulla mitään ja nesteen piti olla ihan lirua.
 

senefisti

Super Genius
Team R&T
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
216
Pohjanesteenä käyttänyt aina 100% VG:tä. Koska makutiivarit pääsääntöisesti PG:tä, niin suhde on 90VG/10PG, tai 80VG/20PG mulla. Hyvin on talvetkin sujuneet, kun muistaa vain ulkosalla pitää vehkeen housujen etutaskussa, tai takin alla paidan taskussa jos moinen paita on päällä.

Asiasta toiseen, niin tilasin joku viikko sitten IPV 6X modin. Muuten hyvä, mutta akkuluukku aukeaa itsekseen joten odottaa tällä hetkellä hyllyllä silikoni kortsua päällensä. Toivottavasti sen avulla pysyis luukku kiinni. Napitkin on sillee, että saa vähän varoa etteivät painaudu itsekseen taskussa. Olis kiva jos tuossa sais lukittua tehonsäätönapit erikseen, mutta eipä saa.

Tällä hetkellä odotan kiinasta Lost Vapen Therionia. Hintansa puolesta odotan ainakin priimaa peliä. Ainakin akkuluukku on oikein toteutettu siinä.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
113
Höyrytteletkö ulkona vai sisällä? Tuo VG on aika herkkä lämpötilojen muutoksille ja sen sulamispiste on jossain 17 asteessa. Eli ei tarvitse olla edes kauheasti pakkasta ettei se kulje kunnolla. Näin talvella omatkin suhteet on varmaan lähempänä fifty-fiftya ja Youde Goliath V2:n säädettävä nesteaukko helpottaa huomattavasti. Pari vuotta sitten kun käytin pääasiassa Taifun GT:tä niin talvella pihalla höyryttelystä ei meinannut tulla mitään ja nesteen piti olla ihan lirua.
Sisällä kotosalla ja työpaikalla joutuu pihalla käymään mutta ei ainakaan näillä keleillä kerkiä neste jäähtymään siinä ajassa. Täytyy varmaan korkata toinen puteli ja testata josko se olis parempaa.
 
Liittynyt
25.10.2016
Viestejä
42
Tornado Nano ja Smok R200 tulilla nyt. Juuri pistin Mariannet (omaa tuotantoa) ja Ryynäset kypsymään kaappiin. Tankissa vattulakua testauksessa (myöskin omaa tuotantoa) fused claptoneilla ja sellulla höyryteltynä. Toimii.
 
Liittynyt
25.10.2016
Viestejä
42
Upeaa uutisointia jälleen sähkötupakasta:
Sähkötupakka ei ole terveellisempi vaihtoehto suun terveyden kannalta

Jouduin kaivamalla kaivamaan kyseisen paperin internetin syövereistä, sillä sitä ei löytynyt Oncotargetista, jossa tutkimus julkaistiin (on muuten aika kyseenalainen lehti).
Sitä ei myöskään löytynyt yliopiston sivuilta. Abstrakteja löytyi kyllä, mutta ne eivät johtaneet mihinkään.

No joka tapauksessa lopulta löysin kopion Researchgatesta:
https://www.researchgate.net/public..._epithelial_cells_and_periodontal_fibroblasts

Mentholia lussuteltiin: (2 puffs/min; 4–5 sec/puff every 25 sec) ja saatiin tulokseksi että se on myrkkyä, joka on tiedetty jo vaikka kuinka kauan.

Eritoten lause "Tutkijoiden mukaan makunesteet – jotkut enemmän kuin toiset – vaurioittavat soluja vielä enemmän." vähän hämää, sillä tutkimuksessa ei verrattu sähköröökiä tupakkaan, joten vaurioittavat enemmän kuin mikä? Tupakka?
 
Liittynyt
29.10.2016
Viestejä
8 328
Mites olette viime aikoina kulkeneet lentokoneessa sähkövehkeiden kanssa? Kuulin että lg:n ruskeat pökäleet ovat liian tehokkaita akkuja jotta niitä saisi koneeseen viedä?
 
Toggle Sidebar

Statistiikka

Viestiketjut
245 261
Viestejä
4 279 945
Jäsenet
71 635
Uusin jäsen
Fima

Hinta.fi

Ylös Bottom