Sähköpotkulauta pikalatauksella..?

Liittynyt
28.10.2017
Viestejä
48
Hei. Meneekö tämä vähän rautafoorumin ohitse kun tarkoituksena olisi tällaiseen Kontio motors "sähköpotkulautaan" iskeä parempaa rautaa. Onko kellään hyviä linkkejä hyvin dokumentoituun vastaavanlaiseen projekteihin?

Aloin tässä kiinnoistumaan pikalatauksesta tällaiseen vehkeeseen. Kuluttaahan se akkuja joo, mut ymmärsin että se on ihan tehtävissä kun pysytään vaan tarpeeksi turvallisella alueella, sopivat kennot vaan.

Ekana tässä ajattelin tehdä 29-35 Ah akun tähän, riippuen hinnasta. Tuonne jalkatilaan ei mahdu kuin se 10 kennoa riviin ja sen jälkeen pitäis jo alkaa koteloa modaamaan. Päivittäinen tarve nyt ei varmaan ole sitä 20 km enempää, eli siihen tarvitsisi siis mun painolla noin 12 Ah. Eli pikalataus 40% -> 80% :iin ei pitäisi tappaa kennoja ihan heti. 12 A:lla tämä pitäisi onnistua tunnissa, voiko sitä sanoa enää pikalataukseksi? Verrattuna vanhaan 5-8h, se kuulostaa aika pikaiselta. Pitäiskö talveksi rakentaa sinne jokin lämmitin, että saa ladattua turvallisessa lämmössä?

Aina tätä pikalatausta ei tietenkään tarvii, luultavasti jopa aika harvoin. Mutta optiona se olisi aika vapauttava, kun voit ajaa sen 20km vaikka mummolaan tietäen, että pääset ennen iltaa takaisin. Yöllä voisi toki ladata ihan vaan rauhassa. 25km/h nopeus tuossa rajoittaa aika vahvasti tarvetta, rakentaakko vaan niin iso akku että aina riittää iltaan asti? Jokin älykäs laturikin tarviis varmaan olla, esim. että lataa aamulla klo 6 akun täyteen ja lähtee ajamaan kouluun/töihin klo 7. Täten ei mitään kallista haluaisi tehdä, jos sen käyttö jääkin vähäiselle.

Älyä tällaiseen esim, raspberry pi:llä jne.. onko mitään fiksua olemassa vielä? VESC ja FOC kiinnostaisi toki, kunhan saa ekaksi isomman akun. Kiinalaiset smart BMS:t ja niiden android apit vähä epäillyttää.
 
Toggle Sidebar

Uusimmat viestit

Statistiikka

Viestiketjut
89 799
Viestejä
1 837 320
Jäsenet
39 061
Uusin jäsen
Leo Laukkanen

Hinta.fi

Ylös Bottom