Sähköpolkupyörät

Viestiketju alueella 'Autot ja liikenne' , aloittaja Kautium, 20.10.2016.

 1. Naska Paapuri

  Naska Paapuri

  Viestejä:
  226
  Rekisteröitynyt:
  23.02.2017
  Juu näytti ihan siltä kuin fillarissa ei olisi jarruja ollenkaan, ja "kaasu" olisi hirttänyt kiinni siihen täysillä -asentoon. :eek: Eihän tuollainen kohellus kuulu liikenteeseen, oli sitten luomupyörällä tai millä vaan liikkeellä.

  Mulla on itellä ollut sähköavusteinen fillari apaut viisi vuotta, ja sitä ennen tuli työmatkat poljettua ilman avustusta kesät & talvet. Sähkö teki kyllä paljon mukavampaa työmatkailusta, ei ole jo valmiiksi selkä märkänä kun duuniin pääsee. :rolleyes: Omat työajat kun tahtonut olla semmoisia että kevyen liikenteen väylät on talvisin olleet vielä auraamatta, niin joskus se fillarointi on ollut aika kankeaa puuhaa. Niin ja se ainainen vastatuuli ei enää niin ärsytä. :cool: Kaahailuksi ei ole oma meno vieläkään muuttunut.
   
 2. Kautium

  Kautium IOdootti

  Viestejä:
  6 253
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Tahallista kusipäisyyttähän tuossa(kin) videossa oli tosiaan havaittavissa 99% ajasta. Tuo asenne on pyöräilijöiden keskuudessa aivan liian yleinen ilmiö ja siihen törmää kaikkialla, varsinkin juuri foorumiskeskusteluissa. Koskaan ei vika ole missään muualla kuin muissa. Hävettää välistä edes sanoa ajavansa itsekin pyörällä.

  Tilanne ei varsinaisesti muutu sillä että pyörässä on sähkömoottori avustamassa, mutta osaltaan se tuntuu kuitenkin korostavan spandex-fillaristien elitististä asennetta muita kohtaan ("minä olen kaikin puolin parempi ihminen kuin nämä pesantit sähköpyörineen") ja vastaavasti sitten aiheuttavan satunnaisia ongelmia myös toisella puolella, kun muussa tapauksessa muita kulkuneuvoja käyttävät vaihtavatkin alleen avustetun fillarin ja kuvittelevat osaavansa väistämissäännöt jne ja sujuvassa liikennevirrassa tarvittava joustavuus katoaa saman tien.

  Tätä saakelin keskarinheiluttelua näkee joka paikassa, vaikka ennakoivalla ajolla ja joustavuudella selviäisi pääosin ongelmitta puolin ja toisin.

  [​IMG]
   
  Viimeksi muokattu: 02.07.2019
 3. noiro

  noiro

  Viestejä:
  7
  Rekisteröitynyt:
  20.10.2016
  Ympärivuotista työmatka- ja siviilifillarointia takana noin 20v. Omien havaintojen mukaan keskarinheiluttelua näkyy lähinnä vain kesällä kun turistit ovat uskaltautuneet pyörän selkään. Kun keli kolenee, jäljelle jää vain Oikeat Pyöräilijät®.

  Muistettakoon myös että spandexhomoista yhdeksän kymmenestä on myös autoilijoita: mulkku ratissa, mulkku satulassa.
   
 4. RHead

  RHead

  Viestejä:
  275
  Rekisteröitynyt:
  31.01.2017
  Tommoset pyörät oli just tm:n testissä:

  • HELKAMA TE5 D12

  • SPECIALIZED Vado 4.0

  • TREK UM5+
  upload_2019-7-3_11-30-47.png
   
 5. Antti Alien

  Antti Alien

  Viestejä:
  1 034
  Rekisteröitynyt:
  05.11.2016
  Koittakaapas nyt taas suorittaa mielikuvaharjoitus ja kuvitella, että kuvaaja ajoi ajorataa pitkin autolla, ja tielle tulleet olisivat kevyen liikenteen väylän sijaan ajaneet keskelle ajorataa tukkimaan liikennettä. Kyllä olisi torvi soinut ja keskisormi heilunut. Yksikään autoilija ei hidasta risteyksiin, joissa sivusta tulevilla on väistämisvelvollisuus. Miksi polkupyörällä pitäisi joutua ajamaan vastoin liikennesääntöjä ja väistää väistämisvelvollisia, mutta autolla ei?
   
 6. Docweird

  Docweird

  Viestejä:
  2 094
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  • Käyttäjälle annettu varoitus tai huomautus: Asiaton käytös
  Löytyi se spandex-pelle? :D :D
   
  Viimeksi muokattu: 09.07.2019
 7. Kautium

  Kautium IOdootti

  Viestejä:
  6 253
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Joo, ja monessa kohdassa näki että ihan tarkoituksella oikein piti kiihdyttää ja/tai sovittaa omaa vauhtia, että varmasti ehti alle ulisemaan ja puimaan nyrkkiä. Kääntyvää ohjaustankoa tämän ideologian edustajilla ei myöskään tunnu olevan ajokeissaan. Sairasta sakkia.

  Jatkot on varmaan syytä käydä "Mikä ärsyttää pyöräilijöissä" -ketjussa, kun ei tämä suoranaisesti sähköpyöriin liity.
   
 8. Habazon

  Habazon

  Viestejä:
  1 286
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  MATE X: the coolest eBike ever! Preorder now!

  Tommosen MateX sähkiksen tilasin viime syyskuussa :lol: nyt on vihdoin toimitukset alkaneet joten jos jopa loppukesästä pääsisi ajelemaan. Lisävaruisteiksi otin 840Wh akun, värinäytön ja pyörä tuo 750W versio. Kuvat ovat vanhoja jostain protoista, lopullinen on vähän muuttunut ainakin takaiskarin ja näytön kohdalla.
   
  Viimeksi muokattu: 03.07.2019
 9. zpeed

  zpeed

  Viestejä:
  25
  Rekisteröitynyt:
  02.11.2016
  [ Vain rekisteröityneet käyttäjät näkevät Spoiler-tagin sisällön. Rekisteröidy foorumille... ]
  Onkos täällä Trek Powerfly omistajia? Pitäs kampi saada irti.
  Lähteekö ihan oikeankokoisella hex-työkalulla irti vai tarvitaanko kammen ulosvedin? Ja jos tarvitaan, ni joku erikoinen vai lähteekö esim. motonetistä saatavil oleval kampityökalulla: Super B Classic Kampityökalu | Motonet Oy

  Tietenkin kokeilemalla varmaan selviäis, mutta aika untuvikko vielä näiden kanssa ni mielellään varmistais ensiks ennenku lähtee paskomaan vehkeitä.
   
 10. Kautium

  Kautium IOdootti

  Viestejä:
  6 253
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Tarvitsee Shimanon Octalink ulosvetäjän ja voi olla fillarin iästä ja kunnosta riippuen tiukassakin. Varo siis ettet väännä kierteitä irti, kuten minä tein toiselle puolelle (tosin jollakin se piti irrottaa kuitenkin) . :D

  Kuusiolololla saa vain sen suojaruuvin irti siitä päästä.

  Minulla on tällainen:
  Crank Puller

  Edit.
  En osaa lonkalta sanoa onko tuo sinun linkkaamasi ulosvetäjä sopiva.
   
 11. zpeed

  zpeed

  Viestejä:
  25
  Rekisteröitynyt:
  02.11.2016
  Joop, kävin kokeilee tuolla motonetin kampityökalulla. Pitäs olla octalink yhteensopiva. Kiertelin kiinni ja rupesin aukasee ni ei tullutkaan kampi mukana vaan korkkas tuon työkalun kierteiltä irti. Suojaruuvi kyl tuntu ruuvautuvan takas paikoilleen.
  Tuossa tuntu menevän 8mm kuusiokolo pohjaan asti. 10mm lähti vaan se suojaruuvi irti. Ettei tuo vaan olisi self-extracting systeemil, eli tol 8mm lähtis koko kampi irti..?
   
 12. RHead

  RHead

  Viestejä:
  275
  Rekisteröitynyt:
  31.01.2017
  Tommoseen törmäsin juutuubissa. Ekaa kertaa näen noita pyöriä suomessa varsinkin tuolla moottorilla.

   
 13. Luukkonen

  Luukkonen

  Viestejä:
  2 689
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Toi kyllä pitäis jo rekisteröidä, ei mitään tekemistä pyörän kanssa.
   
 14. Terro

  Terro

  Viestejä:
  690
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Mitään tekemistä polkupyöräilyn kanssa. Puhtaasti sähkömoottoripyörä.
   
  Paalausmestari tykkää tästä.
 15. Paalausmestari

  Paalausmestari

  Viestejä:
  191
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Kuinka tyhmä ihminen voi olla. Ei varmaan kauaa mene niin joku vinkkaa tuon kanavan possuille ja hei hei harrastukselle.
   
 16. KukkeliQ

  KukkeliQ

  Viestejä:
  75
  Rekisteröitynyt:
  07.07.2017
  No mut hei, toi pissis tienaa tällä. Klikkejä satelee ja voi nauraa matkalla pankkiin.
   
  Viimeksi muokattu: 10.07.2019
 17. Manne

  Manne

  Viestejä:
  1 556
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Lisää vaan tämmöisiä vatipäitä, niin eiköhän saada kohta kaikki sähköpyörät kiellettyä/pakollinen rekisteröinti ja vakuutukset.
   
  smicke tykkää tästä.
 18. Docweird

  Docweird

  Viestejä:
  2 094
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Eipä poliisia näytä kiinnostavan edes kevarimiesten "100km/h taajamassa", niin miksi tuollainen "kahdeksaakymppiä pyörätiellä" kiinnostaisi? Pääasia on että tolpat sakottaa autoilijoita... :facepalm:

  Veikkaan että aika villit ajat tulee jossain vaiheessa näiden kanssa kun jo nyt osalla on tuollaisia ja "skeittilaudatkin" kulkee about viittäkymppiä. Sitten kun ne yhdistetään täysin säännöistä piittaamattomiin finninaamoihin, niin resepti on pitkälti valmis.

  Sanoisin että ehkä 4-5 vuoden päästä kun ollaan saatu muutama 12-16v tappamaan itsensä (ja toivottavasti vain itsensä), saadaan jotain hienoa "maahantuontitarkastamattomat / rekisteröimättömät kevyet sähköajoneuvot kielletään" -tuubaa. Sitten jokaiseen laitteeseen voi odottaa jotain hienoa 80 euron rekisteröintimaksua ja plakaattia johonkin... :p
   
  Fozyzy ja MedHot tykkäävät tästä.
 19. zpeed

  zpeed

  Viestejä:
  25
  Rekisteröitynyt:
  02.11.2016
  Oli kuin olikin tuo sramin varres self-extracting systeemi. 8mm hexil lähti irti ja meni takas paikoilleen. Nyt on speedboxi asenneltu ja kaikki tuntuu toimivan. Eli en tainnut hajottaa paikkoja tuolla kampityökalulla vaikka näytti et tuo söi noit kammen kierteitä.. :b
   
 20. Incredible Buff

  Incredible Buff

  Viestejä:
  1 123
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Mitä tuolla liikenteessä nähnyt noita kovaa kulkevia "sähköpyöriä" niin aikuiset ukot niillä näyttää ajavan eikä finninaamat.
   
 21. Docweird

  Docweird

  Viestejä:
  2 094
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  No tämän videon kyseinen sankarihan oli äänestä päätellen ihan kortiton finninaama. Ja ainakin meilläpäin kun näkee näitä sähkövermeiden "väärinkäyttäjiä", niin ne on yleensä 3kpl jossain potkumopolaudan päällä olevia (esi)teinejä.

  Aikuinen kun tuollaisella viritetyllä vehkeellä ajelee 80km/h pyörätiellä niin astetta riskimpi homma kun A) lähtee kortti ja B) menee päiväsakoille joka kirpaisee jos olet töissä. Teinejä ei niinkään kiinnosta kumpikaan rangaistuksen muoto sattuneesta syystä. :D
   
 22. Kautium

  Kautium IOdootti

  Viestejä:
  6 253
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Minäkin huomasin kyllä sen Sram-tekstin kammessa, mutta ajattelin että se on vain mainostarra kammessa ja liitos itsessään perinteinen Shimano Octalink. Se olikin sitten ensimmäinen kerta kun näen jonkun muun liitäntätavan Boschin moottorissa, mutta hyvä jos onnistui.
   
 23. Kautium

  Kautium IOdootti

  Viestejä:
  6 253
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Voihan perse. Tilasin vaimolle Bike-discountista Radonin parin tonnin sähkömaasturin. Paketti toimitettiin eilen ja siihen saakka kaikki meni ok, mutta paketista paljastuikin sellainen yllätys, että satulaan oli nippusiteellä kiinnitetty väärät avaimet. Ne olivat vieläpä sellaiset avaimet, jotka käyvät johonkin erikseen ostettavaan Abuksen runkolukkoon, eli ne eivät ole voineet mennä ristiin toisen samanlaisen pyörän avainten kanssa. Omituisuudet jatkuivat siinäkin mielessä, että paketin mukana mukana tuli myös infolappunen, jossa oli mainittu pyörän runkonumero jne ja siinä lapussa oli maininta myös lukosta samalla numerolla kuin mikä oli avainten mukana olevassa lirpakkeessa.

  Voi olla, että infossa mainittu runkonumerokaan ei pidä paikkaansa, mutta en ole voinut sitä vielä tarkistaa, kun en ole löytänyt pyörästä runkonumeroa mistään. Veikkaan, että se on kerrottu akun alla, jota ei nyt tietenkään saa pois, kun ei ole niitä avaimia.

  Joku on siis kämmännyt kaikki tiedot ja avaimet sekaisin bike-discountin puolella. Laitoin sinne meiliä kuvakaappausten kanssa jo eilen, mutta mitään ei ole vielä kuulunut.

  Onneksi edes fillarin malli, väri ja runkokoko meni oikein. Komea peli on, enää avaimet puuttuvat. :D
   
 24. RHead

  RHead

  Viestejä:
  275
  Rekisteröitynyt:
  31.01.2017
  Tuolla bike-discountilla oli muuten Cuben pyörä tarjouksessa. Tais olla vielä hyvillä palikoillakin. Hintaa tais oll 2600€ luokkaa.
   
 25. Incredible Buff

  Incredible Buff

  Viestejä:
  1 123
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  No ei ihan tuon tason, mutta tuollaisia about 50km/h kulkevia. Pitkää työmatkaa kun ajaa fillarilla niin on tullut mätsättyä silloin tällöin noiden sähkövermeiden kanssa.
   
 26. Terro

  Terro

  Viestejä:
  690
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Jos haluaa yli 25 km/h vauhtia kulkea vähällä vaivalla, niin miksei sitten vaan voi ostaa normaalia sähkömoottoriajoneuvoa kun niitä edullisesti saa: http://www.ttgreen.fi/skootterit.html
   
 27. Kautium

  Kautium IOdootti

  Viestejä:
  6 253
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Nuo viritetyt ovat toki oma ongelmansa, mutta eivät ne kaikki kovaa menevät sähkövehkeet siltikään ole tuunattuja (tosin tasamaalla 50km/h menevät ovat 99% varmasti).

  Olen tämän kertonut jo joskus aiemminkin, mutta sopii etäisesti tilanteeseen -->

  Ajelin yhtenä kesäiltana jokunen vuosi sitten vanhalla kiinalaisella terassikeikoille varatulla Ibrido-merkkisellä sähköfillarilla pätkäshortseissa ja rantasandaaleissa kohti baaria. Avustus kytkeytyi siinäkin pois päältä jossakin 25-30km/h paikkeilla (noissa kiinalaisissa se avustusraja on aian vähän häilyvä). Minulla oli kiire sovittuun tapaamiseen kavereiden kanssa, joten painelin menemään sen minkä reisistä sen varmaan 30kg painavan paskineen kanssa irtosi tasamaalla. Vauhtia oli mutuna jotain 35km/h, kun ajoin yhden paikallisen fillariyhdistyksen edustajan ohi, jolla oli vissiin joku tempojen välinen palautumishetki menossa. Tämähän moisesta suivaantui siinä määrin, että kiihdytti rinnalle ja alkoi huutamaan, että mopoilla pitää ajaa läheisellä ajoradalla eikä kelvillä. Praskin puhuja, kun vetää vähän väliä samalla kelvillä edessä oleville lapsille kiroillen 40km/h.

  Totesin siinä sitten, että kyse on kyllä ihan vaan fillarista ja että pelkin lihasvoimin tässä koko ajan edetään, mutta ei mennyt jakeluun millään, eli ulina ja valitus sen kun jatkui vaan kuin olisi mikäkin itikka inissyt korvan juuressa. Pyysin tyyppiä kokeilemaan itse, mutta eihän näille spandexipelleille sellainen sovi, kun sitten voisi joutua toteamaan olleensa väärässä tai jotain. Tiet siinä sitten sopivasti erkanivat, eikä tuosta tullut sen suurempaa selkkausta, mutta kyllä taas arvostus putosi entisestään noita fillari-aktivisteja kohtaan. Asennevammaisia, snobeja pellejä suurin osa.

  Noilla voi olla pikkuisen vittumainen ajella missään maastossa, jota oletettavasti aika moni noista viritettyjen sähkömaasturien käyttäjistä kuitenkin harrastaa.

  Oli miten oli, sähköskoottereille ja sähkömoottoripyörille on omat ketjunsa.
   
 28. Terro

  Terro

  Viestejä:
  690
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Kuinka moni tarvi yli 25km/h vauhtia suomalaisessa kapeassa polkumaastossa? Kyllä noi yli 25km/h vauhdit halutaan laittomasti ihan asfaltille ja kaduille.
   
  Paalausmestari ja Janishell tykkäävät tästä.
 29. Piilorasva

  Piilorasva

  Viestejä:
  53
  Rekisteröitynyt:
  23.10.2016
  Minulla on ollut kolmessa pyörässä tämä moottori TongSheng TSDZ2 36V 250W mid drive motor E-bike Electric Bike Conversion Kits | eBay ja on siis käytännössä sama kuin tuo KM1. Pyörinä on ollut perus miestenpyörä, 27.5"+ maastopyörä ja nyt adapterilla kiinni fatbikessä. Erittäin hyvä moottori mielestäni ja en itse ainakaan haluaisi moottoria, jossa ei momentintunnistinta ole. Polkuvoimaa erittäin helppo säädellä ja vääntöä on mielestäni kokoisekseen moottoriksi runsaasti. Ja tuostakin KM1 versiosta saa asetettua rajoittimen 45km/h asti pykälittäin.

  Edit. Niin ja kilometrejä on nyt itselläni moottorilla takana n. 3200. Ainut ongelma moottorissa on ollut se, että ei kovalla pakkasella tykkää näyttää nopeutta oikein ja välillä näyttelee kovalla pakkasella jotain vikakoodia. Aina on kuitenkin avustus toiminut kuten pitää.
   
  Kidov tykkää tästä.
 30. Kautium

  Kautium IOdootti

  Viestejä:
  6 253
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  No voi hyvänen aika, vähän valoja päälle nyt. Ei kai noilla nyt pelkästään nopeutta tavoitella, tarvitaan sitä voimaa muuhunkin. Sellaisia wannabe-motocross -ihmisiä nämä oletettavasti ovat ja silloin on aika turha ehdotella mitään pappamallin sähköskoottereita jne. Ja siis puhun nyt mm. juuri tuosta videon tapauksesta.

  Rajoitukset omista perusfillareistaan poistavat ovat sitten omien kokemusten mukaan lähinnä väkeä, jotka haluavat päästä työmatkat vielä vähän kepeämmin ja nopeammin. Pelkällä rajoituksen poistolla laadukkaatkaan tavalliset sähköavusteiset eivät kulje ilman omaa polkemista tasaisella edes 40km/h.
   
 31. Incredible Buff

  Incredible Buff

  Viestejä:
  1 123
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Et sitten osannut olla haukkumatta muita. No ei ole uutta sinulle.

  Kyllä sen näkee siitä miten sitä kampea pyöritetään onko siinä lihasvoimaa mukana vai ei. Jos kaveri vetää iso reppuselässä selkä täysin suorana 20-30 kadenssilla yli 40km/h niin voi veikkailla laitonta sähkäriä.
   
  Paalausmestari tykkää tästä.
 32. Terro

  Terro

  Viestejä:
  690
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Valot päälle nyt siellä. Katsotko uudelleen missä tuon videon kaveri tuolla pyörällään ajelee, vinkki: ei ajele metsässä. Voit katsoa koko kyseisen kanavan historiankin jos tarvit lisäinformaatiota.

  Lailliseen ajeluun on tarjolla myös KTM Freeride E, jos endurotyyppistä pyörää tarvii.
   
 33. jarhu

  jarhu

  Viestejä:
  500
  Rekisteröitynyt:
  24.10.2016
  Ei tollasia "lähes" sataa tai yli videon tapauksessa kulkevia sähköpyöria yleensä ole kuin työtä tekevillä aikaisilla ihmisillä (yleensä miehillä) kun niiden rakentaminen maksaa kovia summia rahaa, mutta onhan tuo aika vatipää toimintaa ajella miten sattuu kunnon kamikaze pyörällä liikenteen seassa.

  Tuonkin kun joku erehtyisi jakamaan iltapäivälehdille niin saataisiin kohta ikävää mainosta sähköpolkupyörille.
   
 34. Docweird

  Docweird

  Viestejä:
  2 094
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Kaveri vetelee 70-80km/h pyörätiellä, kisaa kevareita vastaan taajamassa vauhtia arviolta 80-100km/h... Ei millään mittapuulla järkevää toimintaa jota voi katsoa "valot päällä"...

  Touhu on siis ihan samaa tasoa jos ottaisin motocrossipyörän ja lähtisin vetelemään pitkin pyöräteitä. Tai ei olekkaan; motocrosspyörässä on toimivat jarrut ja runko joka on suunniteltu niihin vauhteihin, tuossa ei...
   
 35. Kautium

  Kautium IOdootti

  Viestejä:
  6 253
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Häh? Haukkumatta muita? Ketäs minä nyt erityisesti haukuin, jos yleisesti ottaen puhun noista fillariyhdistysten tyypeistä, joita en tosiaan pidä juuri minään, kun pätevät jatkuvasti väärissä paikoissa ja tuputtavat omaa tiukkapipoista agendaansa kuin mitkäkin uskovaiset.

  Vai olitko sinä juuri se ohittaja, kun meni noin tunteisiin? Jos olit, niin sori vaan jos näin jälkikäteen kertomani kuvaus pahoitti mielen, mutta en tosiaan tarkoittanut kommenttia keneenkään yksittäiseen henkilöön.

  Niin no, eivät nämä kaikki selvästikään tunnu näkevän.

  Välillä ei tee edes mieli ohittaa porukkaa edessä, jos näillä on spandexit päällä ja pahimmillaan vielä jotain yhdistyslogoja persiissä, kun tietää että ohittamalla päätyy vaan johonkin foorumille puitavaksi, vaikka kuinka vetäisi puhtaasti lihaksilla ohi, saati sitten sähkön avustamana jossakin ylämäessä. Joillekin se moottorin näkeminen itsessään tuntuu olevan kuin keskisormea näyttäisi.

  Siellä sen videon postaajan kanavalla on kyllä ajelua vaikka millaisessa maastossa ja siellä on myös tarkempi selitys mitä osia pyörässä on, kuinka monta tonnia se maksaa ja miksi juuri hän on halunnut siitä niin tehokkaan. Sellaiseen käyttöön nuo pappaskootterit eivät tosiaan ole mikään ratkaisu ja mielestäni on aika kapeakatseista sellaista tähän edes esimerkiksi kaivella.

  Se on skeidaa, että tyyppi ajaa monsterillaan julkisilla teillä, mutta se on sitten kokonaan eri asia.

  Enhän minä missään vaiheessa sitä julkisilla teillä ajamista ole puolustellut, mutta ymmärrän kyllä hyvin miksi joku tuollaisen rakentaisi harrastepeliksi. Itse valitsisin samalla rahasummalla (tekijän mukaan 6000-8000€) kyllä ihan oikean motocross-pyörän, mutta se taas vaatii paljon enemmän huoltoa ja on äänekkäämpi jne. Mutta jokainen tehköön rahoillaan mitä lystää.

  Ja se valot päälle kommentti oli tarkoitettu siihen, että jos joku haluaa ajaa tuollaisella selvästi maastokäyttöön tarkoitetulla tehokkaalla kulkupelillä, niin siihen tarjotaan kirkkain silmin vaihtoehdoksi jotain helkutin skoottereita.
   
 36. Kautium

  Kautium IOdootti

  Viestejä:
  6 253
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Soitin tänään aamusta liikkeeseen ja alkoivat vasta nyt asiaa selvittelemään. Hetki sitten sieltä tuli tyly viesti, jossa sanotaan näin:
  Muuten kiva, mutta eihän tuota Boschin diagnostiikkasoftaa tietääkseni ole saatavilla yksityishenkilöille lainkaan, eli pyörä pitää nyt vissiin roudata johonkin liikkeeseen, jotta saa kaivettua softan avulla sen avaimen/lukon numeron. Ja jos se avaimen numero sieltä tosiaan löytyy, niin sehän tarkoittaa että myös varkaat voivat tilata pöllimiinsä pyöriin uudet avaimet sen avulla. Ei hyvä.

  Ei nyt oikein tämä bike-discountin kanssa asioiminen vakuuta, vaikka firmalla ihan luotettava maine toki onkin. Positiivisena puolena kyse on Cuben ja Radonin omasta myyntikanavasta, joten luulisi tämän sekoilun tavalla tai toisella heidän kauttaan lopulta selviävän. Ahdistaa vaan, kun olisi ollut tarvetta tuolle fillarille tässä kesän aikana, mutta tässä menee varmaan ainakin joku pari viikkoa ennen kuin mitään konkreettista etenemistä tapahtuu.
   
  Paalausmestari tykkää tästä.
 37. Pyrres

  Pyrres

  Viestejä:
  1 105
  Rekisteröitynyt:
  18.07.2017
  Luulen että helpompi/halvempi on mennä esim juuri Velo&oxygeniin ja tilata avaimet. Hyvällä tuurilla saat koodin jolla suutari voi moisen tehdä. Itse teetin kaverille mallista kaksi avainta Cubeen kun katkoin kun vedin lipat avaimet vyöllä. Hinnaksi tuli 20e. Jos saisit koodin niin voisivat ehkä tehdä tms.
   
 38. Docweird

  Docweird

  Viestejä:
  2 094
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Eikös tuon "ei softaa huoltoliikkeiden ulkopuolelle" tarkoita sitä että ne varkaat nimenomaan *ei* saa niitä avainmen numeroita kun eivät saa softaa?

  Ihan niin kuin autoliikkeissä ne valmistajan softat joilla autoihin koodataan uudet avaimet pysyy siellä merkkiliikkeissä eikä niitä anneta tavan suutareille (jotka voivat korkeintaan kloonata olemassaolevan avaimen jonka voi helposti poistaa auton järjestelmistä tarvittaessa).

  Se on sitten pyörähuollon häpeä elleivät tarkasta pyörän tuojan kuitteja ja muuta omistusoikeutta pyörään (toivottavasti Boschilla on myös kanta jonne voi varastetut pyörät ilmoittaa että jäävät viimeistää huollossa kiinni)...
   
 39. Kautium

  Kautium IOdootti

  Viestejä:
  6 253
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Sehän se tarkoitus on, mutta eiköhän rikollisilla ole konstit tähänkin. Jos ei softaa warena irtoa, niin laittaa sitten vaikka nimellisesti firman pystyyn ja hommaa Bosch-sertifioinnin ja sitä kautta saakin sitten softat ja työkalut jne. Ei se sertifiointi ole todellakaan mikään kovin ihmeellinen prosessi.

  En tiedä, näinhän sitä voisi toivoa, mutta en pidättelisi hengitystä, kun eivät näytä saavat noita avaintietoja ainakaan pelkän runkonumeron perusteella ja vastaavasti niitä ohjaimia/moottoreita ei käytännössä tarvitse edes huoltaa, joten on aika olematon mahdollisuus että kukaan koskaan niihin tulisi normihuollossa kajoamaan.
   
 40. PornReindeer

  PornReindeer

  Viestejä:
  396
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  No ainakin minun nuoruudessa mopojen virittely oli arkipäivää. Ei se sähköpyörien virittelystä oikeampaa tee, mutta minusta ihan samaa toimintaa mitä on ollut iät ajat.

  Kun kaverin PV:llä mittarinopeus saavutti satasen niin alkoi tuntua että ei tarvitse testata maksimeja. Toki mopon runko ja rumpujarrut oli suunniteltu kyseisiin vauhteihin... :vihellys:
   
  Paalausmestari tykkää tästä.
 41. Marcel Herskovitz

  Marcel Herskovitz

  Viestejä:
  8
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Laitetaas kokemuksia tavistasolta.

  Eli bilteman sähkärillä tuli nyt 2000 km täyteen.

  29 tuumapyöräinen tuunaamaton "maastopyörä" kyseessä. 600€ maksoi käytettynä aikanaan.

  Toimii edelleen sangen mallikkaasti, yhtään varsinaista vikaa ei ole ollut, akkukin jaksaa hyvin n 40-50km avustaa.

  Voin suositella kauppareissuille ja työmatkoille ihan hyvin, jos joku miettii.

  Kenda merkkiset renkaat alkaa olla vaihtokunnossa, suosituksia vastaanotetaan.
   
  antm tykkää tästä.
 42. Paalausmestari

  Paalausmestari

  Viestejä:
  191
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Tää on nyt Offtopic mutta lisätään nyt kuitenkin.

  Mullakin tuli joskus raato (eisähkö) niin ketjut oli päin vittua. Elikkä ei oltu edes testattu ennen lähetystä. Ikäänkuin jako sekaisin. Sain puljattua aspan kautta tappelemisen jälkeen ketjut ilmaiseksi mutta lähetystä eivät suostuneet hyvittämään. :rage:
  Luovutin ja tilailin muuta kamaa samalla ja otin ilmaset ketjut. Hienoahan se oli odotella parisen viikkoa ketjuja uudenuusi pyörä olkkarissa.


  Laillinenhan tuo juutubekaverin pyöräkin on jos saa rajoitettua napista/ohjelmasta tehot 250w / 25kmh apustus. Täydet tehot sitten "radalle". Mutta eihän se noin mene.

  On kyllä kunnon Fuck the society, Fuck the police - pyörä. Sitten kun hommaan sähkiksen, tulee se olemaan tommonen mopo. Tehoja ei tarvii ihan noin paljon.
   
  Viimeksi muokattu: 13.07.2019
 43. Incredible Buff

  Incredible Buff

  Viestejä:
  1 123
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Eipä taida kaasukahvallinen olla laillinen sähköavusteinen, vaikka tehot rajattaisiin.
   
 44. Paalausmestari

  Paalausmestari

  Viestejä:
  191
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Nojuu tarkoitin tietty että myös tuon saa ohjelmallisesti / napista pois.

  Ennen piti olla fyysinen rajoite (mopoissa välitys tai kuristin) mutta muistaakseni tuo poistui tuon uuden lain myötä. Saletti en ole, mutta tämmöistä muistelen lukeneeni jostain fillarivoorumilta.
   
  Viimeksi muokattu: 13.07.2019
 45. SheikYerbouti

  SheikYerbouti

  Viestejä:
  226
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  e-Jopolla on nyt tullut itse pyöräiltyä vuoden päivät ja eilen ostettiin sellainen myös vaimolle. Myyjän mukaan masiinoiden kokoaminen siirtyi keväällä Taiwanista Hankoon Helkaman omalle tehtaalle ja kieltämättä sen huomaa pikkuasioiden laadussa. Toisaalta myös tuotekehitys on mennyt ensimmäisen vuoden versiosta hiukan eteenpäin, kun minun pyörästä jo ruostumaan päässeet yksittäisosat on vaimon mallissa suojattu erikseen.

  Mitä itse pyörään tulee, niin on se vaan hauska laite. Vääntöä on ihan hulluna noin pieneen pyörään ja koska masiinassa ei ole poljinvoiman tunnistusta, voi käytännössä polkea ykkösellä tyhjää ja pyörä vetää mopon lailla 25 km/h. Hiekkateillä saattaa liian vauhdikas kiinnitys jopa sutia tyhjää kun moottori lähtee samantien vetämään täysillä, mutta nopeasti sitä oppii kontrolloimaan.

  Korvannut bussimatkat pyöräilyllä lähes täysin. On se vaan hauska laite.
   
  Marcel Herskovitz tykkää tästä.
 46. Manne

  Manne

  Viestejä:
  1 556
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Ei riitä tuo että on ohjelmallisesti rajoitettu 250w.
  Katsotaan sen moottorin nimellistehosta ja on ihan sama vaikka ajaisi 250w teholla, niin silti laiton.
   
 47. Tellervo

  Tellervo

  Viestejä:
  988
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Ja edelleen siitä tekee laittoman kaasukahva, jolla voi ajaa ilman polkematta.

  Kaasukahva + liikennevakuutus + max 1000 W moottori + max 25 km/h avustusnopeus olisi laillinen combo.
   
 48. puik

  puik

  Viestejä:
  539
  Rekisteröitynyt:
  12.12.2016
  Mitäs mieltä täällä ollaan Verkkokauppa.com:in myymistä sähköpyöristä, erityisesti Colnago ja Haibike? Tuolla olisi riittävän pieni runkokoko (S/44cm) vaimolle mitä ei muuten tunnu suomalaisista pyöräliikkeistä löytyvän. Tosin ongelmana on vielä, että tuota ei pääse koeajamaan. Muuten näyttäisi joutuvan tilaamaan ulkomailta. Miten tuollaisen huoltaminen, tarvitseeko huoltoliikettä ja kannattaisiko viedä pinnojen ja laakerien kiristykseen sisäänajon jälkeen?
   
 49. zpeed

  zpeed

  Viestejä:
  25
  Rekisteröitynyt:
  02.11.2016
  Kaveri osti verkkokaupasta haibiken sähkötäpärin. Verkkokaupalla on huoltosoppari baiks.fi kanssa. Sanoko se et tuli ensihuolto samaan syssyyn, senkus varaa baiksilta ajan ja ilmottaa pyörän ostetun verkkokaupasta. Haibike on ihan pätevä saksalainen merkki, käyttää yamahan ja boschin moottoreita. Ihan pätevät osasarjat, shimanoa/sramia/maguraa löytyy. Colnagosta en ole kuullutkaan joten en sano siitä juuta enkä jaata.
   
  puik tykkää tästä.
 50. Tellervo

  Tellervo

  Viestejä:
  988
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Colnago taas on maantiepuolella vähintään maantiepyörien mersu. Miten paljon verkkiksen sähkömaastopyörillä ja Colnagon maantiepyörillä on tekemistä toistensa kanssa on sitten ihan toinen asia. Luulisin kuitenkin, ettei kyseinen merkki tahrisi nimeään myymällä sen alla ihan mitä tahansa roskaa ja ainakaan verkkiksen sähkömaastopyörät ei näytä olevan ihan hintahaarukan alapäästä.