Sähköpöydät

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja eitaas, 10.11.2016.

 1. Kautium

  Kautium IOdootti

  Viestejä:
  6 420
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  En ole koskaan itse mittaillut aikoja, mutta en usko että koskaan yli tuntia kerrallaan tulee seisottua. Vaihtelen seisomisen ja istumisen välillä vuorotellen pitkin päivää ja loppupäivästä se on mutuna noin 50/50 kumpaakin.

  Seisaalleen ollessa tulee huomaamattakin tehtyä kaikenlaista pientä liikettä/jumppaa, eli staattista se työpisteellä seisominen ei juuri koskaan ole. Istuen taas ainakin minulla on paha tapa ottaa vähän liiankin lunki asento ja/tai nostaa jalat pöydälle ja tuijottaa samalla sivulla olevaa monitoria ja senhän tietää mitä sellainen kiertoliike tekee pitkässä juoksussa selälle. :D
   
 2. BaTTman

  BaTTman

  Viestejä:
  558
  Rekisteröitynyt:
  08.11.2016
  Kannattaa kysellä vaikka jostakin keittiövalmistajalta. Pieniä valmistajia on kylät puolillaan, ja varmasti onnistuu myös tuollaisen sahaus. Varmasti kelpaa datailla, kun tasokin vaikka massiivitammesta sahattu.

  Rautakaupoissakin on usein sahauspalvelu, mutta yleensä se tarkoittaa vain levyn katkaisua. Tuollaisen kaaren tekeminen ei välttämättä siellä onnistu.
   
 3. puik

  puik

  Viestejä:
  571
  Rekisteröitynyt:
  12.12.2016
  Ilmeisesti offistoren kulmapöydissä on myös jotain vikaa? Sieltä näyttää saavan aika montaa eri mallia.

  Pa-ri materiassa on myös kulmapöytää ainakin näennäisesti oikeansuuntaisilla mitoilla. Käsittääkaseni nämä on myös ihan laadukkaita.

  Muille:
  Nyt on offistoressa mielestäni hyvän hintainen perussähköpöytä 160x80 laajalla 63-128 cm säätöalueella n. 350e.

  E: Kuten mainittu, keittiövalmistajilta voi saada sopivan custom pöytälevyn.
   
 4. Kautium

  Kautium IOdootti

  Viestejä:
  6 420
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Ei noissa varmasti muuta vikaa ole, mutta koko ei ole sopiva. Pöytä on tulossa sellaiseen tilaan, että syvyys ei saa olla yli 60cm ja vastaavasti leveyttä pitää olla vähintään 2000x1200.

  Pitää kysellä keittiöliikkeistä, mutta niissä tulee yleensä ongelmaksi juuri tuo 1200 leveys, kun keittiötasot ovat normaalisti vain 600mm leveitä. Kahdesta erillisestä palasta tämänmuotoista pöytää ei kannata kasata.
   
 5. jarp

  jarp

  Viestejä:
  442
  Rekisteröitynyt:
  31.10.2016
  Oliko budjettia? Ehkä mainitsitkin, mutta en huomannut... Puusepällähän tuon voisi teetättää (tai tehdä itse) massiivipuusta, silloin 1200mm syvyys ei ole ongelma. Tehdastekoisena ei vaan taida olla noin syvää liimapuulevyä, eli puuseppä joutuisi tekemään itse liimalevyn. Muutenhan tuo on helppo homma tehdä jyrsimellä.

  Kantsii muuten kysäistä myös esim. amiskojen puupuolelta, jos ottaisivat harjoitustyöksi. Silloin kun oli vielä isoja kuvaputkinäyttöjä, teetätin paikallisessa amiskassa kulmapöydän joka oli vastaavalla tavalla hankala mitoiltaan, lisäksi siihen tuli erikseen korkeussäädettävä taso monitorille. Amiskassa tekivät itse liimalevyn, sekä vetivät CNC-koneella muotoon. Laatu oli ihan priimaa ja hinta käytännössä ilmainen, pelkkä puutavara olisi maksanut kuluttajalle enemmän. Toimitusaika oli toki varsin pitkä.
   
  Viimeksi muokattu: 31.05.2019
 6. Kautium

  Kautium IOdootti

  Viestejä:
  6 420
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Joku 700€ menisi vielä budjettiin, vaikka onhan sekin kieltämättä aika saakelin paljon yhdestä pöytälevystä. Siihen tulee kuitenkin vielä päälle itse runko, joka maksaa Paunerilla noin 650€.

  Kysyin tuota pöytälevyä parista keittökalustemyymälästä ja sanoivat, että hinta lähentelee heidän kauttaan 2000 euroa, joka on aivan liikaa.

  Laitoin juuri meiliä Levypalvelu.fi -nimiseen firmaan laminaatittyötasosta. Katsotaan mitä sieltä vastataan. Puusepänverstailtakin täytyy käydä kysymässä, mutta en pidättele hengitystä ja sama juttu amisten kohdalla.

  Tässä vielä viimeisin suunnitelma:

  [​IMG]

  Milläköhän softalla näitä kannattaisi muuten piirrellä/suunnitella? Paint on "vähän" kankea, vaikka silläkin homma toki hoituu, kuten tuosta kuvasta voi päätellä. :D
   
 7. jarp

  jarp

  Viestejä:
  442
  Rekisteröitynyt:
  31.10.2016
  En tunne puusepänalaa, mutta luulisi että 700 eurolla saisi tuollaisen mittoihin tehdyn työpöydän massiivipuisena? Puutavara, pintakäsittelyaineet ja tarvikkeet öö 150 euroa, eli työlle jää 550 euroa eli 11 tuntia? No ei siinä kyllä paljoa kerkeä vätystellä, mutta tuo 2000 euroa taitaa olla hinta, joka sanotaan, kun työtä ei haluta oikeasti tehdä...

  No, voi olla, että aliarvioin työhön menevän ajan. Itseltä tuommosen tekmiseen menisi päiväkausia, mutta en olekaan ammattilainen.

  Olen piirtänyt itse kaiken harrastekäyttöön ilmaisellä Autodesk Fusion 360:llä. Se on täysin overkill hommaan ja vaatii vähän opettelua, mutta saapa siitä sitten 3D renderöinnit lopputuloksesta ja taitoja voi käyttää myöhemmin vaikka 3D-tulostukseen jos kiinnostaa. Tuo 3D renderöinti on yllättävän kätevä jos mitään monimutkaisempaa tekee, on auttanut ainakin minua eleminoimaan joitain typeryyksiä jo suunnitteluvaiheessa.

  Edit: Ja siis huomioi materiaalit, 2000 euroa on mistä tahansa älytön summa, mutta palasta lastulevyä se on jotain ihan absurdia. Massivipuu on aina massiivipuuta, kunnon tamminen tai koivuinen pöytälevy on kuitenkin täysin eri tuote lastulevyyn nähden. En missään nimessä ottaisi itse lastulevyä pöytälevyksi, en kyllä keittiöönkään enää nykyään.
   
 8. Kautium

  Kautium IOdootti

  Viestejä:
  6 420
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Joo, massiivipuusta tuon haluaisinkin tehdä, mielellään 30mm versiosta, mutta kovin tuntuu vaikeaa olevan löytää tekijää.

  Tuollainen pala umpipuuta painaa jo varmaan useamman kymmenen kiloa, joka sekin asettaa omat vaatimuksensa mm. moottorien ominaisuuksille. Paunerin rungossa on kaksi Linakin karamoottoria, jotka on speksattu nostovoimaltaan 80kg per moottori, eli pitäisi kyllä riittää, vaikka pöydällä olisi pari konetta monitoreineen jne.
   
 9. Joda

  Joda

  Viestejä:
  207
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Hieman hämmentää ja ärsyttää koko tämä sähkötyöpöytämarkkina. Haussa itsellä siis "laadukas" sähkörunko, johon olisi tarkoitus hommata noin 210x70x4 tyyppinen massiivipuulevy pöytälevyksi. Ideaalisti tohon menisi kolme 27" näyttöä ja itse kone pöydän päälle näyttöjen viereen toiseen laitaan. Painoahan tuosta kertyisi massiivipuulevyn kanssa jo aika paljon ja näillä näkymin pitänee tyytyä niin koko- kuin painovaatimusten takia siihen että pistää koneen lattialle.

  Jenkkilässä on kasa valmistajia, jotka tekevät eri tyyppisiä sähköpöytiä kuluttajille ja toisaalta löytyy jonkin verran niihin liittyviä arvostelusivuja. Esimerkkeinä nyt vaikka Uplift, Vertdesk, iMoVr, NewHeights, Jarvis, GeekDesk, Flexispot. Näistä on vissiin vain Jarvis ja Flexispot saatavilla Euroopassa ilman järjettömiä toimituskuluja, alveja ja tulleja.

  Jos ominaisuuksia katsoo niin monella jenkkivalmistajalla on suorat kustomointimahdollisuudet (pöytälevyn materiaalit, koko, lisävarusteet, pelkän rungon tilaus) ja lähes jokaisella on muistipaikkoja sisältävä ohjain. Toisaalta monia alle 700 dollarin runkoja yhdistää kiinalaisen Jiecangin tekemä moottori/runko. Takuut rungolle ja moottorille ovat valmistajasta riippuen kahdesta vuodesta 10 vuoteen.

  Jos noita jenkkien review saittien tuloksia summaa niin Ikean mallit ovat täysin susia (epäluotettava moottori ja elektroniikka, epävakaa, huono nostovoima, jne.) Toisaalta yleisemmin heiluminen keski/pystyasennossa on lähes jokaisen halvemman sähköpöydän haaste, ilmoitetut nostokyvykkyydet voivat olla täyttä sontaa suhteessa testattuun todellisuuteen, rungon rakenne kuten kiilamainen kiinnitys pöytälevyyn ja välipalkki alhaalla sekä käytetyt gliderit ovat merkittävimpiä vakauteen vaikuttavia seikkoja. Arvostelut tuntuvat toisaalta olevan kovin ristiriitaisia. Monet testaajat hypettävät esim. Jarvista parhaana budjettivaihtoehtona mutta samalla kaikki vähän syvemmälle testanneet kritisoivat sitä esimerkiksi heilunnan ja moottorin takia. Ota näistäkin sitten selvää.

  Sit päästään tähän eurovalikoimaan. Käytännössä on kasa sähkötyöpöytävalmistajia, jotka tuntuvat valmistavan pöytiään lähinnä yrityksille. Ominaisuudet ovat aika perustasolla, takuut on mitä on, suoraa muokattavuutta ei juuri löydy kuin ehkä pöytälevyn rajoitetun koon osalta. Pelkkiä runkoja myy vielä harvempi valmistaja. Tarkempia speksejä esim. moottorien määrästä, nostokyvystä, nostonopeudesta tai laadusta ei useimmiten ole. Jopa Martelan laadukkaimmista sähköpöydistä kerrotaan lähinnä maksiminostokyky joka on pääasiassa 120kg. Oikeita arvosteluja pöydistä löytyy käytännössä nolla. Hintaa noilla kuitenkin löytyy 300 eurosta 1000+ euroon mutta käytännössä ostopäätös pitäisi tehdä lähes sokkona.

  En nyt oikein tiedä mitä tässä uskaltaisi lähteä kokeileen joten ideoita otetaan vastaan? Jarvisin rungon meinasin jo melkein tilata mutta toi epävakaus ja laatu palautti arpomaan vielä vaihtoehtoja.

  Tässä omissa selvittelyissä kerättyä linkkilistaa jos jotain kiinnostaa (osa pienellä varauksella kun löytyy jonkinlainen kytkös kauppaan/tiettyyn pöytävalmistajaan):

  Sähköpöytien perusteita:
  Standing Desk Resources: Reviews, Comparisons, Problems and More
  Single Motor vs. Dual Motor Standing Desks: Which is better?
  Top 6 Reasons Why Adjustable Standing Desks Wobble
  Top 3 Reasons for Standing Desk WOBBLE
  Is the Best Standing Desk Worth the Price?
  12 Reasons To Avoid Cheap Electric Standing Desks Under $400

  Yleistestejä:
  9 Best Standing Desks For 2019: Expert Reviews & Comparisons
  The Best Standing Desks for 2019 | Reviews.com
  The Best Standing Desks for 2019
  The Best Standing Desks in 2019 - Reviews
  Best Sit-Stand Desks Under $700 | Experts' Review
  8 best standing desks

  Ikea Bekant testejä
  IKEA Bekant Electric Sit Stand Desk (Review / Rating / Pricing)
  5 Best IKEA Bekant Stand Up Desk Alternatives and Competitors
  IKEA Bekant vs. VertDesk v3: Which is the better standing desk?
  IKEA Bekant Stand Up Desk Review
  Ikea Bekant Review - Start Standing

  Jarvis testejä:
  Jarvis Electric Adjustable Standing Desk (Review / Rating)
  Fully Jarvis Standing Desk Review
  Jarvis Standing Desk Reviews

  Muita testejä:
  FlexiSpot E5 Standing Desk Review - Start Standing
  Jiecang Electric Standing Desk Base Review (UpLift Desk Version) |

  BTOD:n jollain tasolla standardoidut epävakaustestit:

  Playlist-kaikista:


  Bekant:


  Jarvis:

   
  Viimeksi muokattu: 10.07.2019
  Jurgen tykkää tästä.
 10. jarp

  jarp

  Viestejä:
  442
  Rekisteröitynyt:
  31.10.2016
  Eikös tuommonen tammilevy paina about 43kg (oletan ettet tarkoittanut 40cm paksua levyä ;)? Oman sähköpöydän pilarit nostaa 80kg kappale eli yht 160kg joten hankala nähdä miten tuo paino olisi ongelma kun käyttää laadukkaita pilareita? Ja tarvittaessa taitaa saada paljon järeämpiäkin pilareita, tosin en tiedä miten helppoa kuluttajan sitten saada...

  Esim: Sähköpöytä 2-jalalla DUO LINAK (DL15) valkoinen runko | Somethingbetter.fi (en tiedä onko luotettava pulju)
   
 11. Joda

  Joda

  Viestejä:
  207
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Oho joo 4cm :)

  Suurempi ongelma on tuo koko eli laskeskelin että pitäisi olla jo joku lähemmäs 2,1-2,5m leveä pöytälevy että siihen menisi 3x27" näyttöä + kajarit ja tietokone. Tuon kokoisia runkoja on vähän hankala saada kun suurimmassa osassa on 170-180cm maksimileveys. Toki runkoa leveämpää levyä saa aina päälle mut alkaa ehkä näyttään vähän hölmöltä kun alkaa olemaan puoli metriä leveämpi. Paino lähinnä mietityttää koska noi ilmoitetut maksimipainot näyttää olevan monella kohtuullista sontaa. Toisaalta kone on myös huomattavasti painavampi kuin näytöt ja painaa epätasaisesti vain toista laitaa, joka ei ole ihan optimitilanne sähköpöydälle.
   
 12. KLF

  KLF

  Viestejä:
  600
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Kone lattialle tai laitat sille jonkin alustan pöydän alle/sivuun?
   
 13. Joda

  Joda

  Viestejä:
  207
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Joo se on tän hetken suunnitelma. Hankin ehkä Ikean Alexin pöydän kylkeen ja kone sen päälle jos en keksi mitään parempaa.
   
 14. jarp

  jarp

  Viestejä:
  442
  Rekisteröitynyt:
  31.10.2016
  Minulla on tuossa Linakin DL16 rungossa 2000x605x26 tammilevy enkä ole edes säätänyt runkoa niin leveälle kun menee. Ylitystä on joo mutta ei näytä vielä dorkalle. Luulisin että 2,5m voisi vielä just ja just olla ok. Tietty paksumpi levy voi näyttää huonommalta, kuin ohut.

  Käsitin, että Linakin karamoottoreita käytetään sairaaloissa, teollisuudessa jne, jolloin speksien voi olettaa pitävän paikkansa.

  Ainoa mikä minua huolettaisi on tuo huojunta. Kyllä tuo minunkin pöytä hivenen epävakaa on kun ylös säätää.
   
 15. KLF

  KLF

  Viestejä:
  600
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Mulla oli entinen pelikone ihan jalkojen juuressa lattialla. Kannattaa pistää vähän kauemmas jos vaan johdot riittää sillä pöydän alla ei lämmin ilma oikein liiku ja jalat paistuu :D Talvella sitä ei niin huomannut mutta kesän myötä kyllä.
   
 16. Kautium

  Kautium IOdootti

  Viestejä:
  6 420
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Sähköpöytien kanssa juuri tuo johtojen riittäminen tulee tosiaan ongelmaksi aika helposti. Itse olen havainnut, että on parempi hommata kerralla pöytään kunnon moottoreilla varustetut riittävän tukevat jalat, jotka sitten jaksavat nostaa myös koneen mukanaan, oli se sitten pöydän päällä tai pultattuna kannen alle. Ongelma vaan on, kun ei noita pääse oikein missään testaamaan. Kaikki tietävät, että halvalla ei saa hyvää, mutta sähköpöytämarkkinoilla korkea hintakaan ei takaa välttämättä laatua.
   
 17. KLF

  KLF

  Viestejä:
  600
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Monitorien kaapelit voi ottaa sen vakion 1.8m sijaan 3-metrisinä.

  Näppis, hiiri ja muut oheislaitteet voi laittaa usb-hubiin joka kiinnittää pöydän alle takareunaan. Samalla vaivalla pistää toisen hubin pöydän alle sivuun tai etureunaan, siihen on hyvä tökkiä usb-muistit jne kiinni.
   
 18. Team_Slow

  Team_Slow

  Viestejä:
  1 507
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Mulla on keskusyksikkö noin 4m päässä sähköpöydästä. Olihan melkoinen kikkailu saada johdot kuntoon, mutta eipä ole ollut ongelmia enää. Minulla tulee keskusyksikön vierestä olevasta upsista yksi jatkojohto johon on kiinnitetty 8 paikkainen jatkojohto joka on liimattu pöydän pohjaan ja siitä lähtee kaikki kaapelit. Samoin 3x5m aktiivista usb 3.0 kaapelia tulee koneesta johon on kiinnitetty kaikkiin yksi 4 paikkainen hubi. Mulla tosin onkin melkoisesti roipetta pöydällä kun kaikki nuo 8 virtapaikkaakin on täynnä ja yhteen joutui jakajankin laittaa :)
   
 19. kaarlos

  kaarlos

  Viestejä:
  309
  Rekisteröitynyt:
  13.11.2016
  Minä virittelin kotelon pöytälevyn alle kiinni - omasta mielestäni paras ratkaisu tilansäästön kannalta.

  Sähköpöydät
   
 20. Joda

  Joda

  Viestejä:
  207
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Toi ei oikein mulle sovellu. Mulla odottaa tossa asentamista Phanteksin Evolv X, johon on tarkoitus viritellä jonkin tason RGB valohelvetti ja haluaisin sen jollain tasolla nätisti esille. Samalla se on myös helkkarin painava eli pelkkä koppa painaa 15 kg. Raudan kanssa ollaan jo varmaan lähellä 40 kiloa.

  Tein nyt kunnon heräteostoksen eli menin ostaan Amazonin Prime Dealista Flexispotin E5:n 299 eurolla. Kiinakuraahan toi on ja katotaan kauan kestää mut päädyin tuohon kun on tollakin nyt kohtuulliset arvostelut, diili oli sen verran hyvä ja on tässä kohtaa vähän muitakin menoja muuton seurauksena. Pitäis käydä hakemassa varmaan Bauhausista massiivipuulevy. Saa nähdä miten projektin kanssa käy ja kauan toi runko kestää :D
   
 21. d_angzelus

  d_angzelus

  Viestejä:
  103
  Rekisteröitynyt:
  06.10.2017
  Olisi harkinnassa uusi sähköpöytä ja mielellään 200x80cm.

  Itse tarkastellut Ikean Bekant mutta ei taida olla kuin maks. 160x80cm.
  Lähinnä ajatus, jos ostaisi vain jalustan ja erikseen 200cm levyn > DIY meiningillä.

  Onko kellään kokemusta/tietoa, että kuinka leveä tuo Ikean kehikko/jalusta on maksimissaan?


  Itselläni on vanha Ikea Galant kulmapöytä , joka ei sovi nykyiseen tilaan kämpille muuton myötä.

  PS. On muuten myynnissä jos joku haluaa ostaa >> Myydään - Ikea SÄHKÖSÄÄDETTÄVÄ työpöytä *HKI
   
 22. Pertti_Pasanen_Spede

  Pertti_Pasanen_Spede

  Viestejä:
  895
  Rekisteröitynyt:
  10.03.2017
  Mikset osta vain uutta kantta tuohon sun vanhaan pöytään?
   
 23. KLF

  KLF

  Viestejä:
  600
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Mitkäs sähköjalat tuossa Galantissa on? Enkä ees kysele kaverin puolesta nyt :D
   
 24. d_angzelus

  d_angzelus

  Viestejä:
  103
  Rekisteröitynyt:
  06.10.2017
  Helpommin kuin tehty, nimittäin jalat ovat epäsymmetriset

  A5E89BAD-D14E-434D-8B5C-0689EC5EAABF.jpeg
   
 25. KLF

  KLF

  Viestejä:
  600
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Mulla on tuollanen Galantin kulma jossa on molemmissa päissä jatkopalaa, yhteensä 3 jalkaa. Settiä pitää kasassa metallikehikko, ajattelin että jos joku olisi tehnyt tähän nimenomaan sopivat sähköjalat.
   
 26. d_angzelus

  d_angzelus

  Viestejä:
  103
  Rekisteröitynyt:
  06.10.2017
  90456255-E020-450E-9F16-E6CB85C0CE4D.jpeg 229BDF1E-3B4F-434F-A079-A68ACF330B49.jpeg

  Tuollaisella ”jatkopalalla” kulmaa tuetaan.

  Olisi kyllä ollut helppoa vaihtaa pöytälevy mutta tuo toinen jalka toista reippaasti pitempi, niin ei oikein stemmaa...
   
 27. Pertti_Pasanen_Spede

  Pertti_Pasanen_Spede

  Viestejä:
  895
  Rekisteröitynyt:
  10.03.2017
  Eihän tuo pidempi jalka ole, kuin esteettinen ongelma.
   
 28. jopo82

  jopo82

  Viestejä:
  342
  Rekisteröitynyt:
  02.01.2017
  Sähköpöytä etätyöskentelyä varten ollu jo pitkään mielessä ja nyt vois yrittää sanoista tekoihin edetä. Haasteena vaan työhuoneen pieni koko, jonka myötä leveyttä pöydällä saisi olla 140cm ja syvyyttä vain 50-60cm -> ei taida tehdasvalmisteisena löytyä noin pieniä eli onkohan ainut vaihtoehto ostaa erikseen jalat ja jostain pöytälevy ja sen vaan iskee kiinni jalustaan?
   
 29. jarp

  jarp

  Viestejä:
  442
  Rekisteröitynyt:
  31.10.2016
  Ole sitten varovainen kun jalkojen kiinnitysraudat voi olla yli 50cm syvät, ainskin itsellä on. Diytin alumiiniprofiilista uudet...
   
 30. jopo82

  jopo82

  Viestejä:
  342
  Rekisteröitynyt:
  02.01.2017
  SÄHKÖPÖYDÄN RUNKO MOOTTORILLA 70-120cm Säädettävät jalat työpöytään 70kg - Tuontitukku.fi verkkokauppa
  tai
  Sähköpöytä, musta runko & valkoinen kansi

  Kyl tuolla on mainittu 600mm pöytälevykin soveltuvaksi. Harmillisesti ei silti tuplatsekkausta varten ole kiinnitysrautojen tarkkoja mittoja.
   
 31. Taizuuni

  Taizuuni Jai Bhole Ki! Team Stream Team Apex Legends Köyhä Team HFF

  Viestejä:
  615
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
 32. d_angzelus

  d_angzelus

  Viestejä:
  103
  Rekisteröitynyt:
  06.10.2017
 33. Joda

  Joda

  Viestejä:
  207
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Itse hommasin just Bauhausista tammisen massiivityötason. Levyn kokona oli 900x2020, josta sahautin syvyyden 75 senttiin. Olisi voinut kyllä jättää 80 senttiseksi eli pidän tuota Ikean syvyyttä vähän turhan pienenä. En nyt tiedä onko pyökin ja tammen välillä kuinka suurta eroa. Päädyin itse tähän syvemmästä levystä sahattuun tammeen kun tämä oli tehty vähän leveämmistä paloista suhteessa tuohon pyökkiin tai valmiiksi olleeseen 80x200 tammeen joka näytti ulkonäöllisesti mielestäni paremmalta. Värin kanssa meni hirveäksi arpomiseksi ja useamman kokeilun jälkeen käsittelin tämän Liberonin Tumma Tammi -petsillä kahdesti ja pistin sen päälle kaksi kerrosta Osmon väritöntä TopOilia. Hioin ennen käsittelyä kaikki pinnat 120-180-240 papereilla. Olen ihan tyytyväinen lopputulokseen näin viikon käyttökokemuksella.

  Itse kiinnitin levyn Flexispotin sähkörungon mukana tulleilla ruuveilla, jotka olivat ihan perusruuveja joille porasin alkureiän.
   
  d_angzelus tykkää tästä.