Sähkökatkoihin varautuminen

Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
1 092
Voi herranjestas tätä keskustelua... itsellä ainakin ollut popcornkulho vieressä jo tovin tätä seuratessa.

Lähinnähän tämä "varautuminen" tähtää täällä siihen ettei mikään muutu. Todellisuudessa ihan joka ikinen, niin lapset kuin aikuisetkin pärjäävät omassa kodissaan sen 48h kuolematta ilman mitään varustautumista. Jos ei senvertaa keksejä/näkkileipää/karkkia/maitoa/jotain juotavaa ole kotona niin sijoittakaa vaikka se 1,5€/hlö ja hakekaa jonnekkin kaapinperälle lojumaan muutama 5 litran lähdevesitonkka.
Jep. Kyllä tääläpäin on vielä hyvin muistissa esim 2001 vuoden pyry myrsky, kun tästäkin torpasta oli sähköt poissa 4vrk. Aiheutti vähän ylimääristä vipinää kun tuolloin oli vielä elukoitakin navetassa. Mutta tuostakin selvittiin ilman ihmis tai eläinhenkien menetystä. Tuon jälkeen ostettiinkin 25kw agrekaatti, jota ei ole koskaan tarvittu, vaikka tuollaisia parin tunnin katkoja on kyllä joka vuosi useampia. Nää suunnitellut parin tunnin tauot menee esim kirjaa lukiessa, kävelylenkillä tai laiska voi ottaa päikkärit.
 
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
8 348
Täysin nollapostaus sulta. Vastaisit edes asiaan, jos on asiaa. Syötätkö vanhuksille samalla baania, kun happiletkuista ei kulje enää happi? Huomaa, että moni ei osaa ajatella omaa napaansa pidemmälle tässä keskustelussa.
Ei mulla ole kotona vanhuksia happiletkuissa. Miksi varautuisin tuollaiseen?
 
Liittynyt
18.05.2017
Viestejä
171
Hiukan hassulta tuntuu tämä joidenkin negatiivinen suhtautuminen tähän varautumisasiaan. Pointti varautumisessa on se, että valtaosa kansasta pärjää ilman yhteiskunnan tukea, jotta resurssit voidaan keskittää niihin jotka oikeasti eivät pärjää. Iso koneisto käynnistyy hitaasti, ja kriisitilanteessa henkilökunnasta hoitamaan tätä kaikkea voi tulla pulaa. Mitä pidempään pystyy omalta osaltaan vapauttamaan/pitämään vapaana resursseja kriittisiin toimintoihin, sitä paremmin kansakunta kokonaisuutena selviää poikkeustilanteesta.

Lisäksi varautuminen tuo mielenrauhaa, varmuutta omaan osaamiseen ja elämiseen sekä turvallisuudentunnetta perheelle ja läheisille. Myös henkinen puoli on tärkeä.

Kukaan ei varmaan kiistä sitä että parin tunnin sähkökatko on varsin mitätön juttu, vaikka ketjun aihekin oli alunperin mukavuustason ylläpito katkojen aikana. Kotivara ei kuitenkaan ole tarkoitettu pelkästään sähkökatkojen varalle, vaan myös moneen muuhun tilanteeseen. Mitä teet esim. jos käy "Nokiat" ja vesijohtoverkon vesi pääsee saastumaan? Ehdit kuitenkin jo juomaan sitä, joten sait vatsataudin. Tavaraa tulee kymmenen minuutin välein kummastakin päästä. Lähdetkö kauppaan ripulit housuissa ostamaan pullovettä, vai otatko kumminkin mieluummin sitä kaapista?

Jokaisen varautumistarve on yksilöllinen. Joillakin ei ole läheisiä jotka voivat tulla avuksi käymään kaupassa, tai auttajat eivät pääse poikkeustilanteesta johtuen paikalle kun apua tarvitaan. Toiset haluavat elämisen jatkuvan viikkoja lähes muuttumattomana - se heille suotakoon, se on yhteiskunnan etu hankalassa tilanteessa.

Myöskään yleinen kotivaran lista ei tarkoita sitä että kaikkea siitä tarvitaan joka kerta kun kotivaraan pitää turvautua. Vesikriisissä ei tarvita patteriradiota, eikä sähkökatkotilanteessa välttämättä purkkihernesoppaa. Ideana on varautua monipuolisesti eri tilanteisiin.
 
Liittynyt
31.10.2016
Viestejä
1 877
Jeps juuri näin... Tämä ketju kaipaisi nyt vähemmän ulinaa siitä, että miten kaikenlaiset poikkeusolot Suomessa ovat mahdottomia vaikka naapurissa on liikekannallepano ja diktaattori räjäyttelee energiainfraa / nykyihminen on muutenkin niin velliperse et menee joka tapauksessa katatoniseen tilaan ja itkee nurkassa sähköjen katkattua / en ole varautunut mitenkään ja tuon sen tiettäväksi kaikille typeryksille, jotka ovat / jne.

Ja enemmän sitä varautumista... Toi Loncinin genu saapui, olen positiivisesti yllättynyt. Öljyt sisään ja lähti käyntiin kirjaimellisesti vahingossa, kun vähän kokeilin puristuksia hitaasti narua vetämällä, starttasi välittömästi. On todella hiljainen, olen erittäin yllättynyt, kun kokemus generaattoreista on, että saatanan kovaäänisiä perkeleitä. Testailin Flukella vähän ulosantoa eri kuormilla ja vaikka sähkönlaatumittari se ei sinänsä ole, niin taajus pysyy jetsulleen 50.00 Hz ja jännite tasaannuttuaan noin 230 V. Suurta kuormaa kytkettäessä droppaa puoleksi sekunniksi 200 V, mikä ei kuitenkaan ole paha. Vaikuttaisi lupaavalta, nyt vaan varovainen sisäänajo öljynvaihtoineen, kun eihän toi mikään kunnolla koneistettu Honda ole, et metallihilettä öljyyn tulee...

Genulla on kyllä varautumisen lisäksi toinenkin käyttötarkoitus, kun kerta mahtuu takaronttiin. Paukkupakkasella kun menee mökille, niin aiemmin on saanut alkaa virittelemään välittömästi tulia vesipadan alle ja tämän jälkeen tupaan ja koska hormit kylmiä ja tulee ilmalukko jne., niin ei ole hätäistä hommaa saada lämpöä tupaan. Nyt vois genulla ja vedenkeittimellä tehdä lämpöiset vedet ja laittaa tupa lämpiämään sähkölämmittimellä siksi kunnes saa tulet tehtyä. Ei mulle itselle niin väliksi, mutta toi pikkuvauva arvostaa varmasti, että saap haalarin pois ja huljuteltua kakat pois...

Toinen varautumishomma niin hankittiin kaikille makuupussit. Sinänsä, kun talo lämpiää myös puilla, niin ei pitäisi sisälämpötilojen pudota vaikka sattuisi mitä, mutta onpahan sit myös retkeilyhommiin käytettävissä. Ei ole ennen tullut yön yli retkeiltyä juurikaan, mutta nyt vois alkaa sitäkin kokeilemaan. Ainakin toi ipana on ollut päivävaelluksista onnesta sekaisin, kai se luonto on vauvallekin hieno asia...
 
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
282
Toinen varautumishomma niin hankittiin kaikille makuupussit. Sinänsä, kun talo lämpiää myös puilla, niin ei pitäisi sisälämpötilojen pudota vaikka sattuisi mitä, mutta onpahan sit myös retkeilyhommiin käytettävissä. Ei ole ennen tullut yön yli retkeiltyä juurikaan, mutta nyt vois alkaa sitäkin kokeilemaan. Ainakin toi ipana on ollut päivävaelluksista onnesta sekaisin, kai se luonto on vauvallekin hieno asia...
Tässäpä oiva vinkki niille jotka suhtautuu varauksellisesti varautumiseen. Nyt voi hyvä hyvällä tekosyyllä myydä puolisolle idean, miksi pitää uusia retkivarusteet ja uusia grillauskamat.
 
Liittynyt
13.01.2019
Viestejä
876
Parin tunnin sähkökatkosta selviää tietysti ilman varautumista, mutta ei se haitaksi ole, että suomalaisissa talouksissa on jonkinlaiset valmiudet toimia poikkeustilanteissa.
 
Liittynyt
19.11.2018
Viestejä
1 257
Minä ja kaikki tuntemani ihmiset ovat sitten ilmeisesti jotenkin omituisia, kun joka ikisellä on kotonaan syötävää/juotavaa niin että pärjää sen pari-kolme päivää ihan ilman varautumista vaikka sähköä ei tulisikaan töpselistä/vettä hanasta. Siksi kehotinkin niitä joilla oikeasti jääkaapissa on pelkkä se kuuluisa valo, säästämään seuraavasta palkasta ja ostamaan sen 5l vesitonkan. Sinne jos vielä lorauttaa jotain sokeripitoista mehua sekaan niin hyvin pärjää 3-5vrk sitä halaillessa. En tiedä missä risumajassa kukakin asuu, mutta edes paukkupakkasilla ei yhdenkään normaalin asunnon lämpötila laske pakkaselle vielä vuorokaudessa-kahdessa ellei sitten aleta tosissaan tuulettamaan. Suru varmasti tulee puseroon monella jo kauan ennenkö mikään oikea hätä.
Yleensähän nämä "varautujat" ovatkin joko täysiä foliohattuja ja/tai sitten muuten vähän keskimääräistä tyhmempiä, jotka pelkäävät olematonta koska eivät uusavuttomuuttaan pärjää jos jotain sattuu. Pahoin pelkään että tälle porukalle tulee ongelmia uusavuttomuudesta johtuen ihan varautumisesta huolimatta. Jonkun klikkiotsikon näin tänään jostain lähiön perheenäidistä, joka varautuiu maailmanloppuun pienessä kerrostalokolmiossaan ja on elänyt jo kolmatta vuotta lapsiperhe-elämää ihanan ahtaasti pahvilaatikkojen keskellä. Elämän kohokohta oli kun pääsi lehteen ja someseuraaja amerikassa antoi kehuja. Kehui ostaneensa myös kaasukeittimen mutta kuvassa komeili avaamaton trangia. Tajusikohan ostaa edes viinaa polttoaineeksi ja ymmärtääköhän kuinka tuskaisen hidasta sillä on yrittää ruokkia perhettä normaaleilla ruuilla? Tuli paha mieli lasten puolesta.


Mitä oma "varautuminen", eli tavanomaiset arkiruoat sitten on? Normaali, terveellinen ja monipuolinen ruokavalio, joka takaa sen että laadukasta ruokaa on (jää)kaapissa 5-10 päivän tarpeeksi ja pakkasessa varmaan pariksi kuukaudeksi. Kun kaapissa on monipuolisesti erityyppisiä pähkinöitä, kuivaryynejä ja leivontatarvikkeita ja pakkasessa 40 litraa sieniä ja marjoja, sekä ikkunalaudalla ja pihamaalla kasvaa iso määrä salaatteja, en näe oikein syytä lähteä foliohattuilemaan. Kaljaa, vissyä ja limpparia on aina muutamia kymmeniä litroja. Vaikka asunkin tällä hetkellä kerrostalossa kaupungissa. Kaasugrilli riittänee aika pitkälle sähkökatkoissa, jolla nyt muutenkin teen nyt ~60 % kaikesta lämpimästä.

Muillekin suosittelen miettimään oman ruokavalion terveellisyyttä ja kuinka sitä voi monipuolistaa. Kun oma ravinto on monipuolista ja täyttää myös pakastinta omaa normaalia keittiötä ajatellen, tulee se viikon kotivara kaappeihin pakostakin.

Viimeksi tuli testattua omavaraa kun emäntä reissussa ja äkillinen puhelinsoitto kirjaimellisesti keskeytti kauppaanlähdön. Sitten kirjoittelin erästä projektia pari päivää hyvässä flowssa, keskityin vapaalla urheiluun, leffaan ja ryyppäämiseen. Kaverikin kävi kylässä, niin ei vaan jaksanut kömpiä kauppaan kun mielummin lähti uimaan ja saunomaan kun oli hetki ylimääräistä. Yksin toki helppoa ja ruokamäärä pysyi kohtuullisena, mutta viisi päivää elin mitä sattui olemaan. Pulled porkkia- coleslaw - sämpylöitä, peuran ulkofilepihvejä uunijuureksilla, sienirisottoa, artesaanimakkaroita grillistä ja ranuja, ja hirviburgerit lohkiksilla oli pääruokina. Pähkinöillä taikylmäsavulohella jatkettua yrttisalaattia välipalana. Sitten kun leipä loppui pakkasesta ja mieli teki kaljaa ja wingsejä lähdin lopulta kauppaan kun en jaksanut leipoa. Olisi pakkasessa vielä 15 kiloa makrillia, ruijanpallasta, kuhaa ja lohta ollut, sekä lajitelma fileetä, patalihoja ja jauhelihoja.
 
Liittynyt
25.04.2017
Viestejä
2 466
Yleensähän nämä "varautujat" ovatkin joko täysiä foliohattuja ja/tai sitten muuten vähän keskimääräistä tyhmempiä, jotka pelkäävät olematonta koska eivät uusavuttomuuttaan pärjää jos jotain sattuu. Pahoin pelkään että tälle porukalle tulee ongelmia uusavuttomuudesta johtuen ihan varautumisesta huolimatta. Jonkun klikkiotsikon näin tänään jostain lähiön perheenäidistä, joka varautuiu maailmanloppuun pienessä kerrostalokolmiossaan ja on elänyt jo kolmatta vuotta lapsiperhe-elämää ihanan ahtaasti pahvilaatikkojen keskellä. Elämän kohokohta oli kun pääsi lehteen ja someseuraaja amerikassa antoi kehuja. Kehui ostaneensa myös kaasukeittimen mutta kuvassa komeili avaamaton trangia. Tajusikohan ostaa edes viinaa polttoaineeksi ja ymmärtääköhän kuinka tuskaisen hidasta sillä on yrittää ruokkia perhettä normaaleilla ruuilla? Tuli paha mieli lasten puolesta.


Mitä oma "varautuminen", eli tavanomaiset arkiruoat sitten on? Normaali, terveellinen ja monipuolinen ruokavalio, joka takaa sen että laadukasta ruokaa on (jää)kaapissa 5-10 päivän tarpeeksi ja pakkasessa varmaan pariksi kuukaudeksi. Kun kaapissa on monipuolisesti erityyppisiä pähkinöitä, kuivaryynejä ja leivontatarvikkeita ja pakkasessa 40 litraa sieniä ja marjoja, sekä ikkunalaudalla ja pihamaalla kasvaa iso määrä salaatteja, en näe oikein syytä lähteä foliohattuilemaan. Kaljaa, vissyä ja limpparia on aina muutamia kymmeniä litroja. Vaikka asunkin tällä hetkellä kerrostalossa kaupungissa. Kaasugrilli riittänee aika pitkälle sähkökatkoissa, jolla nyt muutenkin teen nyt ~60 % kaikesta lämpimästä.

Muillekin suosittelen miettimään oman ruokavalion terveellisyyttä ja kuinka sitä voi monipuolistaa. Kun oma ravinto on monipuolista ja täyttää myös pakastinta omaa normaalia keittiötä ajatellen, tulee se viikon kotivara kaappeihin pakostakin.

Viimeksi tuli testattua omavaraa kun emäntä reissussa ja äkillinen puhelinsoitto kirjaimellisesti keskeytti kauppaanlähdön. Sitten kirjoittelin erästä projektia pari päivää hyvässä flowssa, keskityin vapaalla urheiluun, leffaan ja ryyppäämiseen. Kaverikin kävi kylässä, niin ei vaan jaksanut kömpiä kauppaan kun mielummin lähti uimaan ja saunomaan kun oli hetki ylimääräistä. Yksin toki helppoa ja ruokamäärä pysyi kohtuullisena, mutta viisi päivää elin mitä sattui olemaan. Pulled porkkia- coleslaw - sämpylöitä, peuran ulkofilepihvejä uunijuureksilla, sienirisottoa, artesaanimakkaroita grillistä ja ranuja, ja hirviburgerit lohkiksilla oli pääruokina. Pähkinöillä taikylmäsavulohella jatkettua yrttisalaattia välipalana. Sitten kun leipä loppui pakkasesta ja mieli teki kaljaa ja wingsejä lähdin lopulta kauppaan kun en jaksanut leipoa. Olisi pakkasessa vielä 15 kiloa makrillia, ruijanpallasta, kuhaa ja lohta ollut, sekä lajitelma fileetä, patalihoja ja jauhelihoja.
Ja sitten, kun oikeasti lukee jutun kuvien vilkuilua pidemmälle, on tarjolla varsin selväpäistä järkeilyä siitä, miksi kukin ratkaisu on tehty. Hän on seurannut pelastusalan keskusjärjestön suosituksia, eikä muutaman varastosta erikseen kuvaan nostetun pahvilaatikon lisäksi kämppä ahtaalta näytä. Lisäksi henkilö kuvailee varautumistarvikkeidensa olevan pitkälti muutenkin käytössä.

Pilkkasi sattuu sinun logiikkaasi käyttäen omaan nilkkaasi, koska oma varautumisesi on selkeästi laajamittaisempaa esimerkiksi ravinnon suhteen kuin tällä pilkkaamallasi naisella. Toimit käytännössä äärimmäisemmin kuin tämä henkilö, koska vielä kasvatat itse ruokaasi ja sullot sitä kymmenin litroin pakkaseen, ja jos se ei vielä riitä, erikseen kuvailet, että pakkasesta löytyy pelkkää kalaakin eri muodoissaan jalkapallojoukkueen tarpeisiin. Mutta jutun nainen on se foliohattu?

 
Liittynyt
19.11.2018
Viestejä
1 257
Ja sitten, kun oikeasti lukee jutun kuvien vilkuilua pidemmälle, on tarjolla varsin selväpäistä järkeilyä siitä, miksi kukin ratkaisu on tehty. Hän on seurannut pelastusalan keskusjärjestön suosituksia, eikä muutaman varastosta erikseen kuvaan nostetun pahvilaatikon lisäksi kämppä ahtaalta näytä. Lisäksi henkilö kuvailee varautumistarvikkeidensa olevan pitkälti muutenkin käytössä.

Pilkkasi sattuu sinun logiikkaasi käyttäen omaan nilkkaasi, koska oma varautumisesi on selkeästi laajamittaisempaa esimerkiksi ravinnon suhteen kuin tällä pilkkaamallasi naisella. Toimit käytännössä äärimmäisemmin kuin tämä henkilö, koska vielä kasvatat itse ruokaasi ja sullot sitä kymmenin litroin pakkaseen, ja jos se ei vielä riitä, erikseen kuvailet, että pakkasesta löytyy pelkkää kalaakin eri muodoissaan jalkapallojoukkueen tarpeisiin. Mutta jutun nainen on se foliohattu?


Edelleen korostan sajona, terveellinen, monipuolinen ruokavalio. Aika tyhmä saa olla jos minun ruokavaliosta löytää jotain folihattuja.

Varautujienkin kannattaisi seurata ennemmin THL:n suosituksia kuin syödä väkipakolla pelkkää perunaa ja kaurahiutaleita koska varautuminen.
 
Liittynyt
18.05.2017
Viestejä
171
Edelleen korostan sajona, terveellinen, monipuolinen ruokavalio. Aika tyhmä saa olla jos minun ruokavaliosta löytää jotain folihattuja.

Varautujienkin kannattaisi seurata ennemmin THL:n suosituksia kuin syödä väkipakolla pelkkää perunaa ja kaurahiutaleita koska varautuminen.
Kotivaraohjeessakin mainitaan, että kotivaran kannattaa olla juuri niitä tuotteita joita muutenkin käyttää, vain määrässä on eroja. Tällöin varasto kiertää, ruoka on tuttua ja turvallista. Jos on tottunut syömäänn perunaa ja ryynejä, niin kotivarassa kannattaa olla juurikin sitä perunaa ja ryynejä. Tämä on ihan yksillöllistä, mihin kukin on tottunut. En lähtisi sen perusteella arvostelemaan.

Sinulla on selvästikin arkiruokaa riista ja kala, ja hyvä niin - kaikilla ei ole, eikä siihen ole välttämättä myöskään mahdollisuutta.

"väärin varauduttu", höh. Mieluummin väärin tai sinun näkökulmasta kummallisesti, kuin ei varauduttu ollenkaan.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
3 866
Huomautus - oneliner, jos ei ole muuta sanottavaa niin jätä tällaiset lähettämättä
Tämä ketju vaan tuntuu välillä karkaavan sellaisten maailmanlopun kuvien maalaamiseksi sen järkevän varautumisen sijasta.
Yleensähän nämä "varautujat" ovatkin joko täysiä foliohattuja ja/tai sitten muuten vähän keskimääräistä tyhmempiä, jotka pelkäävät olematonta koska eivät uusavuttomuuttaan pärjää jos jotain sattuu. Pahoin pelkään että tälle porukalle tulee ongelmia uusavuttomuudesta johtuen ihan varautumisesta huolimatta. Jonkun klikkiotsikon näin tänään jostain lähiön perheenäidistä, joka varautuiu maailmanloppuun pienessä kerrostalokolmiossaan ja on elänyt jo kolmatta vuotta lapsiperhe-elämää ihanan ahtaasti pahvilaatikkojen keskellä. Elämän kohokohta oli kun pääsi lehteen ja someseuraaja amerikassa antoi kehuja. Kehui ostaneensa myös kaasukeittimen mutta kuvassa komeili avaamaton trangia. Tajusikohan ostaa edes viinaa polttoaineeksi ja ymmärtääköhän kuinka tuskaisen hidasta sillä on yrittää ruokkia perhettä normaaleilla ruuilla? Tuli paha mieli lasten puolesta.


Mitä oma "varautuminen", eli tavanomaiset arkiruoat sitten on? Normaali, terveellinen ja monipuolinen ruokavalio, joka takaa sen että laadukasta ruokaa on (jää)kaapissa 5-10 päivän tarpeeksi ja pakkasessa varmaan pariksi kuukaudeksi. Kun kaapissa on monipuolisesti erityyppisiä pähkinöitä, kuivaryynejä ja leivontatarvikkeita ja pakkasessa 40 litraa sieniä ja marjoja, sekä ikkunalaudalla ja pihamaalla kasvaa iso määrä salaatteja, en näe oikein syytä lähteä foliohattuilemaan. Kaljaa, vissyä ja limpparia on aina muutamia kymmeniä litroja. Vaikka asunkin tällä hetkellä kerrostalossa kaupungissa. Kaasugrilli riittänee aika pitkälle sähkökatkoissa, jolla nyt muutenkin teen nyt ~60 % kaikesta lämpimästä.

Muillekin suosittelen miettimään oman ruokavalion terveellisyyttä ja kuinka sitä voi monipuolistaa. Kun oma ravinto on monipuolista ja täyttää myös pakastinta omaa normaalia keittiötä ajatellen, tulee se viikon kotivara kaappeihin pakostakin.

Viimeksi tuli testattua omavaraa kun emäntä reissussa ja äkillinen puhelinsoitto kirjaimellisesti keskeytti kauppaanlähdön. Sitten kirjoittelin erästä projektia pari päivää hyvässä flowssa, keskityin vapaalla urheiluun, leffaan ja ryyppäämiseen. Kaverikin kävi kylässä, niin ei vaan jaksanut kömpiä kauppaan kun mielummin lähti uimaan ja saunomaan kun oli hetki ylimääräistä. Yksin toki helppoa ja ruokamäärä pysyi kohtuullisena, mutta viisi päivää elin mitä sattui olemaan. Pulled porkkia- coleslaw - sämpylöitä, peuran ulkofilepihvejä uunijuureksilla, sienirisottoa, artesaanimakkaroita grillistä ja ranuja, ja hirviburgerit lohkiksilla oli pääruokina. Pähkinöillä taikylmäsavulohella jatkettua yrttisalaattia välipalana. Sitten kun leipä loppui pakkasesta ja mieli teki kaljaa ja wingsejä lähdin lopulta kauppaan kun en jaksanut leipoa. Olisi pakkasessa vielä 15 kiloa makrillia, ruijanpallasta, kuhaa ja lohta ollut, sekä lajitelma fileetä, patalihoja ja jauhelihoja.
M.O.T.
 
Liittynyt
19.11.2018
Viestejä
1 257
Jep. Kolmen päivän ruokien tekeminen kaapista löytyvistä aineista on normaali kokkaamistaito. Ei tarvitisi puhua "varautumisesta" tai maailmanlopusta. Lapsiperheille opetetaan onneksi perusteet terveellisestä ruokavaliosta jo neuvolassa.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
5 331
Jep. Kolmen päivän ruokien tekeminen kaapista löytyvistä aineista on normaali kokkaamistaito. Ei tarvitisi puhua "varautumisesta" tai maailmanlopusta. Lapsiperheille opetetaan onneksi perusteet terveellisestä ruokavaliosta jo neuvolassa.
Juu, meilläkin löytyy kaapeista helposti ainakin viikoksi ruokaa eikä tarvitse samaa ruokaa välttämättä kahta kertaa syödä. Tuo kotivara on ainakin meille ihan mukavuustekijäkin jos joskus ei jaksa huonon sään tai jonkun muun syyn takia lähteä pariin päivään kauppaan tai satutaan olemaan molemmat samaan aikaan kipeänä tms. Esimerkiksi koronan sairastaminen meni alkuvuodesta ihan mukavasti kotoa löytyvillä eväillä eikä tarvinnut kummankaan lähteä kipeänä kauppaan.

Toki tiedän sellaisiakin tapauksia jotka eivät osaa miettiä edes seuraavan päivän ruokia etukäteen ja he sitten käyvät käytännössä joka päivä kaupassa ostamassa jotakin. Noilla on kotona kaapeissa lähinnä paketti kahvia ja jotain herkkuja, oikeaa ruokaa ei löydy nimeksikään.
 
Liittynyt
19.11.2018
Viestejä
1 257
Juu, meilläkin löytyy kaapeista helposti ainakin viikoksi ruokaa eikä tarvitse samaa ruokaa välttämättä kahta kertaa syödä. Tuo kotivara on ainakin meille ihan mukavuustekijäkin jos joskus ei jaksa huonon sään tai jonkun muun syyn takia lähteä pariin päivään kauppaan tai satutaan olemaan molemmat samaan aikaan kipeänä tms. Esimerkiksi koronan sairastaminen meni alkuvuodesta ihan mukavasti kotoa löytyvillä eväillä eikä tarvinnut kummankaan lähteä kipeänä kauppaan.

Toki tiedän sellaisiakin tapauksia jotka eivät osaa miettiä edes seuraavan päivän ruokia etukäteen ja he sitten käyvät käytännössä joka päivä kaupassa ostamassa jotakin. Noilla on kotona kaapeissa lähinnä paketti kahvia ja jotain herkkuja, oikeaa ruokaa ei löydy nimeksikään.
Just näin. Toi vika joukko, ja erilaiset syrjäytyneet vielä siihen päälle. Itsekin nuorena yliopisto-opisklijana olin tollanen (tietty harrastusten takia parikymmentä kiloa riistaa pakkasessa).

Kun yrittää noudattaa edes nimellisesti thl:n ravitsemussuosituksia ja vetää muutakin kun nistipataa, kertyy ruokaa vähän puoliväkisin se muutaman päivän vara ikäänkuin ilmaiseksi.
 
Liittynyt
01.11.2016
Viestejä
264
Itselleni tämä on helppo tapaus. Yhden henkilön kerrostaloasunto kyseessä. Kuivamuonaa on varmaan kuukaudeksi ja siihen päälle pakastimen safkat. Lamppuja, vettä, powerbankkeja, kynttilöitä, trangia kaasuineen yms löytyy. Vois ostaa vielä jonkun paristoradion jossain välissä, mutta muuten uskon olevani valmis pitempäänkin sähkökatkoon. Kerrostalossa ongelmaksi tulee pitkässä sähkökatkoksessa lämpö, koska ei ole mahdollisuutta lämmittää esim. puulla takkaa/uunia. Sille en voi mitään muuta, kuin laittaa lämmintä ylle.
 
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
11 034
pakkasessa 40 litraa sieniä ja marjoja,
Saahan siitä kotivakuutushakemukseen rivejä omavastuun ylittämiseen kun pakastin hajoaa.

Tykkään kyllä kovasti marjoista ja sienistä, vaikka jälkimmäisiä ei paljon pakki siedä, kuten on juttu monilla muillakin. Selviytymismielessä poikkeusoloissa pakastesienillä ja -marjoilla ei kuitenkaan ole juuri mitään arvoa. Jos sattuvatkin olemaan tietyssä tilanteessa hyödynnettävissä, niin sienten ravintoarvo on mitätön eikä marjojenkaan kehuttava.
 
Liittynyt
21.10.2022
Viestejä
11
Tietääkö kukaan että miten hyvin polttoaineet säilyy, bensa ja diesel. Kumpi on parempi vara agregaattiin, kiusallista jos polttoaine on mennyt vanhaksi hädän hetkellä?
 
Liittynyt
07.07.2021
Viestejä
1 199
Tietääkö kukaan että miten hyvin polttoaineet säilyy, bensa ja diesel. Kumpi on parempi vara agregaattiin, kiusallista jos polttoaine on mennyt vanhaksi hädän hetkellä?
Pumppubensa säilyy hyvin huonosti, pienkonebensa säilyy melko hyvin. Diesel säilyy kohtuu hyvin, kannattaa valita sellainen missä on mahdollisimman vähän bio/eko/tms komponentteja, eikä kannata edes välttämättä ostaa dieseliä, vaan polttoöljyä. Jos käyttöpaikka on ulkona, sitten kannattaa hankkia talvilaatua.
 
Liittynyt
31.10.2016
Viestejä
1 877
Tietääkö kukaan että miten hyvin polttoaineet säilyy, bensa ja diesel. Kumpi on parempi vara agregaattiin, kiusallista jos polttoaine on mennyt vanhaksi hädän hetkellä?
Bensa max vuoden pl. pienkonebensa vuosia. Pienkonebensa on törkeän kallista kanistereissa mutta Nestren jotkut asemat myyvät pumpusta ja hinta siedettävä.

Itse laitoin bensageneraattorin ja pienkonebensaa, koska sitä palaa veneessä (ja veneen vika tankki talviteloille laitettaessa pienkonebensaa) mutta tietenkin jos on diesel-laitteita muttei bensa niin genukin varmaan kannattaisi olla diesel...

Edit: olen kyllä laittanut yli vuoden vanhaa bensaa ruohonleikkuriin jne ja on toiminut, mut en uskaltaisi moderneihin koneisiin laittaa, sen verran kuitenkin aiheesta varoitellaan.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
11 034
Tietääkö kukaan että miten hyvin polttoaineet säilyy, bensa ja diesel. Kumpi on parempi vara agregaattiin, kiusallista jos polttoaine on mennyt vanhaksi hädän hetkellä?
Dieselpolttoaine säilyy paremmin kuin bensiini. Molemmat kyllä yleensä säilyvät paljon pidempään kuin öljy-yhtiöt lupaavat.

Bensoissa on keskenään eroja, ja yleensä ajatellaan että enemmän biokomponenttia sisältävä autobensiini säilyisi huonommin kuin vähemmän sisältävä. Pienmoottoribensiini säilyy paremmin kuin autobensat. Sitähän voi vaikka pitää sinetöidyissä avaamattomissa kanistereissa varmuusvarana.

Dieselpolttoaineissa(moottoripolttoöljyissä) paljon enemmän eroja ja niistä on vaikea lähteä arpomaan. Yleisen käsityksen mukaan talvilaatu säilyy yleensä paremmin, ja muita vaihteluita on ajan saatossa siinäkin, mikä on sekoitevelvoite ja sen ratkaisemisessa käytetyt keinot.

Pääasiassa kuitenkin huolellisesti (asiallisissa täysissä kanistereissa!) säilytetyn pari vuotta vanhan autobensan kanssa ei ole ollut mitään ongelmia. Samoin 20 vuotta vanha polttoöljy on toiminut moottoreissa ihan hyvin. Nämä ovat tietysti poikkeustapauksia ja kokeiluja, koska pyrin pääsääntöisesti kierrättämään bensavarastoa siten, ettei aine ole kuin enimmillään kuukausia vanhaa. Samoin polttoöljystä alkaisin kyllä hieman stressata ellei pystyisi täyttämään säiliöitä(joihin toki jää vanhaa vaihteleva jämä pohjalle) vuosittain.

Jos varastoi autobensaa eikä sille ole säännöllistä kulutusta päristimissä, niin sehän kannattaa hävittää auton bensan seassa mikäli alkaa olla vähän iällä, ja hakea uutta.

Pienmoottorien kanssa bensat tankissa tai muutenkin säilytettynä taas on ongelmia tämän tästä. Dieselkone saattaa mutuni mukaan olla muutoin huolettomampi, koska siinä on vähemmän itsestään happanevia osia kuin bensakäyttöisissä pienmoottoreissa. Kun vanha bensa rikkoo kumiosia/letkuja, hartsiinnuttaa kaasaria ym, niin siinähän ei pelkkä uusi polttoaine auta koneen käyntiin saamisessa.

Pienkonebensa on törkeän kallista kanistereissa mutta Nestren jotkut asemat myyvät pumpusta ja hinta siedettävä.
Joo, on se edullisempaa letkusta. Esim. pari viikkoa sitten 2,89€/l. Noussut autobensan hinnan edeltä pakoon - muistaakseni ollut yleensä 60-70 senttiä sitä kalliimpaa.

Toisaalta harva käyttää alkylaattia sellaisia määriä, että hinnalla olisi mitään väliä. Pakatun tavaran litrahinta on joskus alle neljä euroa.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
05.08.2017
Viestejä
4 472
Tässäpä oiva vinkki niille jotka suhtautuu varauksellisesti varautumiseen. Nyt voi hyvä hyvällä tekosyyllä myydä puolisolle idean, miksi pitää uusia retkivarusteet ja uusia grillauskamat.
Grillauskamoista puheenollen, saako jostain tavallisiin paineventtiilillisiin pulloihin meneviä kaasukeittimiä? Yleensä kaupoissa näyttää olevan vaan pikkupulloja kelpuuttavia keittimiä.

Jos on muutenkin kaasugrilli ja siten kaasupulloja, tuollainen keitin olisi hätävarana ihan hyvä kun olemassaolevia isoja kaasupulloja voisi käyttää ruuan tekemiseen.
 
Liittynyt
05.09.2020
Viestejä
1 363
Onko noissa pikkupullokeittimissä eroja? Eli kannattaako maksaa yhtään extraa? Sen ymmärrän että jokin titaanikeitin maksaa enemmän mutta jos ei sellaiselle tarvetta.
 
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
11 034
Grillauskamoista puheenollen, saako jostain tavallisiin paineventtiilillisiin pulloihin meneviä kaasukeittimiä? Yleensä kaupoissa näyttää olevan vaan pikkupulloja kelpuuttavia keittimiä.

Jos on muutenkin kaasugrilli ja siten kaasupulloja, tuollainen keitin olisi hätävarana ihan hyvä kun olemassaolevia isoja kaasupulloja voisi käyttää ruuan tekemiseen.
Haetko tässä nyt ihan tavallista kaasutasoa? Kuulostaisi kätevämmältä kuin jokin retkikeittimen tapainen viritys, ja nimestään huolimatta niitä on ihan tosi pieniä pöytämalleja kuten sähköliesiäkin.

Tällainen ei ole kamalan kallis ja menee pieneen tilaan. Toki tuon lisäksi joutuu vielä ostamaan letku+säädinkitin.

E: Tuote on näköjään loppu, mutta ei kai nuo koko maailmasta voi olla. Vastaavia on monenlaisia ainakin yhdellä ja kahdella polttimella. Maastomalleja sitten erikseen.
 
Liittynyt
05.08.2017
Viestejä
4 472
Haetko tässä nyt ihan tavallista kaasutasoa? Kuulostaisi kätevämmältä kuin jokin retkikeittimen tapainen viritys, ja nimestään huolimatta niitä on ihan tosi pieniä pöytämalleja kuten sähköliesiäkin.

Tällainen ei ole kamalan kallis ja menee pieneen tilaan. Toki tuon lisäksi joutuu vielä ostamaan letku+säädinkitin.
Ajattelin sellaista pullon päälle tulevaa viritelmää, mutta eipä tuollainenkaan näemmä kauhean kallis ole.

EDIT: Nyt kun guuglaili jonkin verran, niin onhan niitä sellaisiakin...

 
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
11 034
Ajattelin sellaista pullon päälle tulevaa viritelmää, mutta eipä tuollainenkaan näemmä kauhean kallis ole.

EDIT: Nyt kun guuglaili jonkin verran, niin onhan niitä sellaisiakin...

Ai tuollainen. Olen joskus junnuna moisella lämmittänyt jahtikoppia :rofl2: - näin varoittavana esimerkkinä, mitä ei sitten missään tapauksessa saa tulevan talven mahdollisessa sähköttömyydessä tehdä ja kun hengenhädässä tekee niin tarkkana on syytä olla.

Kotona tapahtuvaan sähköttömään kokkailuun ajattelin vaan pöytämallisen tason kätevämmäksi - saa vaikka kahdelle tasolle samaan aikaan keittokattilan ja paistinpannun, ajaa käytännössä saman asian kuin normaali liesi.

Varsinaisessa kokkailussa tuosta pullonpäällisestä tulee väkisin mieleen myös ajatus, miten paljon painoa siihen pystyy mukavuusrajoissaan laskemaan. Tuo keittimen venttiili tai hana(eikä edes se pullo) kun ei ole varsinaisesti tarkoitettu pöydänjalaksi. :hmm:
 
Liittynyt
05.08.2017
Viestejä
4 472
Ai tuollainen. Olen joskus junnuna moisella lämmittänyt jahtikoppia :rofl2: - näin varoittavana esimerkkinä, mitä ei sitten missään tapauksessa saa tulevan talven mahdollisessa sähköttömyydessä tehdä ja kun hengenhädässä tekee niin tarkkana on syytä olla.

Kotona tapahtuvaan sähköttömään kokkailuun ajattelin vaan pöytämallisen tason kätevämmäksi - saa vaikka kahdelle tasolle samaan aikaan keittokattilan ja paistinpannun, ajaa käytännössä saman asian kuin normaali liesi.

Varsinaisessa kokkailussa tuosta pullonpäällisestä tulee väkisin mieleen myös ajatus, miten paljon painoa siihen pystyy mukavuusrajoissaan laskemaan. Tuo keittimen venttiili tai hana(eikä edes se pullo) kun ei ole varsinaisesti tarkoitettu pöydänjalaksi. :hmm:
No joo, olet varmaan oikeassa että pöytämallinen olisi turvallisempi ja kätevämpi. Ja myös tukevampi, jos meinaisi jotain valurautapannua tai isoa kattilaa käyttää. :D
 
Liittynyt
21.11.2016
Viestejä
494
Olen asunut Koreassa useita vuosia. Jokaisessa taloudessa jossa olen käynyt, kuten joissain rafloissakin, on butaanilla toimivia pöytägrillejä. Niillä jengi käristää lihoja, kalaa ja rehuja sisälläkin ilman huolen häivää tukehtumisesta tai tapeteista. Maassa maan tavalla?

Linkin takana esimerkki värkistä. Japanissa ja Kiinassa on samanlaisia vehkeitä, eivätkä ne maksa Aasiassa kuin murto-osan siitä mitä Euroopassa näistä joutuu maksamaan. Toimivat myös hyvin retkeillessä, sillä joidenkin mukana tulee kantokassi jne. LINKKI

gas camping stove.png

About this item
  • Single flame outdoor gas cooker with 8 cartridges incl. case.
  • Electronic Piezo ignition system. No lighter or matches required.
  • Smooth heat control; high power up to 2.5 kW; lightweight and compact.
  • Dimensions of the camping stove, 34.5 x 28 x 11 cm - consumption approx. 155 g/h.
  • Best for outdoors, camping or hiking and bicycle tours.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
07.07.2021
Viestejä
1 199
Nuo pienellä patruunalla toimivat keittimet/keittolevyt toimivat kyllä hienosti ja ovat hyviä pelejä oikeassa paikassa. Jos ajattelee että tarve on yhtään enempää kuin yksittäinen kerta silloin tällöin, on tuo kuitenkin ihan järkyttävän kallis tapa lämmittää evästä ja "normaalilla" isolla nestekaasupullolla toimiva keitin on paljon viisaampi jos vaan on tilaa säilyttää sitä isoa pulloa. Esimekiksi joku tämän tapainen Parker 2-liekkinen kaasutaso | Karkkainen.com verkkokauppa
 
Liittynyt
24.10.2017
Viestejä
4 356
Onko noissa pikkupullokeittimissä eroja? Eli kannattaako maksaa yhtään extraa? Sen ymmärrän että jokin titaanikeitin maksaa enemmän mutta jos ei sellaiselle tarvetta.
Mulla ei ole yhtään kaasukäyttöistä pikkukeitintä, mutta koska ne ovat retkeilyyn pääasiassa tarkoitettuja, niin ainakin keveydestä ollaan valmiita maksamaan. Lisäksi brändäyksestä ollaan valmiita maksamaan, laatumerkki on laatumerkki. Yleisen elämänkokemuksen perusteella voisin sanoa, että ota jonkun tunnetun valmistajan halvin malli, laadunvalvonta on ehkä parempaa kuin no-name-brändeillä ja jos otat halvimman mallin, niin et maksa ainakaan keveydestä, millä ei käytännössä ole merkitystä ydinlaskeumasta selvitymisessä ;)
 
Liittynyt
18.05.2017
Viestejä
171
Olen asunut Koreassa useita vuosia. Jokaisessa taloudessa jossa olen käynyt, kuten joissain rafloissakin, on butaanilla toimivia pöytägrillejä. Niillä jengi käristää lihoja, kalaa ja rehuha sisälläkin ilman huolen häivää tukehtumisesta tai tapeteista. Maassa maan tavalla?

Linkin takana esimerkki värkistä. Japanissa ja Kiinassa on samanlaisia vehkeitä, eivätkä ne maksa Aasiassa kuin murto-osan siitä mitä Euroopassa näistä joutuu maksamaan. Toimivat myös hyvin retkeillessä, sillä joidenkin mukana tulee kantokassi jne. LINKKI



About this item
  • Single flame outdoor gas cooker with 8 cartridges incl. case.
  • Electronic Piezo ignition system. No lighter or matches required.
  • Smooth heat control; high power up to 2.5 kW; lightweight and compact.
  • Dimensions of the camping stove, 34.5 x 28 x 11 cm - consumption approx. 155 g/h.
  • Best for outdoors, camping or hiking and bicycle tours.
Suomestakin noita löytyy, käyttävät paljon autoreissulla/autoretkeilyssä. Monesta paikasta nyt loppu. Varmaan tää varautumisbuumi, tai sitten vaan kausivaihtelu.
esim. eka, toka
 
Liittynyt
01.02.2019
Viestejä
365
Suomestakin noita löytyy, käyttävät paljon autoreissulla/autoretkeilyssä. Monesta paikasta nyt loppu. Varmaan tää varautumisbuumi, tai sitten vaan kausivaihtelu.
esim. eka, toka
Toi sama keitin ku Amazonissa maksoi kesällä Biltemassa ilman kaasupulloja 22,90 €, nyt tosiaan loppu eli jollekin ne ovat kelvanneet.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
3 866
Kuinka pitkään tuolla yhdellä pikku keittimen pikkupullolla kokkaa? Paikallisessa sekatavara kaupassa pullot näytti maksavan kolmen euron luokkaa ja niissä oli jotain 200g kaasua. Aika kallista vrt. 11kg normi kaasupullo.
 
Liittynyt
05.09.2020
Viestejä
1 363
Kuinka pitkään tuolla yhdellä pikku keittimen pikkupullolla kokkaa? Paikallisessa sekatavara kaupassa pullot näytti maksavan kolmen euron luokkaa ja niissä oli jotain 200g kaasua. Aika kallista vrt. 11kg normi kaasupullo.
Ja kuinka kauan kaasupullo säilyy hyvänä, jos vain varoille ostaa keittimen?
 
Liittynyt
07.07.2021
Viestejä
1 199
Kuinka pitkään tuolla yhdellä pikku keittimen pikkupullolla kokkaa? Paikallisessa sekatavara kaupassa pullot näytti maksavan kolmen euron luokkaa ja niissä oli jotain 200g kaasua. Aika kallista vrt. 11kg normi kaasupullo.
Riippuu keittimestä/kaasusta/pullosta/käyttäjästä/lämpötilasta, mutta karkeasti ottaen noin max tunnin.
 
Liittynyt
01.02.2019
Viestejä
365
Jos kaasun hinta on ongelma, niin ebaysta saa hommattua adapterit joilla tuollaista pikkupulloa täyttää isosta. Retkikäytössä suositus on 50 g kaasua / hlö / päivä.
 
Liittynyt
05.08.2017
Viestejä
4 472
Jos kaasun hinta on ongelma, niin ebaysta saa hommattua adapterit joilla tuollaista pikkupulloa täyttää isosta. Retkikäytössä suositus on 50 g kaasua / hlö / päivä.
Kestääkö pikkupullot isoissa pulloissa käytettyä kaasua? Isoissa pulloissa kun on pääasiassa propaania, kun taas pikkupulloissa propaani/butaani -sekoitusta. :hmm:

Mutta toki tässä kaasun hinnalla ei varmaan ole niin väliä. Tietty jos on valmiiksi jo isoja pulloja esim. kaasugrilliä varten, kannattaa varmaan olla niihin sopiva keitinkin.
 

B12

Liittynyt
25.10.2016
Viestejä
3 531
Jos kaasun hinta on ongelma, niin ebaysta saa hommattua adapterit joilla tuollaista pikkupulloa täyttää isosta. Retkikäytössä suositus on 50 g kaasua / hlö / päivä.
Tuohon sellainen turvallisuushuomio, että nuo kertakäyttöiset retkikaasut ovat butaania ja 11kg pullot propaania. propaanin paine on moninkertainen butaaniin verrattuna. Suositella ei voi.
 
Liittynyt
05.09.2020
Viestejä
1 363
Suomestakin noita löytyy, käyttävät paljon autoreissulla/autoretkeilyssä. Monesta paikasta nyt loppu. Varmaan tää varautumisbuumi, tai sitten vaan kausivaihtelu.
esim. eka, toka
Lisää tyhmiä kysymyksiä: ovatko kaikki pikkupullot tuon kem577 kanssa yhteensopivia, mitä tuo jälkimmäinen vaatii?
 
Liittynyt
07.07.2021
Viestejä
1 199
Lisää tyhmiä kysymyksiä: ovatko kaikki pikkupullot tuon kem577 kanssa yhteensopivia, mitä tuo jälkimmäinen vaatii?
Pulloissa on erilaisia kierteitä/liittimiä, kaikki ei sovi yhteen. Myös fyysisen kokonsa suhteen eivät yleensä sovi ristiin. Joihinkin voi sopia pienempi tai isompi pullo, kunhan liitäntä on sama. Ihan syystä niitä erilaisia patruunoita on kaupassa.
 
Liittynyt
24.12.2016
Viestejä
395
Noihin isoihin kaasupulloihin liitetään ensiksi paineenalentaja, joka pudottaa sen kaasunpaineen sopivaksi grilleille, liesille tai lämmittimmille yms. Halvat kaasuliedet eivät montaa kymppiä maksa. (esim Kaasukeittolevy Hottia, 1 poltin ), mutta tarvitsee lisäksi tuon paineenalentajan ja letkun jotka maksamat sen pari kymppiä lisää.
11 kilon teräspullo on kotikäytössä hinnaltaan ehdottomasti paras valinta. 5 kiloa kaasua maksaa melkein samanverran. Retkikaasu on todella kallista, jos sitä tarvitsisi käyttää muuten kuin retkellä.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
05.02.2019
Viestejä
739
Itselläni puuttuu oikeastaan vain paristokäyttöinen radio.. muuten selviän vaikka kuukauden lähtemättä kotoa.. Ja kyllä vettäkin löytyy vaikka sitä ei hanasta tulisikaan
 
Liittynyt
05.08.2017
Viestejä
4 472
Noihin isoihin kaasupulloihin liitetään ensiksi paineenalentaja, joka pudottaa sen kaasunpaineen sopivaksi grilleille, liesille tai lämmittimmille yms. Halvat kaasuliedet eivät montaa kymppiä maksa. (esim Kaasukeittolevy Hottia, 1 poltin ), mutta tarvitsee lisäksi tuon paineenalentajan ja letkun jotka maksamat sen pari kymppiä lisää.
11 kilon teräspullo on kotikäytössä hinnaltaan ehdottomasti paras valinta. 5 kiloa kaasua maksaa melkein samanverran. Retkikaasu on todella kallista, jos sitä tarvitsisi käyttää muuten kuin retkellä.
Tuo poltin on kyllä todella edullinen. Ei ihan hirveästi maksa ostaa tommoista varalle.

Ja joo, ihan jo grillaillessa 11kg pulloista saa halvimmalla kaasua. Toki se on vähän painavampi nostella, mutta ei sen vielä pitäisi olla mikään ongelma...
 
Liittynyt
24.12.2016
Viestejä
395
Tuo poltin on kyllä todella edullinen. Ei ihan hirveästi maksa ostaa tommoista varalle.

Ja joo, ihan jo grillaillessa 11kg pulloista saa halvimmalla kaasua. Toki se on vähän painavampi nostella, mutta ei sen vielä pitäisi olla mikään ongelma...
Itse ostin tuon polttimen kaasugrillin kaveriksi. Tehoa ei saa mielestäni säädettyä niin pienelle kuin haluaisin, mutta tuo oli kuitenkin halvin vaihtoehto mitä löysin.
 
Toggle Sidebar

Statistiikka

Viestiketjut
237 353
Viestejä
4 158 155
Jäsenet
70 411
Uusin jäsen
allun90

Hinta.fi

Ylös Bottom